Annons:
Etikett1-allmän-astrologi
Läst 786 ggr
Kyllan56
2019-05-07, 13:04

Karma

Skrev det här inlägget 24 mars  2014, det kan upprepas!

https://astrologi.ifokus.se/discussions/5330253bce12c426c20000f4-karmans-astrologi

"En intressant område inom astrologin är karmans astrologi. Karma som utan någon värdering betyder för orsak-verkan.

Vad är det i en människas horoskop som indikerar vilket karma man har. 

Oavsett om Saturnus är retrograd eller direkt är Saturnus en karma planet. Saturnus position i horoskopet visar vilken lärdom man ska dra utifrån tecken, hus och Saturnus aspekter. När Saturnus befinner sig på sin ursprungliga position i konjunktion med sig själv, vilket inträffar var trettionde år, är Saturnus inflytande som starkast och ger en första indikation hur man hanterar sitt karma. Den första Saturnusåterkomsten kommer när man är ca trettio år. Då man som bekant har sin trettioårskris, även om det inte gäller riktigt alla. Det är då man brukar räknas som "riktigt" vuxen.

Retrograda planeter i horoskop i våra tyder inte bara på att man vid stress i nuvarande liv, tenderar att regrediera till tidigare beteendemönster. Utan de sätter också ingång tidigare inkarnationers minnen, som fortfarande påverkar oss i våra nuvarande liv. Varthän en retrograd planet befinner i våra horoskop, har man svårare att komma framåt inom det tecken/hus planeten befinner sig i - än de planeter som rör sig direkta i horoskopet. Man försöker hela tiden i nuet lösa tidigare olösta omständigheter i livet. Vilket också innefattar trauman från tidigare inkarnationer. Därav att regressionsterapi kan lösa rädslor, fobier och svårigheter man har här och nu, som man inte kan koppla till tidigare erfarenheter gjorda i nuvarande inkarnation. 

Månens Noder har också stor betydelse. Man säger att den Södra Noden är de sidor hos oss som är naturliga och som man har utan att man anstränger sig, som utvecklas från de val man gjort i tidigare liv. 

Den Norra Noden beskriver den individuella och moraliska sida hos oss, som man i denna inkarnation "valt" att utveckla. Valen ligger på ett omedvetet plan och vårt förhållningssätt formas av de upplevelser och erfarenheter man gör.

Av alla hus är det 12:e huset karmans hus. I 12: e huset - som är det omedvetnas hus - har man möjlighet att avtäcka omedvetna konflikter och trauman gjorda i tidigare inkarnationer (och i sitt nuvarande liv), som är begränsande. Det gör att alla planeter - men speciellt Saturnus, Månens Noder och retrograda planeter i 12:e huset, utifrån ett karma perspektiv - fördubblar sin påverkan i jämförelse med de övriga 11 husens inflytande.

Karma människor emellan är ett helt nytt kapitel för sig, men nedan finns en bok av Martin Schulman jag kan rekommendera. Sedan är Linda Goodmans bok "Relationstecken", väl värd att läsas. Hon skriver i sin bok, mycket underhållande, kunnigt, positivt och med glimten i ögat, även om karmans synastriaspekter människor emellan. 

Följande böcker kan jag rekommendera,  

Martin Schulman "THE MOON´S NODES AND REINCARNATION", Volume1

Martin Shculman "RETROGRADES AND REINCARNATION", Volume 2

Martin Shculman "Karmic relationships

Donald H Yott "ASTROLOGY AND REINCARNATION"."

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
JRSN
2019-05-07, 20:14
#1

Intressant! Obearbetad karma tycks fungera så att situationen i fråga regelbundet återvänder i personens liv. Situationen manifesteras så som ett vägval, där man antingen har samma inställning som förra gången, eller där man slår in på en ny (och bättre) väg och därmed utsläcker karmas verkningar.

Kanske är de återkommande karmavågorna synkroniserade med planeter, som till exempel Saturnus. Om det sen är planeterna som speglar karma eller karma som speglar planeterna är kanske en annan fråga… 🤔 --> ☀️🌛✨

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Kyllan56
2019-05-07, 21:11
#2

#1 Kan vara snurrigt att förstå. Astrologi är dock planeternas påverkan på människan. Inte tvärt emot, men det är som sagt en teori och vem vet.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2019-08-07, 21:50
#3

Tack för denna länken, ska nog börja beställa hem lite astrologiböcker nu. Detta är nu ett högaktuellt tema 👍 Jag tänker även att om 12e huset är stort finns det mycket arbete i detta livet med just det huset 😊

Upp till toppen
Annons: