Annons:
Etikettzodiakens-tecken
Läst 9997 ggr
[MargaretaA]
2008-09-11, 18:20

Zodiakens tecken

När man säger att en person ”är” ett visst tecken, är det soltecknet - det tecken solen stod i vid födelsen man menar. Man brukar också benämna soltecknet ”stjärntecken”. Men förutom tecknet som solen står i finns många fler faktorer som alla är viktiga i ett personligt födelsehoroskop.

Man måste också ta hänsyn till Ascendenten som har stort inflytande på personligheten. Sedan kommer planeterna, husen och aspekterna som alla gör sin del till helheten.

Kort kan man säga att det är bra att ha i bakhuvudet att det är omöjligt att en person bara har de kännetecken som gäller för Väduren (eller Kräftan, eller Stenbocken…) i sig.

Härnedan följer en beskrivning av solens betydelse i de olika tecknen.

 vaduren.jpg

Din Sol i Väduren

Vilka andra sidor av din personlighet ditt horoskop än visar, så betyder Solen i Väduren att du har en eldig pionjäranda, som färgar hela din syn på existensen. Som zodiakens första tecken vill du gärna ta ledningen, då du är modig, äventyrlig och ser framåt. Detta gör dock att du snabbt blir uttråkad och rastlös. Du är duktig på att ta initiativ och starta upp nya projekt men att följa upp och avsluta är inte din starka sida. Du har också ett hetsigt temperament med kort stubin, men din stora energi och livsglädje kan göra att många mindre fantasifulla och eldiga personer kan ha svårt att hänga med i ditt tempo. Du är mer intresserad av framtiden än det förflutna och har inte mycket till övers för utslitna gamla attityder och tråkiga konventioner. Du säger alltid vad du tycker, oavsett vilka konsekvenser det kan få, eftersom du tror på ärlighet och sanning. Ibland kan din eldiga själ och din direkta framtoning ge dig problem. Du kan vara mycket envis och rusa in i situationer dit inte ens "änglarna vågar gå". Men ditt mod, energi - och naivitet - försäkrar vanligen att du kommer fram oskadd, redo att gå vidare och erövra nya horisonter.

oxen.jpg

Din Sol i Oxen

Med Solen i den jordbundna Oxen, är ditt största intresse i livet den verkliga världen omkring dig. Du har inte mycket tid över till abstrakt tänkande. Om inte, naturligtvis, du kan förvandla det till något nyttigt, här och nu. Vilket du är mycket bra på då du besitter en enorm styrka och uthållighet. Det du bygger, byggs för att hålla, och eftersom Oxen är ett fast tecken, ändrar du dig sällan när du väl har bestämt dig för något, vilket betyder att du kan vara ganska så envis. Du blir sällan arg, men när du väl blir det kan du vara det länge i stället. Även om du är både lojal och trofast kan du också tendera att känna ett ägandebehov när det gäller dina nära och kära, därför att det du äger betyder mycket för dig, vare sig det gäller kärlek eller pengar. Tecknet härskar över jorden när den vaknar och grönskar på våren och den sensuella, fruktsamma Oxen trivs bäst med sinnliga njutningar och att sörja för det nya spirande livet.

tvillingarna.jpg

Din Sol i Tvillingarna

Av alla tecken, är Tvillingarna det mest snabbtänkta och du har en naturlig gåva att ta till dig nya idéer och sedan lätt diskutera dem med andra. Din nyfikenhet är gränslös och du är alltid på väg från det ena till det andra, i försöken att se livet från nya vinklar. Baksidan är att du snabbt blir rastlös och att avsluta påbörjade projekt kan vara svårt. En person med solen här, upplever dock sällan livet som tråkigt - under förutsättning att du kan följa dina egna instinkter och inte blir fängslad i tråkiga rutiner.

kraftan.jpg

Din Sol i Kräftan

Med Solen i Kräftan är du en djupt känslig och intuitiv person, påverkad av hela skalan av varierande känslolägen, likt ebb och flod vid tidvattnet, som Kräftan och Månen styr över. Detta betyder dock inte att du alltid visar din känslighet för andra, blir du sårad tenderar du att dra dig tillbaka och dölja dina känslor bakom ett hårt skal. Du begär heller inte sympati från andra på ett direkt sätt, och det är endast de som känner dig mycket väl som är medvetna om dina starka känslor. Du har också en starkare mera kreativ sida. Du är i naturlig kontakt med vad som händer i det stora kollektivets livsoscean. Den moderliga Kräftan har gåvan att ge liv och form, inte bara till en mänsklig familj, men till nya idéer, i konst och skrift, eftersom din känslighet gör det möjligt för dig att agera som en kanal för de sanningar som är värdefulla för mänskligheten. Du har också ett starkt intresse för historia och en tendens att samla på gamla minnen och ägna dig åt nostalgi.

lejonet.jpg

Din Sol i Lejonet

Med Solen i det kungliga Lejonet, är du överdådig, eldig och dramatisk, och du står gärna i centrum för uppmärksamheten. Det finns ingenting småsint eller elakt med dig, och din legendariska stolthet försäkrar att andra kommer att behandla dig med respekt. Du har också en mäktig föreställningsförmåga, och det är framtiden, inte det förflutna, med alla dess möjligheter, som betyder mest för dig. Men under din stolta, färgrika fasad, kan du känna dig mera osäker på vem du egentligen är, än ditt yttre avslöjar. Faktum är att med solen i Lejonet är din livsuppgift att ta reda på vem du verkligen är och du söker uppmärksamhet från omvärlden för att lära dig detta. Lejonet är zodiakens femte tecken och det styr över nöjen, kreativitet och självuttryck.

jungfrun.jpg

Din Sol i Jungfrun

Med Solen i Jungfrun har du en intellektuell, analytisk inställning till livet. Inga detaljer är för små eller obetydliga för att ignoreras, eftersom de tillsammans utgör hela bilden. För verklig förståelse och verklig inre helhet är ditt mål, och du behöver plocka ner verkligheten i dess minsta beståndsdelar för att sedan sätta ihop dem igen till en ny helhet, som har en mening för dig. Du är också mycket praktisk och jordnära och du har inte tid för drömmar och abstrakta koncept om de inte gör ett direkt intryck här och nu, eller förbättrar tillvaron för människor i din omgivning. Faktum är att när du funnit din väg i livet, blir det viktigaste att hjälpa andra. Healing, hälsa och inre helhet tillhör Jungfruns största intressen.

vagen.jpg

Din Sol i Vågen

Med Solen i den sociala och lättsamma Vågen är det en- till en-relationerna som är det viktigaste i ditt liv. Faktum är att du behöver andra människor för att känna dig hel och i balans. Eftersom din naturliga charm och behagfullhet gör det lätt för dig att umgås med andra, lider du knappast någon brist på vänner och kärlek. Du älskar att analysera känslor och har ett verkligt sjätte sinne för alla subtila nyanser av känslor. Du är extremt civiliserad och ditt välutvecklade öga för konst och skönhet gör att en vacker omgivning är mycket viktigt för din sinnesfrid. Rättvisa, fred och harmoni, ibland till vilket pris som helst, är Vågens mål.

skorpionen.jpg

Din Sol i Skorpionen

Med Solen i den intensiva och passionerade Skorpionen gör du ingenting till hälften. Du avslöjar aldrig dina känslor för någon, och andra kan tycka att du är mycket hemlighetsfull och svår att komma in på livet, men det är styrkan i dina känslor som gör dig så försiktig. Du kan bli sårad, och när du blir det tenderar du att ge igen. Du är heller inte nöjd med ytliga svar och du vill alltid försöka se under ytan för att finna livets verkliga mening. Skorpionen styr, födelse, sex, död och pånyttfödelse, och ditt mål i livet är ingenting mindre än att finna sanningen. Eftersom Skorpionen är zodiakens detektiv, har du också ett sjätte sinne när det gäller andra människors motiv. Du är brinnande lojal mot dem som inte sviker dig, men din förmåga att lämna det gamla bakom dig, vid behov, är din största styrka.

skytten.jpg

Din Sol i Skytten

Med Solen i den äventyrliga Skytten ser du livet i stort och du målar på den stora duken. Liksom stjärnhimlens bågskytte som riktar sin pil mot himmelen, är du på en resa för att finna livets mening, och att se världen, vilket betyder att du snart blir rastlös om du stannar för länge på samma plats. Att lära, för att sedan undervisa, är dina huvudmål i livet, att finna sätt att bygga en bättre värld och hjälpa mänskligheten på sin stora resa, är vad som motiverar dig. Du är en född idealist, och, med ditt välutvecklade sociala sinne, tenderar du att spela en ledande roll i vilken grupp du än tillhör. Politik, filosofi, religion och långa resor är Skyttens område.

stenbocken.jpg

Din Sol i Stenbocken

Med Solen i Stenbocken har du en ambitiös och jordnära inställning till livet. Du är ingen rebell och du har vanligen en stor respekt för etablerade vanor och traditioner. Du sätter din lit till det beprövade och pålitliga, och liksom stenbocken som klättrar mot bergets topp, söker du en upphöjd plats i samhället du lever i. vanligen lyckas du med att nå även dina svåraste och mest ambitiösa mål, då din välutvecklade känsla för plikt och ansvar, tillsammans med dina praktiska, framsynta visioner sällan sviker dig. Det du bygger byggs för att hålla och, eftersom Stenbocken är tecknet som styr vintersolståndet, när Solen börjar stiga mot sommaren, är det du uppnår vanligen både livsförstärkande och kreativt.

vattumannen.jpg

Din Sol i Vattumannen

Med Solen i Vattumannen, den som häller livgivande vatten ur sin urna för mänsklighetens fromma, har du en stor bred vision och en verklig längtan att göra denna världen till en bättre plats för alla. Medan de andra intellektuella tecknen Tvillingarna och vågen spenderar sin tid med att samla kunskap och analysera sina känslor, är Vattumannen mindre personligt inblandad, utan mera intresserad mänskligheten som helhet. En- till en-relationer som är mera Vågens område betyder mindre för dig och du fungerar bäst när du får dela dina visioner i en grupp av likasinnade, där ni kan arbeta för det allmännas bästa. Vattumannen är ett fast tecken, och du kan ibland vara både envis och dogmatisk, eller verka distanserad och reserverad. Personliga detaljer och känslor intresserar dig inte särskilt mycket då du föredrar att se den större bilden. Du avskyr ägandebegär och svartsjuka eftersom ditt största intresse i livet är att etablera nya vägar att relatera, som tar hänsyn till människor frihet att vara sig själva.

fiskarna.jpg

Din Sol i Fiskarna

Med Solen i det känsliga och försiktiga tecknet Fiskarna relaterar du till livet med dina känslor och din intuition hellre än med intellektet. Du kan du vara ett offer för dina känslor, vilka kan växla från sol till regn och tillbaka till sol igen utan minsta förvarning. Liksom havet som är Fiskarnas naturliga domän, avskyr du band och begränsningar, eftersom du ser livet som en enda stor helhet. Du delar inte in en hel existens i god eller dålig, svart eller vit, och du är mer än andra tecken medveten om alla de subtila nyanserna av mening i tillvaron. Också, liksom havet, är du svår att famna eller hålla fast och du behöver drömma för att bibehålla kontakten med källan till ditt väsen. Det är genom drömmar och intuition som din verkliga inspiration kommer. Du är också mycket känslig gentemot andras känslor och din sympati och medkänsla med andras lidande är djup. Eftersom du så lätt absorberar atmosfären omkring dig, kan det vara mycket lätt för mera drivna och tuffa människor att utnyttja din känslighet och snällhet.

Annons:
Yuki
2008-09-15, 17:38
#1

Jag är Tvilling. Cool

[MargaretaA]
2008-11-24, 23:56
#2

plockar fram denna

BrightGloria
2009-03-23, 23:08
#3

Allt det där stämde helt klart på mig.
Jag är våg.

//BrightGloria
- Medarbetare på Sheltie.ifokus
- Hemsida

Cristine
2009-03-23, 23:16
#4

Ja min  stämmde in på mig också!Glad

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

chik
2009-03-24, 07:52
#5

Jag är Oxe, o det är mycket som stämmer in..

Oxar skall också ha problem med hals .-Har maggan hör något om det?

Lena.P är jag i verkliga livet.

[MargaretaA]
2009-03-24, 08:27
#6

Enligt traditionell astrologi styr Oxen över hals- och nackområdet. Det kan alltså vara så att Oxar oftare än andra har problem här.

Men det finns inget som säger att man alltid får  problem - det beror på andra saker också, som man bara kan se om man tittar på hela horoskopet. Husen Sex och Tolv, planeter, aspekter osv.

Annons:
Anna-hfg
2009-04-04, 00:11
#7

Jag är både tvilling och oxe. född mitt på gränsen så jag får läsa båda.

[MargaretaA]
2009-04-04, 00:27
#8

Ja det låter som en bra idé Glad

BrightGloria
2009-04-04, 14:45
#9

#7 Vad häfigt. Visste inte att man kunde få två stjärntecken. :)

//BrightGloria
- Medarbetare på Sheltie.ifokus
- Hemsida

[MargaretaA]
2009-04-04, 15:08
#10

Jo med lite tur och tajming så går det Flört

Anna-hfg
2009-04-04, 20:25
#11

#9  Är född den 21e maj vilket ibland står på Oxen, ibland står det på Tvillingarna beroende när och var man tittar. Fast ibland känner jag mig som en oxe, trög och ibland fladdrig som en tvilling.

[MargaretaA]
2009-04-04, 21:03
#12

Då beror det på vilket år du är född vart Solen stod exakt. Solen går inte exakt som en klocka så det kan variera en dag hit eller dig från år till år.

evrekaw
2009-04-05, 21:26
#13

Jo, nog är jag vattuman alltid… Jag undrar bara alltid över hur min stackars man överlever…

Han som våg - som vill ha en till en relationer med mig som är grupporienterad… Poor man…

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

Annons:
[BigMama]
2009-04-13, 14:19
#14

Hur var det nu igen..

Vad berättar mest om 'vem' vi är - ascendenten eller soltecknet?

Vad utstrålar vi mest 'utåt'?

[MargaretaA]
2009-04-13, 14:43
#15

Enligt gammal astrologisk tradition ska det vara ASC som avslöjar mest om hur vi ser ut för andra - den vi verkar vara.

Solen talar om vem vi är i själ och hjärta - vilket inte alls alltid syns så tydligt utåt Glad

Author7
2010-02-09, 20:06
#16

Hej ny här :)

Jag är skytt i soltecken och tycker din text stämmer in väldigt klart på mig. Jag läste om dessa andra tecken i gymnasiet under relgionen och kom fram till att jag kanske är kräfta i ASC om jag minns rätt. Det är rätt intressant faktiskt. :)

Medarbetare för Days of our lives

Upp till toppen
Annons: