Annons:
Etikettplaneter
Läst 4581 ggr
[MargaretaA]
2008-05-27, 12:09

Solen – det kreativa Självet

Solen är stjärnan I centrum av vårt solsystem. Den är ett klot, runt vilket Jorden och de andra planeterna roterar I en elliptisk bana, vilket betyder att avståndet mellan de två kan variera. Solen är enorm i jämförelse med planeterna, ungefär 7000 gånger större än alla planeter tillsammans.

Även om Solen från Jorden sett, ser ut att passera oss symetriskt från öst till väst, så är det bara en synvilla. Solen rör sig mot norr fram till den 21 juni (på norra halvklotet dygnet som har årets kortaste natt) då den når sitt klimax i Kräftans tecken. Den byter då riktning söderut, passerar förbi höstdagjämningspunkten på hösten, för att slutligen nå vändpunkten i Stenbocken den 22 december, på norra halvklotet dygnet med den längsta natten.

Solen var av naturliga skäl den första och viktigaste himlakroppen människan observerade och därför spelar den en viktig roll I mytologin. Solen personifierad av Apollo (i Grekisk mytologi) och av Hellas (I-romersk mytologi) gav denna gud livsenergi, upplysning och helande.

Inom astrologin beskriver Solens position våra personligheter. Personer som inte är så väl hemmastadda inom astrologin kan kalla sig själv för fiskar, eller skyttar t ex om solen stod i dessa tecken vid deras födelse. Naturligtvis är Solen en mycket viktig del i en horoskopstolkning, men den är dock endast en faktor bland många andra. En positivt bra placerad Sol låter oss utstråla glädje, självförtroende och styrka. Solen härskar över tecknet Lejonet som har samma attribut.

Relaterade länkar

Av: magpie

  • Personlig sida
  • Kontakta

Datum för publicering

  • 2008-05-27
Annons:
Farwuq
2012-09-23, 07:43
#1

Fortfarande aktuell.

Glad

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Upp till toppen
Annons: