Annons:
Etikettåterkommande-fenomen
Läst 20518 ggr
[MargaretaA]
2008-05-27, 12:04

Månens faser

I gamla tider var Månens sken den viktigaste ljuskällan nattetid. Utan elektricitet hade Månens olika faser ett mycket större påverkan på människorna. På olika nivåer kan vi dock fortfarande känna av inflytandet från Månens cykler. Om du är medveten om detta, kan du utnyttja energierna i ditt dagliga liv.

Den första delen av cykeln, från Nymånen till Fullmånen, är den växande och uppbyggande perioden.

Den andra delen av cykeln, från Fullmånen till den Avtagande månen, är de avslutande faserna när allt avrundas. Månens cykler är fördelade på åtta faser, och varje fas tar ungefär tre och en halv dag.

Nymånen (0-45 grader från solen)

Månen syns inte eller man ser en tunn skiva på Månens högra sida. Denna Måne stiger i soluppgången och går ner i solnedgången. Den syns alltså bäst precis innan Solen går ner. Nymånens energi skulle kunna jämföras med vårens. Det är den bästa tiden att påbörja något nytt. Det kan likaväl vara ett projekt som en relation. Du kan känna dig impulsiv och full av nya idéer.

Association: frön.

Växande Måne (45-90 grader)

Månens högra sida är upplyst till en fjärdedel. Den går upp på förmiddagen och går ner på eftermiddag. Nu blir du mera medveten om vad du vill och inte vill. Den växande Månen symboliserar punkten i ditt liv när du inser att du har en egen identitet och att du kan göra saker på ditt eget sätt. Du tycker det är viktigt att gå ut med dina egna åsikter.

Association: sådd.

Första kvarteret (90-135 grader)

Den högra halvan av Månen är upplyst. Den stiger runt middagstid och går ner vid midnatt. Dina planer borde utvecklas med lätthet, men du lägger gärna lite för mycket kraft på ditt arbete. Under denna fas kan du också uppleva ett visst motstånd, men det behöver inte vara något negativt. Jämför med hur man gör upp en eld: för att det ska börja brinna måste du först få en gnista, och den uppstår endast genom friktion. Detta är tiden att ge dina idéer form och lösa eventuella problem.

Association: växande

Andra kvarteret (135-180grader)

Trekvart av Månen är nu upplyst. Den stiger på eftermiddagen och går ner efter midnatt, tidigt på morgonen. Detta är den tiden när du förstår varför du gör det du valt. Du ser detaljerna och sätter pricken över i. Du är nu mera intellektuellt aktiv. Vid tiden för det första kvarteret var du mera intuitiv.
Association: knoppen.

Fullmånen. (180-225 grader)

Månen är fullt upplyst. Den stiger runt Solnedgången och går ner vid Soluppgång. Klimax. Nu ser du resultatet av ditt arbete och får svar på dina frågor. Det du känner nu ska du visa upp för omvärlden. Jorden står nu mellan Solen och Månen. Från båda sidorna utstrålar kraft. Nu gäller det att hitta en balans. Om du inte lyckas uppnå balans kan du bli förblindad av det du inte ser.

Association: blomman.

Avtagande Månen. (35-90 grader efter Solen)

Trekvart av Månens vänstra halva är upplyst. Den stiger på kvällen och går ner följande morgon. Det är dags att avrunda.  Nu när du har lärt dig dina läxor är det dags att dela med sig. Du har behov av att prata om saker.
Association: frukt

Fjärde kvarteret (90 - 45 grader)

Månens vänstra sida är nu upplyst. Den stiger runt midnatt och går ned mitt på dagen. Du analyserar vad du gjort och ser igenom din egen personliga process däri:

Association: skörd

Månen i Nedan (45-0 grader)

Månskäran blir allt mindre för att till slut inte synas längre. Den kommer upp halvvägs in på natten och går ner motsvarande tid på dagen. Det finns inget riktigt namn för denna månfas. Läxor lärda infogas i ditt dagliga liv. Om du inte har lärt dig läxorna, eller inte gjorde något som passade i de sju föregående faserna, kommer du inte längre. Nu är tiden kommen för att släppa taget om det som varit.

Association: kompostering.

Av: magpie

Datum för publicering

  • 2008-05-27
Annons:
Faxlin
2008-06-08, 15:25
#1

Med andra ord skulle man kunna komm längre i livet genom att leva i harmoni med månens åtta faser? Eller?

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

[MargaretaA]
2008-06-08, 20:19
#2

Mja… inflytandet från månens faser är inte sådär jättestarkt i våra liv och många märker inte ens av dem. Att hålla reda på alla dessa olika faser är kanske inte meningsfullt. Jag nöjer mig med att hålla ett litet öga på nymånen och fullmånen. Vilka hus (livsområden) de befinner sig i - men de ställer sällan till med något spektakulärt. Det finns andra planeter som är bättre på det :-)

Maggan

gyllenehjartljuset
2008-06-10, 17:52
#3

Fler som märker fullmånens energi i form av svårt att sova?

[MargaretaA]
2008-06-10, 18:23
#4

Ja ofta!! Jag brukar också känna mig rastlös och gå omkring med en känsla av att något speciellt ska hända - ibland gör det det också, men inte varje gång :-/

Maggan

FiaH
2008-06-10, 19:34
#5

Säger ofta här med, och som Magpie säger, rastlös, och en konstig känsla i kroppen…

Ewerhof
2008-06-13, 23:33
#6

Japp. Sitter numera oftast vaken större delen av fullmånenätterna. Handarbetar, ritar eller läser. Ingen idé att stressa upp sig för förlorad sömn, det verkar dessutom som om jag inte är i så stort behov av sömnen heller.

När jag var yngre spände jag mig och vart sressad av sömnbristen och mådde också väldigt dåligt av det, men inte nu.

Annons:
Ewerhof
2008-06-13, 23:39
#7

PS: Och så har vi ju det här med 'den kvinnliga veckan' som påverkas starkt av månens faser. Det är toppen, för mig i alla fall, att ha den vid nedan mot mörkmånen, inte alls någon mängd att tala om, medans fullmånerensningen kör slut på en fullständigt. Då måste man verkligen tänka på att 'äta upp sig' innan så att man inte sitter som en urlakad trasa på jobbet.

satori
2008-06-17, 01:07
#8

Jag har denna gång mensen vid fullmåne och jag är väldigt känslig för både PMS och fullmåne var för sig men när de går ihop kan jag nästan bli som förbytt. Denna kombination måste ju påverka hormonnivåerna extra mycket. Jag försöker hela tiden påminna mig om att jag ju vet vad det beror på för att uthärda dessa dagar kring denna fullmåne när jag över till synes småsaker kan känna vrede, sorg och andra känslor bara välla upp okontrollerbart inom mig.

Jane-Lyzell
2008-06-17, 01:23
#9

#8 Doktor jäkel och Mr Hyde - känner igen det där, huaSkrattande

Dock inte nu förtiden! men då jag var ung!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Ewerhof
2008-06-17, 20:05
#10

Ja, och även om man vet orsaken till och försöker tänka sig för så kan det ändå behövas hjälp utifrån. Jag måste ha FEMAL för att slippa den värsta PMS:en. Min man är evigt tacksam för dem! ;)

pson
2008-06-19, 01:57
#11

#7 Men du, det där med att " äta upp sig" känner jag mycket väl igen! Så var det nu i denna fullmåne-mens. Jag hade en aptit utan botten, och jag har märkt att jag får otroligt sug efter kött! Jag äter normalt bara fisk o kyckling, men under dessa perioder, blir det korv och rött kött några gånger under "uppladningen". Det är samma känsla i kroppen, som när när man inte druckit kaffe på länge, och man äntligen får stilla sin abstinens: AAaaaaahhhhhh….   Glad

Det är intressant det här med månen och dess påverkan. Bra artikel!

Ewerhof
2008-06-19, 18:28
#12

#1 Lite 'bättre' är det att hålla koll på Mars framfart i ens liv. Den, tycker jag, ger mer info direkt i livet. Du får hålla utkik efter när de artiklarna dyker upp. :)

[MargaretaA]
2008-06-19, 19:26
#13

#12 på på måndag ;-)

Maggan

Annons:
Ewerhof
2008-06-20, 00:58
#14

#13 Jasså redan! Vad roligt, det ser jag fram emot.

[MargaretaA]
2008-10-28, 16:01
#15

Så var det dags för nymåne i Vågens tecken. Alla som fyller år nu runt den 28 oktober ska passa på att starta upp nya projekt och sätta bollar i rullning. Vad du än vill ska hända är den bästa tiden att så fröna från och med nu och tio dagar framåt.

Även Oxar födda runt 25 april har extra flyt när det gäller partners. Den som är singel och saknar den där speciella någon, ska definitvt göra en extra framstöt dessa dagar. Det kan löna sig.

[Spanaren]
2009-03-08, 16:53
#16

Tack för en intressant artikel/ kram Spanaren

Indiania
2009-03-11, 00:22
#17

Tack Maggan för den intressanta artikeln! Flört

Kram Indiania

" Var nära naturen - var när dig själv "

Upp till toppen
Annons: