2. Personliga horoskop

Fler fiskar som kämpar?

2013-08-29 02:27 #0 av: litenfisk

Är ny medlem här, har inte hunnit kika runt så mycket så jag går rakt på sak och hoppas detta inte är ett felaktigt/söndertjatat ämne.
Såhär är det, egentligen vill jag inte lägga så stor vikt vid det här med stjärntecken, det är ju bara nåt påhittat och slumpmässigt krafs om månaden man är född. Eller? Jag har snubblat in på någon sida där man noggrant beskrivit mitt stjärntecken, fisken, och jag blir förbluffad över hur korrekt allt är! Så har läst mer om det. Det har gett mig svar på mycket, kanske är jag inte så konstig och annorlunda som jag trott?? Förutom allt annat som stämmer in på mig så tänker jag mycket, otroligt mycket. Varje minut är en kamp mot mig själv och det är verkligen UTMATTANDE att vara i min egen hjärna. Och i denna värld, vart jag än befinner mig vill jag bara bort, försvinna någon annanstans. Någon som känner igen sig? Någon som tycker att fiskens stjärntecken verkligen identifierar en, och finner att det är otroligt svårt att bara finnas, fast det egentligen inte borde vara det?

Anmäl
2013-08-29 08:58 #1 av: [Sol69]

Välkommen hit liten fisk!

Det finns en hel del att läsa här om astrologi och stjärntecken och många kunniga personer att fråga om du undrar över något.. Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-08-29 10:50 #2 av: Farwuq

Välkommen Litenfisk, hoppas du finner något att läsa här hos oss. Det finns mycket i arkivet att inhämta.

Glad

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-08-29 21:38 #3 av: [greenseng]

Man är aldrig så annorlunda eller olika som man tror. Jag trodde också att jag var extremt annorlunda ända tills webben dunkade igång. Då fattade jag ganska omgående att jag bara var en nybörjare när det gäller begreppet "annorlunda".

Problem med tankar? För mycket tankar som snurrar runt och tröttar ut? Ett ganska klassiskt problem. Tro inte att du är den första eller enda som lider av detta.

Astrologiskt däremot så är det ju intressant. Tankar är ju traditionellt kopplat till Merkurius. Men kan ibland även kopplas till Jupiter och Neptunus. Och det är dina egna små privata planeter. Jupiter och Neptunus är traditionellt kopplade till just Fiskarna.

Och har du råkat bli född sent i Fiskarna så kan du faktiskt ha Merkurius i Väduren. Och då kan tankarna ibland bli lite störiga på grund av Vädurens extrema energi-potential.

Men... saker och ting är som de är. Man får lära sig att göra det bästa av det. Småvist och urtråkigt sagt. Eller hur?

Men förresten... Välkommen!!


Anmäl
2013-08-30 07:06 #4 av: Farwuq

"Jag trodde också att jag var extremt annorlunda ända tills webben dunkade igång. Då fattade jag ganska omgående att jag bara var en nybörjare när det gäller begreppet 'annorlunda'."

Skrattar

Det där känner man igen.Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-08-30 16:09 #5 av: [greenseng]

#4

Skrattar

Anmäl
2013-09-14 21:56 #6 av: Akos

Hej litefisk... Förstår precis hur du menar, du tog orden ur munnen på mig, känner exakt samma... Och ja .. jag är också född i fiskarnas tecken :)
Har också läst om fiskarna stjärntecken och liksom du förvånad hur väl det stämmer in...
Ja tankarna snurrar fram och tillbaka... Vänder ut och in på varenda grej... Men nåt som jag har märkt är att meditation hjälper mig oerhört mycket när det blir för mycket tankesnurr... Och även positiva affirmationen när tankarna är mer av negativa slag...
Vi alla är nog lite speciella på våra egna speciella vis :))

Jag säger som lilla Doris.. Just keep swimming...

Kram

Anmäl
2015-08-27 21:12 #7 av: Lejonhund

Också fisk och stämmer extremt bra in på de "generella egenskaperna".

Mycket tankar, analys både inåt och utåt till en nivå där det inte hjälper mig utan bara stjälper. Men det blir bättre, kräver mycket övning bara. Lite framåt i taget.

Anmäl
2015-08-30 17:27 #8 av: Kyllan56

Jag är också Fisk, och känner igen mig i tänkandet som framförallt när jag var barn inte visade några gränser. Det var framförallt metafysiska och filosofiska tankar som kunde nästan få mig att grubbla! Men med tiden lärde jag mig att stoppa mig från att gå för långt och måste säga att jag har haft mycket nytta av mitt sätt att tänka på.

Fisken har  ett holistisk synsätt och har väldigt lätt att se helheten i det mesta. Till skillnad från Jungfrun som ligger mitt emot och har ett mer atomistiskt synsätt.

En av mina väninnor är Jungfru, när hon går in i ett rum ser hon detaljerna först. Medan jag tar in atmosfären och helheten innan jag börjar se detaljerna.

Nu har min Merkurius i Vattumannen, där Merkurius trivs, räddat mig och även gett mig en analytisk och abstrakt förmåga. Tur är det annars hade nog tankarna om allts vara drivit mig till vansinne!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.