Annons:
Etikettzodiakens-tecken
Läst 12995 ggr
[MargaretaA]
2008-12-21, 21:05

Stenbockens tid - 21 Dec – 20 jan

Äntligen har vi nått vintersolståndet och det vänder och blir ljusare igen. Det märks inte så mycket till att börja med, men låt oss tända juleljusen så länge.

_Din Sol i Stenbocken

Tecknet Stenbocken styrs av planeten Saturnus, vilket ger dig en mer allvarlig karaktär. Du är också noggrann med att uppfylla ditt ansvar. Du drar dig inte för att ta ansvar för dig själv eller andra och du är beredda att arbeta hårt för det._

Du definierar dina mål klart och tydlig. Din beslutsamhet hjälper dig att göra realistiska planer. Eftersom Stenbocken är ett Jordtecken, kommer du att ägna ditt liv åt att samvetsgrant arbeta för att uppfylla dina förpliktelser. Detta kan omfatta arbete i ett offentligt sammanhang, eftersom du inte är rädd för att öppet ta itu med allmänheten.

_Du kan organisera på ett effektivt sätt och kan vara ett exempel när det gäller uthållighet och pålitlighet. Om du blir intresserad av politik och beslutar dig för att delta aktivt, kommer du att ha all den energi du behöver. Om du satsa på en karriär för att vinna prestige kommer att lyckas eftersom du är ett under av självdisciplin. Du upptäcker att dina kontakter kommer att vara till nytta.

Du koncentrerar dig på väsentligheter och låter dig inte distraheras. Det är inte svårt för dig att respektera lag och ordning, eftersom du tenderar att följa föreskrivna regler._

Bli inte alltför fascinerad av andras sociala ställning eller status symboler, det leder sällan till verklig vänskap. Pressa inte dig själv att lyckas. Njut av tiden med dina nära och kära, det kommer att göra dig gott.

Du kommer förmodligen att trivas med att bli äldre, och blir då mer avslappnad än du var i din ungdom.

Grattis på födelsedagen alla Stenbockar!

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2008-12-21, 23:37
#1

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2008-12-24, 09:12
#2

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2008-12-26, 20:27
#3

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2008-12-31, 22:33
#4

Inlägget är borttaget

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:13
#5

Din Måne i Stenbocken

Känslomässigt är du lojal men reserverad och det kan tid innan du litar på någon tillräckligt för att kunna öppna dig och visa dina känslor. Du kan uppfattas som kylig av dem som inte känner dig väl, men när du känner dig trygg med någon, visar du din inre värme.

Då du har blivit sårad eller överkörd av dem som söker en mera dramatiskt och extravagant sätt att visa känslor, tenderar du att gömma dig bakom en stark fasad. Men du har lärt dig värdet verklig kärleksfull ömhet och har en kraftfull instinkt att skydda de som är mer sårbara än du.

Du har dock själv svårt att acceptera hjälp från andra, då du inte gärna visar dina svagheter, eller erkänner att du behöver hjälp - om du kan undvika det. Men olikt många andra så vet du vad ansvar och åtagande betyder; när du väl har beslutat dig för att stödja någon så håller du fast vid det beslutet, i rikedom eller fattigdom, i svåra eller goda tider.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:14
#6

Din Merkurius i Stenbocken

Du är ambitiös och sätter målen högt för dig själv. Eftersom du är så realistisk och noggrann är sannolikheten stor att du når dem. Du försöker alltid att säkra din position och tar aldrig oförutsedda risker. Din starka koncentrationsförmåga håller dig målinriktad oavsett hinder i vägen. Du har en mycket konservativ och konventionell livssyn.

Du kan uppnå en hög position i samhället och blir lätt imponerad av statussymboler. Du är mycket resonabel och blir inte lätt arg. Du är pålitlig och håller det du lovar. Du är realist och har förmågan att få ner andra på jorden om det skulle behövas. Du har faktiskt råd att koppla av och njuta av livets ljusare sidor mer än du gör.

Annons:
[MargaretaA]
2009-01-16, 15:16
#7

Din Venus i Stenbocken

Du är den trognaste partner man föreställa sig. Det kan ta tid innan du samlat mod nog att närma dig någon på en erotisk nivå, men du har en stark och stabil emotionell natur. Du tappar nästan aldrig kontrollen och hänger dig åt dina känslor, då du tenderar att gömma dig bakom din starka, reserverade fasad, men du är oändligt lojal, och vet den verkliga innebörden av trygghet och stabilitet. Du vet också hur du ska få din partner att känna sig säker, hel och omhändertagen.

Du kan knyta an intimt och blir en klippa av stabilitet för den utvalda. Också andra vet att de kan lita på dig när de behöver hjälp. Du trivs i sällskap med bildade människor och du dras gärna till äldre partners, då de skapar en trygghetskänsla hos dig, alternativt kan du känna en dragning att erbjuda trygghet till yngre personer.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:16
#8

Din Mars i Stenbocken

Mars i Stenbocken ger stor uthållighet och beslutsamhet till din natur. Du lägger din energi på de professionella framgångarna, i syfte att nå en prestigefylld position i samhället. Du är inte intresserad av att nå dina mål så snabbt som möjligt, utan vill stå på stabil grund. Du tar dig tid och koncentrerar dig på dina uppgifter.

Från unga år visste du vad du ville uppnå i livet och du har också lärt dig att ta ansvar för dina handlingar. Ditt oberoende är viktigt för dig, och du har ingen tid till fantasi och drömmar, då du föredrar uppnåeliga resultat.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:18
#9

Din Jupiter i Stenbocken

Med Jupiter i Stenbocken, har du starka åsikter om hur världen ska ordnas. Du är också mycket respekterad, speciellt i etiska och moraliska frågor, och kan mycket väl ta på dig ansvarsfulla positioner i livet.

Eftersom Stenbocken är ett konservativt tecken, är dina politiska åsikter ofta det också, då du värdesätter det pålitliga och redan prövade. Du är också en mycket ansvarsfull person och du arbetar alltid mot dina målsättningar med stor uthållighet.

Dock, om Jupiter har negativa aspekter, kan du bekämpa alla nya idéer och okritiskt acceptera majoritetens ståndpunkter, eftersom du tror att de ger dig snabbare framgång. Du bör vara medveten om att tiderna förändras snabbt och kräver nya lösningar.

Om Jupiter har positiva aspekter, kan du medverka till lösningar på globala problem. Du vet vad som är möjligt och kommer inte att ägna dig åt illusioner och utopier. Bli mera flexibel och lättsam och du kan flytta berg.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:19
#10

Din Saturnus i Stenbocken

Saturnus är hemma i det hårt arbetande tecknet Stenbocken, där den också härskar.

Med Saturnus här, har du sådan stor uthållighet och beslutsamhet att det bör möjliggöra en verkligt prestigefylld position i livet. Och en karriär är mycket viktigt för dina ambitioner, eftersom du både vill - och behöver - få respekt och ett gott namn för dig själv. Men, du kan köra över andra på vägen mot toppen - och känna förakt för dem som inte sätter sina mål lika högt som du gör.

Du löper också en risk att bli för självbehärskad, så att andra har svårt att lära känna dig och du blir isolerad från andra människor. Men du har en enorm koncentrationsförmåga och kan göra mycket för samhället du lever i. Du är en outtröttlig arbetare, som ärligt förtjänar alla framgångar och aldrig skulle låta dig utnyttjas.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:19
#11

Din Uranus i Stenbocken

Uranus, de plötsliga förändringarnas och uppvaknandets planet, var i Stenbocken från 1988 - 1996.

För att förstå hur Uranus påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:20
#12

Din Neptunus i Stenbocken

För att förstå hur Neptunus påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

Neptunus var i Stenbocken från 1984 till 1998

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:27
#13

Din Pluto i Stenbocken

Pluto har precis gjort entré i Stenbocken och han kommer att stanna där till bortåt 2024. Vi får anledning att återkomma till vad denna position kan innebära.

Annons:
[MargaretaA]
2009-01-16, 15:30
#14

Din Ascendent i Stenbocken

Med Stenbockens tecken stigande över horisonten vid tidpunkten för din födelse, har du en ambitiös och jordnära inställning till livet. Du är ingen rebell och du har vanligen en stor respekt för etablerade vanor och traditioner. Du sätter din lit till det beprövade och pålitliga, och liksom stenbocken som klättrar mot bergets topp, söker du en upphöjd plats i samhället du lever i.

vanligen lyckas du med att nå även dina svåraste och mest ambitiösa mål, då din välutvecklade känsla för plikt och ansvar, tillsammans med dina praktiska, långseende visioner sällan sviker dig. Det du bygger byggs för att hålla och, eftersom Stenbocken är tecknet som styr vintersolståndet, när Solen börjar stiga mot sommaren, är det du uppnår vanligen både livsförstärkande och kreativt.

Med Stenbocken i stigande är du styrd av Saturnus, ansvarets planet. Det tecken och husposition - såväl som de aspekter Saturnus gör till andra planeter i ditt födelsehoroskop är nyckelaspekter i ditt horoskop.

[MargaretaA]
2009-01-16, 15:32
#15

Din Mitthimmel (MC) i Stenbocken

Professionellt är du i första hand ute efter en stadig inkomst. Du vill bli sedd som stabil och pålitlig. Du kommer förmodligen att utbilda dig inom något traditionellt yrke och undvika det experimentella till varje pris. Eftersom ditt framåtskridande är direkt och uthålligt och du inte låter dig distraheras, kommer du att nå dina karriärsmål till slut.

Du planerar din karriär rationellt (hellre än på känsla) och finner tillfredsställelse i att utöva din makt med ansvar. Inget görs slarvigt. Till och med tråkiga rutinuppdrag utföres med uppmärksamhet. Du arbetar envist utan förväntningar, säker på att en dag få göra något stort. Du är inte den som hoppas på en plats i rampljust med massor av erkännande, utan du föredrar att bara vara den som drar i trådarna, hållandes allt under kontroll, vilket även kan göras i bakgrunden.

Du bedömer dina talanger realistiskt. Om du tappar fotfästet så söker du efter en anledning på din egen bakgård först. Du är pragmatisk och accepterar inga ursäkter från dina underställda om du är chef. De som vill vinna din respekt blir tvungna att visa vad de duger till eftersom ord inte imponerar på dig.

Låt inte din karriär bli ett slavgöra, utan försök att vara lite social med dina kollegor. Lär dig att njuta av de trevliga stunderna under arbetsdagen.

Du passar för arbete inom försäkringsbranschen, konstruktion, administration och bokföring.

piri-piri
2009-02-13, 00:20
#16

Hej, då jag har Ascedenten, solen, mars och venus i stenbocken så känner jag igen en hel del.

Jag är otroligt lojal, pålitlig och trygghet är viktig både i förhållande och när det gäller pengar.

Jag vill gärna bestämma och har åsikter om det mesta men tycker inte om konflikter.

Stenbocken beskrivs alltid som karriärist men det stämmer inte på mig, jag tycker om att vara ledig och har inget behov att jobba heltid. Däremot vill jag vara välutbildad och kunnig i mitt jobb.

Jag dras inte till äldre partner men jag har ingen ångest över att bli äldre.

[MargaretaA]
2009-02-13, 08:51
#17

Du verkar vara en klassisk Stenbock. Sedan det här med karriärist kan man ju se på olika sätt. man kan nog trivas med att vara ledig, och vad man vill göra då kan många se i sina horoskop. Fast då kan det vara andra planeter och hus inblandade.

Jag tycker nog att det är en form av karriärism att vilja vara välutbildad och kunnig. Det är svårt att göra karriär annars Flört

Det är skönt att inte oroas över att bli äldre och det här jag ser en  av Saturnus bästa sidor. När vi blir äldre så får vi belöningen för hårt slit i ungdomen Oskyldig

[MargaretaA]
2011-12-29, 10:49
#18

putt

Upp till toppen
Annons: