1. Allmän astrologi

Fundering kring stjärntecknens datum

2008-07-30 13:07 #0 av: Jayrod

Stjärntecknen är ju som jag förstått det solens vandring genom stjärnbilderna under året. Just nu befinner sig solen i Lejonets tecken, mellan 23/7 - 22/8.

I verkligheten så befinner sig solen i Kräftans stjärnbild mellan 20/7 - 10/8, samt i Lejonets stjärnbild mellan 10/8 - 16/9. Dessutom passerar solen Ormbärarens stjärnbild mellan 29/11 - 17/2, men det stjärntecknet har jag aldrig hört talas om inom astrologin.

Det stämde bättre för några tusen år sedan men jordens bana runt solen har förskjutits sedan dess. Borde inte astrologerna ta hänsyn till denna skillnad?

Anmäl
2008-07-30 13:50 #1 av: [MargaretaA]
ett svar från en kunnig adstrolog lyder som följer:

"Himlavalvets konstellationer och zodiakens tecken har samma namn och därför förväxlas de ofta. De har identiska namn eftersom deras positioner brukade överensstämma ungefärligen. I faktisk tid var detta omkring år 2000 f. Kr., när vårdagjämningspunkten var belägen i Vädurens konstellation. Nu skiljer sig tecknen och konstellationerna åt med nästan ett tecken (astrologer har korrigerade tecknade protokoll genom åren för att kompensera för denna förändring.) Vårdagjämningspunkten ligger i Vädurens tecken, fastän den är i Fiskarnas tecken. Astrologen använder tecknet och inte konstellationerna när han anger de olika planetariska positionerna. Tecknen är helt enkelt trettiogradiga grupperingar av rymden på himlavalvet och det första tecknet, Väduren, är de första trettio graderna av rymd som står mitt emot vårdagjämningspunkten. Vårdagjämningspunkten är den dag på våren när dag och natt är lika långa. Astrologiskt infaller dagjämningspunkten på den dag när Solen når noll grader, Väduren. Våra tecken beräknas alltså från vad som av astrologer betecknas som "Vädurens Nollpunkt," vilket betyder den tidpunkt då Solen går in i Väduren."

Läs gärna mer på http://berglund.ceze.com/swedish/webkurs/kap_1.htm#definierad

Maggan
Anmäl
2008-07-30 14:33 #2 av: Jayrod

Tack för det svaret, Maggan. Ännu ett frågetecken uträtat.Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.