Annons:
Etikettplaneter
Läst 6175 ggr
[MargaretaA]
2008-05-27, 11:13

Merkurius – Det Intellektuella Uttrycket

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Från Jorden ser planeten Merkurius ut att resa runt med samma hastighet som solen. Det är en illusion. Merkurius kretsar kring solen på ungefär 88 dagar. Dess avstånd från Solen är 59 miljoner km.

Med dess diameter på 4840 km är den mindre än Jorden. Merkurius kan vara antingen en morgon eller aftonstjärna. I ett horoskop är den aldrig längre än 28 grader från Solen, så Merkurius enda möjliga aspekt till Solen är konjunktionen.

I mytologin var Merkurius eller Hermes gudarnas budbärare, med ansvar att bringa nyheter. Hans intelligens och silvertunga gjorde honom till handelns gud. Han lurades gärna vilket har gjort att tjuvar och andra ljusskygga figurer upphöjt honom till sin gud.

I Astrologin representerar han vår förmåga att kommunicera, vårt analytiska resonemang, affärssinne, sunt förnuft och kvickhet. Som morgonstjärna är den associerad med Tvillingarna och som aftonstjärna med Jungfrun.

Av: magpie

  • Personlig sida
  • Kontakta

Datum för publicering

  • 2008-05-27
Annons:
[MargaretaA]
2011-08-24, 07:08
#1

putt

[BigMama]
2011-08-24, 08:53
#2

Och nu är den tillbakagående igen.. Utan några större missöden, peppar, peppar.. Tillbaka till ordinarie rutt på fredag. Tror jag?

[MargaretaA]
2011-08-24, 23:13
#3

#2

oj jag hade helt missat det! Förvånad

Men så har jag inte haft några missöden denna gång heller. Jag fick väl hela min årskvot förra resan i april Skrikandes

[BigMama]
2011-08-25, 07:09
#4

Det du fokuserar på växer i styrka. Lika gott att ha missat det kanske..? Flört

[MargaretaA]
2011-08-25, 10:53
#5

#4

ja absolut är det så!

Men vad tror ni annars om Merkurius påverkan just nu. Då menar jag inte retrograden utan därför att han är Kung i Jungfrun - månadens tecken.

Alla bör känna av det merkuriska inflytandet på något sätt just nu, även om Tvillingar och Jungfur är mest påverkbara.

Själv har jag Jungfrun som ASC och Merkurius är min Horoskopshärskare. Det gör mig till en person som bl a älskar att kommunicera med andra och snacka och babbla en massa.

De två månader jag är mest medveten om det är just den närmaste tiden före alla semestrar börjar (Tvillingarna i Juni) då vill jag passa på så mycket som möjligt innan folk försvinner.

Sedan nu när allt återgått till vanliga (Jungfrun i September) så är man fullproppad med pratlust och sitter all ledig tid vid datorn.

Ja så kan man alltså spåna… Flört

[BigMama]
2011-08-29, 07:54
#6

Det är klart att merkurius kan ha ett finger med i spelet till att facebookanvändarna har fått mer skriv- och pratlust så här efter semestern, men det kan ju också bero på att just semestern är över och man är tillbaka till hem och dator. Obestämd

Just retrograden sägs ju göra oss mer intuitiva och "inåt-tänkande", då borde väl jungfrur även samtalat mer med sig själva?

Jag har ju min merkurius i kräftans tecken och i sjunde huset, vet inte om den är så speciellt påverkad just. Jag pratar ju jämt med gubben min, om allt.. Tungan ute

Annons:
Upp till toppen
Annons: