Annons:
Etikettde-astrologiska-husen
Läst 17482 ggr
[MargaretaA]
2008-11-22, 15:20

Det 9:e huset - Meningen med livet

Det nionde huset styr långa resor, upptäckter och vidgade vyer. Det motsvaras av Skyttens tecken och har Jupiter som härskarplanet.

Det styr inte bara långväga resor och avlägsna länder, utan också religion och filosofi, därför att många av våra resor är inre resor, upptäcktsresor för att finna meningen med existensen.

Det tecken som huset står i, och eventuella planeter här, beskriver vår resa eller vår vision av universums mening. Här kan vi stå tillbaka, se livet som en helhet, sammanfatta våra erfarenheter och känna en mening våra liv

Annons:
[Vintersaga]
2008-11-22, 21:23
#1

Hade jag varit skeptiker så hade jag sagt så här - jag har ett tomt 9:e hus, det finns ingen mening med mitt liv! Förvånad

Nu är jag ingen skeptiker - och heller inte av den uppfattningen att livet inte har någon mening! Så då vet jag att Tvillingarna har betydelse för min mening med livet - och eftersom Merkurius styr Tvillingarna så vet jag att mitt liv har en djupare mening (Skorpionen) och t.o.m. en andlig och ogripbar mening för intellektet (Merkurius konjunktion Neptunus)!

Ha ha - det stämmer ju! Skrattande

[MargaretaA]
2008-11-22, 22:50
#2

hm… okej jag var tvungen att titta på ditt horoskop innan jag fattade det där. Skäms

Det är ju lite överkurs för mig, men jag behöver träna, så jag ska väl inte vara sämre då.

jag har inte heller några planeter i nionde huset. Men dess spets är i Oxen så då betyder det, att det som Oxen står för, har en betydelse för min mening med livet (det stämmer redan nu) meningen med livet är det vi gör här och nu, med fötterna på jorden. 

Venus (Oxens härskare) står i Lejonet i Tolfte huset i konjunktion med Pluto i Jungfrun.

Visst vore livet ganska meningslöst om vi inte kunde älska oss själva? (Lejonet).

Sen finner jag också en inre meningen med livet när jag får gå på djupet (tolfte huset) och in i minsta detalj, granska  (Jungfrun)det ständiga kretsloppet mellan födelse och död (Pluto).

wow! Det är makalöst rätt!

Mysan59
2008-11-22, 23:38
#3

Jag har månen i nionde huset och eftersom jag kör med placidus system så därför har jag både nästan hela fiskarna där samt lite in i tvillingarna….

Men jag har ingen aning om vad det innebär, får väl kolla i Stefan Stenudds bok…

[Vintersaga]
2008-11-23, 00:24
#4

#3 - Jag gör som så att jag tar udden (där nionde huset börjar) och tittar på det tecknet när jag kollar sånt här. Betyder det för dig att nionde huset börjar i fiskarnas tecken?

Sen är det låååååångt mellan fiskarna och tvillingarna - det är både väduren och oxen emellan dessa tecken… Är det så att du har 9:e huset ända från fiskarna, genom väduren och oxen till tvillingarna? I så fall har du ett megastort 9:e hus :-)

\Rickard

[Vintersaga]
2008-11-23, 00:26
#5

#2 - Bra gjort! Det där stämmer ju in på dig :-)

Du ser, det är inte svårare än vad vi gör det till - och i de flesta fallen gör vi det väldigt bra också Skrattande Bra att det stämde!

[MargaretaA]
2008-11-23, 01:07
#6

#3

jag kollade facit Mysan, du blandar ihop Fiskarna med Kräftan tror jag. Ditt Nionde Hus har spetsen (startar) i Tvillingarna och fortsätter över i Kräftan. Eftersom du har Månen på Tvillingsidan så är det den som väger tyngst. Hade du inte haft Månen där hade kräftan sannolikt tagit över eftresom den är större.

Månen i Kräftan betyder att du går igång känslomässigt genom kommunikation. Du betraktar kommunikation med andra som den stora meningen med livet - och det är i kommunikation med andra som du vidgar dina vyer och får insikter om vad livet går ut på.

#5

Jag behöver lite utmaningar Ricke. Jag uppskattar om du tvingar mig att bli bättre på det här, genom lite lagom svåra "förklara det här nu Maggan". Fortsätt med det Flört

Annons:
[Vintersaga]
2008-11-23, 01:17
#7

#6 - Hi hi, det behöver vi alla med jämna mellanrum… så att vi inte blir gamla försoffade astrologer som bara repeterar det vi för länge sen lärde oss… Flört

Okey, då får du en sak att fundera på!

Förr i tiden, innan de tre yttersta planeterna hade upptäckts, hade vi andra planeter som styrde tecknen Skorpionen, Vattumannen och Fiskarna.

Har det någon betydelse idag när vi har andra styrare?

Kram Ricke

iike
2008-11-23, 08:18
#8

Fattar ingenting, är själv vattuman ;-D

Kurina
2008-11-23, 12:33
#9

Har heller inga planeter i nionde huset (i likahus system). Vill ni göra ett försök o kommentera min.

Om jag tittar på min gamla placidus, då har jag Jupiter i nionde i scorpionen

sniwa
2008-11-23, 20:51
#10

Jag har vaddå i nionde huset? 

Jag har alltid trott att meningen med livet är kärlek - stämmer det med min karta?

Jag kan inte symbolerna så bra, finns det någon bra sida där man kan lära sig detta?

[BigMama]
2008-11-24, 11:18
#11

Jag har inte heller planeter i nionde huset.

På kartan ser det ut som mars ligger precis mitt emellan 8:e och nionde huset. Men i texten av tolkningen står det att mars är i 8.e, så då har jag således inga planeter i 9:e huset.

Nionde huset börjar i lejonet och slutar i  jungrun. Är det då lejonet som ger mig en fingervisning om livets mening?

Visst vore livet ganska meningslöst om vi inte kunde älska oss själva? (Lejonet). Så meningen med mitt liv är att älska mig själv?

[MargaretaA]
2008-11-24, 18:35
#12

#7

Ja det där var ju en kuggfråga - jag har faktiskt aldrig tänkt på det. Rent spontant så tänker jag att, det måste dem ju ha! Även om de inte härskar längre. Eftersom de "Nya" planeterna är mera specialicerade och passar bättre ihop med tecknen, än vad de gamla härskarna gjorde…

så bör dem gamla ändå, fortfarande ha en viss betydelse. men inte lika mycket som tidigare.

Det pinsamma är att jag knappt har lärt mig vilka de gamla härskarna är Skäms

[MargaretaA]
2008-11-24, 18:46
#13

#9

Kurina. Ditt Nionde hus har spetsen (startar) i Jungfrun och går sedan över till Vågen. Eftersom du inte har har några planeter som lägger större vikt vid ett av tecknen, så blir det husindelningen man måste titta på.

Om vi låtsas att du ska ut på en månadslång resa, så kommer du att under de första tio dagarna av resan (de första tio graderna av Jungfrun i ditt Nionde hus) att uppleva den som en Jungfrun och bete dig som en Jungfru. Okej du kanske byter hotell, för att det första inte klarade av din kritiska granskning av det t ex.

De resterande 20 dagarna (Vågensidan av ditt Nionde Hus) kommer du sannolikt att upleva din resa som en våg. Du kanske möter kärleken, du upplever skönhet och harmoni (allt som Vågen står för).

Sedan kan man också kolla in Merkurius och Venus  - de inblandade tecknens härskarplaneter och se var de håller till (som jag och Rickard gjorde) så det finns alltid mer att hämta om man vill gräva djupt.

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-24, 18:58
#14

#10

Ditt Nionde hus finns i först Lejonet, innehållande Uranus, och sedan Jungfrun med Pluto. Du har alltså ett horoskop med ett rejält betonat inflytande från det huset.

Din Venus i Sjunde partnerhuset kan ha ett finger med eftersom du anser att kärleken är meningen med livet Flört

Här finns symbolerna

[MargaretaA]
2008-11-24, 19:30
#15

#11

BigMama

Lejonet kan ge dig en fingervisning om hur just du, finner just din mening med livet.

De första tio graderna av ditt Nionde hus ligger i Lejonet (kreativitet) så det är en bra idé att titta även på Solen (Lejonets härskare) den är i Kräftan (hem och familj).

De sista 20 graderna är i Jungfrun (intelligens, analys). Merkurius som härskar över Jungfrun finns också i Kräftan. Det antyder att du finner meningen med livet i din familj och/eller ditt hem.

Mnleo
2008-11-24, 21:44
#16

Jag har nionde huset i väduren, men inga planete. Hur tolkas detta?

Kurina
2008-11-24, 21:53
#17

#13 Det var er rolig liknelse, tack Margareta, ska tänka i dom barnorna kanske det går upp ett ljus.Obestämd

[MargaretaA]
2008-11-24, 22:11
#18

Väduren/Mars = energi, aggressivitet, aktivitet. Det är "Get Up and Go" kraften i oss. Pionjären, den som vill komma först. Tyvärr finns det inte mycket kvar att komma först till här i världen, för alla ställen har väl redan besökts av människor?

Sannolikt hade flera av de första upptäcktsresandena - pionjärerna - på nord- och sydpolen, i Asien, Amerika och Afrika, ett Skytten/Nionde Hus/Jupiter - inflytande med minst en skopa Marskraft tillgänglig.

hyacintia
2008-11-24, 22:42
#19

Hej , Margareta vad är speciellt med Mars i kräftan i nionde hus?Glad

[BigMama]
2008-11-25, 09:44
#20

#15 Jomenvisst är det så!

Men å andra sidan tycker väl de flesta att meningen med livet är hemmet och familjen, eller..?

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-25, 12:04
#21

#20

Jo vi Sol-Kräftor vill gärna tro det, eftersom det gäller för oss Glad

Det finns de som finner sin mening med livet genom frihet, karriär, partner, umgänge med andra - ja vilket som helst av de andra husen.

Det är ganska många i detta land som har valt bort familj. Sverige är det land i världen som har flest ensamhushåll. Tänkvärt tycker jag.

[MargaretaA]
2008-11-25, 16:06
#23

Din Sol i hus nio

Med Solen i nionde huset kommer livet att driva dig till resor och att vidga dina horisonter. Det är genom äventyr, och utbyte med andra kulturer, du upplever känslan av att leva i full tillfredsställelse. För dig är det inte målet utan själva resan som räknas mest och du är som lyckligast när du ger dig ut på nya spännande vägar.

Din utmaning i livet blir att finna din egen livsfilosofi och du kommer förmodligen att experimentera med ett brett spektrum av olika tro, värderingar och livsåskådningar, innan du känner dig säker och övertygad om att du har nått ditt mål och vet vart du står.

Detta är en mycket positiv position för Solen, vilket betyder att du kan se fram emot ett varierat och äventyrligt liv.

Med Solen här, passar du för en karriär som innehåller resor ut i världen, lärare, publicist eller skrivande.

[MargaretaA]
2008-11-26, 18:28
#24

Din Måne i Hus Nio

Med din Måne i det Nionde Huset av långväga resor, religion och filosofi, söker du meningen med existensen genom din intuition och dina känslor. Med Månen här, reste du kanske mycket som ung och därför känner du dig hemma vart än livet kan leda dig.

Säkerligen har du en naturlig begåvning för att etablera en verklig kontakt med människor från andra kulturer, och det kan även tänkas att du bosätter dig utomlands. Du har ett mycket öppet sinne speciellt när det gäller olika religioner, då du anar den underliggande enigheten bakom de olika trosinriktningarna.

hyacintia
2008-11-26, 19:07
#25

Hejsan,har hört mycket om att mars i nionde huset betyder att man har ngt med utlandet att göra?eller är det så att alla som har någon planet i nionde huset reser mycket?

H.

[MargaretaA]
2008-11-26, 19:25
#26

Hela Nionde huset handlar om utlandet och  olika "resor", både inre och yttre. Vilken planet vi har där kan avslöja hur vi hanterar det.

Mars som gillar när saker händer ger sig sannolikt ofta ut på resa.

Drömmaren Neptunus kanske mest dagdrömmer om det.

Den snacksaliga Merkurius kan prata mycket om det.

Saturnus reser mest pliktmässigt - i jobbet exempelvis. Glad

osv osv

Loma
2008-11-28, 13:49
#27

Enligt Placidus har jag Saturnus i nionde huset i Kräftan.

Kan man tolka det som att jag har blivit tvungen att göra en resa inåt (Nionde huset) pga av familjeförhållanden (Kräftan) ?

Har oxå Södra Noden i Nionde huset i Tvillingarna. Har funderat på hur man skulle kunna tolka den.

Ex om man leker med tanken om Karman skulle det kunna vara så att jag lyssnade för lätt på andras (Tvillingarna) trosuppfattningar (nionde huset) i ett tidigare liv. Ex om jag hade varit Judinna i andra världskriget?Flört

Nu har jag istället norra noden i Skyttens tecken i tredje huset. Kan man tolka det som att jag i detta livet skall finna min egna sanning nionde huset och  förmedla den till syskon, grannar,vänner,i det sociala livet (Tvillingarna 3:e huset)

Hmm vet inte om jag tolkar det rätt. Är det ngn som har en tanke om dettaGlad?

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-28, 18:14
#28

Du har bra kläm på det här Loma. Glad

Saturnus (bromsklossen) i Nionde huset gillar inte att resa eller att få sina cirklar rubbade, så han lär bli tvingad innan han gör det. Familjen kan vara en tvingande faktor - men helst vill han stanna hemma (Kräftan).

När det gäller noderna är Rickard mycket bättre än mig på det. kolla gärna den här tråden.

Loma
2008-11-28, 22:53
#29

Tack Maggan.Glad

Hmm….Känner mig allt som oftas tudelad med astro. Ja puh det är väl så med att vara våg…Flört

För å ena sidan älskar jag att vara hemma o ta det lugnt med mina nära o kära. Men å andra sidan. Finns inget som får mig mer levande än när jag är utomlands. Då känner jag mig ofta mer inspirerad o hemma…Exvis får jag en kick varje gång jag sätter mig i en bil,båt, på ett tåg eller flyg. Känslan att vara på väg…..

Slår mig nu med Norra noden skytten i tredje huset… kanske det är den som ger mig min passion att resa eller…Kan det vara Neptunus i skytten andra huset?…Tänker just då med skytten resor-utland-2:a huset oxens hus det materiella-vårt egenvärde-hem- Neptunus-hav-drömmande,idealistisk… Hmm ja spånandet fortsätterFlört

[MargaretaA]
2008-11-29, 14:57
#30

Men kolla här nu!

Ditt Nionde hus startar i Tvillingarna, Merkurius härskar över tvillingarna, Merkurius styr kommunikationer (bil, båt, tåg, flyg). Din Merkurius är i Skorpionen (Passion).

Jag har större delen av mitt Nionde hus i Tvillingarna och jag känner exakt igen den där pirriga känslan av att "vara på väg" där själva transporten blir äventyret och att nå målet betyder slut på resan. Nu spånar jag verkligen här Förvånad

När det Nionde Huset går över till kräftan kommer Saturnus in. Att han inte gillar att resa får vi nog ta, men eftersom du har Kräftan inblandad så kan det, trots Saturnus motstånd, vara så att du känner dig hemma även när du är långt borta. Oavsett vart vi har Kräftan, så gör vi oss hemma där. Vad tror du om det?

[Vintersaga]
2008-11-29, 21:40
#31

#30 - Precis detsamma har jag också! Jag har 9:e huset i Tvillingarna och Merkurius i Skorpionen (i konjunktion med Neptunus) - så resan jag gör i morgon till Stansted i England, för att gå mediumkurs där (Neptunus), är verkligen ett lyft för mig! Skrattande

Saturnus i nionde skulle jag säga också påverkar vilken typ av filosofi vi tar till oss - vilken borde vara ganska jordnära och praktiskt orienterad, full av kritisk analys såsom Saturnus är många gånger!

#27 - Jag skulle säga ungefär som du! Södra noden i 9:e huset är en markering att du ska lära dig av tidigare filosofier som har varit ganska mentalt orienterade (Tvillingarna) - till att du nu ska låta Skyttens längtan efter att förstå helheten och dela med dig av den till människor du möter mer på vardaglig basis… lite grand Jesus som går omkring bland folket och talar (ta det inte bokstavligt)… Flört

\Rickard

Loma
2008-11-30, 11:06
#32

30# och #31 Festligt! Om jag förstod det rätt har ni båda Tvillingarna som styr ert nionde hus liksom jag.

Visst är det underbart att vara på väg vilket 31# är nu…Hmm inte mer än att jag blir lite avundsjuk.På Mediumkurs spännande!Kanske vi  kan få några andliga tips till när du kommer tillbaka?Flört

Tack Maggan för att du visar. Blir enklare att förstå…Känner alltid en eufori när jag ska resa som du skrev med att Merkurius styr kommunikationer av alla dess slag såväl ord som resor…

Hmm ja min Saturnus i Kräftan ja i 9:e huset. Lite inne på det du skrev med att vilket område Kräftan finns kan man känna sig hemma för när jag reste till Dominikanska Rep för några år sedan var jag helt såld o ville flytta dit men jag kom inte längre…

Kanske pga av mina hemförhållanden dvs mina nära o kära här hemma och (pliktkänslan) ansvarskänslan för dem…Foten i munnen

Som #31 har jag Merkurius i Skorpionen. Hmm de andra får det inte lätt i England när han granskar dem med sin röntgenblickSkrattande. …men om jag förstår det rätt med hans Neptunus i Konjunktion är andligheten ett nav och han flyter in lätt med sin förmåga att kunna prata på ett andligt sätt och förmåga att kunna kommunicera med andra sidan…

Slår mig nu att jag har Merkurius i Konjunktion med Uranus.

Kan det vara så att genom kommunikationer av alla typer finner jag klarhet insikt…Alltså att resor av alla dess slag ger upplysning….

Loma
2008-11-30, 11:26
#33

31#Rickard…. Tack för beskrivningen med noderna!

Skön liknelse med att gå runt som Jesus på en vardagsbasis…Skrattande Tar det inte bokstavligt för Jesus kunde gå på vattnet o hade jag kunnat det hade jag varit i Västindien nu…Flört

Den likelsen gav mig mycket…Just symboliken att våga förmedla sin mening,tankar och upplevelser…

Tror att det är en utav mitt livs utmaningar då jag har Solen,Venus,Mars,Pluto i 12:e huset och tidigare ibland gömt mig och inte vågat förmedla mina tankar…

Håller på att utmana detta och våga förmedla mina tankar…Så tack än en gång för liknelsen den bär jag med mig…

Marianne

Loma
2008-11-30, 13:05
#34

Hmm ja funderar på det här med Saturnusen i Nionde huset.Glad

För det jag läst om den så skulle det innebära att jag skulle ha ett begräsat sinne dvs vara motsrävig mot resor inre som yttre. O det  stämmer inte på mig. Det är ett utav mina största intressen resor,inre som yttre etc…Har exvis oxå Merkurius i Trigon med Jupiter…Som jag läste innebär att man älskar språk etc…

Ja Maggan- (Kräftan)Flört Nu spånar jag helt o fullt…Kanske är jag ute o cyklar men tänker att Kräftans tecken är väl kvinnligt dvs moderligt och rör ofta familjen…

Om jag kikar utifrån mina tidigare familjeförhållanden (Kräftan) har det kännts som att det funnits en slags kärvhet,praktiskhet,plikt,ansvar (Saturnus)…Dvs det viktigaste har varit att arbeta och att visa sig stark om man så tom skall behöva plikta med sitt liv…Foten i munnen

Kan det vara så tror du?

Intressant att vi båda har Tvillingarna som styr vårt nionde och Pluto och Venus i Tolfte huset.Glad

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-30, 21:14
#35

Jag tror mer och mer att du ska titta närmare på Jupiter i ditt femte hus, när det gäller din passion för resor. Det skulle inte förvåna mig om svaret sitter mera där….

Kurina
2008-12-01, 13:01
#36

Det jag har i nionde huset är norra noden i vågen. Hur var det nu igen med noderna? Någonting man bör sträva mot? lära sig i detta livet? Meningen med livet!!? I vågen är balans och harmoni , kontakt med människor från olika kulturer, kanske (stämmer bra). Älskar färg o form. Borde kanske satsa mer på det

Loma
2008-12-02, 12:53
#37

#35 Aha,det kan vara en faktor till att jag gillar resor som du säger inre som yttre med Jupiter i Femte huste i Fiskarna…Jupiter ja tänker ja det som expanderar ger tur…Femte huset allt med nöje,fritid.Fiskarna det universella-andlighet…Hmm intressant.

Blev så förbryllad bara med Saturnusen som ligger som en bromskloss i Resande huset. Kanske det kan vara i samband med  familjen som ibland bromsat och även jag själv ibland då jag älskar o resa o vill men då det funnits hinder stannar jag kvar…HmmFoten i munnen

#36 Lustigt,du o jag har motsatta noder.Du har din Norra nod dvs vad du skall sträva mot i nionde huset i Vågen och  du kommer då ifrån tredje huset i ditt tidigare liv och det är det du bär med dig.

Jag har Norra noden i Skytten 3:e huset och Södra i Tvillingarna Nionde.

Ingen expert men tyckte din förklaring lät bra….Att du skall hitta din mening med livet i det estetiska, färg form,skönhet rättvisa,balans,Vågen

9:e huset. Expansion, Filosofi religion,trossystem utland…

Frågan är om du kanske  med det estetiska gör det  extra bra i utlandet? Dvs expanderar ditt estetiska sinne i Utlandet… Nu spånade jag fritt..

Hmm som sagt ingen expert kanske ngn annan kan bättre…?

[MargaretaA]
2008-12-02, 14:28
#38

#37

Det femte Huset visar på hur vi förverkligar oss själva. Det är mycket troligt här vi finner ditt intresse för just resor (Jupiter). Sedan jag kan bara instämma i vad du säger om Saturnus i Nionde och kräftan. Det kan vara en pliktkänsla gentemot familjen som håller dig "på plats" Obestämd

[MargaretaA]
2008-12-02, 18:26
#39

Din Merkurius i det Nionde Huset

Med den snabba Merkurius, kommunikationens planet, i det Nionde Huset i ditt horoskop, är du en vandrare och upptäcktsresande, alltid sökandes efter nytt land och nya erfarenheter. Du trivs inte med att leva i en liten, trång cirkel, och du har förmodligen vänner på Jordens alla hörn.

Du är mycket nyfiken på vad andra tror på, och du använder dina rationella förmågor till att lära, och förstå, filosofier annorlunda än de du växte upp med. Du är också klar och objektiv, och tror att allt på Jorden och i universum kan förklaras rationellt, om man bara tar ett steg tillbaka och ser det övergripande mönstret. Du är också en född lärare, och du har lätt att förklara idéer på ett klart och enkelt sätt.

[MargaretaA]
2008-12-04, 18:49
#40

Din Venus i det Nionde Huset

Med Venus, planeter som styr allt som ger oss glädje i det nionde huset i ditt horoskop, älskar du att resa och vidga dina vyer. Ditt hem är förmodligen en Aladdins grotta fylld med minnessaker och souvenirer som du tagit med från främmande länder.

I dina ögon, är universum fyllt av skönhet och romantik, och du ser inte, eller ignorerar envist, livets mörkare sidor. Gud är i himmelen och allt är gott i världen, kan vara ditt motto och du försöker inte intellektualisera, eller oroa dig särskilt mycket över meningen med det.

Du har också förmågan att förmedla din positiva och livshöjande vision av världen till andra, då din inställning är smittsam. Med Venus här, är det inte omöjligt att du gifter dig med någon från ett annat land, eller att du själv slår dig ner utomlands.

[MargaretaA]
2008-12-09, 17:28
#41

Din Mars i det Nionde Huset

Med den aktiva planeten, Mars, i ditt nionde hus, är du alltid på väg och har en stark längtan att resa och vidga dina horisonter. Du är en äventyrare, alltid på jakt efter nytt land att erövra och nya berg att besegra. Att upptäcka livets mening är viktigast för dig.

Du är en av livets korsriddare när det gäller det du tror på, för när du tror på något, kommer du att lägga själ och hjärta för att övertyga andra om det samma. Du intresserar dig inte för abstrakt tänkande, i sig. För dig, säger handling mer än ord och du har ingen tid över för dem som slösar bort tid på prat.

Men du kan vara militant och vägra att lyssna på andras synpunkter. Dock är du en idealisk support för de saker du ansluter dig till; och du kan mycket väl sluta som dess ledare.

Annons:
[MargaretaA]
2008-12-16, 10:37
#42

Din Jupiter i det Nionde Huset

Jupiter är som starkast i det Nionde Huset, vilket den styr över. Som ett resultat är du alltid på jakt efter meningen med existensen, och du kommer inte att vila förrän du är mycket säker på att du funnit den. Du ser livet som en lång resa, och det är resan, inte målet, som är det viktigaste för dig. För det är av människorna och erfarenheterna du möter efter vägen som du lär dig vad livet handlar om.

Din optimism och entusiasm gör dig mycket populär hos andra, då du sprider solsken omkring dig och är mycket tolerant gentemot andra. Om Jupiter har negativa aspekter från andra planeter i ditt horoskop finns en risk att du blir fanatisk när det gäller dina egna övertygelser. Du är också en född lärare och kan agera som en guide för andra på deras resa mot sanningen.

**Jupiters transit i ditt nionde hus ** I det nionde huset, som är knutet till Skytten, känner sig Jupiter som mest hemma och här utökas hans inflytande. Detta är en utmärkt tid att ge sig ut på en lång resa, särskilt om syftet är att i första hand vidga dina horisonter. Du är öppen för främmande kulturer och eftersom denna transit kommer att pågå minst ett år, du kommer att ha tillräckligt med tid att förbereda dig grundligt.

Dessutom kan du använda denna fas att komma in på nya områden för forskning, helst med anknytning till filosofi. Om du någon gång känner ett behov av att få veta mer om astrologi, satsa på det, börja lära sig på egen hand. I grund och botten handlar detta hus om att bli medveten om dina mål i ett större sammanhang.

[MargaretaA]
2008-12-17, 13:54
#43

Din Saturnus i det Nionde Huset

Med Saturnus här, har du en mycket seriös inställning till religiösa och filosofiska frågor. Eftersom Saturnus representerar de gränser och inskränkningar som ger livet form och struktur, behöver du veta precis vart du står för att må bra.

Men risken är stor att du har svårigheter att tänka fritt om Gud, då du kan vara rädd att gå emot det rigida trossystem du fick av dina föräldrar. Saturnus husposition visar inom vilket område i livet vi har det svårast. Med Saturnus här, blir din utmaning att frigöra dig från det förflutna och inse att livet är mera positivt än du trodde - eller vågade hoppas på.

_Saturnus  transit i ditt nionde hus __
Under denna transit skapas en syn på livet som gör att du kommer att vilja leva i harmoni med miljön. Nu är det dags för dig att börja fundera på fred och rättvisa, inte bara i din egen värld utan på hela planeten och att skärskåda din bild av dessa två världar._

När du ser dig själv som en del av en större helhet kommer du att kunna slappna av och låta saker hända. Om du inte förmår att se längre än näsan räcker och möta andra med tolerans och god vilja, kommer du att tvingas till det och du bör inte försöka att göra motstånd.

Leta efter innebörden i vad du gör och reflektera över olika händelser, detta kommer att leda dig till större insikter och ge dig harmoni i din krets. En lång resa skulle göra dig mycket gott, men Saturnus är inte nödvändigtvis ansvarig för att ta initiativet.

[MargaretaA]
2008-12-19, 18:12
#44

Din Uranus i det Nionde Huset

Med sanningsplaneten Uranus, i det nionde huset i ditt horoskop, söker du meningen med din egen existens. Du är inte nöjd med ortodox religion, då du föraktar blind tro och du behöver se med egna ögon för att kunna börja förstå och veta.

Du experimenterar med olika sätt att se på världen och är mästare på de senaste, mest progressiva sätten att tänka. Du kan också ha en verklig inblick i kommande trender och vill spela en roll i byggandet av ett mera globalt och avancerat samhälle.

Uranus transit i ditt Nionde Hus

Under denna period kan du plötsligt flytta till en annan plats, kanske till och med till ett främmande land. Spontana eller långa resor kan avgöra ditt liv.

Om du länge har velat lära dig mer om astrologi och dess närliggande områden så ska du gå vidare och börja studera på egen hand nu. Den intellektuella stimulans som du får under denna transit kommer säkerligen att leda till mycket eftertanke.

[MargaretaA]
2008-12-20, 17:23
#45

Din Neptunus i det nionde huset

Med Neptunus i det nionde huset i ditt horoskop, kan du söka enighet med hela existensen genom att acceptera, och förena dig med, det du tror är en högre sanning. Faktum är att allt som lovar dig "nycklarna till himmelen" kan vara oemotståndligt för dig och du kan vara villig att göra stora uppoffringar för att nå det du ser som ditt sanna överjordiska mål.

Du är en av världens mystiker och realiteterna i det vardagliga livet lämnar dig oberörd. "Någonstans, vartsomhelst, bort från denna världen" kunde vara ditt motto, men, eftersom Neptunus tenderar att glamorisera vad den än möter, kan du bli besviken när du upptäcker att det du drömde om inte blev vad du hoppats på.

Du älskar också att resa, och att fantisera om skönhet och romantik i spännande, avlägsna länder. Tack vare din sensitivitet och genuina medkänsla, kan du också bli en bra lärare eller guide åt andra på deras resa mot sanning och enhet med världen.

_Neptunus transit i ditt Nionde Hus

I denna utvecklingsfas rör sig Neptunus genom Skyttens hus. Detta handlar om andliga erfarenheter och de därav följande ändringarna i din syn på livet._

Kanske skulle du lära dig mer om astrologi och närliggande områden. Astrologi är ett mycket bra hjälpmedel att hjälpa en person att förstår sig själv och att definiera sin plats universum.

I humanistisk Astrologi ses det nionde huset som "test av ens betydelse". Det en person kan ta reda på om hans unikum och hans förhållande till den stora familjen; hela mänskligheten.

Denna läroprocess kommer att ge insikter om behovet av att ta ansvar för sig själv, men det finns fortfarande andra viktiga principer utanför detta inflytande som man måste underkasta sig.

Du kanske kommer att göra en lång resa någon gång under denna fas. Detta skulle vara en bra present till dig själv eftersom du är särskilt mottaglig för impulser från främmande kulturer.

[MargaretaA]
2008-12-20, 17:26
#46

Din Pluto i det Nionde huset

Med sanningens planet Pluto, i det nionde huset i ditt horoskop, är du inte nöjd med de ytliga svaren. Eftersom Pluto styr över det undermedvetna sinnet, kan din resa mot sanningen, med alla dess risker och gåvor, bli en mycket personlig resa genom själens labyrinter.

Du är också modig när det gäller att se sanningar som andra skulle undvika och vända sig bort ifrån. Om något visar sig vara en lögn, kommer du att lämna det utan en sekunds tvekan, även om du måste stå ensam.

Men då Pluto inte bara styr avslutningar, utan också pånyttfödelse och förvandling, återuppstår du, pånyttfödd, och redo att säga ja till livet; och med en djupare förståelse av dess mening.

_Plutos transit i det Nionde huset

I denna del av ditt liv kommer du att erfara vilken roll du spelar i samhället, även om det inte kommer att vara möjligt utan offer eller smärtsamma upplevelser._

_I humanistisk Astrologi står det Nionde Hus för prövningen av ens egen betydelse. Hur allvarligt tar du dig själv, både självständigt och inom ramen för hela universum? Funderar du på denna typ av frågor kommer du förmodligen att ändra inriktningen på din syn på livet, så att den överensstämmer med de förändrade omständigheterna.

Den Nionde Huset är Jupiters Hus, vilket kan ha en förmåga att överdriva. Om Pluto formar aspekter till andra planeter under sin långa resa genom det här huset, kan det leda till en alltför överdriven vikt vid sina egna åsikter. Pluto kommer dock fortfarande att se till att stolthet går före fall._

I den mening som avses i klassisk Astrologi har det Nionde Huset en betoning på resor avsedda att vidga vyerna. Även om du inte kommer att bo i en resväska i 25 år, kan resor under en Pluto-aspekt ge djupgående insikter.

Astell
2009-01-05, 16:02
#47

Jag är en 9:e hus människa :)

Har Solen, månen konjukt Jupiter i Jungfrun…spetsen startar i Lejonet, solen hus…därmed sägs det att huset blir starkare om styraren av tecknet befinner sig i huset. Här även Pluto där i slutet av Lejonet samt min ASC befinner sig 0 grader Skytten.

Mitt liv har inneburit, flyttningar långa avstånd, både inom landet och utanför…Jag har även ett stort intresse för att hitta meningen med livet som beskrivs härovan :)

[MargaretaA]
2011-11-28, 20:23
#48

putt

Annons:
[Sol69]
2013-06-13, 09:05
#49

Det här var ju intressant.. Undrar lite om hur mycket en duktig astrolog kan se om ens liv 🤔🤐

Farwuq
2013-06-13, 12:16
#50

Troligen mycket, men det får då vara en som är riktigt duktig.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[Sol69]
2013-06-13, 12:32
#51

Just min tanke 🙂

Upp till toppen
Annons: