1. Allmänt om framtidshoroskop

Olustig tolkning av astrolog

2020-03-07 21:29 #0 av: RosaKatten

Jag bokade en astrolog i början av veckan för en genomgång av mina aktuella transiter. Väldigt spännande var det och mycket kände jag igen. Men en sak kändes väldigt olustig. Inom ett par år kommer Pluto att befinna sig i opposition min sol och strax därefter i konjunktion min norra nod. Eftersom Pluto befinner sig i mitt fjärde hus pratade vi en del om föräldrar, och jag frågade vad Pluto opposition solen kan innebära. Fick till svar att det är troligt att min pappa går bort, särskilt som noderna är inblandade och att det är i fjärde huset. Jag blev väldigt förvånad över att hon sa det så rakt ut. Det var jobbigt att höra och jag känner mig ledsen. Nu kämpar jag med att tänka positivt för jag vet ju att tankens kraft är skapande osv.

Någon mer som har fått olustiga tolkningar av astrologer?

Anmäl
2020-03-08 14:10 #1 av: Wilyamna

Hej,
Personligen tycker jag att ett sådant uttryck tyder på inkompetens, som att förutsäga framtiden. Vi kan aldrig veta 100% vad som kommer hända, planeterna kan visa oss vilka energier som är i omlopp och vad vi kan behöva jobba med som individer. Nu har jag personligen inte sett ditt horoskop eller dina kommande transiter men kan det inte även betyda att du släpper taget om den delen av sig själv som har varit väldigt präglad av sin pappa? Som att man transformeras och släpper gamla delar av sig själv, dvs att de dör? Jag vet heller inte vilka transiter som visar på att personer kommer att dö.
En annan aspekt som jag nyligen börjat lära mig är att alla planeter och tecken har ett högre syfte som är mer kopplat till själen och ett lägre uttryck som är mer kopplat till egot. Vilken del tolkade astrologen? Och vilket plan svarar du emot? Min känsla säger mig att du har utvecklat en relation till själen och ditt högre syfte så jag tror inte att du enbart svarar på det lägre energierna som egot påverkas mest av.

Bara lite tankar från mig 🤗

Anmäl
2020-03-08 15:22 #2 av: RosaKatten

Tack Wilyamna, jag behövde dina kloka ord❤️

Jag har förstås funderat på den här aspekten, transit Pluto är ju inte att leka med och när han ställer sig mittemot solen och på norra noden så förstår jag ju att det kan hända saker som har med pappa att göra. Men jag har tänkt som du, att det kan vara gamla beteendemönster och känslomässiga saker kopplat till min pappa som rensas bort. Som en slags frigörelse. Att säga att någon kommer att gå bort är väldigt magstarkt, just den biten kändes väldigt oprofessionell men i övrigt verkade hon vara både professionell och träffsäker så det fick mig att vackla.

Jag vill förstås tro att jag svarar mot de högre energiena men visst finns egot med, även om jag rör mig mer och mer bort från det.

Anmäl
2020-03-08 15:32 #3 av: RosaKatten

Här är mitt horoskop med transiterna om du vill titta (ingen press, det vet du😊)

Detta är om ett år när Pluto når mina noder på 26° stenbocken - jag ser att Pluto når noderna innan han når min sol, alltså jag har ju inte koll på mina grader, jag trodde min sol kom före mina noder😅

Transit Uranus är då i mitt åttonde hus.. och ohhh my gooood nu ser jag att transit norra noden är i konjunktion med min natala Saturnus samtidigt. Inte så bra.

Anmäl
2020-03-08 15:38 #4 av: RosaKatten

Då har transit södra noden precis passerat min pappas sol på 21° i skytten. Nä det här känns olustigt😔

Anmäl
2020-03-08 15:42 #5 av: RosaKatten

Snacka om att luska runt i de lägre frekvenserna av egot...! Ojojoj.

Anmäl
2020-03-08 17:42 #6 av: Wilyamna

Hej igen,
Jag såg direkt Pluto i stenbocken och n.noden över din Saturnus och tänker direkt stenbocken tema. Jag tänker att stenbocken ligger mitt emot sin soltecken och att vi alltid ska lära oss att balansera vårt motsats tecken. Jag som stenbock börjar inse vad det innebär 😬 att stenbocken gör allt sakta men säkert, varje steg är eftertänksamt framåt. Stenbocken har också med hierarkier att göra och stora organisationer som sjukvården, säkert kommunen, det står även för arbete. När det ligger i 4e huset kan det representera familjens hierarki och trygghet och stabilitet i familjen tänker jag. Då kan det innebära att du nu ska se igenom dessa hierarkier och att du ska förstå hur du bygger din familj och hur dina väggar ska se ut. Om jag inte minns fel blir Pluto ganska praktisk i stenbocken.

Sedan vet jag att transiterande s.noden kan stå för olyckor men jag har också läst att det har med karma att göra.

Södra noden har precis passerat min sol och står nu över min Venus och aktiverar min drake i 8e huset. Än så länge har inget drastiskt hänt. Samt Saturnus vid MC och aktiverar min yod. Nu med Corona så börjar konjunkturen falla, ska jag bli av med jobbet? Är det i så fall en dålig sak? Eller skulle det bli ett startskott att starta eget? Allt detta kan inte bero på mina karmiska planeter.

Jag ska läsa lite mer om Pluto för den har en speciell betydelse inom den esoteriska astrologin 👍

Anmäl
2020-03-08 17:48 #7 av: Wilyamna

Här är en länk om den esoteriska Pluto, tror det kan vara nyttigt då du har en stark Pluto: http://www.mermaid-uk.net/Esotericpluto.htm

Anmäl
2020-03-08 20:24 #8 av: RosaKatten

Tack så mycket för länken, det var väldigt intressant läsning. Jag glömmer ofta den spirituella sidan av Pluto, vilket är konstigt egentligen eftersom jag själv arbetar så mycket med den. Nu fick jag en större förståelse. Jag ska titta mer på detta med esoterisk astrologi, jag känner att det kan ge nya infallsvinklar.

Tack för din beskrivning av stenbocken i fjärde huset. Ja nog är det mycket stenbockstema! Stenbockens egenskaper är ju också viktiga för mig eftersom jag har norra noden där. Att noga planera och sakta men säkert skapa struktur. Självständighet. Många gamla familjemönster som nu skalas av. Nya roller. Det är väldigt tydligt. Att fokus hamnar på min pappa beror ju utöver stenbockstemat på att min sol blir så inblandad. Det känns olustigt men jag ska verkligen fokusera på de spirituella aspekterna istället för att fastna i rädsla och oro. Och samtidigt ordna med det praktiska. Tusen tack Wilyamna för att du påminde mig❤️

Du har rätt, det behöver inte bli så drastiskt. Jag har haft flera yodar aktiverade samtidigt av Pluto och där har inte heller något drastiskt hänt, mer än att jag har grundlagt en styrka och en stabilitet i mig själv. Mycket personlig och spirituell utveckling. Vi får se vad som händer med Corona, men om det påverkar ditt yrke så är det förmodligen i så fall för att något bättre är på ingång. Det kanske blir dags att omstrukturera i yrkeslivet så att du kan få utlopp för din intuitiva och kreativa sida?

Spännande ändå att det heter just Corona = krona. Kan det handla om en kollektiv medvetandehöjning? Själv fick jag en aktivering av kronchakrat strax efter Pluto/Saturnus-konjunktionen, just då viruset började sprida sig.

Anmäl
2020-03-08 20:51 #9 av: Wilyamna

Roligt att jag kunde hjälpa ❤️ Det är inte alltid så lätt att få allt att klaffa med tiden över och intresset för astrologi.

Anmäl
2020-03-08 21:43 #10 av: RosaKatten

❤️

Anmäl
2020-03-10 23:09 #11 av: Sumiya

Har själv en gång i tiden beställt en personlig transit horoskop där ingenting stämde (en astrolog som har utövat yrket i drygt 30 år). Fick några år senare lära mig att transits är rätt värdelöst, det är progressed och return charts man tittar på om man vill vad som händer. 

Jag har självstudierat astrologi väldigt länge men stämde mig för drygt 1 år sen att studera ämnet på riktigt, första gången hittade jag en astrolog som jag kände var helt rätt för mig så jag studerar numera under honom. Kan säga att för första gången insåg jag hur naiv jag var, branschen är lite av en vilda västern och ytterst fåtal som besitter riktig kunskap. Så jag skulle inte vara orolig om jag var du. Jag har också en gång i tiden köpt personlig horoskop för birth chart och det sades saker om mina föräldrar som inte stämde alls. 

Anmäl
2020-03-11 08:34 #12 av: RosaKatten

Tack så mycket för ditt svar och för dina lugnande ord Sumiya!😻

Ja jag får hoppas att det är så. Hon skrev ett inlägg om Corona häromdagen och det var rena rama domedagsstämningen där också, så hon kanske gör tolkningar utifrån en lägre frekvens.

Jag ska titta på mina progressioner och solreturer för kommande år och se om jag kan utläsa något där, tack för tipset!

Vad spännande att du studerar astrologi! Det vill jag också göra så småningom men känns svårt att veta att man hittar en seriös utbildning. Var studerar du?

Anmäl
2020-03-11 21:41 #13 av: Sumiya

En gång i tiden trodde jag att om man utöver astrologi profesionellt så är man automatiskt av "higher mind" men vet nu bättre, vem som helst kan vara astrolog (några klick på adlibris eller amazon och så är bokhyllan fylld) men som alla yrken finns det högt och lågt. Även astrologer måste klara sin dagliga levebröd, en astrolog som ger predictions om att ingenting händer ger inte direkt många klickar eller fler följare, så bättre att kräma på lite så kanske man få några på hook än inget. 

Var nu i helgen på ett seminarie som min lärare höll om birthcharts, vad är det egentligen och vad för sorts information kan man utläsa från där. Det pratades också om olika predictive methods. Progressioner väldigt breda penseldrag över livet, exakthet (timing) är inte viktigt för att långsamma planeternas konjunktioner kan hålla i flera år men progressions visar vilka delar i livet som "aktiveras" så att man ska titta närmare på de områdena. Vill du se in i detaljer måste man därefter dyka ner i secondary progressions. Han gav en del example charts för att visa men helt ärligt är det rätt svårt och jag har inte kommit så långt i mina studier för att tolka helheten själv. 

Ja förstår vad du menar, jag trodde aldrig att jag skulle studera för att jag tycker alla vettiga astrologer verka ju ha lagt sig i graven men så hittade jag en levande person som jag kände att det här är helt rätt. Jag vill inte skriva hans namn här men jag skickar ett privat meddelande. Hans böcker liknar inget annat jag har läst innan. Efter att ha varit på hans seminarie nu och träffat andra astrologer så fick jag veta att han anses vara ganska speciell i astrology community, han har väldigt starka åsikter och han visar en ganska öppen förakt mot en del välkända astrologer som har en psykologisk approach (t ex Liz Greene, Alan Leo).

Han anser att man måste lära sig horary astrology innan natal, så horary är det jag lär mig nu och jag gillar det skarpt. Natal astrology är lite överskattad (väldigt tidskrävande men ge kanske inte det du verkligen vill veta, oftast kan horary ge svar på alla dina frågor), medan horary är en fantastiskt verktyg och jag ser varför man måste lära sig den först innan man ger sig på natal. Eftersom läraren bor i ett annat europeisk land så lär jag mig genom mejlkonversationer, jag får undersöka charts som han lägger fram och och svara på hans frågor och han försöker leda mig till en rätt tolkning. Gör man fel så är det bara att göra om, göra rätt. Många jag träffade på seminariet ansåg att finna en lärare som stämmer med sin tro och smak är väldigt viktigt. 

Jag träffade flera "studiekamrater" och en person som redan praktiserat astrolog länge och har studerat under andra framstående astrologer (Robert Zoller, Deborah Houlding) tog ännu en kurs under honom nu för att han anses som en av dem bästa inom horary. Kan nämnas att jag studerar endast traditionell astrologi nu och har övergett modern helt, så endast traditionella rulership (inga Uranus, Neptunus och Pluto), åttonde huset är döden och inget sex och tolfte huset har inget med spiritualitet att göra osv. 

Anmäl
2020-03-12 20:19 #14 av: RosaKatten

Tack Sumiya för ditt utförliga svar!
Det är sant, det är väl lite som att sälja lösnummer. De krämar nog på lite. Har inte tänkt på att det skulle gälla även astrologer men det gör det nog. Om man ska utbilda sig gäller det ju verkligen att hitta någon seriös, men hur vet man vem som är det.. Kul att du har hittat någon som känns så rätt, och även intressant att höra hur studierna går till. Det är ju inte direkt så att man pluggar astrologi på universitetet även om det hade varit nice.

Jag är inte alls insatt i progressioner, har bara nosat lite på ytan där. Secondary progressions har jag aldrig ens hört talas om. Jag ska googla men du kanske vill förklara lite kort?
Samma sak med horary astrology, jag får googla det också. Jag håller på att lära mig grunderna i astrologi så detta är överkurs för mig.

Varför har du övergett modern astrologi?

Verkligen kul och givande att läsa dina inlägg, jag hoppas att du hänger kvar här på forumet😀

Anmäl
2020-03-14 10:28 #15 av: Kyllan56

Det är direkt olämpligt att göra tolkningar på det sättet. En astrolog ska ha samma etik, som en psykolog. Det ska vara konstruktivt!

Det gör mig ont att du råkade ut för den människan!HjärtaLyssna på Wilyamna hon är klok! 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-03-14 13:52 #16 av: RosaKatten

Tack så mycket Kyllan❤️ Jag håller med dig.

Anmäl
2020-03-14 14:30 #17 av: Wilyamna

Tack Kyllan ❤️❤️ Vad gullig du är 🙏🏻 Btw, vad roligt att se dig här igen 😊 hur är det med dig?

Anmäl
2020-03-14 14:40 #18 av: Wilyamna

Roligt Sumiya att du hittat din genare inom astrologin. Jag har varit nyfiken på skillnaderna mellan den traditionella astrologin och den moderna utöver Pluto, Uranus och Neptunus och vissa betydelser för husen.
Jag har inte heller hört talas om horary så det får du gärna dela med dig av mer. Kanske en egen tråd i ämnet? Jag är öppen för olika system och tolkningar, men än så länge har mer än fullt upp med den astrologi vi pysslar med här, lite som RosaKatten nämnde.

Men sedan har jag börjat lyssna och läsa mer om esoterisk astrologi vilket har gett mig många svar i min egen horoskopskarta. Men då är jag en retrograds individ och lever nog detta livet som ”gör om, gör rätt”, även om jag inte riktigt fattat vad jag ska göra för att det ska bli rätt 🙄😂 ett steg i taget 🌟

Anmäl
2020-03-14 17:51 #19 av: Kyllan56

Jo tack, Amandla, det är något bättre nu!Hjärta Snart verkar denna stressande situation med min läcka vara över efter 1 år och snart tio månader. 

Får se om ja får lusten tillbaka för astrologi?

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-03-15 13:26 #20 av: Wilyamna

Skönt att höra att du mår bättre Kyllan ❤️ Jag saknar dina inlägg och din närvaro här så jag hoppas lusten hittar tillbaka 💕

Anmäl
2020-03-15 13:39 #21 av: Kyllan56

Tack Wilyamna!Hjärta

Astrologiengagemanget, går i vågor. Jag hoppas också det kommer tillbaka. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-03-19 08:28 #22 av: RosaKatten

Vad skönt att du mår bättre Kyllan❤️ Jag hoppas också att astrologilusten kommer tillbaka för jag saknar dig jag också!

Anmäl
2020-03-19 11:34 #23 av: Kyllan56

Tack, ni är för goa RosaKatten och Amandla!HjärtaHjärta

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-03-19 12:55 #24 av: RosaKatten

Wilyamna menar du nog💕😻

Anmäl
2020-03-19 13:30 #25 av: Kyllan56

Helt rätt RosaKatten, tack! Hjärta
Wilyamna ska det vara!Hjärta

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2020-03-19 22:36 #26 av: Wilyamna

Jag gillar verkligen namnet Amandala nästan som mandala som jag verkligen gillar 😁 jag förstod att det var mig du menade 🥰

Anmäl
2020-03-20 11:39 #27 av: Kyllan56

Ja det är fint Wilyamna!Hjärta

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.