Annons:
Etikett1-allmän-astrologi
Läst 1971 ggr
evrekaw
2009-02-17, 19:55

ascendenten?

Vet inte ens om jag stavade rätt Skäms

Är novis inom detta område… Men det är väldigt intressant. Har märkt att många pratar/skriver om ascendenten… Vad är nu detta? Kan någon förklara…

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

Annons:
[MargaretaA]
2009-02-17, 20:28
#1

Ascendenten (ASC) är den punkt som stiger i upp vid horisonten vid födelsetiden och är startpunkten för 1:a huset, och avgör därmed hur alla husen kommer i horoskpet.

Det är för att kunna räkna ut ASC som man måste ha födelsetidpunkten. Den förflyttar sig c:a 4 grader/minut och i t ex tvillingars horoskop så är det den enda punkten som skiljer individerna åt. Den är alltså mycket viktig i ett horoskop.

ASC sägs bl a visa vårt yttre. Hur andra ser oss. Den är en av de tre viktigaste punkterna i horoskopet och dess teckens härskarplanet blir Horoskopshärskare. Den viktigaste planeten i Horoskopet.

Om du t ex har ASC i Skytten, upplever andra att du har många Skytt-egenskaper och planeten Jupiter, Skyttens härskare blir en mycket viktig planet i ditt horoskop.

i Denna artikel finns lite mer att läsa. Observera att ASC inte är en planet, men för enkelhetens skull brukar man kalla den så.

evrekaw
2009-02-18, 13:23
#2

Tack! då förstår jag! Glad

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

Upp till toppen
Annons: