Annons:
Etikettaspekter
Läst 6446 ggr
Farwuq
2012-07-09, 12:55

Sextil

Sextilen är när vinkeln mellan två punkter i horoskopet är nära 60 grader, namnet har sitt ursprung i att det är en 1/6 av ekliptikans 360 grader.

Toleransen hos sextilen eller orbis som det heter inom astrologin varierar mellan  ± 4 och ±6 grader. Det ger att en sextil varierar mellan 56 (54) och 64 (66) grader, (alternativet med ±6 graders orbis står inom parantes). Ju närmre 60 grader desto starkar är sextilen.

En sextil påminner om en trigon men är svagare till sin karaktär.
Den innebär ett slags harmoni som inte nödvändigtvis leder till konkreta resultat, men den är aktör som är hjälpsam och leder till intensifierad en aktivitet med ett påtagligt resultat.

Så, den astrologiska betydelsen av en sextil är att de inblandade krafter samverkar smidigt, så att de uppmuntrar och inspirerar varandra, men detta kräver ansträngningar för att få ta del av dess fördelar.

Sextilen är den svagaste av de fem viktigaste aspekterna (konjunktion, opposition, trigon, kvadratur och sextil). I vissa fall kan det finnas tre eller flera planeter eller punkter som samverkar, givetvis blir en sådan sextil ännu viktigare i horoskopet. Sextilen aspekt som förenar Zodiaktecken på samma laddning – det vill säga de med positiv eller negativ tecken. Lufttecken och eldtecken är positiva, medan jord och vattentecken är negativa. Detta är analogt med de kinesiska begreppen yin och yang.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Upp till toppen
Annons: