Annons:
Etikettplaneter
Läst 10805 ggr
[MargaretaA]
2008-12-21, 21:25

Saturnus - Behovet av ansvar

Planeten Saturnus har en diameter på cirka 110.000 kilometer och kretsar runt solen på ett avstånd av 1,426 miljoner kilometer. Dess bana tar i genomsnitt 29 år, vilket gör att färdas långsamt genom Horoskopet.

Enligt mytologin åt Kronos (Saturnus) sina barn eftersom han trodde att deras makt hunger skulle driva dem till att mörda honom, liksom han störtade sin fader genom att döda honom.

I Astrologi anses Saturnnus vara den karmiska planeten. Karma är lagen om orsak och verkan. Saturnus ser till att vi konfronteras med konsekvenserna av våra handlingar. Detta gäller särskilt för de returer Saturnus gör, efter cirka 29, när födelsehoroskopets Saturnus formar ett samarbete med den transiterande Saturnus.

Detta är ett tillfälle att reflektera över livet med alla sina fel och tråkigheter, vilket kan tvinga fram olika förbättrande åtgärder.

Saturnus handlar om det förflutna, tradition, fadern och den begränsande principen. Där Saturnus befinner sig, finns det regelbundet problem som skall lösas, som utmaningar, som finns i varje horoskop. Vi har att övervinna rädsla och hämningar.

Ur en positiv synvinkel, ger Saturnus konsekvens, uthållighet, omsorg och ansvar. Han härskar över tecknet Stenbocken.

Annons:
Kurina
2008-12-23, 21:04
#1

Aktuella astronomiska nyheter om Saturnus. Något som sker vart 15:e år.

http://science.nasa.gov/headlines/y2008/22dec_crazytilt.htm

Indiania
2008-12-25, 17:20
#2

Mycket intressant Margareta med tanke på vad jag tänker åstadkomma följande årGlad Kram och God Fortsättning!

" Var nära naturen - var när dig själv "

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:36
#3

Din Saturnus i det Första Huset

Det första huset representerar din syn på livet, linsen genom vilken du ser på världen.

Det styr också din personlighet, ditt yttre och hur du framstår för andra. Eftersom det första husets tecken var det som steg upp över horisonten vid tidpunkten för din födelse, representerar det ditt första intryck av livet - och hur du även i framtiden kommer att se på det.

Med den seriösa Saturnus här, är du beslutsam och ambitiös, arbetandes tyst och stadigt på din väg mot toppen. Du har stor respekt för alla former av auktoritet, men du blir hellre kung i hönshuset än tar order från andra.

Men du undviker rampljuset, och föredrar att nå dina mål med betydligt mera subtila medel. Det finns inget överdrivet eller extravagant över dig, och du har ingen tid över för vilda eller grandiosa ränker.

Du har svårt att tolerera "dumskallar", men du är en mycket lojal och hjälpsam vän mot dem som vunnit ditt förtroende. Du föredrar dock att förlita dig på din egen styrka hellre än att luta dig mot andra, eftersom din medfödda reservation ofta kan dölja en sårbarhet som du inte vill visa. När du en gång har nått dina mål, vilket du troligen kommer att göra, blir du mera utåtriktad och avslappnad i ditt sätt att leva.

_Saturnus transit i ditt första hus

Denna tid är tydligt tänkt som en förberedelse för en ny början. Saturnus har lämnat tolfte huset och passerat  Ascendenten._

Början av det första huset kommer troligen att avslöja brister i dig själv. Om du vill använda denna fas på ett konstruktivt sätt bör du tänka på om du kan hålla jämna steg med dina förväntningar.

Vissa människor gör sina egna liv till ett helvete utan någon verklig anledning. En stor mängd människor som lever på denna planet är inte perfekt. Det är viktigt att förstå detta och vara villiga att göra kompromisser.

Det bästa sättet att gå tillväga är att följa principen i filmen "Dead Poets Society", "Carpe diem" - "fånga dagen". Då lär du dig att det är bättre att ta på sig utmaningar än att passivt sitta och vänta på bättre tider.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:38
#4

Din Saturnus i det Andra Huset

Det andra huset visar din attityd till trygghet, pengar och ägodelar. Det handlar också om att etablera en verklig känsla för vem du är, genom att skapa en stark position i den verkliga världen, den stabila grunden under dina fötter.

I hus ett föds den första insikten om detta. I det andra huset ger vi en solid bas till våra liv och definierar vilka vi är. Planeter i hus två visar vår potential - den vi kan förverkliga genom att ta oss an livet och deala med det. Det visar också vad vi värderar högst och vad vi hoppas att uppnå, samt hur vi värdesätter oss själva.

Med Saturnus i det område i horoskopet som styr finanser, har du en stark längtan och ett behov av oberoende och att skapa din egen väg i världen. Även om du inte är utan pengar, känner du att verklig trygghet endast kan komma från att bevisa din förmåga att tjäna egna pengar och klara dig själv, och du är hellre utan än blir beroende av andra.

De pengar du tjänar kommer att bli förståndigt investerade, då du inte är en risktagare, föredrar du att bygga en fast grund och arbeta stadigt mot dina mål. Att tjäna pengar ser du som en utmaning, och med din beslutsam och ditt engagemang kommer du förmodligen att lyckas bra.

Transiterande Saturnus i ditt Andra Hus

I traditionell astrologi är detta är en tid för materiella förluster. Men det  är inte något du bara ska acceptera. Det kommer endast att bli förluster inom detta område om din syn på livet placerar dina egna personliga fördelar före allting annat.

Detta är en längre period där dina erfarenheter leder till att du omprövar dina värderingar. Även om du har oroat dig för din framtida ekonomiska situation, vore det bättre om du började tänka på de mera mänskliga värdena.

Om du koncentrerar dig bara på ekonomiska värden, finns en risk att du glömmer bort det som verkligen är viktigt och sedan finner dig själv i ekonomiska svårigheter. Det bästa vore att organisera din bokföring så att du får tid över för viktigare saker i livet.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:41
#5

Din Saturnus i det Tredje Huset

Hus tre handlar om lärande, utbildning och kommunikation av alla sorter. I hus tre samlar vi fakta, analyserar erfarenheter och delar våra idéer med andra. Hur vi samlar information, etablerar kontakt och relaterar till grannar, syskon och klasskamrater, manifesteras genom det tecken som tredje huset står i, och av eventuella planeter som finns här - vilka också förstärker vikten av detta område i våra liv. Det är det rationella, konkreta sinnets hus.

Med den seriösa planeten Saturnus här, kan du ha svårigheter att klä dina tankar och känslor i ord, eller är rädd för att bli missförstådd i sociala situationer. Du har ingen tid för småprat, då du är en seriöst sinnad person, som föredrar en eller två nära vänner framför nya kontakter.

När du är osäker, är du tyst, men när någon känner dig bättre, upptäcker de vanligen precis hur djup och insiktsfull din livsinställning kan vara. Du var förmodligen en seriös och engagerad student, som alltid avslutade kurserna du påbörjat. Samma noggrannhet kommer att hjälpa dig i alla nya projekt du tar dig an.

Saturnus transit i ditt Tredje Hus

Under denna två till tre år långa period, är det människorna nära dig som är den centrala frågan. Intellektuella resurser kommer att aktiveras och observeras kritiskt vid denna tid, framför allt av anhöriga, syskon och andra. Om det finns kommunikationsproblem, kommer de att klaras upp nu.

Kanske är förändringar på gång inom detta område och du kommer att inse att det är hög tid att lyssna noggrannare på vad andra människor vill säga till dig. Detta kan skrämma dig till att hålla tyst i grupper, och därmed ger du intrycket av att vara en inåtvänd person.

När allt kommer omkring, skulle detta kunna vara en produktiv tid, där det kan vara till din fördel att spetsa öronen och ge efter för positiva förändringar, även om det gör ont i början, så är allt lektioner där Saturnus spelar en roll.

Ljuset i slutet av tunneln kommer att komma när du har lärt dig att handskas ansvarsfullt med den information du har fått och när du har lärt dig när det är bättre att hålla munnen stängd. När du har förstått det, kommer du att kunna koncentrera dig på lärande och filtrera de viktigaste delarna ur mängden av intryck.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:01
#6

Din Saturnus i det Fjärde Huset

Det fjärde huset representerar det mest privata, dolda området av ditt psyke, motsatsen till din offentliga image och ansiktet du visar för världen. Det står också för allt du bär med dig från det förflutna, dina rötter, din familjehistoria och ditt hem. Här slutar sökandet efter den kunskap som började i hus tre, och vi kommer hem till oss själva, varvar ner och återvänder till källan för vår existens.

Saturnus husposition i ett födelsehoroskop visar det område i livet som vi upplever som svårast; och vart vi kan uppnå verklig och varaktig framgång när vi en gång har kommit över problemen där. Med Saturnus här, kan ditt barndomshem ha saknat värme och du kanske inte fick den uppmärksamhet och det gensvar du behövde. Det kan också ha varit ont om pengar och en kamp för tillvaron. Som ett resultat kan du sakna självförtroende och måste själv hitta den känsla av egenvärde som inte gavs till dig.

Personer med Saturnus här når oftast hit senare i livet, men när det väl händer, får de en styrka som kan stå emot betydligt mer än de kan som hade en lättare start i livet. Beroende på aspekter från andra planeter till Saturnus i ditt horoskop, kan du ha haft problem i relationen till din far, eller så har du ärvt hans inre styrka.

Transiterande Saturnus I ditt Fjärde Hus

Denna transit har att göra med den inre stabilitet som bör finnas närvarande i hemmet och som kan omstruktureras under den här tiden, om det är nödvändigt. Om du har försummat att göra förändringar när de var nödvändiga, kan du nu bli uppskrämd av Saturnus satsning för att få saker uppstädade.

Om du har goda relationer med din familj och inte smiter från konflikter, ska detta inte behöva leda till några större problem. Tyvärr, tenderar dock människor att bedra sig själva i detta avseende och stöter sedan på konflikter helt oförberett.

_Denna fas gynnar konstruktiva nystarter som kan ge dig harmoni med ditt liv och hjälpa dig att hitta ärliga uttryck. Om du inte är i behov av det, kommer du att vara i stånd att ta ansvaret i hemmet och inom familjen på större allvar och ge andra en känsla av trygghet.

Denna transit kan orsaka problem med dina föräldrar eller kanske de har ett problem, som väntar på att tas om hand. Föräldrar i hög ålder är ofta spröda och i behov av vård. Den här perioden kan utgöra början på en sådan skyldighet._

Annons:
[MargaretaA]
2009-01-19, 16:14
#7

Din Saturnus i det Femte Huset

I hus fem vill vi, och behöver, stå i centrum för uppmärksamheten. Detta hus visar också hur vi utvecklar våra unika talanger och uttrycker oss själva. Femte husets tecken och de planeter som kan finnas här, beskriver hur du njuter av livet och vad som ger dig glädje, samt hur du uttrycker din individualitet.

Traditionellt styr femte huset barn, nöjen, konst, musik och kärleksaffärer där vi ger uttryck för vår verkliga person och våra verkliga känslor.

Saturnus position i ditt horoskop visar på det område i livet du upplever som svårast. Med Saturnus här, kan möjligheten att vara kreativ, eller att öppna dig och uttrycka dina verkliga känslor bli en verklig utmaning för dig.

Av en anledning eller annan - kanske hade dina föräldrar så stora förhoppningar på dig, att du hade svårt att leva upp till dem - så saknar du förmågan att bara koppla av och vara dig själv. Naturligtvis kan andra aspekter i ditt horoskop balansera detta, men du tenderar att ta livet lite för seriöst och kan till och med göra nöjen till hårt arbete.

På plussidan är att när du väl har etablerat din position i världen, bringar du verklig uthållighet till dina kreativa mödor. Medan andra kanske går vilse i drömmar om vad de kan, och ska, uppnå, har du gett dina en grund i verkligheten. Med denna position kan du "ge plats och namn till ett luftigt ingenting".

Transiterande Saturnus i ditt Femte Hus

Vid denna tid kan de egenkära och mer komplicerade sidorna av din personlighet komma att se till att du inte får fastna i ditt eget ego och förlora kontakten med verkligheten.

Traditionellt står det femte huset för alla former av rekreation, även om Saturnus inflytande kan ändra dem något.

Transiten kan även betyda att du tvingas avstå från din favorit fritidssysselsättning, eller medföra problem som måste lösas innan livet kan bli lätt och glatt igen.

Det femte huset betonar allt som rör barn. Om du har barn, kan de orsaka problem under denna fas, kanske i form av en generations-konflikt.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:17
#8

Din Saturnus i det Sjätte Huset

I det Sjätte Huset förvandlar vi våra drömmar från det Femte Huset till verklighet. Här skiljer vi agnarna från vetet och bedömer vad i våra erfarenheter som är värt att spara och införliva i vår dagliga tillvaro. Vi börjar bry oss om oss själva och intressera oss för vår hälsa. Vi analyserar våra erfarenheter och ger rutin och struktur till våra liv. Detta hus styr vårt arbetsliv, kollegor och det sättet på vilket vi hjälper andra.

Arbete och den dagliga rutinen har en speciell betydelse för dig. Tyvärr gör du det inte alltid så lätt för dig själv. Eftersom du är perfektionist, har du en tendens att pressa dig själv och ställa sådana höga krav på dig själv att du aldrig kan det lugnt.

Försök att inse att du aldrig kommer att kunna lösa världens problem och att dina höga ideal om hur saker ting borde vara endast kommer att tynga ner dig. Skapa inte ditt eget fängelse, och lär när det är bättre att ignorera sånt du inte tycker om.

Transiterande Saturnus i ditt Sjätte Hus

I denna fas är det viktigt att utöva din yrkesverksamhet på ett ansvarsfullt sätt och också att noggrant observera din kropps reaktion på dina olika aktiviteter. I värsta fall måste du vara beredd på en period av självrannsakan  medan du låter en sjukdom läka. Få inte panik, men Saturnus har mer att göra med konsekvenserna av ett skadligt beteende än någon av de andra planeterna. Se upp för ytterligare tecken på skada.

Denna period, som kommer att pågå i två till tre år, kommer att tjäna till att förbättra kvaliteten på ditt arbete, men inte göra det perfekt. I stället för orealistiska förväntningar på dig själv, försök att hitta den gyllene medelvägen mellan din förmåga och din chefs "överdrivna" krav. Efter att denna transit har gått över, bör du ha lärt känna din verkliga kapacitet lite bättre. Insikter inom detta område kommer automatiskt att minska risken för sjukdom.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:37
#9

Din Saturnus i det Sjunde Huset

Det Sjunde huset står för långvariga partnerskap, en-till-en relationer, och med allt som sammanbinder oss, och gör oss medvetna om andra. Det är samarbetets sfär.

Det tecken sjunde huset står i, och eventuella planeter här, visar också hur du relaterar till andra - och vilka kvaliteter du söker hos en partner. Det visar också på vilka sorters relationer vi har, samt de aspekterna av oss själva vi projicerar på andra.

Med Saturnus i det sjunde huset, söker du framför allt lojalitet och engagemang i dina nära relationer med andra. Du ser seriöst på äktenskapet och är beredd att erbjuda verkligt engagemang tillbaka.

Du inser också att en framgångsrik relation kräver hårt arbete och måste byggas på givande och tagande, för du är mer än något annat rättvis och balanserad när du har med andra att göra.

Du söker inte nöjen, och det kan vara svårt för dig att vara spontan eller att vissa dina verkliga känslor, då du också har en rädsla för att bli avvisad eller sårad.

Ibland kan de med Saturnus här, projicera de kvalitéer planeten representerar på sina partners, och lägger skulden på dem för alla hinder och restriktioner de möter. Denna position gynnar lycka i dina närmaste relationer den andra hälften av ditt liv.

Transiterande Saturnus i ditt Sjunde Hus

En fjortonårig fas, där Saturnus har sett till att din personlighet fått erfara grundläggande förändringar eftersom du tvingats att lära känna dig själv och fundera över ditt beteende, närmar sig sitt slut när Saturnus går in i det sjunde huset. Det betyder inträdet till den andra världen.

Under denna tid bör du ta en närmare titt på dina relationer. Dessa skulle kunna vara en källa till problem eftersom man måste lära sig att se sig själv som en del av ett par. Fundera på vad du förväntar dig från ett förhållande och vad du kan ge.

Eventuellt måste du övervinna vissa hämningar för att finna lyckan med en partner eller att lära känna människor. Det är inte nödvändigt att avsluta ditt förhållande, vänner kan hjälpa dig att få insikter som kommer att leda ditt uppförande mot nya djup.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:40
#10

Din Saturnus i det Åttonde Huset

Det åttonde huset står för avslutningar och nystarter, med pånyttfödelse och förvandling. Här gör vi oss av med det vi har vuxit ur för att skapa plats för det nya.

Här går vi också ända in till kärnan av saker, skalar av det ena lagret efter andra av sånt som skymmer sikten, för att avslöja sanningen eller själva essensen i det vi vill veta mer om.

Detta hus styr också arv och andra finansiella spörsmål, sexualitet och resurser vi delar med andra.

Då Saturnus stå för gränser och inskränkningar, vill du känna att du har kontroll över dina känslor och dina nära band med andra. Du är just och rättvis - och lojal - men du kan känna dig hotad om du måste ta risker med dina känslor.

Du kan gå halva vägen för att möta någon, men inte längre. Med Saturnus här, är du också försiktig och jordnära när det gäller pengar och du tar aldrig några risker. Detta kan slå åt två håll, då du kan hålla igen och därigenom gå miste om verkliga möjligheter som kommer i din väg.

Saturnus transit i det Åttonde Huset

_Under denna tid bör du komma till insikt om att det är bättre att leva oberoende av andra människor och deras resurser. I klassisk Astrologi står det Åttonde huset för andra människors välstånd. Saturnus kommer att visa hur du har organiserat denna aspekt av ditt liv.

Kanske är du nu på egen hand och tycker att det är svårt. Om du någonsin bli helt oberoende kommer du att ha levt upp till Saturnus utmaning och du kommer att vara i stånd att känna igen nya möjligheter i ditt liv._

I det Åttonde huset kommer Saturnus att tvinga dig att göra förändringar i ditt liv som kan ta en drastisk vändning. Du kommer inte undan från att ta en titt på den obehagliga sidan av din personlighet. Det kommer också att sätta dig under press att ta vissa risker. Dessutom kommer du antagligen att få veta mer om dina egna personliga behov och din sexualitet.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:42
#11

Din Saturnus i det Nionde Huset

Det nionde huset styr långa resor, upptäckter och vidgade vyer. Det styr inte bara långväga resor och avlägsna länder, utan också religion och filosofi, därför att många av våra resor är inre resor, upptäcktsresor för att finna meningen med existensen.

Det tecken som huset står i, och eventuella planeter här, beskriver vår resa eller vår vision av universums mening. Här kan vi stå tillbaka, se livet som en helhet, sammanfatta våra erfarenheter och känna en mening våra liv.

Med Saturnus här, har du en mycket seriös inställning till religiösa och filosofiska frågor. Eftersom Saturnus representerar de gränser och inskränkningar som ger livet form och struktur, behöver du veta precis vart du står för att må bra. Men risken är stor att du har svårigheter att tänka fritt om Gud, då du kan vara rädd att gå emot det rigida trossystem du fick av dina föräldrar.

Saturnus husposition visar inom vilket område i livet vi har det svårast. Med Saturnus här, blir din utmaning att frigöra dig från det förflutna och inse att livet är mera positivt än du trodde - eller vågade hoppas på.

_Transiterande Saturnus i ditt nionde hus __
Under denna transit skapas en syn på livet som gör att du kommer att vilja leva i harmoni med miljön. Nu är det dags för dig att börja fundera på fred och rättvisa, inte bara i din egen värld utan på hela planeten och att skärskåda din bild av dessa två världar._

När du ser dig själv som en del av en större helhet kommer du att kunna slappna av och låta saker hända. Om du inte förmår att se längre än näsan räcker och möta andra med tolerans och god vilja, kommer du att tvingas till det och du bör inte försöka att göra motstånd.

Leta efter innebörden i vad du gör och reflektera över olika händelser, detta kommer att leda dig till större insikter och ge dig harmoni i din krets. En lång resa skulle göra dig mycket gott, men Saturnus är inte nödvändigtvis ansvarig för att ta initiativet.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:45
#12

Din Saturnus i det Tionde Huset

Det tionde huset representerar vår sociala image, vår karriär och position i världen. Det tecken som huset står i, liksom eventuella planeter här, visar hur vi projicerar oss själva gentemot andra och den roll vi spelar på livets scen.

Detta hus visar också vår attityd till auktoriteter och är knutet till våra föräldrar, då det är från dem vi får vårt första intryck av världen och lär oss hur vi ska fungera i den. Det är här vi ger konkret form åt den vision av världen vi utvecklade i det nionde huset, som styr vår livsfilosofi.

Med Saturnus i det tionde huset, där den hör hemma, är din position i världen det viktigaste för dig. Andra ser dig som pålitlig och jordnära, och ambitiöst och hårt arbetande, klättrar du metodiskt och säkert upp för karriärsstegen.

Du definierar dig själv genom det erkännande du får från resten av världen, och du respekterar världens uppfattningar och värderingar. För med Saturnus här, är du ingen rebell och har ingen önskan att bryta ny mark eller ändra på status quo, eftersom du är känslig för hur andra ser på dig.

Din laglydiga attityd har blivit inplanterad i dig av en, eller båda, dina föräldrar och du är lyckligast när du kan upprätthålla de traditionella familjevärderingarna.

Transiterande Saturnus i ditt Tionde Hus

Det tionde husets ämne är utmaningen att bestämma din position i livet. Detta inkluderar ditt yrke och din sociala status och alla dina aktiviteter som placerar byggandet av din karaktär i förgrunden. Det kan vara viktigt att tänka över dina mål och att undersöka hur långt du redan har insett dem.

Sambandet mellan Stenbocken och tionde huset bör göra att Saturnus egenskaper märks nu, och det är därför du förmodligen tar ditt ansvar på allvar och inte har några större problem med att därigenom gå miste om en och annan fritidsaktivitet. Du bör försöka att se din roll i det större systemet realistiskt. Vid denna tid är den viktigaste uppgiften att hitta dina styrkor och svagheter och undersöka dem.

I det tionde huset känner sig Saturnus hemma, och det är också Stenbockens hus. Nu är allt centrerat på att hitta en position i livet.

Hur mycket ansvar har du visat under de senaste åren?  Har du riktat ditt liv åt rätt håll? Om så, kan du skörda frukterna av denna två till tre år långa fas och få en tydligare bild av hur ditt liv kan komma att se ut i framtiden.

Saturnus resa genom tionde huset kan tyda på någon form av professionellt avancemang i yrkeslivet. Du kommer att få se vad du kan uppnå om du vill, och du vill även göra andra medvetna om det.

Det bör inte finnas några hinder mot detta i allmänhet, men du bör se upp så att din verksamhet inte tar sig alltför omfattande former, annars kan din kropp komma att få betala priset för det så småningom.

[MargaretaA]
2009-01-19, 16:47
#13

Din Saturnus i det Elfte Huset

Det elfte huset härskar över det sociala livet och de strävanden du delar med andra. Tecknet, och planeterna här, beskriver hur vi passar ihop med andra och hur vi fungerar i grupp.

Det är osjälviskhetens och allmännyttans hus med humanitära mål som vänskap och gemenskap, där vi arbetar hårt för att förverkliga visionen om en bättre värld för alla.

Med engagemangets planet, Saturnus här, har du förmågan till verkliga och långvariga vänskapsrelationer. Du är inte intresserad av ytligt prat och kan ha få vänner, men de du kommer nära ser din lojalitet gentemot dem och ditt djup.

Du är en vän i alla väder och stöder dem du bryr dig om. Du har också ett välutvecklat socialt samvete och kan arbeta otröttligt för att förbättra livet för andra. Men att bara vara spontan och ha roligt är inte så lätt för dig, eftersom du kan vara rädd för att visa vem du verkligen är innan du känner någon väl.

Faktum är att du inte har någon önskan att skina i sociala situationer och låter gladeligen andra stå i centrum och sköta snacket.

Saturnus transit i ditt elfte hus

Saturnus är länkad till Vattumannen, och känner sig därför som hemma i elfte huset. Vattumannen står för kollektiv insats och Saturnus i elfte huset kommer att visa dig bättre sätt att hantera gemensamma strävanden.

_Varje gång du kommer i kontakt med andra för att arbeta mot gemensamma mål, får du erfarenheter som lär dig hur man bättre kan samarbeta inom en grupp, så länge det ligger utanför dina professionella intressen.

Om du lyckas kan du vara säker på att vinna uppskattning från de inblandade, om inte, kommer de att göra dig medveten om vad du gör för fel.

Allt som allt, bör denna transit främja utvecklingen av ett gruppmedvetande som kommer till uttryck genom samordnade aktiviteter. Saturnus kommer att leda dig dit på sitt eget sätt, men det sker inte nödvändigtvis helt smärtfritt._

Annons:
[MargaretaA]
2009-01-19, 16:49
#14

Din Saturnus i det Tolfte Huset

Det tolfte huset styr det omedvetna, och är platsen där vi söker enhet med allt liv. Telepati och psykiska krafter, intuition och förmågan att uppfatta gömda behov och känslor, både i oss själva och andra, finns här.

Det är också självuppoffringens hus, och hemligheternas, och platsen där vi är länkade till den andra sidan.

Med Saturnus som styr begränsningar, i det område i horoskopet som länkar oss till den större helheten, kan du ha svårt att bara släppa taget och lita på livet.

Du kan också ha svårigheter att öppna dig och dela dina känslor med andra, och tenderar att alienera dig själv ibland, hellre än att ta risker med dina känslor.

Med Saturnus här, är din utmaning att bli mera avslappnad och gå utanför dig själv, och därigenom upptäcka att många av dina rädslor är grundlösa.

_Saturnus transit i ditt Tolfte huset _Den tolfte huset är Neptunus hus, därför känner sig Saturnus inte särskilt hemma här. Saturnus handlar om tydlighet, Neptunus tenderar att dölja saker. Denna transit skulle kunna tjäna som en längre fas av introspektion där du tar det fulla ansvaret för dig själv.

Detta kommer att förbereda dig inför den tidpunkt då Saturnus passerar Ascendenten och kommer in i första huset. Det kommer också att leda till att du tar itu med saker med större medvetenhet och tydlighet.

Nu bör du se tillbaka på allt du har åstadkommit under de senaste åren och ta en titt på allt du har lämnat oavslutat. Även om du har en ökande tendens att vara alltför kritisk mot dig själv, ska du inte göra det till en vana eller låta det störa din kontakt med omvärlden.

Viss självkritik är okej, men låt det inte dra iväg och börja se mer ut som självförminskande. Acceptera det faktum att du inte kan ändra det förflutna.

[MargaretaA]
2011-12-29, 10:51
#15

putt

LizaT
2012-02-23, 19:45
#16

Jag hittar inget inlägg om Solen, så jag väjler den här sidan som handlar om Saturnus. Den är besläkt med Solen i moral, ansvar, osv. Kan du skriva lite mer om Solen. Jag som har solen i sjätte huset har bildat mig en uppfattning att Solens tecken beskriver hur vi ska vara för att hålla oss friska, vitala och generösa. Men lätt att säga för mig som har Solen i Vågen. Jag menar hur kan ex de som har Solen i Skorpion som är ytterligheternas tecken, hålla med om det.

Upp till toppen
Annons: