1. Allmän astrologi

Nyfiken nybörjare med frågor om bl.a konjunktioner

2020-04-19 13:25 #0 av: FrökenBinks

Hej hopp! Nybörjare på astrologi här. 

Jag funderar på Jupiter – lyckoplaneten. I detta birthchart är den i konjunktion med Uranus, vad innebär det? Jupiter är också retrogade. Hur påverkar dessa förekomster planetens (Jupiter) inflytande i horoskopet?

Och påverkar alltid planeterna i en konjunktion ett horoskop lika mycket? Alltså, finns det någongång anledning att ta mer fasta på en planet över en annan i en konjunktion? 

Hur vet man vilken som är den styrande planeten i ett horoskop? Kan flera planeter vara styrande? 

Hur påverkas ett horoskop av att ha många eller få konjunktioner? I detta finns till exempel sex stycken. 

Tacksam för alla svar och allmänna tankar om mitt födelsehoroskop !

Anmäl
2020-04-21 13:00 #1 av: RosaKatten

Hej FrökenBinks och varmt välkommen! kul att du har hittat hit😀

Jag ger mig inte på något försök att tolka ditt horoskop eftersom det tar så mycket tid och energi, men jag ska försöka svara på dina frågor! Ställ gärna följdfrågor sen så hjälper jag eller någon annan dig vidare😊

Ja precis, man brukar kalla Jupiter för lyckoplaneten men det är egentligen en sanning med modifikation. Jupiter förstärker och förstorar helt enkelt allt den vidrör, oavsett om det är flödande eller utmanande aspekter.

Du har Jupiter i konjunktion med Neptunus, inte Uranus😊 Är Jupiter retrograd? Jag kan inte se det, har du möjlighet att lägga in ditt födelsehoroskop på Astro.com istället och posta en skärmdump här? Och ta med planetlistan också så blir det lättare att se alla grader!

Retrograda planeter har svårare att uttrycka sin energi, energin vänds istället inåt. Man kan se det som karmiskt bagage som man får jobba lite extra med. En retrograd Jupiter i konjunktion med Neptunus ger en intuitiv person och förmodligen ett behov av att arbeta med sig själv på ett djupare andligt plan.

Uranus har du i konjunktion med mars. Uranus och mars ihop ger mycket självständighet, handlingskraft och energi som också syns utåt eftersom konjunktionen ligger i första huset.

Din styrande planet/ascendenthärskare är den planet som styr stjärntecknet där du har din ascendent. Man har oftast en styrande planet, men vissa stjärntecken har flera styrare. Du har asc i skorpionen, och mars är traditionellt skorpionens styrare men i den moderna astrologin styrs skorpionen av Pluto. Så det beror på om man tolkar enligt den traditionella eller moderna astrologin. Jag skulle säga att båda planeterna är lika viktiga.

Konjunktioner kan vara olika starka. Om det finns många aspekter till en konjunktion, eller om den ligger på någon av vinklarna eller om det är din styrande planet så har den tex en större påverkan än om det är en oaspekterad konjunktion. Orben spelar också stor roll, alltså hur många grader det är mellan planeterna. En tät orb där planeterna ligger närmare varandra är starkare än en vid orb.

Ja det var en början, men som sagt lägg gärna in din chart från Astro.com så kan vi titta vidare därifrån!

Anmäl
2020-04-22 22:01 #2 av: Kyllan56

Du är en bra lärare och har mycket kunskap RosaKatteen.Blomma
I detta horoskopet skulle jag välja Mars, som den viktigaste planeten, eftersom Aschärskaren Mars befinner sig i 1:a huset .

Nästa viktiga planet  är den planet som styr Skytten, där Mars befinner sig, vilket är Jupiter som också blir viktig.

Sedan kan man definitivt snegla på Pluto också. Men för mig är de traditonella styrarna viktigast.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-04-23 14:25 #3 av: RosaKatten

Åh tack snälla Kyllan!❤️

Aha, ja mars är ju också starkare placerad dels pga första huset och dels som en del av en konjunktion.

Att Jupiter är extra viktig missade jag. Så det faktum att Mars finns i skytten gör Jupiter extra viktig alltså, trots att det inte är Jupiter som styr första huset?

Anmäl
2020-04-23 15:22 #4 av: Kyllan56

En gång lärde jag mig, att den planet som styr Asc, är viktigast. Sedan den planeten som styr tecknet, acendentstyraren befiner sig i.

Min viktigaste planet är Solen, eftersom jag har lejonasc. Solen befinner sig i Fiskarna, som traditionellt  styrdes av Jupiter, som dessutom finns i mitt asctecken Lejonet. Så även Jupiter blir viktig för mig.

Man säger att Asctecknet är skeppet och den planet som styr är kaptenen.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-04-25 20:55 #5 av: RosaKatten

Aha, det visste jag inte! Vad bra då har jag lärt mig något nytt😊 Jag lärde mig också nyligen att om man har en planet i konjunktion med asc så räknas den planeten också som styrare. Det är väl kanske självklart men inget jag hade tänkt på tidigare. Det innebär i så fall för min del att jag har både Venus och Pluto som styrare.

Anmäl
2020-04-25 22:00 #6 av: Kyllan56

Ja den planeten blir jätteviktig. Jag har Månen i konjunktion Asc. Det skiljer inte ens en grad. Så Månen i mitt horoskop är väldigt viktig och konjunktionen, som ger en exakt Trigon till min Venus.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-04-26 08:40 #7 av: RosaKatten

Ja det är en stark konjunktion du har där! Månen på asc har väl rätt svårt att dölja sina känslor? Till skillnad från Pluto på asc som är kontrollerad och helst inte släpper in någon alls. Verkligen varandras motsatser😁

Anmäl
2020-04-26 11:15 #8 av: Kyllan56

Absolut! Jag har fått höra olika varianter. Du har så talande ögon, du är som en öppen bok. Pokerface har jag inte, men det gör mig samtidigt till en "bra" skådespelare, eftersom jag har lätt för att "tala" med mina ögon. 

Jo Pluto är mer kontrollerad, men samtidigt hjälper Pluto till att riva barriärer och föda något nytt.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-04-28 08:44 #9 av: RosaKatten

Kan tänka mig det! Själv blir jag uppriktigt förvånad om jag träffar någon som kan ”läsa” mig även när skalet är på.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.