Annons:
Etikettde-astrologiska-husen
Läst 11341 ggr
[MargaretaA]
2009-03-24, 08:54

Det 1:a huset - Självprojektion

motsvaras av Väduren Det första huset representerar din syn på livet, linsen genom vilken du ser på världen. Det styr också din personlighet, ditt yttre och hur du framstår för andra. Eftersom det första husets tecken var det som steg upp över horisonten vid tidpunkten för din födelse, representerar det ditt första intryck av livet - och hur du även i framtiden kommer att se på det.

Det första huset har samband med projektionen av den egna karaktären gentemot yttervärlden. Det är också förbundet med den yttre gestalten och huvudet.

 Det första huset har att göra med självmedvetandet. Planeter i detta hus spelar också en större roll i vår karaktär och syns tydligt i yttervärlden. Vi strävar på gott och ont efter att identifiera oss med dem.

Detta hus är också nära relaterat till vår faktiska födelse, och husets spets (startgrad) är detsamma som Ascendenten - övergången från att inte vara till att vara. 

Man kan beskriva det första huset som ett rent uttryck för identiteten och projektionen av det egna väsendet.

Annons:
[MargaretaA]
2009-03-26, 13:19
#1

Din Sol i hus 1

En exceptionell energi utstrålar från Solen i denna position, och det är ditt öde att vara en förebild och ge andra styrka och energi. Du möter livet aktivt och entusiastiskt och är mycket handlingskraftig.

Du föredrar att vinna framgång helt och hållet av egen kraft, vilket ger dig den beundran och respekt du behöver. Du är den sortens person som märks och sticker ut i folksamlingar. Det är viktigt för dig att veta tillräckligt om allting för att bli ansedd som en auktoritet inom vilket ämne som helst.

Om det finns svåra aspekter till din Sol, finns en risk att du är alltför upptagen av din image. Om Solen är välaspekterad kan du ha haft en barndom som gjorde det speciellt lätt för dig att utveckla dina unika möjligheter.

Om Solen och Ascendenten står i samma tecken kommer det tecknets kvaliteter att förstärkas ytterligare.

[MargaretaA]
2009-03-30, 12:17
#2

Din Måne i det Första Huset

Du har en stark intuition och djupa känslor. Om månen är fri från svårare aspekter, borde du vara känslig och öppen. Du kan vara något naiv ibland, men med din intuitiva intelligens gör du oftast de rätta sakerna vid den rätta tidpunkten.

Du ser möjligheterna och din extraordinära förmåga att känna och svara på vibrationer i luften, talar om för dig när det dags att ligga lågt.

Du har också en tendens att suga upp atmosfären runtomkring dig och smälta in i omgivningen, vilket betyder att du kan förväxla andras känslor med dina egna. Detta gör det viktigt för dig att utveckla en stark känsla för vem du är själv.

Det finns en risk att du reagerar på dem runt dig, i stället för att ta egna initiativ. Du ser livet subjektivt, och kan fastna i din egen värld av sensationer och emotioner och därmed förlora din objektivitet.

[Borttaget]
[Borttaget]
2012-04-03, 08:05
#3

Inlägget är borttaget

Upp till toppen
Annons: