Annons:
Etikettde-astrologiska-husen
Läst 26019 ggr
[MargaretaA]
2008-10-28, 18:57

Det 8:e Huset - Dolda krafter

Det åttonde huset motsvaras av Skorpionen och är förbundet med våra intimaste relationer med andra. Detta är sovrummets hus, där vi konfronteras med de outtalade känslorna vi undertrycker på dagtid. Särskilt står det åttonde huset för vår förmåga till sexuell intimitet. Planeter i detta hus visar på om vi har lätt eller svårt att vädra våra känslor inom detta område.

Detta hus är också förbundet med olika sorters trauma och ångest. Planeterna här uttrycker sig på ett hemlighetsfullt sätt och kan visa på olösta känslomässiga frågor. Här beskrivs också de känslor vi släpper loss hos andra och vad vi omedvetet förväntar oss av vår omgivning.

För övrigt är det åttonde huset också förbundet med pengar.  Pengar/resurser som vi delar med andra t ex banklån, skattepengar och arv - även lotterivinster finns med här.

Det åttonde huset står också för avslutningar och nystarter, Liv, död och pånyttfödelse. Förvandling. Här gör vi oss av med det vi har vuxit ur för att skapa plats för det nya. Här går vi också  ända in till kärnan av saker, skalar av det ena lagret efter andra av sånt som skymmer sikten, för att avslöja sanningen eller själva essensen i det vi vill veta mer om.

Härnedan kommer jag att lägga in tolkningarna för de olika planeternas betydelse i det Åttonde huset. Både i födelse- och transit (framtidsprognoser) horoskopen.

Annons:
[MargaretaA]
2008-10-28, 19:27
#1

Solen i det Åttonde Huset i Födelsehoroskopet

Med Solen i åttonde huset av intima relationer och pånyttfödelse, vill du, och behöver, vara involverad med andra på ett djupt och meningsfullt sätt. Det är genom verkligt utbyte och delande du finner dig själv. Eftersom åttonde huset också styr över delade finansiella saker, kan de med Solen här ofta finna att de står som mottagare för andras generositet - eller hjälper andra att sköta sina finanser. Denna position ger också ett sjätte sinne när det gäller andras känslor och motiv.

De med Solen här är också dragna till den dolda och mystiska sidan av livet. En karriär inom finans eller forskning skulle passa dig bra. Med Solen i åttonde huset passar du också för en karriär i offentlighetens ljus, eller något som kräver förståelse för kommande trender.

Solens Transit genom det Åttonde Huset

Det åttonde huset är förenat med Skorpionen. I denna fas kommer du djupare in på ditt psyke och ditt andliga liv. Även om dina dagliga åtaganden hindrar dig från att ta dig tid för dig själv bör du försöka hitta den gyllene medelvägen, som gör det möjligt för dig att hitta balans mellan dina behov och behoven hos andra.

Personliga egenskaper som du ogillar kan dyka upp till ytan. Försök inte att undertrycka dem, men lär dig att godta denna del av dig själv. När du hanterar det här på rätt sätt kommer du att återgå till ett tillstånd av inre harmoni.

Nästan alla har haft obehagliga känslor som bara inte vill försvinna, men genom att prata med andra människor om det får du snart bekräftat att det är en del av att vara människa.

[MargaretaA]
2008-10-29, 14:08
#2

Ni som har erfarenheter av solen i det Åttonde huset får gärna dela med er.

[MargaretaA]
2008-10-30, 17:37
#3

Månen i Åttonde Huset i Födelsehoroskopet

Med Månen i detta hus har du ett sjätte sinne för kommande trender och en naturlig gåva att snappa upp vad som sker runt omkring dig. Eftersom du är så öppen för känslomässiga underströmningar, är du alltid högst mottaglig för känslor och sexuella behov hos de du är involverad med.

Som barn kan du ha upplev dina föräldrars känslor som överväldigande; du har säkerligen lärt dig en del om emotionella realiteter när du var ung. som resultat, vet du hur man delar och det finns inget konstlat i ditt gensvar till andra.

Med Månen här har du också en naturlig förmåga att hantera pengar, eller du kan ärva tillgångar från andra.

Månens tranister

Eftersom Månen reser så snabbt genom alla tecken och hus, är dess transiter så svaga och omärkbara att man inte brukar ta med dessa i transithoroskop.

cgmoto
2008-10-31, 19:17
#4

Jag har merkurius i skorpionen i åttonde huset. jag är skorpion. Min merkurius är konjuktion neptunus i skorpionen.

Jag känner att det stämmer bra med hur jag gillar att tänka, kommunicera, hur jag fungerar på ett mentalt sätt. Min fantasi är det inget fel på…..

Älskar att tänka universellt, drömma mig bort men också gå till djupet av en diskussion eller fråga. Vill veta vad anledningen är till att den personen fungerar just så eller så….Jag är bra på att lyssna.

Har haft en internetbokhandel (som hetter StarNet Bookshop). Någon som sett den? Finns inte längre dock.

Hälsningar/cgmoto

hyacintia
2008-10-31, 23:54
#5

Hej alla, men om det saknas planeter i åttonde?

Ewerhof
2008-11-01, 02:15
#6

Jag har solen (oxen) i 8:e huset. Jo, jag har riktigt djupa kontakter med mina vänner. Och dom i sin tur brukar tycka det är kul att jag förstår dom så väl.

Fast ibland kan det bli jobbigt för båda sidor med en sån närhet. Dom tycker att jag vet för mycket om dom, fastän jag mer ser det som en mänsklig form/variant än dom som enskilda personer, och jag kan tycka att det verkligen tömmer mig på energi när jag ligger på deras våglängd. Jag tappar liksom mig själv. När jag var yngre förstod jag inte vad som hände men med åren har jag lärt mig mer av att 'stänga av' och att möta människor utan att vara 'på vid gavel'. 

Det är naturligt för mig att vara öppen och jag glömmer lätt att stänga om mig. När det händer och jag har en människa framför mig som har starka känslor som den håller tillbaka så absorberar jag känslorna och skakar som om jag fryser. Inte särskilt behaglig. Då är det bara att fråga rent ut om dom vill prata om det eller så får vi ses vid något annat tillfälle när de bearbetat den saken eller lugnat sig. Hur mycket av detta som hör ihop med solen i 8: huset och hur mycket det är månen i fisken vet jag faktiskt inte. 

Sån é jag. :-)

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-04, 18:36
#7

Merkurius i det Åttonde Huset i födelsehoroskopet

Med Merkurius här är du inte nöjd med de enkla svaren och du har inget intresse för den ytliga sidan av livet. Det viktigaste för dig är att finna meningen med livet och du vilar inte förrän du har fått veta det du behöver veta. Inte mycket undgår din hökblick, då du är en född detektiv, du uppfattar det osagda och genomskådar andras motiv. En karriär inom psykologi eller där du gör undersökningar av olika slag skulle passa dig bra. Din inställning till emotionella problem är att ta fram dem i ljuset och prata igenom dem, och du har förmågan att backa ett steg och vara objektiv. Du skulle också bli framgångsrik i den finansiella världen, då du instinktivt förstår hur man gör en bra affär.

**Merkurius transit i det åttonde hus
**
Denna transit bör hjälpa dig att få en inblick i djupet av ditt psyke. Detta är en bra tid om du vill komma i kontakt med dig själv och få en möjlighet att se och förstå din innersta varelse.

Den åttonde hus ses som det klassiska "huset av födelse och död" och är knutet till Skorpionens tecken. Kanske har du kommit till insikt om cyklerna av evigt liv och död.

Det kan gälla kasserade begrepp som bör ses över. Planeten Pluto är hemma i Skorpionen så det är antagligen lätt för dig att frigöra dig från föråldrade idéer. Även om detta kommer att bli en intensiv period, så fortsätt att se framtiden i ansiktet.

Detta Merkurius transit står inte för uppror utan öppnar bara dörren till intellektuella konfrontationer.

Den Åttonde Huset kan också ägna sig åt resursfördelning. Denna period kan betyda förhandlingar om gemensamma resurser.

[MargaretaA]
2008-11-04, 19:44
#8

#5

Ett tomt hus (oavsett vilket det gäller) betyder att det husets intressen inte betyder så mycket i våra liv - alternativt att det inte händer så mycket där. Det blir mest en stilla lunk utan toppar och dalar.

[MargaretaA]
2008-11-04, 20:00
#9

#6

jag tror att mycket av det du berättar hör ihop med din Sol och Måne. men ta en titt på din Neptunus i Skorpionen så ser du att han nog också är med på ett hörn. Glad

[MargaretaA]
2008-11-05, 20:06
#10

Venus i det Åttonde Huset i Födelsehoroskopet

Venus är som mest förförisk och lockande i det åttonde huset av sexualitet och delade emotionella erfarenheter. Du vet hur man behagar andra och får dem att må bra. Du har heller inga problem att avslöja hur du känner, längst in, med dem du är involverad med.

Med Venus här, har du också tur med pengar - både egna och andras - och du kan mycket väl hjälpa andra vänner eller älskade med deras ekonomi. Det finns en möjlighet att du gifter dig till pengar.

Venus transit i det Åttonde Huset

Denna transit visar tydligt den sexuella sidan av Venus. Förmodligen kommer du att öka dina sexuella kontakter och finna glädje i fysisk närhet.

Du känner dig fulländad, genom att förlora dig själv i en relation, och du kan på ett lekfullt sätt göra nya erfarenheter, som kommer att lämna bestående intryck på dig.

Men det finns dock en ständigt närvarande risk för överdrifter, som du inte alltid kan kontrollera. Försök att hålla fötterna på jorden trots all passion.

I den klassiska bemärkelsen ägnas det Åttonde Huset åt andras resurser, eller de resurser du delar med andra. Det kan betyda stöd om du vill skaffa dig en kredit, eller ett lån, eller för att nå en ekonomisk överenskommelse som du har arbetat med under lång tid.

hilal
2008-11-05, 21:39
#11

jag har fiskarna i åttonde huset

[MargaretaA]
2008-11-05, 21:55
#12

Ja fast Fiskarna är ett Tecken. I den här tråden avhandlar vi olika Planeter i det åttonde huset Flört

hilal
2008-11-05, 23:24
#13

oj sorrySkäms borde läst ordentligt

Annons:
Kurina
2008-11-06, 21:43
#14

Nu får jag lära mig tänka om (ditt fel Margareta Glad) I det andra hussystemet har jag dom flesta planeterna i hus 7 (gammal diskussion) men i lika hus är det 4 st i hus 8 inkl solen, det är så förvirrandeRynkar på näsan.

Men en sak är säker, jag har inga problem med avslut och börja om på nytt. Att flytta till nya ställen eller börja med något nytt jobb är mitt liv i en nötskal. Skrattande Det sista stycket stämmer väldigt bra tycker jag.

Venus i 8:e huset låter som balsam för mitt kvinliga ego. Nu är det så här att jag är ganska blyg av mig men gör mitt bästa för att andra ska må bra.

Och tur med pengar vill jag ju ha förstås. Väntar fortfarande. Och det där att hjälpa andra… när ska det bli nånting över för mig?ObestämdSkrattande

[MargaretaA]
2008-11-06, 22:14
#15

Jag förstår att du tycker att det är förvirrande. Jag blir också förvirrad av det. Du måste helt enkelt titta in i dig själv och försöka känna efter vilket Hussystem som verkar stämma bäst och gå efter det.

hjälpa andra ska man göra på sina egna villkor - man är inte till hjälp för någon om man är utsliten. Först tar man det man själv behöver - sedan kan man dela med sig, om det finns nåt kvar vill säga FörvånadTungan uteSkrattande

[MargaretaA]
2008-11-12, 11:38
#16

Din Mars i det Åttonde Huset

Det åttonde huset står för avslutningar och nystarter, med pånyttfödelse och förvandling. Här gör vi oss av med det vi har vuxit ur för att skapa plats för det nya. Här går vi också ända in till kärnan av saker, skalar av det ena lagret efter andra av sånt som skymmer sikten, för att avslöja sanningen eller själva essensen i det vi vill veta mer om. Detta hus styr också arv och andra finansiella spörsmål, sexualitet och resurser vi delar med andra.

Med Mars här, är nära personliga relationer nödvändiga för att du ska känna dig lycklig och tillfreds. Du lägger all din energi och drivkraft - och passion - på att skapa band med andra och ditt sexliv är mycket viktigt för dig. Du är öppen, ärlig och direkt, men du kan rusa in dit änglar inte vågar gå, eller såra andras känslor, då du saknar takt och finkänsla ibland. Detsamma gäller för hur du tar dig an ekonomiska frågor.

Mars transit i ditt åttonde hus

I det Åttonde Huset kan Mars utvecklas på ett subtilt sätt. Om någon impuls får dig att vilja reagera negativt bör du stanna upp och tänka efter två gånger om det.

Särskilt vid denna tid kan du såra folk omkring dig, utan att  kanske ens är medveten om det. Detta kan medföra okontrollerbara konsekvenser och tvinga dig att göra drastiska förändringar i ditt liv.

Det kan komma i konflikter särskilt när det gäller resurser som du för närvarande delar med andra. Innan du använder brute force för att hävda dina intressen, vore det bättre att få en workout i sängen. Det skulle kunna lugna ner dig.

Var medveten om det faktum att, i nuläget kan din styrka och energi lätt orsaka skada för andra.

Balanserad
2008-11-13, 15:42
#17

Jag har många planeter i det 8:e huset.  Saturnus, venus, mars, månen och neptunus.

Har solen i skorpionen dessutom.

[MargaretaA]
2008-11-15, 13:16
#18

#17

oj! då är du en mycket spännande "jättehemlig" en Cool

[MargaretaA]
2008-11-15, 14:55
#19

Din Jupiter i det Åttonde Huset

Med Jupiter här, är du generös och expansiv i dina närmaste relationer med andra. Du är lycklig när du kan dela dina tillgångar med dem du älskar. Du är alltid redo att gå halva vägen för att möta någon och att förlåta dem deras fel. Dock, du kan vara otrogen mot din partner, då du drivs av ett stort behov av nya erfarenheter som vidgar dina horisonter. Med Jupiter här, bör du också ha tur med pengar, och du kan också ärva betydande tillgångar.

_Jupiters transit i ditt Åttonde hus __
Förmodligen kommer denna fas att ha en positiv inverkan på dig eftersom du kan få pengar eller andra gåvor från olika håll. Det kan vara ett arv som väntar på dig._

Oavsett vad som händer, kommer du att leta efter och fundera över dess innebörd. Kanske vill du uppleva något helt annat, vilket till slut kan förändra din livsstil dramatiskt.

Din syn på världen kan skakas om, även om det inte innebär något annat än att du kastar föråldrade idéer överbord. Om du gör ett försök att klarna dina tankar, kommer du inte att ta något lättvindigt, eftersom processen kommer att göra dig mer medveten.

Det finns en risk att du blir fanatiker eller excentrisk, men den kan inte reduceras till effekterna av endast denna transit.

Allt som allt kan man lära sig att handskas bättre med psykologisk stress och att kanalisera den i produktiv verksamhet.

Din Saturnus i det Åttonde Huset

Då Saturnus stå för gränser och inskränkningar, vill du känna att du har kontroll över dina känslor och dina nära band med andra. Du är just och rättvis - och lojal - men du kan känna dig hotad om du måste ta risker med dina känslor.

Du kan gå halva vägen för att möta någon, men inte längre. Med Saturnus här, är du också försiktig och jordnära när det gäller pengar och du tar aldrig några risker. Detta kan slå åt två håll, då du kan hålla igen och därigenom gå miste om verkliga möjligheter som kommer i din väg.

 Saturnus transit i det Åttonde Huset

Under denna tid bör du komma till insikt om att det är bättre att leva oberoende av andra människor och deras resurser. I klassisk Astrologi står det Åttonde huset för andra människors välstånd. Saturnus kommer att visa hur du har organiserat denna aspekt av ditt liv.

Kanske är du nu på egen hand och tycker att det är svårt. Om du någonsin bli helt oberoende kommer du att ha levt upp till Saturnus utmaning och du kommer att vara i stånd att känna igen nya möjligheter i ditt liv.

I det Åttonde huset kommer Saturnus att tvinga dig att göra förändringar i ditt liv som kan ta en drastisk vändning. Du kommer inte undan från att ta en titt på den obehagliga sidan av din personlighet. Det kommer också att sätta dig under press att ta vissa risker. Dessutom kommer du antagligen att få veta mer om dina egna personliga behov och din sexualitet.

[BigMama]
2008-11-15, 20:49
#20

#16 Inte mycket positivt just nu tror jag… Jag hoppas jag inte sårat någon nu!

Annons:
[MargaretaA]
2008-11-16, 18:51
#21

Din Uranus i det Åttonde Huset

När det gäller dina närmaste relationer till andra är du en rebell. Det enda som betyder något för dig är friheten att upptäcka den verkliga sanningen, och leva den, och du har ingen tid till övers för dem som är rädda att vara sig själva, eller som är rädda för att bryta formen och leva livet som de vill. När det gäller att hantera dina pengar, eller andras, kan du vara briljant och inspirerad - eller totalt oberäknelig. Du kan också plötsligt och oväntat ärva pengar. Du kan också förlora dem lika snabbt.

Uranus transit I det Åttonde Huset

I klassisk Astrologi står det Åttonde huset för de resurser som delas med andra. Uranus kommer att finnas kvar här i sju år och inleda stora förändringar i ovan nämnda område, så långt förändringar är nödvändiga.

Om du skulle ha gjort sig beroende av någon eller något kommer du att märka det med tiden. Det åttonde huset är Skorpionens hus och Pluto som berör intensiv förvandling tillsammans med förnyelse, är dess planet

Uranus i spelet kommer det dock inte att bli en subtil process, utan snarare på ett plötslig explosiv sätt, vilket också kommer att provocera fram frågor om ödet.

Ofta förknippas döden med detta hus, men med döden behöver man inte alltid mena en absolut fysisk död. Det kan också gälla strukturer i en persons liv som inte längre är nödvändiga och när de ändras, kan det leda till en "död" av den gamla vilket gör plats för något nytt att växa.

[MargaretaA]
2008-11-18, 14:47
#22

Din Neptunus i det åttonde huset

Med Neptunus, planeten som hjälper oss att överskrida våra inskränkningar och begränsningar, är du mycket öppen i dina personliga relationer med andra. Du kan ge av dig själv helhjärtat till någon och känna dig som ett med dem - och med livet - på en djup nivå.

Du kan betrakta sex som en väg till något högre, mer än bara en form av kontakt mellan två människor. Ibland, kan du också använda dina intima relationer som en flykt från den tråkiga vardagen.

När det gäller gemensamma finansiella frågor, tillgångar du delar med andra, kan du vara för generös ibland, eller låta andra övertala dig att riskera pengar på orealistiska, högtflygande idéer.

Neptunus transit i ditt Åttonde Hus

Vid denna tid kommer du att försöka finna din innersta varelse, men du kan lura dig själv.Du vill hitta livets hemligheter och finna din plats i universum. Eftersom du är känslig för dolda undermedvetna världarna,kanske du ägnar dig åt "esoteriska" studier.

I vilket fall som helst kommer det att innebära en längre utvecklande fas samtidigt som du samlar erfarenheter och förhoppningsvis kommer att se mer i slutet. Sakta men säkert kommer gamla, trötta strukturer att dö ut att göra plats för en ny ordning i ditt liv.

Det bästa vore om du var bara köper saker som du verkligen har råd med. Bli inte för självsäker, utan räkna noga. Annars kan du felbedöma en finansiell transaktion och sluta med mindre än du investerade.

[MargaretaA]
2008-11-20, 14:33
#23

Din Pluto i det Åttonde huset

Den passionerade planeten Pluto, är som starkast och mest hemma i det åttonde huset. Som ett resultat, är ditt sätt att fungera i nära relationer både dramatiskt och intensivt. Du nöjer dig inte med ett ytligt liv, utan behöver få pröva höjderna - och dyka i djupen - av passion och känslor, för att kunna känna dig levande. Du tar inte lätt på något, inte heller visar du dina känslor innan du känner någon väl. Med Pluto, som härskar över välstånd, kan du mycket väl få ärva pengar. Du har också ett medfött sinne för finanser och du kan se ett projekts fulla potential långt före alla andra.

Plutos transit i det Åttonde Hus

I det Åttonde Huset, Skorpionens hemvist, känner sig Pluto hemma. På sin långa resa genom det här huset handlar det om omvandlingen av självet. Ämnen som död och reinkarnation kommer att betonas här. Särskilt om Pluto formar aspekter med andra planeter i detta hus, kan saker hända som kommer att tvinga dig till en konfrontation med döden.

Det betyder inte din egen död, men den kallar uppmärksamheten till sig i din omgivning. För en person som har uppnått en hög ålder vid denna transit, kommer den sannolikt att förbereda denne för det oundvikliga slutet, på ett sätt som kan vara till hjälp för en fridfull övergång.

Devina
2008-12-04, 14:30
#24

Med solen, merkurius, venus, uranus, pluto i 8:e huset får jag utse mig till en riktig "djuping"Flört

Jag gillar inte att lära känna en människa enbrat ytligt utan vill gärna tränga in i personligheten på ett djupare plan. Jag känner mig levande även i krissituationer så en del människor vill dra sig undan. Jag är en sådan som gärna tar i tu med vänner som har problem och genomgår kriser.

Jag gillar givetvis ämnen som astrologi, reinkarnation, andlighet osv….

Som person är jag nog lite "hemlig" även om de flesta tror att de känner mig väl. Jag berättar inte vad som helst för vem som helst.

En annan sak som stämmer bra på mig med solen i 8:e huset är att jag har en mamma som hjälper mig ekonomiskt i mycket. Inte så att jag inte tjänar egna pengar och klarar mig. Hon har relativt gott ställt och vill ge mig pengar och saker. Likaså har jag ett ganska stort arv (ekonomiskt) att vänta.

[MargaretaA]
2008-12-04, 17:55
#25

Ja du har verkligen fullt hus där, och när du beskriver dig själv så verkar du leva upp till det också Flört

Är det inte en underbara motsättning, att samtidigt som dessa personer - med stark Skorpion/Pluto/Åttonde hus inflytanden - är lika otroligt bra på locka hemligheter ur andra, som de kan bevara sina egna TystCool

Devina
2008-12-05, 10:13
#26

Ja, du Margareta…Du har så rätt! Lite manipulativ är man nog mot sin omgivning och kan konsten att få andra att sjunga som kanariefåglar Flört

[MargaretaA]
2008-12-05, 19:58
#27

Skrattande

Annons:
Tiamat
2009-10-18, 22:19
#28

jag har venus i fiskarna i hus 8.

Mairi
2009-10-25, 18:21
#29

Hejsan!

Jag har både solen och merkurius i åttonde huset, och dina texter stämmer mycket bra… bortsett från att jag är rent handikappande ointresserad av pengar och ekonomi och att göra affärer.

När jag lyckas se pengar som energiflöden blir de lite roligare, men bara då… nåja, det finns säkert förklaringar till det med i nåt av de andra husen! ;-)

Tack för en intressant artikelserie, du formulerar dig både intressant och lättförståeligt!

Upp till toppen
Annons: