Annons:
Etikett1-allmänt-om-framtidshoroskop
Läst 6100 ggr
Seabeck
2013-08-27, 17:11

Trovärdigt horoskop

Vill fråga er som är insatta om det finns något dags/vecko horoskop-tjänst som anses bättre än de flesta. Har ni gjort någon egen enkät på det kanske redan?

med vänliga hälsningar

Micke

Annons:
Seglarina
2013-08-27, 19:52
#1

prova astro.com, där finns "free daily horoscope och många andra. Du skriver in dina födelsedata, så det bör bli så exakt som dessa är. Har också hört av en astrolog att de som jobbar med denna sida är duktiga astrologer.

Farwuq
2013-08-28, 09:12
#2

#0

Vänd dig till någon som kan detta, veckotidningar och dagspressen är inte särskilt mycket att lita till.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Seglarina
2013-08-28, 19:43
#3

#2 skrivet av Farwuq Man kan väl strama till den lite och säga att det enbart är underhållning och inte seriöst als som dom håller på med i tidningarna, utan att få någon på sig som tycker att jag är elak. Det säger sig ju egentligen själv att det inte vara är att titta på i vilket stjärntecken solen står, eller hur?

undrarens
2013-08-28, 20:29
#4

har haft viss skepsis till det här med veckotidningar, men om man är lite vidsynt kan man förstå mönstren i vad som menas i horoskopen.

så jag vill definitivt inte döma ut helt dagspresshoroskopen fast dom inriktar sig på soltecknen.

finns mkt "guldkorn" i vad som skrivs i dags-pressernas (de är ju inte hittepå direkt…) saker också, de är ju inte så lätt att specifikt finna att det just skulle stämma för dig(men de är svårt att bortförklara mkt vad som skrivits i pressen, veckotidningar om man nu tänker efter vad som stod i horoskopen då man ser i backspegeln och analyserar i efterhand), gäller att begripa hur tolkaren tänker,)

sägs ju att  vi är ju alla en komplicerade varelser(och inte bara av "sol"-stjärntecknet)  av en massa stjärntecken med olika vikt kopplat till planeter bl a i olika elementbalanser(eld, luft osv).

så vi alla är ju inte bara "ett" stjärntecken. vi är flera(stjärntecken) i en själ😊 fast på olika sätt förändras vi medans dessa planeter förflyttar(bildar vinkelförhållanden) sig runt solen.

de är så vi påverkas av de osynliga psykologiska krafterna som planeterna utgör i sig på/inom  oss alla på jorden. 

jag har börjat se "verkligheten"😎 på de viset. andra ser säkert på sina sätt.

jag brukar tänka såhär :

"hopp finns det fastän vissa planeter befinner sig i dåliga lägen".

de kan ju finnas andra planeter i bättre lägen i samma stund😎…

som väger upp de "mörka" lägena.

varifrån kom egentligen "ljuset"Tummen upp som väckte liv i alla varelser på jorden och att hjärtatHjärta började slå och vi kunde  andasPustar och skratta Skrattar

Seglarina
2013-08-29, 09:07
#5

#4 skrivet av undrarensJag tror faktiskt att de flästa veckotidningshoroskop är påhittade. En seriös skulle kunna titta på solens transiter och utifrån detta "fabulera". Om till exempel Venus är i en gynnsam transit med solen så kan det kanske stå att kärleken blomstrar just nu, om Merkurius finns med, fast ogynnsamt så ska man kanske vara försiktig med vad man säger till sin älskade och så vidare. Vad vi inte har någon aning om i denna situation är hur de övriga planeterna i personens horoskop befinner sig i förhållande till Venus och Merkurius i detta exempel. Vad vi heller inte vet är var i stjärnteckniet solen befinner sig, det är ju avgörande för om det faktiskt blir en transit eller inte, det vill säga om personen är född i början eller i slutet av ett tecken.

Frågan är ju hur många av dessa tidningsastrologer som faktiskt jobbar så, jag är så synisk att jag tror att inte många gör det. Men som TS efterlyser så vore det ju intressant om någon faktiskt gör det och om man kan hitta någon sådan.

Men annars så hävdar jag att informationen en skribent av tidningshoroskop har, helt enkelt inte tillräcklig för att det ska kunna bli seriöst.

[Sol69]
2013-08-29, 10:56
#6

Tidningshoroskop är så allmänt att jag tror inte att det kan bli seriöst.. Utan jag ser det mera som kul underhållning om jag ens läser det.. Oftast läser jag ju tidningarna på nätet och inte i pappers form..

Annons:
[greenseng]
2013-08-29, 21:16
#7

Jag ser det mest som underhållning, även om jag faktiskt måste erkänna att ibland har det stämt nästan skrämmande bra. Men till alldeles nyligen så tittade jag inte alltför ofta.

Har precis tankat ner två appar till mobilen som ger sol-horoskop. Tanken var nog mest att jag skulle försöka klura ut hur de egentligen tänker när de gör ett sådant horoskop.

Den ena appen som också är den mest populära verkar bara vara blaj, om jag får säga det själv. De vill dock ha reda på i vilken zon i tecknet du är född. Ett stjärntecken delas ju traditionellt in i tre zoner. Men det är väl mest för att reda ut hur exakt en eventuell transit är. Däremot så tycker jag inte det verkar som om de använder denna information. Men jag kanske inte skall döma ut den för snabbt. Har trots allt inte undersökt den tillräckligt än. Har bara tittat på mitt eget tecken än så länge och eftersom kräftan har en jupiter-transit just nu så är det väl lätt att det blir mycket positivt smör-trams. 😃

Dock är ju Jupiter inblandad i det rådande storkorset just nu och det verkar de ha missat totalt. Eller också så ser de det bara som ett extra energitillskott.

Den andra appen är den näst mest populära. Misstänker att den är från Frankrike. Den har betydligt mer kvalitet. Där sätter de ibland ut varifrån de fått sina antaganden. Mest då aspekter i världshoroskopet som transiterar solen eller någon annan transiterande planet i tecknet.

Och dessutom har de en sällsam humor. 😃 Under Hälsa kunde jag nyligen läsa följande:

- Ahh… du tycks inte bry dig om din sviktande kondition. Du tycks ha bestämt dig för att ta konsekvenserna. Ja, ja… 😃😃

Och det stämde naturligtvis lite för bra. Får kanske ändra på några rutiner. Eller rättare sagt: Sätta upp några rutiner för omväxlings skull. 😃

Logiskt sett så måste man väl titta på transiter när man gör sådana här saker. Såg att #Seglarina var inne på detta också. Och kanske också ens teckens härskarplanet. I mitt fall då Månen eftersom jag är Kräfta.

Och om man då inte vet zonen så får man väl se hela tecknet som en sol. Men… det blir nog lätt mycket blaj. Mardrömmen måste antagligen vara en dag när tecknet som helhet inte har några transiter. Då får man kanske ta hjälp av de små transiterna eller bara tecknets härskarplanet. Eller också kläcka ur sig något som lyder:

- Idag råder ett emotionellt vakum för dig. Räkna med en totalt händelselös och extremt grå och tråkig dag. I bästa fall en helt vanlig dag. 😃

Men… de tittar antagligen på andra saker också. Om det är en avlöningsdag, om det är helg, om det är semester eller om du eventuellt råkar ha en födelsedag osv. De är antagligen inte bara astrologi utan kryddat med mer vardagsnära detaljer.

Men jag babblar. I princip så vet jag egentligen absolut ingenting om sådant här. Har aldrig träffat någon som håller på med det.

Farwuq
2013-08-30, 07:11
#8

"Men jag babblar. I princip så vet jag egentligen absolut ingenting om sådant här. Har aldrig träffat någon som håller på med det."

Ju mer man vet, så inser man att man inget vet.

😃

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

undrarens
2013-08-30, 09:13
#9

just de ja 💣vad tror ni också de står till så med de övriga planeterna att de har resp 3 zoner…?

"

De vill dock ha reda på i vilken zon i tecknet du är född. Ett stjärntecken delas ju traditionellt in i tre zoner. 

"

och inte bara sol för just soltecknen…??🤔 (månen ,merkurius, mars, venus osv…)

då blir ju allting än mer invecklat och obegripligt🤔

och vad är det som då säger att de ska vara begränsat till 3 zoner(nada) inom ett stjärntecken…men visst då blir allt mer invecklat…

jag undrar vilka de du menar greenseng?

"

Dock är ju Jupiter inblandad i det rådande storkorset just nu och det verkar de ha missat totalt. Eller också så ser de det bara som ett extra energitillskott"

just de en fråga till er som är specialister på sånt här hur räknar man ut vad som är ens härskar tecken, (har hört talas om att de i vissa fall  kan man  ha flera)…?

och i så fall hur är de uträknat i personliga horoskop , med inritade vinklar och förhållanden utifrån då man föddes?

för vad jag tycks intuitivt förstå är att man har kanske en eller flera då man fötts , men hur fridens vet man i nuet vem/vilka som är det??

tänkte då på att soltecknet lyser ju med sin styrka men de kanske inte det som för tillfället är härskartecknet i tillvaron…?

 inte då man fötts heller för den delen…

de var mest min undring?

är sånt lättare/svårare (härskartecknet") att  gräva fram…jag menar då man kollar bakåt kan man ju väga in en himmelens massa saker utifrån vad man visste om den "tiden".

men även sånt blir ju oändligt med parametrar att ta hänsyn till då man nu föddes.

tar ett exempel om nu planeterna låg på väldans invecklade sätt för en individ då kanske inte grunddefinitionerna(tecken , symptomer) "stämmer" för hur vi påverkas psykiskt av en viss sorts planet.

de vet vi ju inget om vi bara accepterar annat som andra har nu har talat om för oss att si och så är det… 

vad vet man hur säkert de definitionerna stämmer, tänkte då mest på hur många pers har man kollat på de just i det ögonblicket att de nu verkade stämma för alla.

då vi är nyfödda är det väl inte lätt att säga/beskriva hur en person är "funtad" innerst inne?? jag köper inte det.🤔

sånt anser då jag som bara kvalificerade gissningar och hittepå.

jag hoppas ni förstår min tankegång…jag menar att jag(man ,vem som helst) ifrågasätter hur man kan veta det bara av att se på ett barn och stjärnhimlen just då.

jag tänkte då eventuellt på om dessa som nu föddes den 29 aug eller 26 juli vad de nu var då hände ju en massa stora upptäckter(förmodar jag,  mest troligt)…men vilka..?

i nuet kan ju vad som helst ändras i vilken sekund som helst , hur ska man då kunna hitta härskartecknet/tecken ?  jag bara undrar…🤔

börjar nästan hålla med om #8 :ans skriverier:

"

Ju mer man vet, så inser man att man inget vet."

vill nog lägga in "tror sig veta" efter "ju mer man".

visst de är en bollning med ord men jag förstår precis vad du menar farwuq 👍de är inte de.

och håller fullständigt med  #8 ,

tyvärr att de verkar va så…men allt har ju två sidor… minst…😃,

 jag menar sidor, zoner osv 😂🤐😉

men dom som jobbar med såna där tidningsgrejer , tolkar jag det som är i andra dimensioner och finner sina "svar" och visst de stämmer överraskande bra så jag dömer inte ut dom inte heller dömer jag ut det här med att kolla på orber och vinkelförhållanden.

de är ju liksom 2 olika sidor av synen på "verkligheten" . så tänker jag😕🤔

det här via transiter och allt annat möjligt som är inom det här med planetkonstellationer tid vid vissa tidpunkter.

 tidningsskriverierna riktar in sig på annat sätt, hur begriper jag dock inte, de kanske frågar folk ifrån framtiden😃. 

det intressanta är då dom 2 världarna kan jobba tillsammans. då görs verkligen  nya upptäckter om det här med stjärnhimlen och dess förunderlighet.

men de är ju svårt att veta när sånt "spelar ihop"… hur vet man de?? troligtvis aldrig får man reda på då sånt är fallet.

iaf hittas de säkert på evinnerligt med hittepån i "dom stora ögonblicken".

allt är nog "mystiskt" då man tänker efter lite.

varifrån kom egentligen "ljuset"Tummen upp som väckte liv i alla varelser på jorden och att hjärtatHjärta började slå och vi kunde  andasPustar och skratta Skrattar

Seglarina
2013-08-30, 10:57
#10

#9 skrivet av undrarens  jag har lite svårt att följa dina tankegångar och de rör sig också vida utöver vad som är denna tråds tema.

Dock kan jag säga att jag tror att de som delar upp stjärntecknen i 3 delar vill framstå som lite mer seriösa (eftersom jag är skeptisk till tidningsastrologi) eller så är de det. Solen befinner sig ju inom ett stjärntecken i 360/12 = 30 grader= en månad, andra planeter går ju både långsammare och fortare genom ett stjärntecken. Jag tror att man vill göra det mer precis helt enkelt med tolkning av transiterna, genom att ytterligare dela upp solens placering i varje tecken i 3 delar. Om till exempel Pluto transenderar din sol så kan den ligga väldigt länge i början av ett tecken och kanske inte påverka nämndvärt din sol som kanske befinner sig i slutet av teckent.

[greenseng]
2013-08-30, 16:45
#11

#8

😃

Eller, för att lägga in en koppling till #undrarens funderingar:

"Ju mer man vet, så inser man att man bara tror sig veta.". 😃

🤔😕

[greenseng]
2013-08-30, 17:43
#12

#9

De tre zonerna brukar ( ibland ) hänvisa till de tre kvaliteerna kardinal, fast och flexibel inom samma tecken. Det finns faktiskt ett system som är sådant även om kvaliteerna normalt hänvisar till specifika tecken.  Men det finns även mer komplicerade system. Om jag inte minns helt fel så har de ett ganska raffinerat system i den indiska astrologin som kan ha smittat  av sig här.

Personligen så brukar jag undvika att titta så djupt för utan erfarenhet nog så ser man till sist inte skogen för bara träd. Och det kan lätt urarta till logiskt snobberi som vi redan har nog med i den traditionella vetenskapen. Olika system kan vara underhållande och stimulerande ( om än lite tröttande, kanske ) men för att vara praktiskt användbara så bör man personligen ha sett en klar reflektion av systemet i den reella verkligheten.

Och det tar också en viss tid innan den mer traditionella grunden i Astrologi har satt sig i ryggmärgen. 🙂

Horoskopets härskarplanet brukar vara den planet som styr det tecken som Ascendanten pekar i. Om det inte råkar finnas någon eller några andra planeter som av någon anledning har stor betydelse i horoskopet.

Ett teckens härskarplanet går att ta reda på på följade sätt:

Lejonets härskarplanet är Solen och Kräftans härskare är Månen. Dessa två planeter anses vara de starkaste och det gör att man symboliskt  kan se Lejonet och Kräftan som kung och drottning. Och utifrån detta majestät kan man sedan utgå.

Från solen räknat så är den närmaste planeten Merkurius. Så vi sätter Merkurius som härskarplanet i tecknet till höger om Lejonet och i tecknet till vänster om Kräftan. Alltså Jungfrun och Tvillingarna.

Därefter har vi Venus som kommer efter Merkurius och vi sätter henne i tecknet till höger om Jungfrun och i tecknet till vänster om Tvillingarna. Alltså Vågen och Oxen.

Sedan gör vi likadant med Mars, Jupiter och Saturnus. Då har vi fyllt horoskops-cirkeln med härskarplaneter.

De nya planeterna Uranus, Neptunus och Pluto placerar vi där de bäst passar in. Alltså i Vattumannen, Fiskarna och slutligen Pluto i Skorpionen. Vattumannen, Fiskarna och Skorpionen kan alltså ståta med två härskarplaneter istället för bara en. Även om många bara använder de nya planeterna här.

Kvaliteer och något som kallas Element ( Eld, Jord, Luft och Vatten ) utgör egentligen grunden för de vanliga aspekterna. Aspekter mellan planeter i samma typ av kvalite ses ofta som hårda. Aspekter mellan planeter i samma element ses som mjuka. Planeter i Konjunktion ( står ungefär på samma ställe ) är oftast i samma tecken.

Puh… det var mycket på samma gång. 😃

Seglarina
2013-08-30, 18:04
#13

VI har inte hört något fråm TS, han ställde frågan och sedan drog han sig tillbaka, undrar varför?

Annons:
[greenseng]
2013-08-30, 18:34
#14

#13

Egentligen gav du väl honom svaret han eventuellt var ute efter direkt i din första kommentar. Sedan svämmade kanske tråden över lite grand. 🎧

😃

undrarens
2013-08-30, 18:49
#15

beror väl på mig😊, nä skämt åsido , får väl lugna mig med uttalanden.

men intressant vad ni har för teorier out there som greppat mkt av det här ämnet(astrologi alltså).

varifrån kom egentligen "ljuset"Tummen upp som väckte liv i alla varelser på jorden och att hjärtatHjärta började slå och vi kunde  andasPustar och skratta Skrattar

undrarens
2013-08-30, 19:02
#16

mm hade ju nåt infliket nånstans i mina skriverier om de här med härskarplanet/ernas.

Horoskopets härskarplanet brukar vara den planet som styr det tecken som Ascendanten pekar i. Om det inte råkar finnas någon eller några andra planeter som av någon anledning har stor betydelse i horoskopet. 

känns fortfarande som en oknäckt nöt just beroende på hur ens horoskop ser ut menar jag.

och ja, jag har redan läst litteratur som behandlar grund betydelserna som det anses ha.

poängen va om hur man urskiljer om man nu har eventuellt flera härskarplaneter hur fridens "vet" man sånt?? 

de var min intressanta fråga.

de va ju den där anledningen vilka saker som kan spela in för att man påstår sig finna den?

 hur vägs den("härskarplaneterna") in att… ett exempel: 

ah den där personen märker jag av erfarenhet har flera härskarplaneter i sitt horoskop , men vad baseras den erfarenheten utifrån??

 nåt ligger ju bakom det beslutet att man "ser" att de nog ÄR så för den individen.

vad nog nåt sånt jag ville komma åt och höra åsikter om🤔.

fritt fram och skriva vad ni tror om detta.

varifrån kom egentligen "ljuset"Tummen upp som väckte liv i alla varelser på jorden och att hjärtatHjärta började slå och vi kunde  andasPustar och skratta Skrattar

Upp till toppen
Annons: