Annons:
Etikett2-personliga-horoskop
Läst 2410 ggr
Ewa-Marie
2008-09-17, 23:29

Hej..

Hittade nu hit!Jätteroligt!

Jag har alltid varit intresserad av Astrologi,varit hos flera astrologer under åren..Alla de har sett olika saker,eller kanske bara focuserat på mig ur olika vinkar..

Jag har läst lite om just de olika husen osv..men känner att jag sklle vilja gå någon nybörjarkurs för att förstå bättre!

Är det någon som vet en bra lärare/astrolog i Göteborg som håller kurser?

Jag är född på Påskafton..

Har solen i vädur,har accendenten i lejonet..månen i skorpionen

Har jods finger i mitt horoskop?Ingen luft!Har även två kosmiska kors i mitt astrologi..

Ni som kan astrologi..säger det här er något?

Roligt att jag hittade hit!

Annons:
[MargaretaA]
2008-09-18, 00:55
#1

Hej Ewa-Marie och välkommen hit Glad

Möjligen är jag lite "yrkesskadad" men jag har svårt att föreställa mig horoskop i huvudet. Det är bra mycket lättare med hela kartan framför ögonen. Men jag gör ett försök för träningens skull.

Vädur, Lejon och Skorpion i nyckelpositioner skvallrar om en stark personlighet som sannolikt gör ett visst intryck på din omgivning. Du är nog ingen blyg liten blomma som låter andra dominera dig - det är nog snarare tvärtom Flört

Det här med jod och kosmiska kors är inte min starka sida, så förhoppningsvis finns det fler som kan svara på din fråga.

vad gäller kurser i Göteborg kanske denna tråd kan vara till nytta

HERMES ASTROLOGISKOLA

fråga gärna mer om du undrar över något!

Ewa-Marie
2008-09-18, 02:26
#2

Hej och tack för ditt varma välkommande!

Tack för upplysningen men jag är inte intresserad av esoteriska horoskop..vet att det finns sideriska och vediska ..men jag vill nog lära mig det klassiska först..

Tack för din tolkning..jo,det stämmer nog på mig..men jag kan vara blyg också,speciellt i sociala sammanhag..det är väll skorpionen i mig!

Ska bli roligt om någon hade något angående jodden i mitt horoskop..jag har ju fårr förklaringar,men det är roligt med andras syn på detta..

Om ingen annan vet så delar jag gärna med mig det jag vet om just detta!

[MargaretaA]
2008-09-18, 10:38
#3

ja jag har fullt upp med den klassiska - den kommer man långt med.

Blyg Skorpion? Njaäe… är de inte snarare hemlighetsfulla. men det beror ju på hur aspekterna ser ut också.

Det här med "jodden" - alltså stavas det verkligen så?

Jag tror att det är ett av de aspektmönster som jag knappast har hört talas om. Du får gärna berätta mera Glad

Ewerhof
2008-09-18, 13:06
#4

Jods finger kallas väl också Guds finger? Alltså att man är lite beskyddad ovanifrån? Jag tror jag också har en i mitt horoskop, om jag inte missminner mig. Eller så var den inte särskilt stark. Nåja, det borde ju finnas lite att läsa om det någonstans.

Edit: Saturnus R Stenbock och Jupiter Vattuman i konjunktion i 4:e huset och så de två i opposition till Mars i 10:e i Lejonet.

Fritt fram för tolkningar. Någon?

[MargaretaA]
2008-09-18, 15:22
#5

Det är jättekul att ni skickar in lite nötter att knäcka, men det är lättare att hitta för alla om man startar en ny tråd i just det ämnet.

Kan du inte starta en ny "tolka mitt horoskop" tråd och ställa din fråga där Ewerhof. Jag lovar att jag ska göra ett tolkningsförsök dåFlört

Ewa-Marie
2008-09-18, 19:55
#6

Hej igen..

Enligt den horoskop tolkningen jag fick så var just jod ,guds finger som pekar mot mig..dvs jag har en förmåga,en gamal från tidigare liv som jag kommer väcka upp..oftast i 49 eller 56 års ålder..Också att man är ganska obekväm,talar om sanningen som ska spegla just guds förmåga att ta fram sanningen i ljuset..Kan bli illa omtyckt,eftersom sanningar ofta är obehagliga..(jadå!)

Det karmiska korset vet jag mindre om..bara att det är som korset som Jesus bar..dvs människor med komsmiska kors bär inte bara sina egna bördor utan även andras..(jag är flickan med svavelstickorna!)

Att vara utan ett element helt och hållet betyder att man är fulllärd på just det området..jag har ingen luft,jag har alltså fullbordat min intelligens!Arbetat under många liv som forskare och en mental auktoritet..Borde därför vara någon sorts lärare..

Ghandi var tex utan eld och därför född till att bli en andlig ledare..

Inte konstigt att jag valt de starka tecken som jag faktiskt har..skulle väll inte överleva annars;)

Annons:
Ewa-Marie
2008-09-18, 20:08
#7

Nu hittade jag en kille som heter Rick..som är astrolog sedan 25 år!!Jag lade in en fråga om han kunde berätta hur han ser på just mina frågor angående mitt horoskop..Hoppas han har lust att ge sin syn på det!

Jag vet ju inte om det jag skrivit verkligen är rätt!Eller så finns det många sätt att tolka på?

[Vintersaga]
2008-09-18, 23:53
#8

#7 - Hmm… att jag hållit på med astrologi i 25 år är ingen garanti för att jag kan en massa. Jag har, precis som flera andra här, fokuserat på det klassiska horoskopet och har då snubblat över Yod, eller "Guds finger" (även kallad Ödesfingret). Har en själv, så jag vet vad det innebär för mig

Jag säger som Maggan här ovan - lägg in ditt horoskop så att vi kan se en bild av hur det ser ut. Att ha en Yod med solen, saturnus och neptunus är inte alls samma sak som att ha en Yod med månen, venus och uranus!

Vad gäller de övriga aspektmönstren du nämner så behöver jag se dem för att veta vad de egentligen är… och vilka planeter som är involverade…

När det gäller att man saknar ett element så håller jag definitivt inte med om att man är färdiglärd! För mig betyder det bara att det är ett område som man behöver kämpa lite extra med för att ge uttryck åt! Dessutom tycker jag luft snarare är kommunikation - inte nödvändigtvis intelligens…

Däremot tyckte jag din tolkning av Yod var intressant - sen är det upp till planetenergierna att avgöra hur den förmågan uttrycker sig och inom vilka områden :-)

Lägg in ditt horoskop så kan vi tolka lättare.

mvh Rickard

[MargaretaA]
2008-09-19, 00:49
#9

Jag håller med Rickard om att man inte kan kallas färdig för att man saknar ett element. Enligt mig är ett underrepresenterat element en brist som vi måste försöka att kompensera på annat sätt.

Sedan går det inte att få summa noll heller. Vi har alla zodiakens tecken i våra horoskop - så du har alltid tre lufthus att ta till i nödfall - kolla vilka hus det gäller så vet du inom vilka livsområden du har möjlighet att tanka lite extra luft Flört

Ewa-Marie
2008-09-19, 00:53
#10

#7..Hej!

Tack för att du svarade..

Jag håller med dig..färdiglärd blir man banne mig aldrig!

Angående just saknaden av ett element så får jag hålla med dig..jag har alltid fått kämpa med min kommunikation..å andra sidan förstår jag astrologens beskrivning..har man hållt på med något under många liv,och föstår mycket om detaljerade saker så blir man så specialiserad så att det blir svårt att dra ner kunskapen till en förstålig nivå..alltså kunskapen ligger på en annan nivå..Om man nu ska beskriva just luft så är det väll inte bara intelligens,eller kommunikation..det måste också vara den här detaljerade kunskapen?oavsett på vilken nivå den ligger på??

Nu till ett annat problem..jag är inte tillräckligt smart för att veta hur jag ska få in mitt horoskop här;)

Någon som kan berätta hur jag ska lägga in det?Måste väll förmodligen scanna eller?

Ewa-Marie
2008-09-19, 00:59
#11

#9..Hej!!

Måste bara säga att det verkligen är roligt att jag hittade till era sidor här!

Angående det saknade elementet så är det faktisk fler som just uttryckt det så!,att man är färdig med just det elementet och att man därför bär den kunskapen inom sig…Varför vet jag ju inte,men det är uppriktigt roligt att diskutera detta..

Tack för era svar!

[MargaretaA]
2008-09-19, 02:46
#12

jag kan ju bara säga precis som Rickard att jag också har hållit på med astrologi i snart 25 år. Jag har aldrig stött på denna förklaring. Det verkar osannolikt att de element som försvinner skulle vara avklarade. Hur går det då med rejält utveckade människor som har klarat av alla elementen? vad blir det då kvar?

En sympatisk beskrivning jag sett om bristen på luft är att dessa personer har svårt för oviktigt småprat om ditten och datten. Vi föredrar att prata om det som är stort och betydelsefullt.

Jag har själv dåligt med luft och kan bara hålla med. Ointressant kallprat har aldrig varit min tekopp Tyst

[MargaretaA]
2008-09-19, 12:31
#13

jag kan fixa ett digital horoskop åt dig. gör så här

Gratis horoskop - kartan

Annons:
Ewerhof
2008-09-20, 01:29
#14

Jag hade mer tänkt att en tolkning av 'min yod' skulle kunna ge lite exempel på det vi talade om men jag lägger gärna en ny tråd i ämnet.

Ewa-Marie
2008-09-20, 23:59
#15

#14 ska försöka få tag  i mera info..har du hittat något nytt?Har läst lite på engelska sidor nu i kväll..är kanske lite för trött..får nog läsa mera i morgon!

[MargaretaA]
2008-09-22, 09:39
#16

#14 jag tänkte att det kunde vara bra med en egen tråd för Yodar så blir det lättare att hitta om fler är intresserade.

Upp till toppen
Annons: