Annons:
Etikett1-allmän-astrologi
Läst 1562 ggr
[MargaretaA]
2008-11-24, 22:24

Husen i Tecken

Eftersom jag inte för närvarande har några färdiga texter om hur Husen ska tolkas i tecken (och inte har tid att skriva några tyvärr) så rekommederar jag Stefan Stenudds så länge. De är i kortaste laget och lite karikatyrartade, men säger ändå en hel del. Sök upp ditt Ascendenttecken här nedan och klicka på länken.

Ascendeten i

Väduren

Oxen

Tvillingarna

Kräftan

Lejonet

Jungfrun

Vågen

Skorpionen

Skytten

Stenbocken

Vattumannen

Fiskarna

Om du har Hus som täcker flera tecken. Läs här

Annons:
[Sol69]
2013-04-08, 22:37
#1

Kanske någon som kan skriva mera om accentens påverkan av våra horoskop 🙂

[greenseng]
2013-04-11, 17:56
#2

Du har ju redan diskuterat Asc nu efteråt i en annan tråd. Det som kanske skulle kunna tilläggas är att för våra förfäder, och nu gör jag ett kliv som kan vara 2000 år tillbaka i tiden och därifrån ibland ytterligare ett kliv på minst 1000 år, var extremt intresserade av Ascendenten.

Av självklara och andra kanske inte så självklara anledningar, så har vi knapphändig information från sådana tidsrymder. Men man har ändå funnit att Ascendenten är en viktig punkt.

Man kan förstå att de hade uppfattningen att Asc både beskrev personen men också betydde mycket för personen. Kanske gav den upplysningar om livsödet. Astrologin var extremt betydelsefull vid dessa tider och man gjorde inte något viktigt utan att konsultera en eller flera astrologer. Som antagligen sorterade under prästerskapet.

Idag är ju Astrologin extremt psykologiskt influerad och blir gärna lite luddig. Framför allt som pengar kommit in i bilden. Vilket i och för sig fanns med förr också även om det var mer objekt då. Men när pengar är med i bilden så får ju slutsatserna inte vara stötande för då går folk till en annan astrolog istället. Och går de till tillräckligt många så får de till sist höra det de vill höra. 😃 Det har gjort Astrologin irriterande diplomatisk.

Men när det gäller Asc… Vad är det egentligen vi ser när vi går ut i Naturen och tittar? Ja, det är ju den punkt någonstans i Öster där solen skall gå upp. Och där startar alla stjärnbilder och planeter sin vandring över himlavalvet. Och där något startar ansågs förr som väldigt viktigt. Likaså när något nått sin högsta punkt. Och när något slutar, vilket inte är detsamma som när det når sin lägsta punkt.

Idag är väl de flesta av den uppfattningen att Asc talar om hur andra först uppfattar dig. På sätt och vis den utstrålningen du har. Men jag tror det finns betydligt mer att hämta när det gäller Asc. Om våra förfäder var så extremt intresserade av denna punkt så har Asc säkert mer att servera fram på bordet.

Men utstrålningen är ju alltid intressant. Framför allt om Asc råkar ha speciella vinkelförhållanden, så kallade aspekter, till andra planeter. Och om det är någon himlakropp i närheten av Asc ( Konjunktion ).

Du själv har ju Asc i ett speciellt vinkelförhållande till din Måne. Och eftersom Asc i ditt Horoskop ligger i Kräftan som styrs av Månen och Månen här är extremt starkt aspekterad, så blir Månen, i alla fall vid ett första påseende, din viktigaste planet i horoskopet. Även om din Pluto och Mars naturligtvis gärna vill sitta med vid förhandlingsbordet också.

En Måne i Fiskarna som är starkt positiv aspekterad till Ascendenten bör ge ett intryck av … hmm … pålitlig, kanske även hjärtlig, varm moderlig charm. Även om man faktiskt bör kunna ana en gömd dolk här också. Använd i försvarssyfte. Pluto finns nämligen med här också på grund av dess något tuffa aspekt till just Månen.

Men… det om detta. 😃

हूं

Upp till toppen
Annons: