1. Allmän astrologi

Yod

2018-01-20 20:11 #0 av: RosaKatten

Vad vet ni om yodar?

2018 blir tydligen ett år av transformation för mig. Pluto kommer att husera kring 20 ° i stenbocken i princip hela året, och bildar därmed yod med några av mina viktigaste planeter. Inte bara en yod heller utan två på en gång. (Bild 1)

Har också upptäckt att jag faktiskt har en yod i mitt födelsehoroskop, om man räknar Kiron med en orb på 3 °. Då har jag inte mindre än tre aktiva yodar hela 2018. Den gröna yoden på bild 2 är min natala yod.

Som ni kan se är min styrande planet Venus hårt ansatt. Och alldeles bredvid Venus har jag Saturnus, som väl också är i inblandad med sin sextil till Kiron. Min måne har just nu Jupiter i konjunktion som förstorar det hela. Och även Merkurius är med på ett hörn.

Men vad innebär yoden egentligen?

Anmäl
2018-01-20 20:12 #1 av: RosaKatten

Bild 1 med transit-yoderna

Anmäl
2018-01-20 20:13 #2 av: RosaKatten

Bild 2 med min gröna natala yod

Anmäl
2018-01-20 20:46 #3 av: Wilyamna

Hej,
Vad roligt att du tar upp ämnet 😊 Jag har också funderat en del fast började undersöka kiron istället 😉
Jag tror din yod i natala horoskopet gäller, din väg till läkning kan ge dig en öppning eller möjlighet i livet.
Här kommer en bild på en förklaring till yod aspekten.

Anmäl
2018-01-20 21:26 #4 av: Kyllan56

Ja Guds finger pekar mot både Venus/Saturnus och N.Noden/Lyckopunkten. De andra inblandade planeterna bidrar med sin individuella energi, men det är dit "Guds" finger pekar som markerar vart det barkar hän. i Hus 9 och 4.

En tolkning, en vän som du kan samtala väldigt bra med och får energi av. Merkurius/Mars. Går över från vänskap till kärlek. Kan vara en vän från ett annat land, eller en beläst person. En seriös människa som du kommunicerar mycket med. Kanske en som lär andra människor. Filosofi/religion/konstnär. Venus/Saturnus i 9:e huset. Men det pekar mot 4:e huset, som står för familj och kanske även barn. Fingret pekar mot Lyckopunkten. Jag tror du hittar "lyckan" i familjens sköte med rätt person, vilket kan läka dig, eftersom Kiron är inblandad. Kanske ska ni båda också arbeta gemensamt mot offentligheten. Att du även genom denna personen finner vägen mot det du ska utveckla i detta livet. Det handlar om N.Noden. Din N.nod är 

Din Sol ligger i konjunktion lyckopunkten, vilket gör att jag tror det är en genomgripande förändring, till ditt innersta jag den du är.

Din Jupiter i konjunktion Månen, gör att du växer känslomässigt.

Din Pluto i konjunktion N.noden vilket visar på något som förändras i djupet av dig, tillsammans med din Merkurius, något som du kommer samtala om. Det kan även vara en terapeutisk situation.

Det kommer bli ett genomgripande år, som förändrar dig i grunden, på ett bra sätt, för du kommer komma närmare ditt sanna jag.

Nu har jag svamlat färdigt.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-01-21 15:31 #5 av: RosaKatten

#4 Wow Kyllan! Tack! Jag är imponerad, som vanligt😍

Aha, du tänker att mars, lyckopunkten och norra noden också påverkas? Så långt tänkte inte jag! Att Guds finger pekar på min norra nod / lyckopunkt på bilden beror kanske mest på att mitt eget finger inte har ritat så exakta linjer, egentligen ska spetsen peka mot transit-Pluto på 20 ° stenbock. Men min norra nod ligger ju faktiskt bara 6 ° därifrån och är den påverkad får allt förstås en helt annan betydelse. Det känns som att du är på helt rätt spår Kyllan, för inatt drömde jag en väldigt symbolisk dröm som stärker din tolkning.😀

Och förresten, det var ju nymåne på 26 ° i stenbocken i onsdags, exakt på min norra nod (och då förstås även opposition min sol). Då har ju även nymånen aktiverat dessa yoder!!! Som en initiering inför Pluto-transiten. Och det kan förklara varför jag känner en stor skillnad i energierna sedan i onsdags.

Hur får du fram att det handlar om en vänskap som övergår i kärlek? Ser du det någonstans eller går du på känsla? Jag har nog tänkt att det handlar mer om mina relationer generellt sett, inte om en specifik relation... men det kanske det gör!!?

Anmäl
2018-01-21 15:31 #6 av: RosaKatten

#3 Tack Wilyamna! Ja du har ju också en yod i ditt födelsehoroskop om jag inte missminner mig! Berätta gärna om den sen när du har undersökt den lite mer.

Anmäl
2018-01-22 13:49 #7 av: Wilyamna

Måste hålla med dig RosaKatten, Kyllan du har en fantastisk talang!

Jag tolkar alla dessa yod transiter som att du får hjälp av universum eller Gud att slå in på ett speciellt spår i livet, att du vänder blad så att säga 😊

Min yod kommer aktiveras när både Pluto och Saturnus passerar över min MC 29 grader Stenbocken där yod spetsen är. När Saturnus passerar så hamnar han också i en quinqux mot n.saturnus som är ena planeten i yod. Men precis som Kyllan nämt tidigare så har det säkert med min självbild att göra.

Anmäl
2018-01-22 16:29 #8 av: Kyllan56

#5 och #7 Jag tackar och bugar!GladHjärta

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-02-02 10:37 #9 av: RosaKatten

När man snöar in på yoddar dyker fler upp!😀

I och med fullmånen och eklipsen som föll på min Mars häromdagen har jag upptäckt en ny yod mellan Mars, Uranus och transit-Neptunus i fiskarna. Transiterande norra noden är också inblandad eftersom den är i konjunktion med min Mars.

Detta förklarar varför jag plötsligt känner en sådan enorm drivkraft och lust att slå mig fri!!

Men jag förstår inte riktigt hur jag ska tolka denna yod. Guds finger pekar mot transit-Neptunus, men jag har svårt att greppa Neptunus roll i det hela. Kan jag få hjälp att tänka här?

Anmäl
2018-02-02 10:38 #10 av: RosaKatten

Här är den nya yodden!

Anmäl
2018-02-03 00:47 #11 av: Wilyamna

Vad häftigt att du hittaten aspekt till, det är mycket hjälp du får nu för att hitta din väg ❤️

Anmäl
2018-02-03 10:01 #12 av: RosaKatten

Ja nu har jag 4 aktiva yoddar samtidigt så nu händer det grejer!😊

Anmäl
2018-02-03 14:27 #13 av: Kyllan56

Pekar mot Neptunus i 6: huset. Det är andlighet, det metafysiska och tjäna andra (hus 6). Det kan stå för att du osjälviskt ska hjälpa andra i ett led i din egen andlighet. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-02-03 21:49 #14 av: RosaKatten

#13 tack snälla du!❤️

Anmäl
2018-02-04 18:03 #15 av: Kyllan56

Tack själv RosaKatten!Hjärta

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-02-05 20:00 #16 av: RosaKatten

Jag fortsätter följetongen med mina yoddar!

Upptäckte precis att nymånen/solförmörkelsen i Vattumannen den 15/2 kommer att bilda yod med min sol och min Pluto! Detta innebär att just den dagen kommer jag att ha FEM aktiva yoddar samtidigt! Det är ju nästan löjligt vad mycket som händer nu😂😂😂

Guds finger i denna yod pekar mot nymånen/solförmörkelsen i mitt femte hus, tillsammans med transit-Merkurius och transit-Juno.

Jojustdet, i mitt femte hus är visst Venus på besök också!

Nu ska här manifesteras!😄

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.