Annons:
Etikett1-allmän-astrologi
Läst 857 ggr
Jeani
2008-11-08, 18:31

Svaga planeter i horoskopet

Om det inte finns någon aspekt eller enbart en aspekt mellan två planeter, hur tolkas det?

Till exempel om man har merkurius i tvillingarna i 10:e huset med endast en sextil till mars i kräftan i 12:e huset som i sin tur inte heller har fler aspekter. Betyder det här att strävan efter merkurius mål i yrkeslivet enbart är en ouppnåelig dröm som inte hänger ihop med horoskopets övriga anlag och därför inte kan räknas som en möjlig yrkesinriktning?

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-11, 12:33
#1

Det tror jag faktiskt inte. Ensamma planeter eller planeter som inte är så integrerade i horoskopet för övrigt betyder (enligt mig) att just det som denna planet står för fungerar i sig självt och utan inflytande från andra.

En sextil mellan Merkurius och Mars visar tvärtom på att viljan att kommunicera kommer att få en lättsam hjälp av Mars och kanske till med en spark därbak vi behov. Mars vill hela tiden att saker ska hända och ser till att det gör det också.

så här säger mitt facit Glad

Merkurius i sextil med din Mars

Du kan bli en briljant skriftställare och debattör, inom journalistik eller politik. Du gillar att delta i politiska debatter och du har lätt för att se de större sambanden. Dina förmågor imponerar på andra som villigt hjälper dig at sprida dina idéer. Även om du har en god koncentrationsförmåga bör du se till att du stannar kvar i aktiviteterna tillräckligt länge för att avsluta dem. Du kommer att nå framgångar genom att arbeta konstruktivt och använda din intellektuella kraft.

om denna sextil sedan inte har fler aspekter betyder det att de klarar sig bra själva och märks inte så mycket i personens övriga liv.

Jeani
2008-11-12, 22:54
#2

Gäller det trots att mars ligger i 12:e huset och merkurius i 10:e (med likahus systemet)?Obestämd Med Placidius system ligger merkrius några grader in i 11:e huset i konjuktion med spetsen.

[MargaretaA]
2008-11-15, 13:42
#3

En aspekt mellan två planeter gäller oavsett vilka hus eller teceken de befinner sig i. Men uttrycket färgas av tecknet och huset bestämmer vart det händer.

I tionde huset gör Merkurius gör oss pratglada i yrkessammanhang, och gör att alla Merkurius-yrken ligger bra till. 

Merkurius i det elfte huset kommunicerar bättre bland vänner och i olika grupperingar och samtalsämnena kan bli annorlunda. Här har vi en som gärna talar om sin idealvärld Elfte huset motsvarar Vattumannens tecken.

Mars i sextil hjälper till här. Det som finns i det tolfte huset syns inte så bra  - Mars här kan ge en till synes mild och timid person, som inte verkar ha så mycket kraft och vilja - men det finns där ändå - dolt. Oavsett orsaken till en person inte vill visa sin styrka så  får denne sin vilja igenom, på ett sätt som ingen annan begriper.

Förmodligen talar denna person mycket lugnt och stillsamt även i en diskussion, men lyckas ändå att föra fram sitt budskap med kraft. På något mystiskt vis.

Upp till toppen
Annons: