Etikettplaneter
Läst 17773 ggr
[MargaretaA]
2008-10-28, 15:00

Pluto - Den Oundvikliga Förändringen

Med 2.400 kilometer i diameter Pluto är den minsta kända planeten. Den upptäcktes på 18 februari 1930 i Flagstaff, Arizona. Pluto kräver 247 år och 7 månader för att gå runt solen. Den är i varje tecken ca 20 år. En måne, Charon, som enligt grekisk mytologi förde de dödas själar över floden till Hades den antika underjorden, kretsar kring Pluto.

Pluto är den romerska guden av underjorden som alla kommer att möta en dag. Man brukar också beskriva Pluto som den mytologiska Fågel Fenix som brinner upp och återuppstår ur sin egen aska.

Inom Astrologin symboliserar den massorna och står för plötslig förändring, förstörelse, förnyelse och omvandling. Liv och död, sex och pengar.

Den kan tolkas i samband med de faktiska händelserna i världen.

I personliga horoskop bör man koncentrera sig på dess positioner i hus och dess aspekter. Tillsammans med Mars härskar Pluto över tecknet Skorpionen.

Här nedan kommer jag att eftersom fylla på med tolkningar av Plutos positioner/transiter genom de olika husen och jag börjar med hus ett.

Så återkom gärna för det senaste.

[MargaretaA]
2008-10-28, 15:33
#1

**Pluto i det Första Huset i Födelsehoroskopet
**
Pluto, planeten av förnyelse och förändring, ger dig en stark personlighet med extrema karaktärsegenskaper. Det är makten bakom dig som kan användas både för kreativa eller destruktiva handlingar.

Om något har svårigheter att överleva, visar du ingen nåd utan låter det gå under, oavsett om det är idéer, relationer eller ägodelar. Vakna upp och bli medveten om denna sida av din karaktär, eftersom du kan påverka andra att bete sig destruktivt eller provocera fram situationer som har denna effekt. Du ska inte leva över din egen förmåga. Var mer noggrann med hur du investera din energi och kom ihåg att alla inte tål lika mycket som du.

Det första huset beskriver den fysiska personens utveckling i horoskopet och du bör acceptera dina Plutokrafter och integrera dem i din personlighet. Det är enda sättet att hålla dina överväldigande känslor under kontroll.

Lyckligtvis har du förmågan att göra mycket bra, eftersom du inte har några problem att släppa taget om det förflutna och söker nya utmaningar.

Precis som du ger efter för desperation och destruktiv ilska, ska du ge positiva och värdiga uttryck möjlighet att växa.

Om du lär dig att uttrycka dina känslor omedelbart och inte vänta tills vulkanen bryter ut, kan du sätta mycket i rörelse under din livstid. Förmodligen du har en aura av mörk makt som inte går obemärkt förbi.

Plutos transit genom det Första Huset.

I denna fas av utvecklingen har du chans att få till stånd förändringar djupt inom dig själv. Detta skeende kommer att vara ganska subtilt men kan leda till utbrott av energi, särskilt om Pluto går i aspekter med andra planeter på sin resa genom det första huset.

Pluto har en makthunger samt en vilja att förstöra och bygga upp, därför bör du se upp för en tendens att vilja kontrollera eller manipulera andra.

Eftersom det första huset handlar om ego, kommer Pluto att driva på dig att reformera ditt ego, så att det stämmer med kraven från din omgivning. Du kommer att lära känna dig själv och sedan få ett bättre grepp om ditt liv i slutet av denna långa transit.

[MargaretaA]
2008-10-29, 14:06
#2

Finns det någon som har erfarenheter av Pluto i Första huset så berätta gärna Glad

[MargaretaA]
2008-10-30, 17:30
#3

Pluto i det Andra huset i Födelsehoroskopet

Det andra huset visar din attityd till trygghet, pengar och ägodelar. Det handlar också om att etablera en verklig känsla för vem du är, genom att skapa en stark position i den verkliga världen, den stabila grunden under dina fötter. I hus ett föds den första insikten om detta.

I det andra huset ger vi en solid bas till våra liv och definierar vilka vi är. Planeter i hus två visar vår potential - den vi kan förverkliga genom att ta oss an livet och deala med det. Det visar också vad vi värderar högst och vad vi hoppas att uppnå, samt hur vi värdesätter oss själva.

Med Pluto i det område av ditt horoskop som styr dina finanser, kan makt och pengar vara nära sammanflätade. Eftersom Pluto, det extremas planet, också härskar över välstånd, finns möjligheten att du lägger stor vikt vid dina ägodelar, och att du kommer att få uppleva både fattigdom och rikedom någon gång i livet.

Men du har mer än väl förmåga att klara av alla utmaningar, då du har en förmåga att resa dig, likt fågel Fenix, ur askan, och börja på nytt. Du har också en stark instinkt för vad som är värt att satsa på eller inte. När du lärt dig Plutos läxor blir det möjligt för dig att använda de medel du har till mänsklighetens bästa.

Plutos transit genom det Andra Huset

Plutos transit genom det Andra Huset kan utsätta både dina värderingar och det du äger för test och förändring. Här gäller det allt du värdesätter.

På sin långa resa genom det här huset kan Pluto få till stånd förändringar i din ekonomiska situation. Denna fas kan börja med ett finansiellt sammanbrott och resultera i störtandet av dina personliga system av värderingar.

De flesta människor upplever sådana erfarenheter som smärtsamma, men talesättet "stiger som en fågel Fenix ur askan" kom inte från ingenstans.

Pluto är destruktiv men också återuppbyggande. Slutligen kommer det att leda till en ny inriktning av dina materiella och grundläggande ideal.

tufs
2008-10-31, 14:35
#4

Jag har pluto i första huset, ensamt, och i konjunktion med Ascendenten i Lejonet.

Jag bryter ofta upp relationer, ändrar min livsstil och känner mig ofta rastlös. Jag har 10-års cykler, efter cirka 10 år byter jag jobb, jag flyttar och jag skaffar mig nya vänner. Jag stänger dörren till allt det gamla, hör inte av mig till gamla vänner och många undrar förståss vad jag håller på med.

Jag tror att det är pluto i första huset som gör mig som sådan.

[MargaretaA]
2008-10-31, 14:43
#5

#4 wow

naturligtivs är det Pluto - du låter som ett skolboksexempel Flört

Ewerhof
2008-11-01, 01:58
#6

Meh! Jag har ju pluto i 11:e huset! Åååååh! Jag kommer att få vänta jätte, jätte länge… 

Flört

[MargaretaA]
2008-11-01, 02:22
#7

#6

he he…

den som väntar på nåt gott…

[MargaretaA]
2008-11-03, 19:31
#8

Din Pluto i det Tredje huset

Hus tre handlar om lärande, utbildning och kommunikation av alla sorter. I hus tre samlar vi fakta, analyserar erfarenheter och delar våra idéer med andra. Hur vi samlar information, etablerar kontakt och relaterar till grannar, syskon och klasskamrater, manifesteras genom det tecken som tredje huset står i, och av eventuella planeter som finns här - vilka också förstärker vikten av detta område i våra liv. Det är det rationella, konkreta sinnets hus.

Med sanningsplaneten Pluto, i det område av ditt horoskop som styr både tänkande och kommunikation, har du nästan röntgensyn när det gäller att förstå andra. Du kan läsa de flesta människor som en öppen bok.

Du har också en kuslig förmåga att dra fram de ämnen de försöker att undvika därför att det får dem att känna sig besvärade. Ibland kan du använda dina insikter för att få makt över andra, men för det mesta är du en god kraft inom vilka cirklar du än rör dig i.

Du har inga problem med att bryta tabun, då du tror på att sanningen kommer att hela, även om den gör ont. Du har också en stor mental uthållighet och kommer att slåss för det du tror på.

_Transiterande Pluto i ditt tredje hus _
Det är inte lätt att beskriva Plutonisk energi i ett hus. Några av de uttalanden som gjorts tidigare har varit hårda, men givetvis ärdet är uppenbart att det inte kommer att ske dagligen uppror under denna period.

I det tredje huset är hemmahuset för den närmaste omgivningen, den dagliga rutinen, och tanke-och kommunikationsprocesser.

Eftersom denna långa utvecklande fas ägnas åt dessa områden, kan det leda till grundläggande förändringar. En eller flera förändringar i boendet kan ingå, liksom mer intensiv kontakt med grannar, bröder och systrar. Ditt kommunikationskoncept kommer att regenereras av utmaningar under dessa långa år. Slutligen kommer du att närma dig människor på ett sätt som ger dem med en positiv känsla.

cgmoto
2008-11-04, 21:05
#9

Hej, hej Margareta,

Ja livet känns helt otroligt just nu. Det känns som om alla bitar faller på plats undan för undan. Men det verkar som du såg/skrev? fel ang pluto i mitt horoskop! Pluto ställer sig på min MC inte IC! (känns bättre på något sätt, fast fjärde huset är ju involverat i allra största grad också)!

Tjolahopp!

cgmoto

[MargaretaA]
2008-11-04, 21:19
#10

#9

nu blir jag ännu mer förvirrad än vanligt - var har jag skrivit att du har Pluto på IC? Enligt mina "noteringar" har jag inte gjort någon tolkning alls till dig ännu…

cgmoto
2008-11-04, 21:25
#11

:-) Detta är förvirringens tider! Ber om ursäkt, såg nu att du inkluderat svar till fråga nr 13 i samma svar som mitt i tråden "Pluto i skytten/stenbocken.

/cgmoto

Skäms

[MargaretaA]
2008-11-04, 22:36
#12

Skrattande

hilal
2008-11-05, 00:33
#13

jag har inga hus på pluto vad innebär det?

men jag har pluto på stjärntecknet scorpionen…

[BigMama]
2008-11-05, 11:00
#14

#13 Och jag i stjärntecknet vågen?

[MargaretaA]
2008-11-05, 14:14
#15

#13 och 14

läs gärna om husen i artikeln De astrologiska husen

hilal

Om du vill veta i vilket hus du har Pluto (och alla andra planeter) måste du ha en horoskopskarta för att kunna se det.

cgmoto
2008-11-08, 18:48
#16

Jag undrar om någon mer har fått erfara transisterande pluto på sin MC? Undrar lite vad mer man kan vänta sig än det som hitills hänt.

Än så länge har det varit bra för min del men det står så mycket jobbigt om denna aspekten att jag undrar vad jag har att vänta framöver?

Någon som tror sig veta? som gått igenom aspekten själv eller som kännt någon som gjort det?

Hälsningar/cgmoto

[MargaretaA]
2008-11-11, 14:08
#17

Din Pluto i det Fjärde huset

Det fjärde huset representerar det mest privata, dolda området av ditt psyke, motsatsen till din offentliga image och ansiktet du visar för världen. Det står också för allt du bär med dig från det förflutna, dina rötter, din familjehistoria och ditt hem. Här slutar sökandet efter den kunskap som började i hus tre, och vi kommer hem till oss själva, varvar ner och återvänder till källan för vår existens.

Med Pluto i det fjärde huset i ditt horoskop, älskar du naturen och behöver känna dig i kontakt med den för att vara trygg. Hur många förändringar du än gick igenom i tidiga år - och det var förmodligen många - har du alltid funnit styrkan att börja om igen och återuppbygga dit liv på det sätt du ville ha det, genom att spendera tid ensam i naturen. Du har en stor förmåga till återskapande och klarar av att se Pluto rakt i ansiktet här. Du är också en mycket passionerad person, men du visar inte gärna dina känslor, eftersom du är en privat och till och med hemlighetsfull person, som i djupet av själen känner mycket mer än du visar.

Tranisterande Pluto i det Fjärde Huset

Under denna transit kan du nå nya känslomässiga djup i hemmet, genom att umgås med de människor som bor där.

Särskilt om Pluto formar andra aspekter på sin resa, kan det komma omstörtande händelser i ditt liv, som att t ex bygga ett hus eller att flytta till en ny plats.

De inre psykologiska härjningar som långsamt börjar komma till stånd är ännu viktigare.

Slutligen kommer det att avgöra hur du inrättar ditt sätt att leva. Detta kommer att ske på ett sätt som kommer att stå emot de största utmaningarna. På denna nivå, kan svaret komma från dina föräldrar.

[MargaretaA]
2008-11-12, 11:28
#18

Din Pluto i det Femte huset

I hus fem vill vi, och behöver, stå i centrum för uppmärksamheten. Detta hus visar också hur vi utvecklar våra unika talanger och uttrycker oss själva. Femte husets tecken och de planeter som kan finnas här, beskriver hur du njuter av livet och vad som ger dig glädje, samt hur du uttrycker din individualitet.

Traditionellt styr femte huset barn, nöjen, konst, musik och kärleksaffärer där vi ger uttryck för vår verkliga person och våra verkliga känslor.

Med allt eller inget planeten Pluto, i det femte huset i ditt horoskop, är din inställning till kärlek extremt djup och passionerad. Lättsinnig flirtande är så främmande för dig att du inte förstår hur andra kan undkomma oskadda från nära romantiska möten. För dig handlar romantik verkligen om allt eller inget, och du blir förkrossad om någon sviker dig eller inte lever upp till dina förväntningar.

Men bara för en tid, eftersom Pluto står för återfödelse och omvandling har du förmågan och beslutsamheten att vända blad och börja om på nytt. Eftersom Pluto styr det undermedvetna sinnet, är du också medfött i kontakt med de djupa och arketypiska krafterna, vilka du kan uttrycka i både skrift och konst. Faktum är att det är genom att använda dina kreativa krafter som du lättast uppnår den fulla tillfredsställelse du söker och får det erkännande från andra du så väl förtjänar.

**Plutos transit i femte huset
**
I klassisk Astrologi handlar det femte huset om njutning, kreativitet och barn. En person med Pluto transiterande genom detta hus kommer att börja reflektera över vad njutning handlar om. Särskilt om Pluto går i aspekter med andra planeter, det kan ändra din inställning till njutning och hur du uttrycker dig själv. Pluto kommer inte att befatta sig med oseriösa frågor, och stolthet och olämplig inbilskhet kommer inte att ha en chans just nu.

Räkna med att göra mycket med barn under denna fas, det behöver inte nödvändigtvis vara dina egna. Det borde hålla dig flexibel, då det ofta är från barn som du kan lära dig de viktigaste erfarenheterna av livet.

Loma
2008-11-12, 19:24
#19

Ja den som väntar på ngt gott brukar de säga…

Är nyfiken på vad det kommer stå om 12:e…

Men dröjer ett tag tills dess "suck"Flört

Intressant artikel…Kul o kunna läsa om alla placeringar.Glad

Har en fundering om man har mycket med Pluto dvs aspekter i sitt astro vad säger det då?

Ex Solen Konjunktion Pluto.

Månen Opposition Pluto.

Venus Konjunktion Pluto.

Mars Konjunktion Pluto.

Neptunus Sextil Pluto.

[MargaretaA]
2008-11-15, 13:53
#20

En del av de svaren fick du här Loma

http://astrologi.ifokus.se/Forum/Read.aspx?MessageId=65ee6d23-8261-4473-9c50-49d9cdaaba3b

det skulle vara spännande att se vad ni andra har för idéer om Lomas fråga - det är svåra aspekter att tolka och min lilla tolkning är bara ett förslag.

[MargaretaA]
2008-11-15, 14:46
#21

Din Pluto i det Sjätte huset

I det Sjätte Huset förvandlar vi våra drömmar från det Femte Huset till verklighet. Här skiljer vi agnarna från vetet och bedömer vad i våra erfarenheter som är värt att spara och införliva i vår dagliga tillvaro. Vi börjar bry oss om oss själva och intressera oss för vår hälsa. Vi analyserar våra erfarenheter och ger rutin och struktur till våra liv. Detta hus styr vårt arbetsliv, kollegor och det sättet på vilket vi hjälper andra.

Det sjätte huset lär dig att bli medveten om din kropp och visar hur du ska behandla den. Det är möjligt med Pluto här att du bara går på, och testar din uthållighet tills du kollapsar eller tvingas att ge efter för din kropps krav på att vila i sängläge. Kom ihåg hur nära kropp och själ är knutna till varandra och vänta inte tills du blir tvingad ner på knä, utan håll dig frisk genom att stärka ditt immunförsvar och upprätthålla en inre balans.

Detta blir inte alltid lätt, för när du väl har tagit på dig en uppgift känner du ett tvång att hänge dig fullständigt tills varje liten detalj är avklarad. Syftet med uppgiften kanske inte längre är så klar och tydlig eftersom du är så upptagen med att analysera de små detaljerna. Om du inte kan hålla detta under kontroll, kommer allt att rinna som sand mellan dina fingrar och du kommer alvarligt att fråga dig själv vad ditt liv har för mening egentligen. Om du framställer dig själv som en martyr inför andra och lastar på dig själv alla bördor från deras skuldror, kan du bli besviken och behandlad med förakt.

Utmaningen ligger i att se de verkliga kraven från det dagliga livet och motstå frestelsen att använda dem som en flykt från din inre värld. Skapa harmoni mellan din kropps och själs behov och undvik farorna från Pluto. Lev ut dess positiva aspekter genom att använda de helande förmågor som finns vilande inom dig.

**Plutos transit i  Sjätte Huset
**
Du kommer att få göra viktiga erfarenheter genom att ägna dig åt ditt arbete och ägna mer uppmärksamhet åt din kropp.

Detta gäller i synnerhet för Plutos aspekter. Pluto aspekterar en annan planet, inte bara en gång utan tre gånger, först på vägen dit, nästa på väg tillbaka och sedan framåt igen.

Därför kan Pluto i det här huset leda till allvarliga hälsoproblem och även till störningar i arbetet. Men bara om du har försummat att bringa speciell klarhet inom dessa områden.

Om du kan förstå sambanden och genomföra dina dagliga förpliktelser utan falsk blygsamhet uppfylla dina dagliga förpliktelser, kommer Pluto att belöna dig med den mest värdefulla gåva tänkbar, god hälsa.

[MargaretaA]
2008-11-16, 18:38
#22

Din Pluto i det Sjunde huset

Det Sjunde huset står för långvariga partnerskap, en-till-en relationer, och med allt som sammanbinder oss, och gör oss medvetna om andra. Det är samarbetets sfär. Det tecken sjundes står i, och eventuella planeter här, visar också hur du relaterar till andra - och vilka kvaliteter du söker hos en partner. Det visar också på vilka sorters relationer vi har, samt de aspekterna av oss själva vi projicerar på andra.

Du upprepar förmodligen samma beteendemönster varje gång du närmar dig någon och påbörjar en relation. Det blir troligtvis inte lätt att hitta balansen mellan ditt ego och förbindelsen med Pluto i detta relationernas hus. Detta kan visa sig i försök att dominera i relationen, och en av er ger med sig. Pluto tycker inte om att kompromissa, och det måste man kunna i ett partnerskap. Även om en relation står redo att blomma upp, kan du kasta dig in i den så häftigt att du skrämmer bort din potentiella kärlek.

Utvecklingen av din personlighet beror på dina relationer, på det sättet de sköts och de slutsatser du drar av dem. Du behöver någon annan som pysslar om din självkänsla och tacklar problem, där en del har en mycket lång historia. Plutos förvandlande krafter uttrycks i dina relationer till andra. Men om du någon gång ska komma så långt, måste du erkänna de otrevliga sidorna hos dig själv, precis som alla andra måste göra. I en relation kan dessa ta sig uttryck som svartsjuka, hämndlystnad, girighet eller avund. När du väl har klarat av denna utmaning, kommer du att bli en mycket uppskattad tillflyktsort för din partner, speciellt i kristider.

Plutos transit i Hus Sju

Det Sjunde huset är relationernas hus. Pluto kommer att göra alla dina relationer mer intensiva under denna period, särskilt när den formar aspekter till andra planeter.

Då Pluto styr över förändring, förvandlig och återfödelse, kan relationer som saknar en fast grund helt brytas, medan andra kan bli mera meningsfulla och hållbara.

Viktigast av allt är att du kan komma fram till ett koncept för dina relationer med andra som båda sidorna kan relatera till. Vid slutet av denna transit, kommer din inställning till nära band med andra, att bli mycket mera realistisk och meningsfull än den var innan.

Kurina
2008-11-17, 17:04
#23

Väntar med spänning på Pluto i åttonde huset. th_blissysmile

[MargaretaA]
2008-11-17, 18:09
#24

okej då ska du inte behöva längre nu Flört

[MargaretaA]
2008-11-17, 18:33
#25

Pluto i det Åttonde huset

Den passionerade planeten Pluto, är som starkast och mest hemma i det åttonde huset. Som ett resultat, är ditt sätt att fungera i nära relationer både dramatiskt och intensivt. Du nöjer dig inte med ett ytligt liv, utan behöver få pröva höjderna - och dyka i djupen - av passion och känslor, för att kunna känna dig levande. Du tar inte lätt på något, inte heller visar du dina känslor innan du känner någon väl. Med Pluto, som härskar över välstånd, kan du mycket väl få ärva pengar. Du har också ett medfött sinne för finanser och du kan se ett projekts fulla potential långt före alla andra.

Plutos transit i det Åttonde Hus

I det Åttonde Huset, Skorpionens hemvist, känner sig Pluto hemma. På sin långa resa genom det här huset handlar det om omvandlingen av självet. Ämnen som död och reinkarnation kommer att betonas här. Särskilt om Pluto formar aspekter med andra planeter i detta hus, kan saker hända som kommer att tvinga dig till en konfrontation med döden.

Det betyder inte din egen död, men den kallar uppmärksamheten till sig i din omgivning. För en person som har uppnått en hög ålder vid denna transit, kommer den sannolikt att förbereda denne för det oundvikliga slutet, på ett sätt som kan vara till hjälp för en fridfull övergång.

Ewerhof
2008-11-17, 22:48
#26

Snart blir det den 11:e, snart blir det den 11:e, snart blir det den 11:e…

*trallar nöjt*

Kurina
2008-11-17, 23:58
#27

 Sista planeten. Tack Magganth_rosesmile Fast passionerad, vet inte…Embarassed

Hörru Ewerhof, du får vänta till efter 9 o 10  Tungan uteFlört

[MargaretaA]
2008-11-18, 14:21
#28

#27

Skrattande

[MargaretaA]
2008-11-18, 14:38
#29

Din Pluto i det Nionde huset

Det nionde huset styr långa resor, upptäckter och vidgade vyer. Det styr inte bara långväga resor och avlägsna länder, utan också religion och filosofi, därför att många av våra resor är inre resor, upptäcktsresor för att finna meningen med existensen.

Det tecken som huset står i, och eventuella planeter här, beskriver vår resa eller vår vision av universums mening. Här kan vi stå tillbaka, se livet som en helhet, sammanfatta våra erfarenheter och känna en mening våra liv.

Med sanningens planet Pluto, i det nionde huset i ditt horoskop, är du inte nöjd med de ytliga svaren. Eftersom Pluto styr över det undermedvetna sinnet, kan din resa mot sanningen, med alla dess risker och gåvor, bli en mycket personlig resa genom själens labyrinter.

Du är också modig när det gäller att se sanningar som andra skulle undvika och vända sig bort ifrån. Om något visar sig vara en lögn, kommer du att lämna det utan en sekunds tvekan, även om du måste stå ensam. Med då Pluto inte bara styr avslutningar, utan också pånyttfödelse och förvandling, återuppstår du, pånyttfödd, och redo att säga ja till livet; och med en djupare förståelse av dess mening.

Plutos transit i det Nionde huset

I denna del av ditt liv kommer du att erfara vilken roll du spelar i samhället, även om det inte kommer att vara möjligt utan offer eller smärtsamma upplevelser.

I humanistisk Astrologi står det Nionde Hus för prövningen av ens egen betydelse. Hur allvarligt tar du dig själv, både självständigt och inom ramen för hela universum? Funderar du på denna typ av frågor kommer du förmodligen att ändra inriktningen på din syn på livet, så att den överensstämmer med de förändrade omständigheterna.

Den Nionde Huset är Jupiters Hus, vilket kan ha en förmåga att överdriva. Om Pluto formar aspekter till andra planeter under sin långa resa genom det här huset, kan det leda till en alltför överdriven vikt vid sina egna åsikter. Pluto kommer dock fortfarande att se till att stolthet går före fall.

I den mening som avses i klassisk Astrologi har det Nionde Huset en betoning på resor avsedda att vidga vyerna. Även om du inte kommer att bo i en resväska i 25 år, kan resor under en Pluto-aspekt ge djupgående insikter.

[MargaretaA]
2008-11-20, 14:30
#30

Din Pluto i det Tionde huset

Det tionde huset representerar vår sociala image, vår karriär och position i världen. Det tecken som huset står i, liksom eventuella planeter här, visar hur vi projicerar oss själva gentemot andra och den roll vi spelar på livets scen. Detta hus visar också vår attityd till auktoriteter och är knutet till våra föräldrar, då det är från dem vi får vårt första intryck av världen och lär oss hur vi ska fungera i den. Det är här vi ger konkret form åt den vision av världen vi utvecklade i det nionde huset, som styr vår livsfilosofi.

Med Pluto här har du ett större behov än de flesta att hitta den rätta karriären, då det är mycket viktigt för dig att ditt yrke är meningsfullt och tillfredsställande. Tills du har hittat rätt väg, kan du mycket väl ändra riktning flera gånger, experimenterande tills du har funnit det som passar dig bäst. Du behöver också känna att du har kontroll över din tillvaro, och du kan använda de krafter du har, över kollegor och underordnade för att du ska känna dig mera säker. Du kan känna en dragning till arbete inom finansvärlden, eller i någon form av vetenskaplig forskning, som psykologi eller kriminologi, då du har ett välutvecklat sinne för andras motiv.

Plutos transit i det Tionde Huset

Den tionde huset är Stenbockens hem, tecknet för den politiska makten.

Pluto kommer att hjälpa till vid turbulenta händelser under sin långa resa genom det här huset att stödja dig att bestämma din position i livet. Särskilt om den bildar aspekter till andra planeter kan du göra stora förändringar i dina livsmål.

Pluto kan inte bara utplåna befintliga mål utan hjälper också till vid skapandet av nya. Om du inte arbetar mot något särskilt kommer du att bli förvånad över hur nya perspektiv utvecklar sig under åren.

Slutligen, se upp att du inte använder din makt-potential för egoistiska syften, det kan förminska Plutos eskapader i viss utsträckning.

[MargaretaA]
2008-11-20, 14:46
#31

Din Pluto i det Elfte huset

Det elfte huset härskar över det sociala livet och de strävanden du delar med andra. Tecknet, och planeterna här, beskriver hur vi passar ihop med andra och hur vi fungerar i grupp. Det är osjälviskhetens och allmännyttans hus med humanitära mål som vänskap och gemenskap, där vi arbetar hårt för att förverkliga visionen om en bättre värld för alla.

Med Pluto här, har du förmågan till djupa och varaktiga vänskapsrelationer som klarar av tidens gång. Hur ofta än omständigheterna i ditt liv förändras, klarar du av att upprätthålla nära band till dem du bryr dig om, eftersom du alltid är lojal gentemot dem, med vilka du har delat förståelsen för livets djupare hemligheter. Men du har inte lätt för att finna vänner, då du inte har någon tid till övers för ytligt prat, eller vill dela dina känslor med resten av världen. Du har också ett välutvecklat sinne för social rättvisa och kan arbeta länge och hårt för att skapa de förändringar du tror kommer att leda till en bättre värld.

 Plutos transit i Elfte huset

Grupper skulle kunna använda dig som en drivkraft för dynamiska processer. Av denna anledning kommer du alltid att spela en central roll i den grupp du befinner dig i.  De viktigaste erfarenheterna i ditt liv kommer att vara inom detta område.

Men ditt beteende i gruppen fungerar inte utan problem, och det kan visa sig på olika sätt. Beslutsamhet och strävan efter makt kan fresta dig att försöka dominera i alla grupper, inklusive dina vänner och kolleger. Grupper som är allt annat än harmlösa, kan dra dig in i deras storhetsvansinniga planer med andliga eller politiska mål.

Älskare kan bli uppretade om du för in sexualitet i gruppen och utlöser svartsjuka, eller så kan du bara hitta vänner genom sexuell aktivitet. Det finns också risker för att gruppen upplöses och tar ut sin negativa energi på dig och sedan använder dig som en syndabock.

Oavsett vilka mekanismer som används, kan plötsliga oförutsedda händelser tvinga dig att ompröva ditt beteende och din motivation och eventuellt göra ändringar. En dag kanske du finner dig själv helt isolerad och tvingas lägga ned mycket energi på att hitta en annan krets av människor med liknande övertygelser.

Genom dessa erfarenheter kommer du att utveckla din karaktär och uppnå ett realistisk självmedvetande. Tvister inom en grupp och även allvarliga konflikter kommer att hjälpa dig att lära dig att acceptera dina svagheter. Fortfarande har du möjlighet att förbli lojal mot dina vänner och att visa styrka och engagemang, särskilt i kriser.

[MargaretaA]
2008-11-20, 14:47
#32

Ewerhof ho ho Flört

[MargaretaA]
2008-11-20, 14:59
#33

Din Pluto i det Tolfte Huset

Det tolfte huset styr det omedvetna, och är platsen där vi söker enhet med allt liv. Telepati och psykiska krafter, intuition och förmågan att uppfatta gömda behov och känslor, både i oss själva och andra, finns här. Det är också självuppoffringens hus, och hemligheternas, och platsen där vi är länkade till den andra sidan.

Med Pluto här, finns det djup i din personlighet som andra inte ens kan drömma om. För under ytan, är du en långt mer passionerad person än du verkar vara. Du visar inte gärna dina känslor, utan föredrar att arbeta dig igenom känslomässiga frågor på egen hand. Inte heller nöjer du dig med ytliga svar. Du har också ett sjätte sinne för andras motiv och du vet alltid när någon är oärlig eller försöker att undvika sanningen. Du vet att sanningen helar och att hur svårt det än kan vara att se den i ansiktet, så kommer det alltid att löna sig slutänden.

Plutos transit i tolfte huset

Under Plutos långa resa genom Fiskarnas hus, kommer dolda komplexa aspekter av din personlighet att föras fram i ljuset.

Erfarenheter som gjorts under denna fas kommer att ge svar på mysterier, särskilt om Pluto formar aspekter till andra planeter i detta hus. Detta hänvisas till en regenerativ omvandlingen av ditt eget psyke.

Pluto möter Neptunus illusoriska och dystra tendenserna i tolfte huset. Detta kan leda till förvirring på grund av kontrasten mellan Neptunus subtila sätt och Plutos rättframhet.

Plutos viktigaste uppgift är att belysa de dolda undermedvetna karaktärsegenskaper som främjar hämningar och omvandla dem till medvetna åtgärder.

Därför är det också viktigt att undersöka tidigare händelser, eftersom detta är nyckeln till de händelser som så småningom kommer att leda till lösningar.

Ewerhof
2008-11-21, 01:02
#34

ÅÅÅH, Jag missade! Gråter Kan man bläddra tillbaka tror du… Tungan ute

'

'

'

' *läser och funderar*

'

'

Japp, stämmer bra. Det har verkligen inte varit lätt att 'växa upp'. Det enda jag har att invända är att den icke ytliga nivån inte stämmer. Sett ur rent 11:e huset vinkel stämmer det men min MC Kräfta och min AC Våg gör att jag 'gömmer' mig bakom mycket pladder, svammel och skämt. Bara de närmasta vet hur mina djup ser ut…och knappt dom. Men jag öppnar upp mer och oftare vrtefter som jag stärks inifrån. Som tonåring/ungdom var det sexuella mycket viktigt och centralt, så det stämde då men inte nu. Dominansen i grupper slåss jag fortfarande med MEN jag lär mig sakta men säkert… 

PS: Jag missade 'premiären av 11:e huset! JU! Tungan ute

[MargaretaA]
2008-11-21, 01:03
#35

vad har du missat?

[BigMama]
2008-11-21, 10:41
#36

#30

Med Pluto här har du ett större behov än de flesta att hitta den rätta karriären, då det är mycket viktigt för dig att ditt yrke är meningsfullt och tillfredsställande. Tills du har hittat rätt väg, kan du mycket väl ändra riktning flera gånger, experimenterande tills du har funnit det som passar dig bäst.

Det är första gången nu som jag står vid ett vägskäl, har tidigare arbetat 14 år som fabriksarbetare och varit nöjd med det. Glad

Som arbetssökande idag kan jag känna mig villrådig och vilsen och tänka att nu ska jag ha ett jobb som känns meningsfullt.

Plutos transit i det Tionde Huset

innebär det att jag just NU kommer att 'få hjälp' med att hitta rätt position i yrkeslivet..? Med snudd på att kanske skriva detta i min egen tråd, men kan jag bli hjälpt av att titta på i vilket hus som solen befinner sig i mitt födelsehoroskop?

[MargaretaA]
2008-11-21, 12:54
#37

#30

Har man Pluto i tionde huset kan det mycket väl betyda att man nån gång i livet tvärbyter karriär och gör något helt annat än det man började med.

När jag tittar på ditt horoskop så ser jag inte att den transiterande Pluto är inblandad i ditt karriärsliv just nu. Men ställ gärna frågor i din egen tråd - det är det era "Personliga Horoskop"-trådar är till för Glad

[BigMama]
2008-11-21, 13:41
#38

#37 Okey! Skäms

alabim
2008-11-22, 17:40
#39

Från den 29 januari 2009 transiterar Pluto konjuktion IC i fjärde huset i mitt horoskop. Vad kan man tro ska hända då? Känns en aning ödesmättat!

[MargaretaA]
2008-11-22, 18:21
#40

Jag kan berätta vad som hände mig vid samma transit för ett par år sen.

Min pappa (fjärde huset) blev mycket sjuk. Det var ingen som trodde att han skulle överleva. Men på något mirakulöst sätt lyckades han hänga sig kvar. Men han kunde inte längre klara sig själv. han tvingades lämna sitt hus och bor nu på ett äldreboende. han är totalt förändrad efter flera strokes, han kommer aldrig mer att bli den han var (Pluto)

För mig betydde det att jag fick möjlighet att ta över hans torp i skärgården, som vi nu har som fritidshus. Det har också förvandlat mitt liv - att ha ett ställe att åka till, där man kan koppla av och bara mysa (fjärde huset). Det kostar mycket pengar och ibland undrar man om det är vär det. men vi ser det som en investering. Vi kan sälja det när vi blir pensionärer och göra en rejäl vinst (Pluto igen).

Det har alltså varit på både gott och ont. man förlorar och vinner på samma gång. Visst är det ödesmättat - men det finns bara en väg ut, och det är rakt igenom. ObestämdGlad

alabim
2008-11-22, 19:03
#41

Jag förstår… det är ju klart att det är jobbigt med sjukdom och kanske separation från någon älskad person. Det är verkligen ingen bagatell, samtidigt kan det ju ändå betraktas som ganska naturligt vid hög ålder.

I min vilda fantasi föreställde jag mig att Plutos transition över IC skulle innebära en katastrof av något slag som i bästa fall leder till någon slags stålbad eller karmarening.

Glömde säga att jag har IC  i samma hus som solen i stenbocken (8 grader ifrån IC). Påverkar det något?

Kurina
2008-11-22, 19:20
#42

Upptäckte just att pluto går över till 12:e huset i mitt horoskop + att den samtidigt tranciterar Saturnus. Usch, är det nåt speciellt som jag måste tänka på då månne?

Kurina
2008-11-23, 18:50
#43

Jag är lite efter. Pluto har redan varit i 12 huset ett tag nu.Skäms Bortse från ovan fråga.

[MargaretaA]
2008-11-24, 23:25
#44

¤41

Jag anser inte att 69 är en hög ålder. Han kunde ha fått minst tio hyggligt friska år till om man ser till snittet i det här landet…

läs gärna #17 som ger en beskrivning av vad Pluto kan ställa till med i det Fjärde Huset och se att det finns en del likheter med min story.

När det gäller mera specifika frågor om ditt horoskop som inte har med Pluto att göra så får du gärna ställa den i din egen tråd.

minamina
2012-07-30, 09:41
#45

Hej Maggan

tack för bra sida!

Kyss

Upp till toppen