Annons:
Etikettframtidshoroskop
Läst 8802 ggr
[MargaretaA]
2008-06-05, 12:01

Vad är ett framtidshoroskop

Det personliga födelsehoroskopet visar hur himmelen såg ut vid tiden och platsen för en persons födelse. Efter födelsen fortsätter planeterna sin vandring genom våra horoskop och bildar nya aspekter till födelsehoroskopets planetpositioner.

Detta pågår hela tiden och dessa övergångar kallas transiter. Om man vill kan man alltså göra ett horoskop med dagens planetpositioner och jämföra det med vårt eget födelsedito, sedan kan man följa planeternas vandring framåt i tiden en vecka, månad eller t o m år. Det blir ett framtidshoroskop.

Att tolka transiter är en av de gamla astrologiska metoderna för förutsägelser, som kan avslöja vilka av dina livsteman som kan bli speciellt viktiga vid en given tidpunkt. T ex kan transiterna från de snabba planeterna; Merkurius, Venus och Mars berätta om möjligheter, hälsa, humör och sinnesstämningar som kan passera ganska snabbt förbi.

De långsamma planeterna beskriver utvecklingscykler som kan ta mycket längre tid, lärofaser, kriser eller perioder av stabilitet och lycka.

Av: magpie

  • Personlig sida
  • Kontakta

Datum för publicering

  • 2008-06-05
Annons:
Faxlin
2008-06-08, 15:15
#1

Intressant artikel. Här inne kan man lära mycket inser jag.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Jane-Lyzell
2008-06-12, 00:00
#2

Oj , mycket att lära - får vi skola att lära oss göra vårt eget horoskop också? vore kul!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[MargaretaA]
2008-06-12, 08:38
#3

#2 Själva horoskopet är gjort på några sekunder med rätt programvara ;-) Sedan när det kommer till själva tolkningen av det blir det knepigare. Men givetvis är tanken att man ska kunna lära sig något om det här. Det beror på hur många duktiga astrologer som vill vara med ;-) jag kan en del, men långt ifrån allt. Sedan finns ju mycket att hämta på nätet.

Maggan

Jane-Lyzell
2008-06-12, 20:20
#4

Aha, okay - jag har en gamal jätte stor astrologi bok - men jag har aldrig lyckats lära mig detta - har liksom inte blivit min grej!

Men jag tycker att det är jätte intresant!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

[MargaretaA]
2008-06-12, 21:20
#5

fniss… jag minns för så där en trettio år sedan när jag satt med min första bok och skulle räkna ut allting själv - det var ytterst nära att jag skaffade mig en annan hobby ;-) matte var aldrig mitt favoritämne!

Maggan

Jane-Lyzell
2008-06-13, 01:46
#6

#5 fniss håller med inte mitt heller så jag gav upp!Skrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Annons:
[Vintersaga]
2008-06-13, 01:57
#7

#5 - Ha ha, det var det roligaste jag visste! Matte var verkligen mitt favoritämne. Men den där stora tjocka boken jag tror du menar Jane (Derek och Julia Parkers bok) var också min första bok i ämnet och den visade fel i tabellerna.

Då fick jag Skorpionen stigande, men när jag sedan fick allt korrekt uträknat så blev det ju Vågen :-)

Idag är det mycket enklare - man skriver in några uppgifter och vips, så får jag inte bara de traditionella aspekterna med, utan även de lite mer udda (och parallellerna och kontraparallellerna)!

Ewerhof
2008-06-15, 22:27
#8

Jag lärde mig faktiskt matten genom astrologin. :) Vart så inne i ämnet och att vilja förstå att jag inte tänkte på det som matte först. Fast glad vart jag ju när det lossnade tackvare astrologin. :)

Min första bok i ämnet var en av Michael Almqvist (tror jag det stavas). Tyvärr har den försvunnit för mig och verkar inte kunna gå att få tag på längre. Den var verkligen bra. Och sedan Robert Hand, såklart. :)

NinaHq
2008-09-10, 18:56
#9

Hi, hi min första astrologibok var också Stora Astrologiboken av Julia och Derek Parker.

Vintersaga: Jag räknade också fel och fick Skorpionen som ascendent! Först tänkte jag att "fasen, all den här uträkningsmödan och så stämmer inte astrologi! (=jag kände inte alls igen mig)", men ett par dagar senare så räknade jag igen och då fick jag rätt ascendent.

Ah, jag har så många härliga minnen av den boken. Jag fick den när jag fyllde 12 år och började ställa mina första horoskop däromkring. När jag började högstadiet hade jag den alltid med mig till skolan. På lektionerna hade jag boken uppslagen under mina vanliga ämnesböcker. Så fort läraren tittade bort så drog jag fram den lite så att jag kunde läsa. På så sätt har många "mysterier" blivit lösta på lektionstid! Fast det var fasligt tungt att kånka på den dag ut och dag in, när jag dessutom ofta hade många andra (skol)böcker i väskan.

Ewerhof: Jag lärde mig också matten genom astrologin! Den fick mig att inse att det kan löna sig att räkna. Annars var matte mitt svåraste ämne, näst efter syslöjd (skriver hon som endast har en planet i jord - Saturnus…).

Aracco
2008-09-23, 15:54
#10

*fnissar* Började också med Julia och Dereks - Stora Astrologiboken. Jag hade ett ursäkta ordvalet ett rent H-vette att räkna ut mitt horoskop. (matte är inte min starka sida.. Men jag lärde mig). höll på i tre månader och sedan visade det sig precis som Vintersaga sa att det var fel i boken.. Här trode jag att jag VAR idiot och inte bara gjorde mig till.. *skrattar*

Min tarot blogg: http://ladylightningtarot.wordpress.com

[MargaretaA]
2008-09-23, 16:04
#11

Hur är det med era böcker nu då? min har totalt fallit isär! jag fick plocka ut den ur pärmarna, göra hål med hålslagare på varje sida för att sedan lägga in dem i en ringpärm. Sönderläst kallas det Flört

Aracco
2008-09-23, 17:13
#12

# 11… Så ser alla mina böcker ut.. Jag läser sönder dem…..Glad

Min tarot blogg: http://ladylightningtarot.wordpress.com

NinaHq
2008-09-25, 16:11
#13

Min saknar fram- och baksida, men sitter ännu ihop i ryggen.

Annons:
Lill-Kisse
2008-10-20, 01:15
#14

Transiter gällde det väl från början.

Nu kan Uranus vara extra intressant för en del. Den rör sig inte så snabbt, utan stannar på samma grad en lång period. Vilken inverkan anses den ha, när den placerar sig på samma grad som solen i ett födelsehoroskop? Just nu bör många med Solen i Fiskarna få extra kraft av ett eller annat slag. Vilket?

LenaR
2009-02-28, 13:48
#15

Om jag förstår saken rätt, så kan man alltså inte gå till en astrolog och fråga om råd rätt upp och ner? Man måste ha ett 'grundhoroskop' först?

Sen då, hur detaljerat svarar horoskop på frågor? Hur mycket litar ni på vad stjärnorna säger, hur ofta säger ni "Vad vet Jupiter om mitt jobb, jag säger upp mig" ? Flört


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

[MargaretaA]
2009-02-28, 14:39
#16

Ja man måste göra ett grundhoroskop först, för att kunna se vart "dagens" planeter befinner sig.

Sedan är astrologi inte alls särskilt exakt i sina förutsägelser. Glöm det där med att möta en mörk främling som du senare kommer att gifta dig med Flört

Vad stjärnorna kan tala om är mera som en väderprognos. man kan få veta vart vindarna blåser. inom vilka livsområden livet flyter lätt eller vart det står still just nu. Man kan förutse en del förändringar, men det är omöjligt att förutspå exakt hur de kommer att manifestera sig. Möjligen vart - kanske i famljen, med partnern eller karriären.

Så vill man möta en trevlig främling så har man störst chans till framgång när de rätta planeterna är i "rätt läge". men tyvärr finns inga garantier Obestämd

Men det viktigaste att säga är att stjärnorna aldrig styr våra liv. Det är alltid vi själva som väjer om vi vill hissa seglen och "go with the flow"  eller stanna på bryggan. Eller motsatt att hålla sig i skinnet och invänta gynnsammare väderlek.

Det är ju inte så att stjärnorna egentligen säger något, men jag har erfarenheter av när vissa grejer man vill genomföra, men man bara stöter på hinder och motgångar så finns en astrologisk förklaring till det (men inte alltid givetvis) då lägger jag ner projekten för att det känns meningslöst. Sedan kan man prova igen, när proppen har lossnat så säga.

men den som lever som slav under sina horoskop har missat poängen. Det är viktigt att veta.

jag skulle kunna skriva en hel bok bara av svaret på den här frågan, men gubben kallar Flört

men kolla gärna den här sidan. Det är lättfattlig och informativ Glad

LenaR
2009-02-28, 20:47
#17

Tack för svaret Margareta!


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

Farwuq
2013-04-25, 12:55
#18

Detta är fortfarande aktuellt

🙂

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Upp till toppen
Annons: