2. Personliga horoskop

Hur tar man reda på födelsetid?

2008-10-25 13:23 #0 av: Ozons

Jag undrar hur man bär sig åt om man inte är född i Sverige?

Jag kan omöjligt få fram min födelsetid och vad jag förstår så är den avgörande för att kunna göra en kartläggning.

Anmäl
2008-10-25 14:14 #1 av: [MargaretaA]

Jag antar att man kan göra likadant som i Sverige, om man är född på ett sjukhus och vet vilket. Sedan är det förmodligen olika i olika länder vilka regler dom har för journalerna.

Födelsetiden är avgörande för att få veta vart Ascendentpunkten finns - det är alltså den som stiger i horisonten vid tidpunkten för födelsen. Ascendenten är också startpunkten för det första huset (de tolv astrologiska husen som beskriver olika livsområden).

Det är naturligtvis möjligt att göra ett horoskop där man bara tittar på planeternas position i tecken och deras aspekter till varandra, så helt hopplöst är det inte.

Ett annat alternativ är att man sätter Solen på Ascendentens plats och låter den styra husens placering. Fast då får man ett mera solorienterat horoskop  - alltså en beskrivning av en person ur solperspektivet. Sedd genom Solglasögonen skulle man kunna säga Cool

Anmäl
2008-10-25 18:24 #2 av: Ozons

Kan du hjälpa mig att ställa ett horoskop trots att jag inte vet födelsetid?

Anmäl
2008-10-27 15:25 #3 av: [MargaretaA]

PM.a mig ditt födelsedatum så ska jag om jag kan ordna något Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.