4. Mysticism - Astrologi

The age of aquarius

2014-01-07 08:35 #0 av: Magi-cat

När inträffar egentligen "the age of aquarius"?

Intressant länk om det:

http://earthsky.org/human-world/when-will-the-age-of-aquarius-begin

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2014-01-07 11:39 #1 av: [greenseng]

Det finns för många svar om det. Och det betyder allför ofta att det är ingen som egentligen vet. Vilket förvånar mig något eftersom precessionen är känd.

Jag har inte tittat noggrannare på det så allt jag säger om det har egentligen inget värde. Men den första tanke som slår mig ( aj! ) Skrattar är att det kanske handlar om när skillnaden mellan den sideriska zodiaken och den tropiska zodiaken är exakt 30°. Problemet här kanske kan vara när den tropiska zodiaken egentligen börjar. Men det är troligen massor av annat också.

En del säger att Vattumannens tidsålder redan har börjat. Och om man tittar på vetenskapens snabba acceleration så låter ju det inte helt orimligt. Men stjärntecknen har en tendens att flyta ihop i zodiaken så det behöver heller inte alls vara sant.

På nätet finns hur mycket som helst skrivet men de olika förslagen skiljer sig åt alldeles för mycket för att ens tänka på att överväga. Jag minns dem inte ens för jag tycker inte om att belasta hjärnan med för mycket värdelöst vetande. Skrattar

Om någon skulle sätta en pistol mot mitt huvud och hota med att trycka av om jag inte svarade så skulle jag dra till med att vi har något mellan 400 till 600 år kvar att vänta. Och skulle personen bli ännu mer påstridig så skulle jag skratta och säga:

- Ok då. Du har 431 år kvar att vänta.

Nej... nu bara måste jag ha något i maggen. GalenAnmäl
2014-01-07 17:15 #2 av: Farwuq

Skrattar

Vattumannens tidsålder syns vid horisonten men inte mycket mer.


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-01-07 22:21 #3 av: [greenseng]

#2

Ett bra sätt att uttrycka det. Skämtar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.