1. Allmän astrologi

Sveriges födelsehoroskop?

2014-01-02 02:44 #0 av: [greenseng]

    Jag har förgäves försökt hitta  Sveriges "födelse"-horoskop på nätet. Som ung fick jag reda på att Sverige är Vattuman och många källor på nätet refererar till Sverige som Vattuman i sk. Mundan astrologi, alltså astrologi som härrör sig till nationer och platser.

Men att hitta någon källanvisning här verkar kört. Och alla experter verkar ha sina egna uppfattningar här. Alltså att Sverige är allt annat än Vattuman.

Men... Vad skulle en amerikan säga om man ändrade USA's födelsedag från 4-e Juli 1776 till ett senare datum och döpte om USA till en mer passande förkortning? Exempelvis FED?

Vi firar Svenska flaggans dag den 6-e juni. Detta efter att Gusta Vasa valts ut till Sveriges konung och Sverige blivit fritt från danskarna ( tror jag. Historia har aldrig varit min likör Galen).

Men då använde vi den Julianska kalendern så Svenska flaggans dag borde kanske istället firas den 16-e juni eftersom vi använder den Gregorianska kalendern nu, efter mycket om och men och ofantligt strul ( som vanligt ). Vid tiden för Gustav Vasa's utmärkelse till konung så skiljde det 10 dagar mellan den Julianska kalendern och den Gregorianska.

Men den 16 juni 1523 så står solen i Tvillingarna.

Dock så kröns Gusta Vasa till konung över Sverige i Uppsala domkyrka den 12 januari 1528. Detta också enligt den Julianska kalendern. Men om vi gör om det till den Gregorianska kalendern vi hanterar idag, vad får vi då? Jo, då får vi den 22 Januari 1528 och då står solen minsann i Vattumannen. Bara 1° förstås, men det räcker mer än väl.

Så kanske är detta den rätta tidpunkten och platsen. Vem vet?

Men i sådana fall... exakt när på dagen? Vissa målningar tycks göra gällande att det faktiskt är på dagen. Men tyvärr innehåller de ingen klocka.

Så jag får använda klockan 12:00 mitt på dagen. Då står solen så gott som högst på himlen. Men det intressanta är att Uranus är i konjunktion med Ascendenten. Alltså i stigande. Så jag hoppas verkligen det är klockan 12:00.

Och det borde det faktiskt vara. En kröning bör väl ske när solen står som högst på himlen.


Om det händelsevis skulle vara någon som har någon nyttig information här så skulle jag vara väldigt tacksam. GladAnmäl
2014-01-04 08:57 #1 av: Farwuq

Det är uppenbart en klurig uppgift. På nätet spekuleras det vilt, ibland Tvilling ibland Kräfta, men...

Som skåning bryr jag mig föga.

GäsparSkämtar

Greenseng, du är hallänning - om jag inte fattat allt fel - sök dig till dina rötter, det finns säkert ett dansk födelsehoroskop.

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-05 07:36 #2 av: [greenseng]

  Jo... känner igen både Tvilling och Kräfta. Och mitt astroprogram sätter Sveriges "Independence day" till 16 juni 1523. Alltså vårat 6-e juni som det blir enligt Juliansk kalender. Då blir ju Sverige Tvilling.

Men jag tror på Vattuman med stigande Uranus. Sverige har ju hållit sig långt fram vetenskapligt sett och... Nobelpriset? Säger väl en del.

Ville bara vara helt säker. Finns säkert andra historiska händelser som också kan ge Vattuman.

Men ascendenten i Tvillingarna? Hmm... Men jag vet inte riktigt var jag skulle vilja ha ascendenten här. I många förslag på nätet så hamnar lustigt nog ascendenten i Jungfrun. Och det är kanske inte helt fel. Men Uranus i konjunktion med ascendenten är ju otroligt lockande. Vattuman och vetenskap och allt sådant tillhör ju Uranus domän. Och... exakt på tolvslaget mitt på dagen. Extremt bra.

Får väl försöka hitta några astro-historiska experter.

Hittade en för många herrans år sedan. Och när han sade att Sverige var Vattuman och USA var Kräfta så frustade jag omedelbart:

- Nej. Det måste vara fel. Barnkära Sverige och vetenskapliga USA. Det måste vara precis tvärtom.

Men han bara skrattade och sade att jag kanske fick tänka till några fler gånger. Skrattar

Och dessutom har Sverige då faktiskt Jupiter i Kräftan och en väldigt speciell och kraftig Harmonic 9 ( Novil ) triangel mellan Kräftans planet Månen och Saturnus och Neptunus. Noviler är ju kända för sina harmoniska och lyckliga egenskaper ( 3*3=9 ) och för äktenskap och kärlek. I Indien så är det väl den viktigaste aspekten (n*40° där n är ett heltal ) och en astrolog tittar alltid på Novilerna innan äktenskap.

Undrar vad de på gruppen som har frågor om horoskop och förhållanden har att säga om det? Oskyldig

Fast... jag har mer och mer börjat kika lite lätt på ascendenternas placeringar när det gäller förhållanden. Men det ena utesluter ju inte det andra. Här krävs lite forskning.


I horoskopet nedan så är de gula linjerna Kvintiler ( Harmonic 5 ) och de blå linjerna är just Noviler ( Harmonic 9 ). På Kvintilerna har jag hela 5° orb ( det retar säkert massor med människor ) och på Novilerna har jag 2° orb. ( Retar ännu fler Skrattar ).

De gröna är Trigoner och de röda är Oppositioner och Kvadraturer. De vita är Sextiler. Här har jag 7° orb förutom när det gäller Sextiler. Där har jag 5° orb. Som på Kvintilerna. Cool

Ok. Det är rätt höga orbisar. Men det är bara för en överblick. När jag tittar noggrannare så krymper jag orbisarna.

Dessutom kan man se orbisarna för varje planetpar i aspektkartan. A och S kan man kanske översätta som Ankommande och Separerande. A anses starkast här. Och här har väl de flesta Kvintiler lite väl hög orb. Hum... hum... Fick något i halsen tror jag. Får fundera lite på det där med Kvintiler.

Men... Var inte Kepler inne på ungefär samma linje? Att Kvintiler skulle behandlas som en accepterad stor aspekt. Harmoniskt sett är den ju större än Sextilen. Tycker att den många gånger visar på en stark och snabb rörelse och förändrings-potential. Och den rör ju sig mellan en hård och en mjuk aspekt. Ett behov av förändring i en förstelnad atmosfär.

Man ser att Pluto, precis som nu, är i Stenbocken.

Här finns lite att tänka på. 


Njae... jag härstammar inte ursprungligen från Halland. Även om jag tillbringat rätt mycket tid här. Även i barndomen.

Och Danmark är intressant. Har en avslappnad attityd till livet och vet hur man skall njuta av det. Smaka bara på ett nybakat danskt wienerbröd. Och sedan har de några väldigt speciella viner och likörer. För att inte tala om tobak. Rena godiset. Här vet man verkligen hur man skall njuta av livets goda.

Fast jag har blivit mer och mer intresserad av Island, faktiskt. Vulkaner och grejor. Skrattar
Anmäl
2014-01-05 10:30 #3 av: Farwuq

Yrar

Gode Gud. Detta är mer än en skadad drakhjärna klarar av att reda ut.

Skämtar


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-05 11:47 #4 av: [greenseng]

Lite bökigt - utan tvekan. Lite för många aspekttyper och kanske för hög orb. Men horoskopet är rörigt även med bara de normala aspekttyperna och mindre orb. Beror antagligen på spridningen av planeterna. Lägg märke till att det finns inte en endaste konjunktion.

Om kröningen sker 7 timmar senare så missar vi Uranus-Ascendent-Konjunktionen men istället får vi Ascendenten i Jungfrun. Och där vill jag gärna ha den. Men... som sagt... Uranus... snyft...

Men strunt sak samma. Fast det hade varit kul med ett äkta lands-horoskop när man betraktar dagens världshoroskop. Man får lite mer ordning på torpet då om man betraktar transiterna. Det säger mer om hemmaplan.

Landshoroskopet kan väl naturligtvis förändras när styrelseskicket förändras. Men borde inte detta följa normala progressioner och transiter? Ett land förändras väl likaväl som en människa. Det är väl mer vid en mer grundlig förändring som man gör ett nytt horoskop.

Exempelvis om landet delas eller på annat sätt förändras väldigt djupt politiskt. Alltså egentligen blir ett helt annat land.

Osv. osv... Hade varit kul med ett exakt klockslag också. Hoppas det finns något gömt i någon gammal historieavhandling. Skrattar


Anmäl
2014-01-05 13:54 #5 av: Farwuq

Vi får inte glömma att när landet förändras - förlorar landområden som Finland eller annekterar provinser som Skåne - så ändras också landets "öde" och horoskop. Det finns således väldigt många tidpunkter att beakta.

Det senaste - större - bör vara när regerings formen ändrades så att vi fick kvinnlig tronföljd.

Jag har glömt när det var, men det bör ha varit i slutet av 70-talet.

Funderar

Freden Roskilde slöts den 26 februari 1658. Det ha varit "fisk". Sen kom det en del oro fram till det lugnat sig med Ryssland för 200 år sedan, nu år 2014.

Får idé

Nu höll jag på att glömma att vi gick med i EU 1/1-95.


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-06 02:30 #6 av: [greenseng]

Glad

Det här kan tydligen göras hur komplicerat som helst. Lite farligt ty det blir lätt tröttande. Och för mig är astrologi en fascinerande, spännande, rolig och stimulerande hobby. Och jag har ingen lust att gå längre än det.

Det räcker så bra så! Skrattar

Om man hårddrar detta med förändringar i ett lands horoskop eller rättare sagt när ett land blir reinkarnerat igen så får man till slut ett val.

Antingen så väljer man en markerad grundpunkt i tiden och rummet som horoskop. Eller så uppdaterar man det hela för varje liten "viktig" händelse. Båda metoderna har förmodligen sina för och nackdelar.

Man kan till och med gå så långt att man uppdaterar ett lands horoskop vid varje val. Men... vad är det egentligen i sådana fall man mäter?

Jag misstänker att man mäter den aktuella regeringen i sådana fall. Man mäter egentligen inte längre på landet i sig självt som helhet.

Men det kan kanske vara praktiskt ur politisk synvinkel. 

Som jag ser det så tittar man i astrologi på energimönster och... förändringar i energimönster. Då kan det kanske vara bra att ha en solid baspunkt att utgå ifrån. I och med att man vänjer sig vid den speciella referensram som kommer att bildas beroende på vad man betraktar. Med tiden så ser man kopplingar mellan enskilda händelser i detta system och de astrologiska konfigurationer som uppkommer. Och det blir lättare att känna igen dem.

Om jag exempelvis väljer kröningen i Uppsala av Gustav Vasa så har jag friheten att välja här. Antingen betraktar jag Gustav Vasa's tid som regent över Sverige.

Eller... så tittar jag på något mycket större. Sverige som helhet.

När jag jämför båda fallen så får jag förmodligen väldigt olika tolkningar av de astrologiska konfigurationerna.

Om jag bara tittar på Gustav Vasa så är den exakta kröningstiden av oerhörd betydelse.

Men om jag tittar på Sverige som helhet så är den inte så viktig längre när man sitter med facit i hand. Då blir det 12:00 mitt på dagen. Uranus konjunktion med ascendenten berättar om en vetenskaplig nations födelse. Man skulle till och med kunna sätta tiden till 11:56:15 "piiip" ty då är Uranus i exakt konjunktion med Ascendenten. Om man nu vill hårddra det hela. Skrattar


Anmäl
2014-01-06 10:57 #7 av: Farwuq

Skrattar

Du kan en hel del du.


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-06 14:26 #8 av: [greenseng]

Skrattar Ja du store... Att jag kan vara en sådan bluffmakare. Skrattar


Anmäl
2014-01-06 19:20 #9 av: Magi-cat

Och så Jarre också, gammal favorit! Tummen uppLyssnar på musik

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2014-01-06 19:20 #10 av: Magi-cat

Kan man månne säga något om Sverige 2014, astrologiskt? MåneSolStjärnor

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2014-01-06 19:21 #11 av: Magi-cat

dubbelpostStjärnor

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2014-01-07 00:01 #12 av: [greenseng]

#9

Jarre är häftig. Han har kul ideer.


Anmäl
2014-01-07 01:08 #13 av: [greenseng]

#10

Det kan man säkert. Om man är van vid sk. mundana horoskop och har erfarenhet nog. Och tålamod att gå genom alla dagarna och titta på progression ( som jag är nyfiken på men vet för lite om ) och transiter som tillägg till rena horoskop.

Det är bl.a. därför jag vill ha tillgång till Sveriges horoskop-karta. Och hade ingen flippad aning om vad jag gav mig in på. Skrattar Trodde allt var klappat och klart. Men det visade sig påminna alltför mycket om astrologi och hussystem. Skrattar

Stefan Stenudd som har skrivit flera mycket intressanta böcker, bland annat om Tao där han gjort en mycket intressant tolkning och ett mycket upplysande historiematerial. Han skriver också om astrologi och om Sverige och mundan astrologi och har ett intressant sätt att närma sig det på. Det verkar vid en första anblick ganska politiskt betonat. Man hittar lite här.

Men jag vet inte om han skrivit något om Sverige och 2014. Däremot tror jag han har jobbat med personhoroskop över Sverige och 2014. Jag som Kräfta får det tydligen rätt så lugnt eftersom lyckoplaneten Jupiter är i Kräftan just nu. Men till sommaren är tydligen det roliga slut för Jupiter går vidare in i Lejonet då. Så då blir det Lejonen som skrattar. Glad

Men så småningom så går väl Jupiter in i Jungfrun som står i Sextil till Kräftan och då blir det kanske dags att träna mungiporna igen. Skrattar Fast man får väl ha lite tålamod. Jupiter tillbringar ett år i varje tecken. Undrar om man inte kan hitta en förklaringsmodell till den kinesiska astrologin här.


Men jag ger mig inte in på något årshoroskop än. Har inte tillräckligt med kunskap och erfarenhet för det. Men... jag kommer nog att träna lite på mundan astrologi nu. Jag måste ju testa om det ligger något i ideerna om att välja Gustav Vasas kröning i gamla Uppsala till Sveriges födelse-dag. I sådana fall så fyller ju Sverige snart år. Nämligen den 22 Januari. Det är tydligen på en onsdag och då bör ju alla i Sverige få ledigt. Inte sant? Skrattar

Men man kan ju fira flaggans dag i juni ändå. Sveriges självständighetsdag. Det är ju alltid bra med en ledig dag då och då. Där för omväxlings skull politikerna får slita häcken av sig medans de "riktiga" människorna får chans att vila upp sig. Djävlas

Men däremot har jag en märklig känsla av att 2014 kommer att bli ett ganska speciellt år. Men vet inte om den känslan gäller bara mig eller om den är global. Vet inte ens om den är bra eller dålig. Känslor kan vara knepiga grejor ibland. Funderar

cuAnmäl
2014-01-07 01:32 #14 av: [greenseng]

#11

Behövs lite dubbelpost just nu. Sitens statistik är i botten.

Folk fick väl i sig lite för mycket julskinka, kan tänkas...

Eller så är det nyårsaftons baksmälla som fortfarande sitter i. Skrattar

Eller så har intresset för astrologi helt försvunnit. Förhoppningsvis har folk börjat med "I Ching" istället. Eller ännu bättre: "Tao Te Ching".
Men... det är väl att hoppas på för mycket.

Men det är väl sandlåde-nivån som fortfarande gäller. Andar och spöken och annan underhållning. DjävlasSpelar pajas
Push, push, tandläkarborr, tandläkarborr... oj vad kul det är att retas ibland. Skrattar

Men... vi får väl se. Tycker egentligen om när det är lite mer lugnt.
Annars får man väl lägga upp en artikel om avancerad sex och astrologi. Då blir det nog fart här. SkrattarSkrattar


Anmäl
2014-01-07 08:34 #15 av: Magi-cat

#14 Här är det varken julskinka eller baksmälla. Skrattar

Men jag vet också att man kan bli stressad av att stirra på det där aktivitetsindex. TystadKänner sig lite skyldig liksom. Men det är nog lite lugnt på många sajter just nu, efter ledighet och firande.

Jag tycker ni ska fortsätta hålla samma höga standard som tidigare. Definitivt utan publikfrieri.Skrattar

#13 Mycket intressant om Sverige-horoskop och Gustav Vasa och det där. Får en okunnig fråga vad mundan astrologi går ut på?

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2014-01-07 10:01 #16 av: [greenseng]

#15

  Som jag förstått det så sysslar mundan astrologi med geografiska platser istället för människor.

Det handlar många gånger om nationer eller städer. Om man ser t.ex. Sverige som en människa som kommer man väl ganska nära. Men då gäller det inte bara det geografiska landskapet utan också den samlade befolkningen. Och djurliv, natur och vad som helst egentligen.

Oftast spelar politiska händelser naturligtvis in här. Men jag undrar om inte andra händelser skulle kunna spela in också. T.ex. jordbävningar och metereologiska händelser. Alltså allt man kan uppleva som bra eller dåligt i ett land.

På nätet så får jag uppfattningen att politiken är det viktigaste här.

Men egentligen så tror jag det är vad man tittar efter. I astrologi flyger det sällan omkring änglar med stora plakat där man kan läsa viktiga saker. Man får istället försöka tolka energisystem bäst man kan. Och det är himlakropparnas placering och rörelse som bistår med information här.

Den berömda Paramahansa Yogananda's lärare Sri Yukteswar sade en gång att astrologi är 50% logik och 50% intuition.

Jag misstänker starkt att han har rätt här.


Publikfrieri. Skrattar Knappast. Röker

Då skulle man väl köra ett helt annat stuk.
Veckohoroskop och kanske göra om siten till en dating-site.
"Ge mig ditt horoskop så skall vi snart reda ut vem du skall träffa, minsann". DjävlasSkrattar

Skulle kanske vara kul en stund men... herreguuud vilket jobb. Bara tanken får mig nästan att svimma. Skulle behövas en hel drös med proffs-astrologer. Och de brukar vara alltför intresserade av något som benämns pengar. Skrattar

Dock har jag funderat på att göra ett veckohoroskop någon gång. Alltså inget allvarligt utan mer som en kul grej. Jag är nog mest intresserad av hur det egentligen går till. Det skulle kanske vara skoj.
Men... en engångsföreteelse i sådana fall. Om man har flyt så skulle det kunna bli hur roligt som helst. Skrattar

Aktivitetsindex. Hmm... Vet egentligen inte alls hur den egentligen fungerar. Och vill nog inte veta det heller. När jag började bli lite för intresserad av den så frågade jag mig själv vad den egentligen betyder för mig. Och jag har liksom inte kommit fram till något bra svar, än.
Med eller utan index så har jag lärt mig mer astrologi under tiden här än jag lärt mig i hela mitt föregående liv. Beror antagligen på att det blir intressantare att titta mer på saker som har med astrologi att göra.

Fast... det är ju kul när det rör på sig lite. Ibland. Det kan lätt bli lite för mycket av det goda också. Så det bästa är nog att allt flyter fritt. Enligt Tao så är inte-göra en väldigt spännande aktivitet. Skrattar


Anmäl
2014-01-07 17:01 #17 av: Farwuq

Draken sticker in nosen, jag har mått förfärligt några dagar och har inte ens kunnat tänka på aktivitetsindex och sådant. Det är inte utan att man undrar hur det kommande året ska gestalta sig för en vingbruten Vattuman.

Ledsen

AI är på 366 i skrivande stund, vi har haft betydligt värre.
Kan ni väcka några gamla trådar som ligger er värmt om hjärtat? Det får det hela att se bättre ut.

Generellt är det inte illa, den sista tråden i listan är ifrån mellandagarna.

Tummen uppDen vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-07 17:03 #18 av: Farwuq

Norge fyller 200 i maj, det vore kanske på plats att göra ett experiment med Norge som har en klart definierad födelsedag.Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-07 21:36 #19 av: [greenseng]

Stämmer. Norge har ju en klart definierad födelsedag.

Är väldigt dålig på historia och sådant där. I skolan tyckte jag historia och geografi var fullständigt ointressanta ämnen. Jag är väl som jag är, antar jag. Funderar

Vad jag funderar över är om Norge kanske har en ännu bättre dag och unionen med Sverige skulle kunna ses som effekten av en dålig transit och/eller progression. Exempel en dålig Mars och eller Pluto transit.

Men förmodligen så fungerar 17 maj.

Det vore nog bäst att bo i Norge när man gör en sådan undersökning. Så det finns säkert nyfikna astrologer i Norge också.

Och att Sveriges födelsedag inte är klart definierad förstår man när svenska flaggans dag firas den 6-e juni och inte den 16 juni. Men här har jag kanske fattat något fel. Eller ogillar att vara bunden av gamla traditioner.

Fast traditioner är väl till för att göra allt mer stabilt och föra människor samman.

Och att ge folk en ledig dag! Skrattar


Anmäl
2014-04-09 13:06 #20 av: Kyllan56

Skulle vara intressant att se Skåne horoskop, som skulle vara den 26 februari 1658. Tidpunkten när fredsföredraget skrevs på i Roskilde vet jag inte. Men ska se om jag kan hitta det. Är det någon som vet?

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-04-09 18:28 #21 av: Cerese

Hej, Det äldsta jag kunde välja var 15 januari år 1500. Plats Sverige, Stockholm okänd tid och visst är Solen i Vattumannen. Jag är inte insatt men kanske den första "prognosen" ställdes då. trevlig Kväll, halva arbetsveckan till ända, skönt//Cerese


Anmäl
2014-04-09 18:37 #22 av: Cerese

Hej igen försöker lägga in Sveriges Horoskop igen se inlägg 21


Anmäl
2014-04-09 18:51 #23 av: Cerese

Heeej igen skickar en dålig bild, hoppas ni ser något

Anmäl
2014-04-09 19:32 #24 av: [greenseng]1

#23

  Mycket intressant. Ser att Ascendenten är i Kräftan. Vet du alltså tiden eller har du bara satt den där? Eller är bilden tagen från någon som vet? I sådana fall, vem?

Vet du något, det allra minsta, om varför det skulle vara Sveriges födelsehoroskop?

Visst är jag frågvis. Skrattar Jag drev min omgivning till vansinne när jag var barn. SkrattarSkrattar

Anmäl
2014-04-09 20:21 #25 av: [greenseng]1

  Bilden verkar föreställa 15 januari 1500 Juliansk tideräkning. Och det är 24 januari Gregoriansk tideräkning som vi använder idag. Och detta är då i Stockholm. Ungefär kl. 13:10 Lokal tid.

Anmäl
2014-04-10 05:42 #26 av: Cerese

God morgon, jag laddade ner astrologiguiden från World of Wisdom, se länk http://www.world-of-wisdom.com/ 

Kopiera länken och klistra in, testade att klicka direkt på länken men det fungerade inte. Hur som helst kan man ladda ner program och testa i 30 dagar eller köpa direkt. Jag hade programmet på cd för många år sen men glömde det hos min förra arbetsgivare. Köpte det då genom Richters Förlag. Har det just nu på försök men kommer förmodligen köpa det, kostar ca 600 det är det värt. Kom ihåg att mina vänner var mäkta imponerade och jag skrev ut horoskop så tonern på skrivaren tog slut. Trevlig Dag/Cerese

Anmäl
2014-04-10 05:46 #27 av: Cerese

# 25 Hej igen det var det äldsta datumet jag kunde sätta, försökte sätta 0000 men då sa programmet till att det äldsta man kunde sätta var den 15/1 1500 // Cerese

Anmäl
2014-04-10 20:00 #28 av: [greenseng]1

#27

  Hej.

Det äldsta datum man skall kunna kräva av ett astrologiprogram ligger på 4713 år före Jesu födelse. Alltså år -4713. Lägg vördsamt märke till minustecknet. Skrattar

Den precision man får på planetpositionerna när det är fråga om så gamla tider är bara ca ±45'. Alltså ungefär  ±1°. Men det brukar räcka i sammanhang där man har nytta av sådana horoskop. Och när det gäller Sveriges horoskop är det antagligen lite för tidigt.

När man gör ett vanligt horoskop från 1900 och framåt så har man vanligtvis en precision på ±1'. Det är alltså på minuten när. 60'= 1°.

1' är alltså 1 minut. 1° är 1 grad. 60 minuter är 1 grad.

Men mina data är många år gamla. Idag är det förmodligen ännu bättre precision.


När det gäller Sveriges födelsehoroskop så måste man ställa sig frågan: När blev Sverige egentligen Sverige? Så att det kan vara i harmonisk fas även med de energicykler som är idag. Och det är en mycket svår fråga.

Gustav Vasa har haft en mycket stor influens på Sverige som det ser ut även idag. Och jag lutar mest just nu åt Gustav Vasa faktiskt. Och här har man framför allt tre datum att välja mellan. 

Hans kröning i Strängnäs 1523. Hans andra kröning i Uppsala 1528. Och hans bejublade ankomst till Stockholm 1523 efter kröningen i Strängnäs.

De flesta tippar nog på kröningen i Strängnäs. Därifrån har vi (förmodligen) fått Svenska Flaggans dag 6:e juni.

Men jag är ändå lite tveksam här. Idag hade jag av flera anledningar valt hans bejublade ankomst till Stockholm 24 juni 1523 kl. 10:27 på morgonen. (Juliansk tideräkning). 4 juli 1523 kl. 10:27 modern Gregoriansk tideräkning. Det skilde då 10 dagar mellan Juliansk och Gregoriansk tideräkning. Skillnaden är alltså inte samma för olika tider.

Tid är alltid bökigt.

Dock kan faktiskt ett otal andra datum komma ifråga. Både tidigare och senare.  Detta är svåra saker. Vad som krävs är att de är tydligt synkrona med den tid som är idag. Och det kan vara lite marigt att komma underfund med. FunderarSkrattar

Jag har hela tiden varit fixerad vid att Sverige skulle vara Vattuman eftersom det var det första jag fick veta för många år sedan. Och källor på nätet refererar till Sverige som Vattuman utan att för den skull presentera några referenser till varför.

Jag antar att det är Gustav Vasas andra kröning i Uppsala den 22 januari 1528 ungefär kl. 12:00. (Modern Gregoriansk tid). Men jag är långt ifrån säker här.

Nu är jag inte längre fixerad vid Sverige som just Vattuman.

Men vi får väl se. Får nog ta semester från den här frågan ett tag så det undermedvetna och det omedvetna får jobba på den ett tag. Det brukar oftast vara det bästa. Glad

cu


Anmäl
2014-04-11 07:19 #29 av: Farwuq

#28

Du är utmärkt tidsmedveten.

Tummen uppSkrattarSkämtar


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-04-11 11:33 #30 av: [greenseng]1

#29

  Jag undrar det. Skrattar

Anmäl
2014-04-11 11:34 #31 av: Farwuq

Du är kanske tidsstudieman till yrket?


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-04-11 11:46 #32 av: [greenseng]1

Skrattar

  Ett yrke jag aldrig skulle välja.

Andra yrken är parkeringsvakt och biljettkontrollant.

Yrken som är till för att hålla kolll på slavarna och som också påminner mig om att jag egentligen inget annat är än en slav. Ett yrke som skulle få mig att känna mig som en förrädare.

Slaveriet har aldrig blivit avskaffat.

Vilken värld vi egentligen lever i.

Anmäl
2014-04-11 12:11 #33 av: Farwuq

Väl talat.

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-04-11 18:07 #34 av: Cerese

#28, annars är den 22 januari en mycket, mycket bra dag i alla fall om man är Vattuman som jag Skrattar/Trevlig Helg, Cerese

Anmäl
2014-04-11 18:31 #35 av: [greenseng]1

  #34

  22 Januari 1528 Kl. 12:00 ungefär (Gregorianskt) är faktiskt en sannolik tidpunkt. Skrattar

Men... som jag tidigare sade, det finns två tidpunkter till (minst).

Frågan är väl om man ser Sverige som:

Tvilling? (☽ i ♓  Asc i ♍)

Kräfta? (☽ i ♐   Asc i ♍) eller...

Vattuman? (☽ i ♎  Asc i ♊)


Det är frågan... Funderar


Anmäl
2014-04-11 18:50 #36 av: Cerese

# 35 Fniss jag har ingen aning förutom att jag vet att den 22 Januari är min dag

Såg att du arbetade med parkering då undrar jag om du vet vad en MP104 eller CWTC är? Hälsningar cerese 

Anmäl
2014-04-11 20:13 #37 av: [greenseng]1

  Parkering?????


Anmäl
2014-04-12 06:58 #38 av: Cerese

#35 åh glöm det jag läser för slarvigt Förlägen

Avslutar med en dikt jag skrev 1977:

Varje dag måste jag titta på solen för att se var jag kom ifrån... Har en känsla av att det kommer en tid när jag ska få chansen att komma hem. Jag är så trött på att vara här ensam men jag är bara en resande i tiden, försöker så hårt att sona mitt brott.

Om jag kunde gå tillbaka samma väg som jag kom hit och se folket jag höll så nära. Jag måste göra mitt bästa för att finna ett svar till dig. Men först måste jag vänta tills jag blivit fri och jag vet inte hur länge det dröjer. Är en resande i tiden därute någonstans...


Månen befinner sig nu ett par dagar i Jungfruns tecken och månen är tilltagande.. Då ska man inte vara petig med detaljerna  eller vara alltför kritisk och man ska undvika nycker och fixa idéer. Man ska börja äta mer hälsosamt, göra upp nya planer. Jag ska ge min katt många extra kramar   Katt Trevlig Lördag/Cerese        

Anmäl
2014-04-12 07:28 #39 av: [greenseng]1

#38

  Fin dikt. Ger en lite sorgsen känsla, kanske.

Men bra dikter skall förmedla intryck och känslor.


Det blir snart en månförmörkelse. Fast vi i Sverige får antagligen inte avnjuta den. Vilket kanske är bra. En del människor reagerar lite för starkt på den.

Och jag åt mängder med prinskorv igår. Där jag handlar har de någon slags gammaldags prinskorv gjord enligt ett gammalt recept. Och man kan äta ihjäl sig. Skrattar

Får kanske skärpa till mig lite grand. Idag blir det antagligen hembakad pizza. Om jag orkar.

cu


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.