6. Löst prat -OT-

God morgon 25:e maj

2013-05-25 07:20 #0 av: Farwuq

God morgon och glad lördag. Här i söder har det regnat under natten.

Om en vecka börjar min semester, först tar jag ut tre veckor. I augusti ytterligare två och sedan varje onsdag fram till jul.Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-05-25 08:00 #1 av: [Sol69]

God morgon

Hur man än beter sig så är du vaken före på helgerna Draken om man inte jobbar och är uppe innan tuppen och ska jobba Skrattar

Idag ska jag åka till en vän som bor utanför Norrköping och hälsa på.. Så det ska bli jättekul. Man måste ju få vara social ibland och umgås.

Ha en trevlig lördag och njut av helgen. Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-05-25 08:40 #2 av: Emo

Så roligt att du vaknat Draken. Jag har väntat länge på denna tråd. Skämtar

Här har vi lite solsken nu. I morse (när hunden och jag gick upp) såg det mulet ut.

Nu har jag dels fått lyssna på det enda program i radion, som jag tycker mycket bra om och dels hunnit med att lägga in lite bilder och skrivit i lite olika trådar, så nu kan man ta det lugnt ett tag. Skrattar

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2013-05-25 09:00 #3 av: [greenseng]

"Morgonstund har guld i mund".

Har alltid undrat hur detta talesätt har uppstått. Det mest troliga är förstås den tråkigaste förklaringen; att om man börjar jobba tidigt så rullar det in mest kulor.

Har försökt tänka mig mer intressanta förklaringar. T.ex. att man sjunger bättre på morgonen ( vilket jag starkt betvivlar ). Eller att alla viktiga ordspråk kommer till på morgonen ( vilket jag också betvivlar ).

Eller att folk i allmänhet är mest mänskliga på morgonen ( vilket jag extremt starkt betvivlar ). Så den första förklaringen är förmodligen den mest trovärdiga. Men... man vet ju aldrig...

Anmäl
2013-05-25 09:38 #4 av: Farwuq

Det kommer säker av att det är både lugnt och vacker på sommarmorgnarna. när jag var yngre brukade jag ofta ta långa promenader på morgonen, då speciellt på sommaren. Innan vi hade sommartid var det ännu bättre, få var uppe och örla vid tre.

Cool

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-05-25 12:16 #5 av: [greenseng]

#4

hmm... En konstnärlig beskrivning, minsann. Därför är den förmodligen den riktiga. Glad  Den köper vi. Skrattar

Håller på att fundera på hur man bäst lär ut astrologi. Fick mig en rejäl tankeställare när min son frågade mig om astrologi. Vad det egentligen är och hur det fungerar. Rakt på sak som alltid. Och jag trodde att min skalle faktiskt skulle explodera.

Jag menar... Det är trots allt en hel del variabler att hålla reda på. Och det kan ju skrämma bort vem som helst. Och det är ju inte direkt meningen.

Och sedan dyker ju den ytterst irriterande men lärorika tanken upp om hur mycket man själv egentligen behärskar av systemet. Och då vill jag helst gå och dra en filt över huvudet. Skrattar

Men fundera kan man ju alltid. Det har man ju trots allt än så länge rätt till. Funderar

Anmäl
2013-05-25 18:09 #6 av: Farwuq

Kul att det aldrig går att bli fullärd.


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-05-25 18:58 #7 av: [greenseng]

#6

Ja, så länge man lär så lever man. Eller... hur var det nu igen? Skrattar

Anmäl
2013-05-26 18:41 #8 av: undrarens

man lär sig så länge man har elever som äter leverSkrattar.

nä usch fy för lever^^

Anmäl
2013-05-26 19:03 #9 av: [greenseng]

#8

Skrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.