1. Allmän astrologi

ascendenten?

2009-02-17 19:55 #0 av: evrekaw

Vet inte ens om jag stavade rätt Skäms

Är novis inom detta område... Men det är väldigt intressant. Har märkt att många pratar/skriver om ascendenten... Vad är nu detta? Kan någon förklara...

Anmäl
2009-02-17 20:28 #1 av: [MargaretaA]

Ascendenten (ASC) är den punkt som stiger i upp vid horisonten vid födelsetiden och är startpunkten för 1:a huset, och avgör därmed hur alla husen kommer i horoskpet.

Det är för att kunna räkna ut ASC som man måste ha födelsetidpunkten. Den förflyttar sig c:a 4 grader/minut och i t ex tvillingars horoskop så är det den enda punkten som skiljer individerna åt. Den är alltså mycket viktig i ett horoskop.

ASC sägs bl a visa vårt yttre. Hur andra ser oss. Den är en av de tre viktigaste punkterna i horoskopet och dess teckens härskarplanet blir Horoskopshärskare. Den viktigaste planeten i Horoskopet.

Om du t ex har ASC i Skytten, upplever andra att du har många Skytt-egenskaper och planeten Jupiter, Skyttens härskare blir en mycket viktig planet i ditt horoskop.

i Denna artikel finns lite mer att läsa. Observera att ASC inte är en planet, men för enkelhetens skull brukar man kalla den så.

Anmäl
2009-02-18 13:23 #2 av: evrekaw

Tack! då förstår jag! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.