Annons:
Etikett6-löst-prat-ot
Läst 1607 ggr
Farwuq
2013-04-07, 07:31

God morgon 7:e april

God morgon astrologer.

🙂

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
[Sol69]
2013-04-07, 10:28
#1

God morgon. Är en solig dag här igen.

En underbar söndag.. 🙂

Farwuq
2013-04-07, 11:30
#2

Här är blandat, men mest sol.

🙂

+6,5°C

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Moonwing
2013-04-07, 15:54
#3

Medda,medda..🙂-här lyser sola!☀️😉

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[Sol69]
2013-04-07, 15:58
#4

Jag sitter febrig och trött och lyssnar på Avantasia- The metal opera 😎

Ifall någon blir nyfiken är det en saga som Tobias Sammet sångare i Edguy skrivit.. 🙂

[Sol69]
2013-04-07, 16:06
#5

Undra varför jag inte fick med alla låtarna?? hela sagan!

Bara intro 😕

Moonwing
2013-04-07, 16:14
#6

Underbar musik!..lägg gärna ut mer!❤️

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Annons:
[Sol69]
2013-04-07, 16:34
#7

Kan leta reda på del två av sagan..

Men de är en metal opera 😎

Farwuq
2013-04-07, 17:07
#8

T.o.m. Farwuq gillar detta.

😉

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[Sol69]
2013-04-07, 17:28
#9

Från wikipedia

Projektet har en underliggande fiktiv historia som presenteras i sin helhet i albumens konvolut. Hittills innehåller projektet två skivor med 23 akter. Historien tar plats i början på 1600-talet, och börjar med Gabriel Laymann som är novis i ett kloster (Mainz). Han bestämmer sig för att delta i häxjakterna som pågår, men stöter på problem då han återförenas med sin styvsyster, Anna Held, som står anklagad som häxa. Gabriel börjar tvivla på klostrets trovärdighet och smyger in i biblioteket och läser en förbjuden bok. Hans mentor, Broder Jakob, upptäcker honom och Gabriel slängs in i en fängelsehåla. Där möter han druiden Lugaid Vandroiy, som berättar om Avantasia som ligger i en annan dimension och som är i stor fara. Lugaid erbjuder att hjälpa Anna Held om Gabriel hjälper honom att rädda Avantasia. De lyckas fly från fängelsehålan och Lugaid tar Gabriel till en uråldrig stenpelare som innehåller en portal mellan de två världarna. Via denna tar sig Gabriel till Avantasia.

Under tiden reser Johann Adam von Bicken, biskop av Mainz, Broder Jakob, och officeren Falk von Kronberg till Rom för att möta påven Clement VIII. Med sig har de den förbjudna boken Gabriel tidigare läst, boken är i själva verket enligt gamla dokument det sista av sju delar i ett sigill som kommer att ge ägaren absolut visdom om det tas till ett torn i centrala Avantasia.

När Gabriel anländer till Avantasia välkomnas han av alven Elderan och dvärgen Regrin. De berättar om kampen mot det onda, och om de grava konsekvenser som kommer uppstå om påven använder sigillet - då kommer länken mellan Avantasia och människornas värld att brytas med katastrofala följder för båda parter. Gabriel anländer till tornet precis i tid, och medan påven talar med en mystisk röst som kommer från tornet självt lyckas Gabriel stjäla boken och i kaoset som följer återföra den till den alviska staden. Detta markerar slutet på part I.

Gabriel är dock inte nöjd, utan vill veta mer om Avantasia, så Elderan tar honom till visdomens träd. Där har han en vision om hur Broder Jakob torteras i ett hav av eld. Elderan berättar då om en gyllene kalk som finns i katakomberna i Rom, där ett otal torterade själar är fångade men varnar också för en fruktansvärd best som vaktar kalken. Trots Elderans varningar tar sig Gabriel och Regrin till människovärlden. De hittar kalken och välter den så många själar kan fly ifrån den. Dock vaknar besten och attackerar dem, Regrin dödas men Gabriel lyckas fly.

Efteråt träffar Gabriel Vandroiy som har väntat på honom. Vandroiy uppfyller sitt löfte och smyger in till fängelset för att frita Anna. Under detta stöter han på Broder Jakob, som ändrat uppfattning, och planerar att göra detsamma. Falk von Kronberg, som haft sina egna misstankar, lyckas fånga och arrestera dem. En strid utbryter, Vandroiy dödas av Falk von Kronberg, som i sin tur dödas av Broder Jakob. Anna lyckas fly i tumultet och återförenas med Gabriel och tillsammans går de ett okänt öde tillmötes - vilket markerar slutet på part II.

Genom hela handlingen finns låtar från de två skivorna som delvis berättar denna historia.

Sök på youtube hittar ni resten av låtarna.

Kram maria

Moonwing
2013-04-08, 16:15
#10

Har tittat på på you tube!

 Tack goa Sol!❤️

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[Sol69]
2013-04-08, 17:17
#11

Det finns mycket underbar Hårdrock som de flesta skulle tycka om.. Men ordet hårdrock för många innebär att de tror att de bara skriker och låter illa. Men när sanningen är att oftast så är det extremt duktiga musiker och sångare. Och hårdrock är den musikstil (tror Jag) som är minst datastyrd.. 🙂

Rob Helford sångare i Judas Preist är utbildad opera sångare. 🎧

Kanske hittar mera go bitar att dela med mig av.. 😎

[greenseng]
2013-04-08, 17:36
#12

#7

Mycket energi i den musiken. Blir alltid glad när jag hör att musiken fortfarande lever. Och denna gitarrist. Det är orättvist. Ungarna lär sig mer på en vecka nu än vi gjorde på flera år. Och slagverken är ju ett mirakel. Uppe i gamla Who's nivå.

För många år sedan höll en växtfysiolog ( tror jag det var ) en föreläsning på Psykologiska institutionen i Göteborg. Märkligt nog handlade föreläsningen om möss. Jag lyssnade inte själv till föredraget, men en väninna var där.

Han hade träffat på något mycket märkligt. Han lät möss leta sig ut ur en specialbyggd labyrint. Säg att det tog ungefär en timma för dem att komma ur labyrinten. När han gjorde om experimentet senare med en helt ny grupp av möss, så klarade denna grupp det på en halvtimma. Alltså betydligt snabbare. Det var samma sorts möss, alltså den vanliga vita typen som normalt används i laboratorie-sammanhang.

Då lät han dessa möss få en ny labyrint med ett helt nytt utseende. Då tog det en hel timma igen för mössen.

Det verkade alltså som mössen hade på något sätt uppsnappat information från den gamla gruppen och kunde använda den när de sprang genom den första labyrinten. Den andra labyrinten var av en ny sort och där hade de alltså ingen information tillgänglig och då tog det längre tid.

Det fanns heller ingen genetisk koppling mellan mössen.

Fysiologen gjorde om experimentet flera gånger och kom alltid till samma resultat. Och det verkade inte spela någon roll var i världen experimentet utfördes.

Därför tror jag att ungarna lär sig snabbare idag. De vandrar på redan upptrampade stigar. Men förstås… de trampar själva upp nya stigar.

Känner en gitarr-lärare. Han var alltså totalt knäckt över detta fenomen. Samtidigt som han naturligtvis var imponerad och glad.

Men… för att gå tillbaka till ämnet. Mycket bra musik. Gör mig glad att höra.

हूं

Farwuq
2013-04-08, 18:30
#13

Mössen hämtade kanske information från det "akashiska arkivet"?

😮

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
[greenseng]
2013-04-08, 21:56
#14

#13

Antagligen. Vem vet hur omfattande det arkivet är?

Träffade en gammal indian. Han berättade lite grand om indianernas kunskap om universum och världen. Och han sade att indianerna känt till många saker och även känner till saker som vetenskapen än inte har en aning om. 

Han menade på att all kunskap redan finns lagrad och att det fanns möjligheter att få tillgång till åtminstone något av den. Men att det inte är direkt enkelt. Och han berättade om ett par intressanta saker.

Och jag läste för några år sedan en notis från vetenskapsvärlden om ett fenomen som förbryllade dem. Och det verkar som om de snubblat på en av de sakerna indianen berättade om men att de inte förstod något utav fenomenet. Kanske har de förkovrat sig idag. Fast jag har inte sett något av det. Den krystade förklaring som de antydde lät i mina öron minst sagt krystad. Jag tror att Einstein skulle kunnat ge en rimligare förklaring, faktiskt.

हूं

[Sol69]
2013-04-08, 21:59
#15

Indianerna var kloka både när det gällde astrologi. läkekonst, healing och andevärlden etc 🙂

[greenseng]
2013-04-08, 22:14
#16

Jag hade inte en flippad aning om hur kloka de egentligen är. Visst, inte alla kanske, men så är det ju i alla kulturer. Men det finns alltid exempel på de som verkligen har något på fötterna. 🙂

हूं

Farwuq
2013-04-09, 06:36
#17

Tänk om dessa utspridda individer kunde mötas och göra gemensam sak.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[greenseng]
2013-04-09, 23:15
#18

#17

😃

Undrar just vad världens "makthavare" skulle säga om det?

हूं

Farwuq
2013-04-10, 06:46
#19

De skulle bli vansinniga.

😃

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[greenseng]
2013-04-10, 15:36
#20

#19

😃

हूं

Annons:
[greenseng]
2013-04-11, 00:41
#21

Tänkte bara testa om till och med jag kan lägga in en sådan här Video-länk. Det kommer förmodligen aldrig att fungera. 🤔

[greenseng]
2013-04-11, 00:44
#22

#21

Fattar ingenting. Det fungerade.🙂

हूं

[Sol69]
2013-04-11, 09:10
#23

Titta du kan ju 👍

[greenseng]
2013-04-11, 15:29
#24

#23

Ha, ha, haaaaaaaaaa….

Du känner uppenbarligen inte mitt liv. Och förresten… Hur skulle du kunna det?

Det finns förmodligen en demon i helvetet som blivit mång-miljardär på att mobba mig. Om jag någon gång händelsevis skulle få något att fungera så känner jag käkbenet kittla min navel och hör hur ett "aaaaaaaaahhhhhhhhh???????????" kommer ut ur min strupe.

Visst är livet enastående fantastiskt!

हूं

Upp till toppen
Annons: