1. Allmän astrologi

21/8-2013

2013-08-21 13:36 #0 av: [greenseng]

Det verkar som om sommaren äntligen håller på att ta slut. Härliga regntyngda moln och en underbar grå himmel. Krypen ( myggor, flugor mm. ) håller på att retirera och badgästerna också. Den fantastiska hösten är på gång med gulnade löv och massor av härliga och uppfriskande stormar. Det finns trots allt hopp om livet.

Det efterlängtade storkorset mellan Venus, Jupiter, Uranus och Pluto har äntligen signalerat sin ankomst. På bilden nedan har jag tagit bort alla andra aspekter så att även den icke initierade kan förstå varför det kallas storkors.

Det är ganska svagt just nu pga att Venus aspekter till Jupiter och Uranus är något svaga men... det kommer att ändras. Jag har blivit lite misstänksam mot just Venus. Vi får väl se vad som händer. Den 30 Aug är väl shown över för den här gången. Men det blir säkert fler festivaler. 

cuAnmäl
2013-08-21 20:55 #1 av: Emo

Vilken fin och skön väderleksrapport du kom med.

Snart får man tid med så mycket roligt när de viktigaste sysslorna vid denna tid är klara.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2013-08-22 20:39 #2 av: Magi-cat

Det sämsta med hösten är att sommaren är slut.....Det bästa att man inte behöver börja vinterbestyren ännu, eller frysa om tassarna....

Det kan få vara sommar lite till....jul eller så.....ok, advent då....

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2013-08-22 21:21 #3 av: [greenseng]

#1

Fin och skön? Nja... jag vet inte direkt.
Kanske en aning cynisk.

Jag har en något knepig mars-transit nu så jag får nog passa mig lite grand. Fullt med energi... javisst... men energi måste kunna hanteras också. Glad


Anmäl
2013-08-22 21:30 #4 av: [greenseng]

#2

Jag har märkt att det är ingen som vill ha en riktigt varm storsommar på julafton. Föreställningen om en vit jul är djupt graverad i våra själar.

Men jag tycker det verkar som om vädergudarna sitter och spelar tärning. Vad som helst verkar kunna hända. T.o.m några små tornados i lilla Sverige. Men vem vet? Sommaren kanske dröjer kvar. Eller kommer på återbesök.


Anmäl
2013-08-23 06:20 #5 av: Emo

Kylan kan bli dyr, så den kan hålla sig borta och bli mild när den kommer.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2013-08-23 08:31 #6 av: Magi-cat

#3 Nja, mig gör det då inget om det är sommarvarmt och häggen blommar på julafton, men det är det där med renarna och Tomten; de skulle få för varmt när de drar den tunga släden.

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.