Annons:
Etikettallmän-astrologi
Läst 15906 ggr
Farwuq
2013-05-12, 14:32

Den Heliocentriska världsbilden

Den Heliocentriska världsbilden innebar naturligtvis ett otroligt lyft för mänskligheten. Vi borde egentligen fira den med - inte en helgdag, utan en helgvecka. Minst. Med stora springbrunnar fyllda med Champagne. Och party, party, PARTY! Låta den rusiga glädjen flöda á la Bacchus.

En artikel av Greenseng
🏆🏆🏆

Den Heliocentriska världsbilden innebar naturligtvis ett otroligt lyft för mänskligheten.

Vi borde egentligen fira den med - inte en helgdag, utan en helgvecka. Minst. Med stora springbrunnar fyllda med Champagne. Och party, party, PARTY! Låta den rusiga glädjen flöda á la Bacchus.

I en Heliocentrisk världsbild har man Solen som medelpunkt. I en Geocentrisk så har man Jorden som medelpunkt. Och det är en otrolig skillnad. I en Geocentrisk bild kan planeterna se ut att gå baklänges eller Retrograd. Det händer inte i en Heliocentrisk bild.

Med ett Heliocentriskt perspektiv kunde man plötsligt förstå varför planeterna rör sig som de gör. Det kunde man inte med ett Geocentriskt perspektiv. Den som är i den högsta positionen ser längst.

Detta ledde till att hela mänsklighetens världsbild drastiskt ändrades. Vidskepelse kunde bekämpas och sunkna maktstrukturer tappade sitt inflytande. Vid denna tidspunkt kan man nog säga att vetenskapen på allvar började anta sin form. Och astrologer delades nu upp i astronomer och astrologer. Astrologi betyder egentligen  "Läran om stjärnbilderna" medans astronomi betyder "Stjärnornas lag".

För att fullt förstå denna förändring så är det bra att känna till att innan den Heliocentriska världsbildens intåg, så var det svårt att erhålla en läkar-legitimation utan att ha kunskap i Astrologi.

För Astrologerna var naturligtvis denna förändring bra, för helt plötsligt blev det betydligt lättare att räkna ut himlakropparnas position. När man räknar ut ett horoskop idag så börjar man alltid med att räkna ut det heliocentriska horoskopet. Sedan räknar man om det, eller transformerar det, till det geocentriska horoskopet som vi är vana att se.

Men även om då de mer astronomiskt lagda personerna helt plötsligt befann sig i himmelen, hur var det då för de mer renodlat astrologiskt intresserade? Hur upplevde en astrolog detta? Blev det en fullständigt revolutionerande upplevelse som saknar motstycke?

Svaret är nej här. Om man frågade en astrolog om han eller hon nu skulle gå över till att tillverka heliocentriska horoskop så fick man en irriterad blick och svaret blev: - Hör du du… Vi är faktiskt på jorden nu. Om vi hade varit på solen så hade vi förmodligen direkt brunnit upp. Självklart måste ett horoskop ställas från den position vi befinner oss.

Och så var det med det. Ingen diskussion här inte. Åtminstone inte vid den tidpunkten. Men idag kanske man kan börja fundera på hur man skall hantera en situation när ett barn blir fött någonstans i rymden, långt utanför jordens position. Antagligen kommer Astro-programmen att se något annorlunda ut i framtiden.

Någonstans mellan år 1970 och 1990 så inträffade en förändring här. Vissa matematiskt intresserade astrologer ( det finns faktiskt sådana varelser Glad ) började räkna ut sina egna horoskop från början. Och då passerade de ju den punkten då de satt med ett heliocentriskt horoskop som skulle räknas om till ett geocentriskt. Och bara för skojs skull så tittade de på sitt heliocentriska horoskop. Hur såg det ut? Var fanns planeterna där? Vad fick man för bild av det?

Och till att börja med så var det mest en kul grej. Jaha! Så ser alltså mitt Heliocentriska horoskop ut. Skoj, skoj. Och sedan gick man lugnt vidare till det mer, då intressanta, "vanliga" horoskopet.

Det här är egentligen inte så konstigt, om man tänker efter lite. Planeterna rör sig inte direkt fort från vår synvinkel. Och har du ett Heliocentriskt horoskop så har du ett horoskop som du delar med massor med människor. Ett problem med astrologin från början var att det finns ju så många människor. Och alla är unika på sitt sätt. Men planeternas långsamma rörelse kunde inte avspegla detta förhållande. Möjligtvis att månen kunde ha ett visst inflytande eftersom månen trots allt rör sig ganska snabbt. Åtminstone om man jämför med de andra planeterna. Men trots det så stannar faktiskt månen i ett tecken cirka 2 och en halv dag. Och den snabbaste himlakroppen efter månen är Merkurius. Merkurius stannar i ett tecken i cirka 16 dagar. Det här går ju inte direkt fort. Och speglar definitivt inte mångfalden av personligheter som föds. Man behöver uppenbarligen något mer.

Och därför blev Ascendenten det viktigaste himlafenomenet för urtidens astrologer. Och är förmodligen så även idag även om vi kanske inte tänker så mycket på det. Ascendenten visar på den punkten på den östliga horisonten där Solen kommer att stiga upp på morgonen. Och när jorden roterar så stiger stjärnorna i zodiaken upp där. Och detta är lika snabbt som en klocka. I snitt så pekar Ascendententen i en stjärnbild i två timmar. På 24 timmar har vi alltså gått runt och är ungefär tillbaka i samma position igen. Det finns ju tolv stjärnbilder. Så här får man ett system som är i en godtagbar snabb förändring.

Och härifrån skapades iden till en mer personlig zodiak. De så kallade Husen. Och nu äntligen började Astrologerna bli någorlunda nöjda. Detta kunde trots allt ge en någorlunda spegling av alla olika personligheter.

Men om man tittar Heliocentriskt då? Tja… då står du på solen och kikar. I centrum till och med. Och då ser du jorden långt bort. I motsatt stjärntecken till vad en "jording" ser solen i. Och månen blir ju ganska ointressant här för den kommer att ha ungefär samma koordinater som jorden. Och saker som Ascendenten och Hus och liknande är ju bara att glömma. Jag menar… vi är ju på solen nu. Så det är ju ingen ide att börja yra om var solen kommer att gå upp på morgonen.

Men visst. Det finns en zodiak runt solen också. Och solen är inte stillastående när det kommer till rotationer. Så… ingenting är väl egentligen absolut totalt omöjligt. Frågan är väl mer om det egentligen är åtråvärt med ett slags Hussystem här. Om jag nu har fattat det hela någorlunda rätt. Sådant skall man aldrig vara tvärsäker på. Skrattar

Alltså har vi bara de gamla vanliga planeterna kvar. Och jorden är en av dem. Och den snabbaste himlakroppen är Merkurius nu. Tätt följd av Venus. Nu går det alltså inte direkt fort längre. Och mängder av människor kommer alltså att ha ungefär identiska horoskop. Det kan ta en vecka eller till och med veckor innan man börjar se någon egentlig skillnad i horoskopen. Irriterande. Eller hur?

Men trots det börjar människor idag bli mer och mer intresserade av sitt Heliocentriska horoskop.

Varför?

Svaret här är märkligt nog att många astrologer fick en sorts Aha!!-upplevelse när de började studera sitt Heliocentriska horoskop närmare och man frågar sig naturligtvis - "Jaha… och varför då, då"? Är det verkligen en sådan stor skillnad mellan ett Heliocentriskt horoskop och ett Geocentriskt?

När man ser ett horoskop från solens perspektiv så ligger planeterna något annorlunda. Framför allt de mer snabba planeterna som är närmast solen. De långsamma planeterna som ligger längst från solen, typ Uranus, Neptunus och Pluto skiljer sig inte mycket. Bara några grader. Men de snabba kan skilja på tecken. Detta beroende på att när man ser dem från solen så ser man dem från en annan vinkel. Dessutom så har man Jorden istället för Solen och Jorden är här i motsatt tecken. Detta leder till att horoskopet kommer att se helt annorlunda ut.
Men det unika för varje människa då? Här blir ju horoskopen nästan identiska om folk är födda inom samma vecka exempelvis.

Astrologerna som började intressera sig för sina heliocentriska horoskop insåg snart att de egentligen observerade ett helt annat fenomen än ett vanligt personligt "jordiskt" horoskop. Det de betraktade låg uppenbarligen på en svindlande hög spirituell nivå. De betraktade inte ett tidsögonblick från lilla jorden längre. De betraktade det från Solen. En himlakropp som alltid ansetts ha en betydligt högre andlig potential än jorden. Och från detta perspektiv är egot inte längre betydelsefullt.

I ett vanligt horoskop är saker som materiellt status, socialt status, politiskt status, utseende, inflytande, attraktionskraft, jordiska intressen och förmågor och mängder av andra saker, extremt intressanta. I ett Heliocentriskt horoskop är dessa saker fullständigt ointressanta. Här handlar det bara om en enda sak. Och det är potential. Andlig potential.

Och när man här talar om andlig potential så skall man akta sig för att se den på det vanliga tråkiga jordiska sättet. Alltså ungefär så här: - Ha ha. Jag har minsann större andlig potential än vad du har. Så lång näsa på dig, minsann. Skrattar

Nej. Det handlar snarare om en fördelning av potentialen. Hur energierna egentligen ligger. Och ur ett högre perspektiv är människor alltid likvärdiga. Det är bara från vårt vanliga jordiska perspektiv som de inte är det.

Och den här skillnaden i referens-system är naturligtvis intressant. Men förmodligen svårt att hantera på ett korrekt sätt. Man är trots allt väldigt fixerad vid det vanliga jordiska sättet att hantera saker.

En astrolog som beskriver sin upptäckt och upplevelse av det Heliocentriska perspektivet väldigt upplysande kan man hitta här.

Eller den av Google Translate gjorda svenska översättningen här.

( Okay. En översättning gjord av Google Translate är mycket byggd på statistik, faktiskt. Så… den blir som den blir. Fast den är trots allt bättre idag än den har varit. Och det vore väl konstigt annars. Men man saknar nog en bättre fin-justerare ). Glad

Här är ett Heliocentriskt horoskop på Sol69. Det får vara belysande för detta lilla samtal.

Här i full storlek.

För det första ser man att det finns inga Hus. Ingen Ascendent eller MC. Bara planeter och tecken. Och Solen är inte längre utsatt. Istället är Jorden utsatt och markeras med symbolen "⨁". Den ligger i tecknet Oxen "♉". Alltså ett typiskt "jord-tecken". I ett vanligt horoskop ligger hennes Sol i Skorpionen "♏". Alltså i ett "vatten-tecken" som ligger mitt emot Oxen.

Jag har här tagit bort två aspekter för att öka tydligheten.

Vad man ser här är något som faktiskt ser ut som en rektangel uppbyggd av gröna och vita linjer. I rektangeln finns två röda diagonaler. Detta är en välkänd och åtråvärd astrologisk konfiguration. Den kallas "Mystisk Rektangel" och de flesta astrologer skulle nog vara villiga att ge ganska mycket för att få vara lycklig ägare till denna figur. Den anses som mycket positiv och befrämjande.

Man ser att den huvudsakligen byggs upp av Jorden ⨁, Mars ♂, Neptunus ♆ och Pluto रँ  .

De röda linjerna symboliserar en stark energipotential som byggs upp mellan Mars och Pluto och mellan Jorden och Neptunus. De gröna och vita linjerna, som bygger upp rektangelns väggar, formar och balanserar dessa energier.

I hennes vanliga horoskop är Venus placerad i Skorpionen och har en mycket hård och tuff förbindelse till Mars. Men här i det Heliocentriska horoskopet är Venus i sitt eget tecken Vågen och har en mycket fin förbindelse med Jupiter, som har en expanderande effekt på Venus.

Vi ser också att Merkurius, som i hennes vanliga horoskop befinner sig i Skorpionen, här har tagit steget övet till Skytten. Men Merkurius är alltså placerad precis på gränsen mellan Skytten och Skorpionen så den har influenser från båda tecknen vilket förstärker dess nära vänskap här med Neptunus i Skorpionen.

Och här är Sol69-s vanliga horoskop.

Sol69-s vanliga horoskop i full storlek kan hittas här.

Det är också ett horoskop utan Hus, Ascendent och MC. Men man ser ändå direkt att horoskopen inte alls ser likadana ut.
Vad som inte kommer fram i hennes vanliga horoskop här är att där gömmer sig faktiskt en Drake. En mycket åtråvärd astrologisk konfiguration. Vad som gör att den inte syns är att den har kopplingar till Ascendenten. Vad som däremot syns är ett bekymmersamt fast T-Kors eller Universellt Kors skapat av Saturnus, Mars och Venus. Det är ett kors som inte är så roligt att bära med sig. Fast… det balanseras kanske av att en Drake är något som alla Astrologer vill ha i sitt horoskop.

Så en märklig sak här är att Sol69 faktiskt har en unik konfiguration både i sitt heliocentriska och i sitt vanliga horoskop.

_Som jag ser det så visar ett Heliocentriskt horoskop fram en konfiguration som berättar om vad man skall sträva att uppnå med sig själv för att nå fram till sin fulla potential. Men denna konfiguration kommer också att driva på och påverka personen för att nå detta mål.  Denna konfiguration är inte heller unik för en själv utan delas av många andra.

Det Geocentriska horoskopet ger mer influenserna för det vardagliga livet och beskriver mer situationen från egots perspektiv. Det är en mer unikt formad konfiguration. Mellan båda konfigurationerna blir naturligtvis alltid någon form av samspel. Och hur den gestaltar sig beror naturligtvis mycket på en själv. Här har man ett fritt val._

Tja… Det var några ord om det Heliocentriska perspektivet. Men vad man inte får glömma här är att det är mitt sätt att tolka det. Och det här är faktiskt helt sprillans nytt för mig. Vem vet vad jag kan haspla ur mig om ett år, till exempel? Glad

Hoppas ni får många stimulerande stunder med Astrologin.

/Greenseng

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Moonwing
2013-05-12, 15:32
#1

Intressant, Greenseng, tack för den fina artikeln!

..kanske detta kommer att bli mer och mer viktigt i förhållande till hur vi förhåller oss till vår omvärld i vår tid.

Kanske blir individens insatser, mindre i fokus än vad vi som en likartad kompetent, Heliocentrisk grupp, kan bistå med.

Kanske detta får stor vikt av när det gäller vad som kommer att ske inom sk värdsliga influenser-kanske blir tom ett rättesnöre, när man sätter ihop eller kollar vissa former av grupperingar i samhället..(om man nu inte redan gör det)

Vill man gå ännu längre, kan man ju fundera på varför det under vissa perioder föds mer av en viss slags "Helio StarTypes"-som han uttrycker det i artikeln..och varför!

Ett intressant sätt att se på horoskop, att liksom "se det uppifrån grottans mynning istf. inifrån grottans dolda skrymslen.."
😎

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[greenseng]
2013-05-12, 22:34
#2

#1

Tack. 🙂

Intressanta funderingar du har.

Och liknelsen med grottan är bra. 🙂

Moonwing
2013-05-13, 13:11
#3

Tack, Greenseng!.. liknelsen med "grottmänniskan" har jag alltid i sinnet när jag läser om nya upptäckter…-pga hon ständigt och ibland väldigt påfallande verkar var närvarande i vår "utvecklade värld"..-kanske sitter "grottisen",… så "i köttet"..😃..i våra gener..så vi helt enkelt måste leva med henne.

Tills den dag någon smarting till forskare kommer på hur man "plockar bort henne ifrån den genetiska koden"..borde ju gå..-eftersom de påstår att vi kommit till på det viset..rent teoretiskt alltså.🤐

(ursäkta om jag hamnade lite ot där..😞)

Dock tror jag sådana här saker (som det Heliocentriska horoskopet)-kommer få en uppsving just ,även när vi tänker personlig utveckling tex, vilken arbetsgivare vill inte ha "essen"? Kanske kommer det bildas miljöer där ingen egentlig chef finns-där alla kan göra varandras uppgifter-en spännande tanke (penningsparande, om inte annat).

I morgon kommer kanske inte samma färdigheter behövas som idag, för vissa typer av arbete-det leder även till nya "formateringar" privat, eftersom anställda ofta tex umgås på sin fritid.

Förändring börjar alltid inifrån, och eftersom det nästan blivit trend att "söka sig själv", så ligger nog en spännande tid framför oss.

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[greenseng]
2013-05-13, 20:21
#4

#3

😃 Människor bodde nog aldrig egentligen speciellt mycket i grottor. Kanske eremiter, men knappast vanliga människor. Det är lite för rått och fuktigt i en grotta. Och kallt. Och mörkt. Och fullt med märkliga kryp. Och kommer det in ett rovdjur så är man vanligtvis mat. Om man inte har ett mycket gott förhållande till djur.

Och det kan vara svårt att tända en brasa också. Om grottan då inte har ett naturligt ventilationssystem. Så våra förfäder bodde nog mest i hyddor, från början. Men det var nog inte detta du anspelade på. 😃

Världen är inne i en fas av förändring. Tyvärr kommer den ganska sent. Men det är väl knappast något nytt. Vi är lite tröga av oss. Väljer alltid den väg som verkar bekvämast. Precis som planeterna. De tar alltid den lättaste vägen. Och tror alltid att de har ett bestämt mål. De har alltså ingen uppfattning om att de bara vandrar runt, runt. Precis som vi människor. Vi tror alltid att vi har så viktiga saker att göra. Men för ett högre väsen ser det bara ut som om vi vandrar runt, runt.

Men det är väl så tillvaron fungerar för alla levande väsen. Tills en dag ett levande väsen vaknar upp. Kan vara en spännande och omvälvande händelse. Ibland också tyvärr smärtsam.

Världen verkar forceras till en förändring. Det hade varit bättre om folk hade förstått och velat hantera saker på ett bättre sätt lite tidigare. Då hade förändringen blivit mjukare och mer harmonisk. Men en sådan utveckling är väl antagligen ganska utopisk.

Pluto har gått in i Stenbocken nu. Stenbocken representerar makt-sfärer och Pluto representerar den universella städpatrullen. Med andra ord så kommer det att hända saker. Och gör det redan. Och Pluto är ingen diplomat direkt. Det har den aldrig varit. Den säger ungefär så här: - Okay. Ni har ett val. Antingen så gör ni som jag vill… eller så blir ni krossade. Välj själva.

Sedan kommer Pluto att vandra in i Vattumannen. Då är det dags för vetenskapen att få en upprensning. Vilket är på tiden. Folk skulle smälla av om de hade en aning om det utbredda fusket inom vetenskapen. Och det märkliga är att det hållit på en lång tid också. Och de egentliga genierna får inte hålla på med det de vill. Istället måste de hålla på med byråkrati. Einstein hade inte haft en chans idag. Och många av teorierna idag ifrågasätter jag starkt. Det verkar ha hänt en nästan nybörjaraktig blandning av begrepp som bara inte får blandas. Folk tror att vetenskapen har koll på läget. Men så är inte fallet. Det var länge sedan vi hade en riktig banbrytande upptäckt. Det enda vi håller på med är förfining av redan existerande system. Och vetenskapen är inte så solid som vi luras att tro. En professor i fysikalisk kemi sade till mig en gång: - Du ser de här kosmiska konstanterna. De verkar väl pålitliga. Eller hur? Men du skall veta att det räcker att den fjärde decimalen skulle vara lite fel för att hela vår kosmologi skall rasa samman som ett korthus. Så inbilla dig aldrig att detta är en solid kunskap.

Det hör egentligen inte hit men ändå. Min mor arbetade inom restaurangbranchen. För många herrans år sedan sade hon:

- Det är något jag inte förstår här. Vart tar all importerad åsna vägen?

- Åsna?

 - Ja, åsna. Det kommer in tonvis av åsna till Sverige varje år. Men den går bara upp i rök, ser det ut som. Märkliga företag köper upp den och sedan så hör man inget mer. Jag undrar bara vart den egentligen tar vägen?

Och jag tog mig en funderare på det och kom underfund med att lösningen på den ekvationen förmodligen inte var alltför vacker.

Och detta var säkerligen mer an 15 år sedan. Och problemet startade förmodligen betydligt längre tillbaka. Idag blir folk chockerade av att man råkat hitta åsna i maten. De skulle bara veta…

Och kvicksilver och andra märkliga kemikalier som sprutas in i folk när det egentligen är noll-tolerans för dessa ämnen i biologiska system, det skrämmer mig faktiskt mer än något annat.

Jag hör folk resonera på ett vansinnigt sätt och har börjat undra: Hur mycket har dessa individer egentligen mellan öronen? De säger att vi får i oss kvicksilver med maten så en liten injektion spelar väl ingen roll. Det är ju så små mängder.

Är det? När det sprutas in så kommer det att nå det venösa blodet. Och transporteras till hjärtat. Däifrån kommer det till lungorna och sedan med expressfart upp till hjärnan. Det räcker att en enda kvicksilveratom förstör ribosom-strukturen i en hjärncell för att det skall uppstå gigantiska problem. Om en hjärncell dör så kopplar systemet om kommunikations-banorna. Men om den fortsätter att leva men fungerar på ett felaktigt sätt så märker inte systemet av att något är fel. Men detta kommer naturligtvis att ha katastrofala följder.

Och någonstans sitter folk som vet detta och uppenbarligen vill att det skall hända. Och det har pågått hur länge som helst. Och det märkliga är att läkare trots allt har kunskap i kemi. Men ändå så har de inte reagerat. Detta är utan någon som helst tvekan en fruktansvärd skandal. Och ändå sitter det till och med professorer och försvarar det här. Något måste göras. Barnen blir ju lidande och får inte en chans att uppnå och uppleva sin egentliga naturliga potential.

Så jag säger faktiskt. Pluto… du är så välkommen så. Det kanske blir lite rörigt. Men om ingenting görs åt det här så kan ingenting stoppa en gigantisk katastrof. Jag anser att detta är helt uppenbart.

Här är en faktiskt ganska kul länk till vår nuvarande kunskap om universum.

Och nu skall jag göra något jag inte gjort förut. Jag skall ( försöka ) infoga en video. Det är inte videon som jag egentligen är intresserad av utan musiken. Tog ett tag att hitta den faktiskt. Jag menar… letar man på UTube efter något som heter "Sacred Spirit - You've gotta learn"… ja, då får man skylla sig själv. 😃

Misstänker att detta inte kommer att fungera. Men… vem vet?

cu

Moonwing
2013-05-14, 16:23
#5

🎧..Mmmm , tack!..-lite avslappnande musik..🙂

(är det denna du mediterar till?😎)

" Det var länge sedan vi hade en riktig banbrytande upptäckt. Det enda vi håller på med är förfining av redan existerande system"

Tror vi upfattar det så..(och alltid gjort-eftersom linjär tid är ett påhitt) däremot tror jag vår "banbrytande upptäckter", oavsett område beror på hur stor kontakt vi har med "vårt inre, högre jag, DET,universum..", eller vad man nu vill kalla det.

Jag är inte övertygad att vi föds med en fysisk kropp som är fylld med fysisk potential, som bara behöver rätta omständigheter för att komma fram..-så lätt tror jag inte det fungerar.

Nej jag tror vi är som en hårddisk, uppkopplad från födseln till "nätet" -den uppkopplingen måste fungera gynnsamt plus att vi naturligtvis brinner och har en viss fallenhet för ämnet ifråga och att det finns fysiska förutsättningar ..-"tid" finns inte, bara tillgång och efterfrågan.

Där tror jag planeterna kommer in som ett "naturligt styrande cykelsystem" (och skapar en illusion av tid) för just de sakerna, vi har perioder då det är gynnsamt, det borde vi som kollektiv kunna nyttja..vi har perioder i våra system som inte är så gynnsamma och som kanske kan användas till andra ting.

Bryr vi oss inte om dessa aspekter kommer vi till en "världs-situation", där vi som kollektiv blir intvingade i ett hörn..just för att vi inte velat (trots gynnsamhet) eller kunnat (mindre synk med sitt jag, som individ och kollektivet, eller bristande förutsättningar).

Jag tror allt, även planetsystem därför har sina cykler av vila-arbeta-vila-arbete..osv, precis som vår egen andning..-både på gott och ont. Dels får människosläktet som "en lärande grupp" (om man vill tro på den varianten)-möjlighet att både göra framsteg och misslyckas, då detta är en stor fördel i ett lärande.

Jag tror på den gamle Profetens ord.."Intet nytt under solen.." mao, har den kosmiska ordningen varit så och kommer förbli..emedan de enskilda tex du och jag, gör som universum(vi är ju en del av det)..lär- expanderar i kunskap-skapar..und so weiter..😉

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[greenseng]
2013-05-14, 21:13
#6

Nej. Det är inte en musik jag mediterar till. Vanligtvis tycker jag om tystnad när jag mediterar, men ibland gör jag undantag från den regeln. Då väljer jag mer meditativ musik. Alltså musik av den typ som spelades när "New Age" var helt nytt. Idag så drar sig den musik som folk kallar meditativ musik mer åt populärmusikens typ. Och det blir lite för jobbigt. 😃

Det är alldeles för mycket pengar i begreppet "New Age" nu. Oftast blir det så att ju mer pengar - desto mindre essence. Pengar är faktiskt ett problem, oavsett om man har för lite eller för mycket. Jag undrar just vad "Juno" egentligen tycker om det?

Juno Moneta är en Gudinna. Hon riktar sig mest till kvinnan. Hon var en gudom som användes i det första myntverket. Det är också en asteroid som används inom Astrologin. Av Moneta kommer ordet Money.

Annars kan ljudet av fallande regn vara bra. Eller rinnande vatten som vatten i en porlande bäck. Ibland vinden. Ibland en brasa.

Vissa vetenskapsmän är ibland mer öppna än man först tror. Ibland troligen omedvetet. Intuition används mer än folk tror i vardagen. Om man kunde stänga av en människas intuition så skulle hon förmodligen söka läkarhjälp. 😃

Men människor har olika grader av öppenhet. Einstein misstänker jag var extremt öppen. Det berättas om en känd matematiker ( minns inte om det var Riemann eller Gauss. Skulle gissa på Gauss ) att han brukade ligga stilla och avslappnad nersänkt i vatten. Och det var då han kom på sina viktigare upptäckter. Kekulé berättade att han kom på den kemiska strukturen för bensen efter att haft en dröm om en orm som bet sig själv i svansen. Bensen är ringformigt och har en överlappande elektronmolns-struktur. Därav sin stabilitet trots tre stycken alternerande dubbelbindningar mellan de sex kolatomerna.

Meditation är mer accepterat idag och jag tror faktiskt att en del vetenskapsmän mediterar ganska regelbundet. Det är nämligen otroligt givande. Jag misstänker att en människa lätt kan öka sin intelligenskvot med 30% bara genom meditation. Det tror man kanske inte först i och med att den inre dialogen avtar i meditationen. Men det leder till att hjärnan bättre och mer avslappnat kan utnyttja sina resurser. Plus att mentala kanaler rensas, blockeringar släpper och dörrar till högre nivåer öppnas.

När man skall bygga en tunnel genom ett berg så startar ibland ett arbetslag på ena sidan av berget och ett arbetslag på den andra sidan. Och när de har börjat komma till mitten av berget och det bara är en liten barriär kvar, så börjar de höra varandra.

När man börjar med meditation händer detsamma. I början tycker man inte att det händer någonting och ibland är det irriterande långtråkigt. Trots det så händer det egentligen hur mycket som helst. Men man märker det normalt inte.

Det är först när man börjar närma sig mitten av berget och börjar höra den andra arbetsstyrkan, som saker och ting börjar hända på allvar. Och en vacker dag ( eller natt ) så rasar den sista barriären. Det är en upplevelse. Då blir det jubel i tunneln. 😃

Men man behöver inte gå så långt för att förstå det positiva med meditation. Man tar en dag utan meditation. Nästa dag så har man förberett sig med meditation. Antingen genom en meditations-stund på kvällen innan. Eller en på morgonen. Eller båda. Därefter så jämför man de två dagarna. Och man förstår att det faktiskt är en avsevärd skillnad mellan dem.

Jag tror ibland att människor föds och dör i grupper. Det behöver inte nödvändigtvis innebära att de föds på exakt samma tid och plats. Eller lämnar världen på samma tid och plats. Jag hörde om en hypotes som gick ut på att det nu inkarnerar barn från mycket högre nivåer. Och har gjort så ett tag. Men vad kan man förvänta sig här? Små buddhas som redan som barn sitter och mediterar och är exemplariska små varelser? Jag tror inte det. Däremot så tror jag att de har en hög energinivå. Men de är begränsade av samma kraftfält som alla andra. Och de flesta kommer att ha ett högt sexualbegär och ett stort begär efter att saker skall hända. Det får absolut inte bli tråkigt. Och exempelvis drogproblem blir vanligt. Men en viss procent av dem kommer förr eller senare att vakna upp. Och då förändras mycket. Däremot går det inte att forcera fram en förändring. Den måste komma naturligt. Och det kommer naturligtvis fortfarande att vara hålligång. Att exempelvis leva i celibat är för de flesta ytterligt blockerande, faktiskt.

En naturlig balans är nog det bästa, misstänker jag.

Annons:
Moonwing
2013-05-15, 22:49
#7

Hmmm .. intressanta funderingar Greenseng!😎

Du är alldeles..säker på att du valt rätt sajt å "hänga på"!??🤔

…annars vet jag om en hel del andra☝️! ..-en heter tex..Exis..🤐

😃..näe lite skämt åsido, så funderar jag i de riktningarna med-dock är jag ju inte övertygad om att att all förändring inombords inte behöver forceras på något vis, där är det nog bra med lite på-skjut ibland.."nöden är ju uppfinningarnas moder"..😎-där kommer ju balansen du pratade in, men det tar många år innan man hittar den..

Tycker ungdomen slappar lite väl mycket nuförtiden, allt skall lixom ramla in i skallen av sig självt..å så fungerar det ju inte, det är inte dåligt med motivationen direkt, men sämre med riktningsvisaren..man vet lixom inte vad man vill..å vågar (läs ids) inte prova det man brinner för..å får som många i vår generation ett "svensson-jobb", där man inte utmanas i sitt tänkande.

Nu upprepar jag ju säkert vad alla i min ålder i föregående generationer sagt, å sade till mig..lite mediokert, milt sagt.

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[greenseng]
2013-05-16, 02:01
#8

#7

Astrologin är egentligen ett system som är högre än man kanske först kan tro. Det handlar egentligen i sin grund väldigt lite om planeter, stjärnor och andra himlakroppar. Zodiaken är bara en urtavla. Planeterna visare.  Dumbledores klocka. Men de är bara verktyg för att hålla en någorlunda ordning på ett mycket abstrakt begrepp: Tid.

Och med hjälp av det begreppet kan vi få en upplevelse av rytmer, invävda i varat.

Och på en högre nivå den kraft som genererar och använder dessa rytmer.

Så jag antar att jag är på rätt sajt. Men i det ögonblick man inte vill ha mig här, så fäller jag ut mina svarta vingar och flyger vidare. 😃

Det är aldrig någon idé att försöka forcera en människa in i ett högre system. Det finns en annan kraft som har hand om det. Försöker man interferera på något sätt här, så stökar man bara till det.

Och… precis som du säger så har man i alla tider klagat på ungdomarna. Precis som ungdomarna ser vuxna som ganska hopplösa varelser. Vilket de naturligtvis har helt rätt i. Vilken fasa alltså… att sedan själva behöva bli vuxna. 

Jag beundrar ungdomarna av idag. Med sina öppna kanaler och övermått av energi så framkommer det naturligtvis med uppenbar tydlighet hur genomruttet vårt samhälle egentligen är. Något som verkar vara blockerat hos vuxna att kunna se - alternativt, att erkänna.

Därför beundrar jag ungdomar. Att de ens orkar tänka på att fortsätta sina liv. Och deras lidande beror på vår feghet, dumhet och slapphet. Därom råder ingen som helst tvekan.

Mörkret är fasansfullt starkt och mäktigt. Trots det har det en egendomlig svaghet. Det har dålig uthållighet. Om man väl bestämt sig och vägrar ge upp - så har mörkret ingen chans. Detta är ett fundamentalt kosmiskt axiom.

Farwuq
2013-05-16, 07:14
#9

Väl talat.

🙂

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[greenseng]
2013-05-16, 07:31
#10

#9

Tack. 🙂    Men tala… oj vad lätt det är. Åtminstone ibland. 😃

Fixade till bilderna. De var lite otydliga och när det inte gick att länka till den större bilden så blev det kanske lite marigt. Nästa gång skall jag se om man eventuellt kan länka en bild. Glömde testa det nu.

Fast å andra sidan kanske det är bra med en fristående länk. Det är lätt att glömma bort en bild-länk.

Det var ganska givande faktiskt. Artiklar erbjuder betydligt större möjligheter.

Farwuq
2013-05-16, 07:37
#11

Gör som du finner bäst.

🙂

Artiklar är lite mer att bita i helt klart.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Moonwing
2013-05-16, 11:42
#12

#8

"Och med hjälp av det begreppet kan vi få en upplevelse av rytmer, invävda i varat.

Och på en högre nivå den kraft som genererar och använder dessa rytmer.

Så jag antar att jag är på rätt sajt. Men i det ögonblick man inte vill ha mig här, så fäller jag ut mina svarta vingar och flyger vidare."

Naturligtvis är du på rätt sajt, och vi är verkligen glada över att du hittat hit, men med ditt språkbruk (som avspeglar dina intressen, som är bredare än astrologin) och insikt i olika saker -skulle du vara välkommen på fler sajter..(det var endast det jag menade-inget annat).

"Det är aldrig någon idé att försöka forcera en människa in i ett högre system. Det finns en annan kraft som har hand om det. Försöker man interferera på något sätt här, så stökar man bara till det."

Nej, det tror jag inte heller-inte forcera, men precis som med allt annat-så uppnår man oftast sin potential om man pressas lite på ett positivt sätt-motiveras om man nu vill ändra ordval.

Där tror jag vi äldre kan göra en insats, där vi missat kan vi själva stå beredda om någon orkar ta på sig en uppgift och behöver stöd.

..ser verkligen fram mot fler artiklar i sajt-ämnet, eftersom astrologin på ett fint sätt sammankopplar de felande bitarna av den större  övergripande helheten , av om hur vi greppar vår världsbild.

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[greenseng]
2013-05-16, 16:20
#13

😉

Annons:
Tarotstollan
2013-05-16, 19:47
#14

Tack, mycket intressant.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

[greenseng]
2013-05-16, 21:52
#15

#14

🙂

undrarens
2013-05-17, 10:49
#16

ja jag måste säga att jag tycker ni tänker i mkt intressanta banor😃

mkt roligt att höra de (alla har som skrivit och i framtiden kommer skriva på denna sajt) stora ?-tecknen  att tillföra i tankevärldarna mysterium.

de är ju först när folk "vågar" låta fingarna lämna spåren i "nätet" som vi alla kan ta del av funderingar och visdomar.

inte mkt mambo jambo i vad jag hittills sett vad som skrivits på den här sajten 😃

jag hoppas verkligen att fler såna här värdefulla spår sätts på pränt de är ju då vi alla utvecklas.

varifrån kom egentligen "ljuset"Tummen upp som väckte liv i alla varelser på jorden och att hjärtatHjärta började slå och vi kunde  andasPustar och skratta Skrattar

[greenseng]
2013-05-17, 14:01
#17

#16

Jo… Livet och Kosmos är många gånger en fascinerande underhållning, egentligen. Och man blir aldrig riktigt klok på den. Den har alltid något nytt och spännande att presentera. 😃

Farwuq
2013-05-17, 15:00
#18

#17

Som väl är.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[greenseng]
2013-05-17, 16:10
#19

#18

Jo. 🙂

Magi-cat
2013-07-11, 15:59
#20

Vilken intressant tråd jag hittade här! 😉
🏆


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Upp till toppen
Annons: