1. Allmän astrologi

Har du samma födelsetid o -dag som mig

2016-06-05 18:37 #0 av: [Rhonda]

Eller känner du någon som har det?

20:e juli kl 00.02. 

Jag föddes i Melbourne 1951. Mitt i vintern

Det skulle vara kul att jamföra personligheten osv.

Anmäl
2016-06-12 04:12 #1 av: Astrologos

Nej, långt därifrån.  Du är kräfta med ascendenten i väduren och månen i vattumannen, och jag har inget av detta.  Det hade däremot June Salter, även hon född i australien. Källa: Solar fire database

https://en.wikipedia.org/wiki/June_Salter

Du har minst tre mycket starka och intressanta aspekter. Merkurius exakt konjunktion Pluto, mars exakt konjunktion uranus,  neptunus opposition ascendenten. Kände du till och förstår du dessa aspekter?

Anmäl
2016-06-17 15:32 #2 av: [Rhonda]

Jag känner redan till mina mån- o ascendenttecknen.

De andra känner jag till men kanske du kan berätta för mig vilken påverkan de har - Tack!

Anmäl
2016-06-19 04:12 #3 av: Astrologos

Det vore intressant att höra din egen erfarenhet av dessa extremt starka aspekter. Dessa beskrivningar är av Robert Hand. Tycker du att de stämmer med dina upplevelser under livets gång?

___________________________

Merkurius/Pluto  (Neutral kombination)--Önskan att påverka andra, att forma andras tänkande. Transformationer och kriser i tänkande. Förmågan att bli en övertygande talare eller lärare. Benägenhet att bli involverad i mentala maktkamper. Djupt tänkande med mycket bra insikt i motivation och humanpsykologi. Förmågan att forska.
___________________________________________
Mars/Uranus  (Svår kombination)--Uppror, egensinnighet, svårigheter med auktoriteter, strävan efter obegränsad självständighet. Frihetskamp. Extrem personlig excentricitet. Plötsliga fysiska handlingar som ofta leder till olyckor. Ofta förknippad med kirurgi.

http://personkemi.webs.com/planetparen1.htm

Anmäl
2016-06-19 04:24 #4 av: Astrologos

Tilläggas kan att ungefär maj 2013 till feb 2014 hade du transiterande uranus i kvadratur till mars.  Stämmer beskrivningen särskilt bra på den perioden? Var den fylld av svåra strider och kanske olyckor?

Anmäl
2016-06-19 08:44 #5 av: [Rhonda]

#3 En del av det har jag lite svårt att tyda pga språket tex :

-Transformationer och kriser i tänkande. 

-Förmågan att forska. (om detta betyder att jag vill få reda på hur o varför då stämmer det eftersom jag är mycket vetgirig).

Merkurius/Pluto: 'Djupt tänkande med mycket bra insikt i motivation och humanpsykologi'.   Stämmer.

Mars/Uranus: 'Uppror, egensinnighet, svårigheter med auktoriteter, strävan efter obegränsad självständighet. Frihetskamp. Extrem personlig excentricitet'   Allt stämmer men inte på ett extremt sätt. 

Mitt motto för livet har nog alltid varit:  'I will not conform'  (fråga mina föräldrar Skämtar . Min pappa sade 'Can't you just do what I say without questioning everything?'   hahaha 

#4  Inga svåra strider eller olyckor. 

Jag vill tacka dig för detta! 

Anmäl
2016-06-20 13:48 #6 av: Astrologos

En annan stark aspekt är neptunus opposition ascendenten.  Alltså på descendenten, som är vad man drar till sig eller vill ha kontakt med.  I din presentation här skriver du: "Min sambo och jag är andliga (spirituella) och vi har varit med om många upplevelser. "

Just vad man skulle vänta sig! Neptunus är fantasi och andlighet, det icke materiella. Om man som du har den på descendenten söker man upp eller drar till sig sådant. Är du känslig för platsers historia?  

Du har ett intressant horoskop och jag skall nu försöka ladda upp en GIF bild här. Då blir det lättare att diskutera och förklara. 

Anmäl
2016-06-21 14:22 #7 av: Astrologos

Då kommer GIF bilden här.  De blå linjerna är harmoniska aspekter (trigon och sextil) mellan planeterna. De röda är dynamiska aspekter (opposition och kvadratur) som är mera pådrivande. Min förhoppning är att vi ni kan ha en lång intressant diskussion om detta horoskop. 

Anmäl
2016-06-21 16:11 #8 av: Farwuq

Det glädjer mig att ni besitter så mycket kunnande, det finns så mycket nytt att lära.
Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2016-06-21 17:51 #9 av: [Rhonda]

#7 Tack så jättemycket för det men tyvärr så förstår inte jag särskilt mycket av det.

Anmäl
2016-06-22 04:21 #10 av: Astrologos

Det ante mig, men med hjälp av Paint kan man skriva in namnen på tecken direkt på GIF bilden.  Lär gärna in dessa, det har du stor nytta av.  Vi ser då att solen är i kräftan, ascendenten i väduren och månen i vattumannen.  

Anmäl
2016-06-27 06:52 #11 av: [Rhonda]

#6 Ja, jag är känslig för platsers historia. 

Jag tycker jag har fått mycket bekräftat om mig själv och undrar om inte vi kan stanna vid detta. Du har varit till mycket stor hjälp för mig o jag är så tacksam att du har lagt ner så mycket av din egen tid till att hjälpa mig.  Är det för att jag är kräfta att jag inte tycker om anonymitet? Jag vill gärna ha ett namn när jag kommunicerar med folk. Det blir mer personligt. Fast jag förstår att det är så på forum att folk vill vara anonyma.

Kram Rhonda. Blomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.