Annons:
Läst 651 ggr
FrökenBinks
2020-12-16, 21:03

The Great Conjunction och vem är Saturnus egentligen?

Saturnus och Jupiter närmas sig varandra och är snart närmare än de varit på flera hundra år, as we know.

Hur tolkar man via sitt birth chart påverkan på det egna livet? ( Min saturnus stod i elfte huset, och skorpinionens tecken när jag föddes till exempel. )

Jag är även nyfiken på hur en ska se på planeten Saturnus. Har kollat runt lite och läst att Saturnus är "den store läraren" på så vis att han tvingar oss se till roten av oss själva-ish och hur det påverkar oss idag; konsekvenstänk. Struktur och ordning, stränghet, arbetsmoral, en stark arbetare, auktoritet är också ord jag förknippar med planeten.
Har jag fått allt om bakfoten? Vad säger ni?
Jag har av någon anledning svårt att greppa denna planetens energi!

Annons:
RosaKatten
2021-04-01, 13:10
#1

Hej FrökenBinks!

Här kommer ett sent svar om det fortfarande är intressant. Jag tycker att du verkar ha greppat bra vad Saturnus energi handlar om. Man brukar kalla honom för den stränga läraren eftersom det alltid finns något att lära där Saturnus befinner sig, både i det personliga horoskopet och i transiterna. Det finns en del trådar i forumet som handlar om Saturnus. Här är några:

https://astrologi.ifokus.se/discussion/1373538/saturnus

https://astrologi.ifokus.se/discussion/804665/saturnus-behovet-av-ansvar

Detta är ett astrologiforum för alla som är intresserade av astrologi och vill veta mer om sitt horoskop. De flesta av oss vet vilket stjärntecken vi är födda i, men riktig astrologi är ju så mycket mer. Astrologi är en djup källa av kunskap som aldrig sinar och man kan ösa hur djupt som helst, det tar aldrig slut; kombinationsmöjligheterna av planeter, tecken, hus och aspekter är oändliga. Min förhoppning är att intresserade här ska vilja träffas och fråga, diskutera, utbyta tankar och dela med sig. På så vis fördjupar vi våra kunskaper inom detta spännande område. Man måste inte vara astrolog eller ens särskilt kunnig inom astrologin för att vara välkommen här, det enda som behövs är ett intresse att lära mer, av varandra, tillsammans med andra i god gemenskap. Mycket nöje och lärorika insikter önskar Fr. Sirivs
FrökenBinks
2021-05-22, 18:23
#2

Hej,

Tack för ditt svar och tack för länkarna! Det har sedan jag frågade klarnat något för mig. Även om det inte är glasklart riktigt ännu.

Jag tror jag inte riktigt förstår drivkraften bakom den saturniska energin, om det låter vettigt….de andra planeterna förstår jag bättre…men vad är det i Saturnus som driver på denna allvarsamma längtan efter lärdom, struktur och kontroll? Vad är målet? Är det rädslan för vad som annars sker som spökar. Tja, en dag greppar jag nog detta med.

Upp till toppen
Annons: