Annons:
Etikett6-löst-prat-ot
Läst 750 ggr
[Sol69]
2013-09-27, 13:50

Hur kan folk ens komma på tanken???

Det är ju hemskt att läsa sånt.. hur kan de komma på tanken????

http://www.mvt.se/nyheter/?articleid=8814357

Annons:
[greenseng]
2013-09-27, 15:37
#1

Det finns många puckos i denna värld. Det enda positiva här är väl att han endast verkat varit ute efter en kram och att han knackat på skolans fönster. Det kan eventuellt tyda på att han trots allt inte haft ett perverterat sexuellt uppsåt.

Ljuskristallen
2013-09-29, 06:59
#2

Man kan undra hur en del är funtade och kanske var det enbart menat som skoj med barnen men i dagens samhälle när det finns så många brott mot barn är det ju hur korkat som helst att göra en sån sak för det rubriceras genast som brott och det med all rätt för man vet ju faktiskt inte vilken avsikt en sån person verkligen har.

En sund frisk person tänker längre i dagens brotts samhälle och har förnuftet att inte göra en sån sak som kan skrämma upp både barn och personal.Förhoppningsvis handlade det om skoj men ärligt man vet ju faktiskt inte.Dumt gjort i alla fall och än värre om avsikten är att begå brott med tiden.

[Kottschejk]
2013-10-07, 15:52
#3

Samhället har väl hårdnat ganska rejält också inom detta i takt med samhället förändrats på senare år. Om man ser till sin egen uppväxt och tid som barn under sjuttio - åttiotalet så hade oftast dem äldre en uppfostran bakom sig som gjorde dem till äldre bra föredömen.

Visst kunde det väl hända att äldre främmande människor ibland kom fram till oss barn för  prata en liten stund men det handlade ju då mer om själva syftet i lära dem yngre sociala färdigheter och konsten att träna sig inför vuxenlivet och bli bra föredömen för andra. T.ex i artigt uppförande.

Det är säkert möjligt att det förekom lika mycket problem då också i samhället. Men på ett annat sätt som inte gjorde de lika tillåtet som tendenserna nu talar för där man struntar i normerna gentemot omgivningen. Det höll sig nog mer tillslutet då bland dem närmaste isåfall och folk inom samma sociala strukturer.

Skyldigheten i att känna och ta ansvar i förhållande till de yttre som möter en person i mötet med andra människor, såg ju oftast annorlunda ut då. Något man ibland kan känna igen i mötet med äldre generationer där man känner sig uppskattad som väl bemött för den man är nästan omedelbart. 

Idag handlar det mer om att ta sig fram och många gånger så sker detta på bekostnad av omgivningen. Tror inte det har någon egentlig betydelse i skillnaden om det handlar om att leva ut sig själv i positiv bemärkelse eller vid situationer som går fel och vi begår dumheter.

Båda sidorna av saken tenderar liksom vilja skildra samma återverkan.

Ena sidan accepteras fortfarande (alltid) medans den andra har förvärrats. Ser man till helheten så har även den positiva acceptabla sidan av samhället förändrats ordentligt. Men vi lägger sällan lika mycket vikt på den punkten, vilket är lite oroande i de långa loppet.

Viktigt att jobba förebyggande om man vill komma åt dem här problemen.

Upp till toppen
Annons: