Annons:
Läst 506 ggr
pockan
2021-10-15, 12:13

Transit chart

Hej!

Hur viktig är ”transit chart”, bör jag hålla koll på den?

Min ser ut så här för tillfället, vad betyder det?

Tacksam för all hjälp, håller på att lära mig. Jag tycker att astrologi är så otroligt intressant!

Annons:
pockan
2021-10-15, 12:18
#1

Min birth chart, om det betyder något i sammanhanget 🤔🤗

RosaKatten
2021-10-16, 08:56
#2

Hej Pockan!☀️

Vad roligt att du är intresserad av astrologi och vill lära dig mer!

Det kan vara intressant att ha koll på transiter eftersom det förklarar mycket av vad som sker inom oss och runt omkring oss. Transiter påverkar oss olika mycket. Dels har vi snabba transiter som bara varar någon eller några dagar, och dels har vi transiter som kan vara i månader eller till och med år.

De snabba transiterna är de planeter som rör sig snabbt över himlavalvet. Solen, månen, merkurius, venus, mars. Det kan absolut vara kännbart, särskilt om de rör sig över en känslig punkt i din natal chart, men det är inga djupgående transiter. Sen har vi de yttre planeterna som rör sig långsamt. Om en sån är i aspekt med någon av dina personliga planeter kommer du att känna av en mer djupgående effekt under en längre period. Om de inte är i aspekt med någon av dina personliga planeter kommer du inte att påverkas på det personliga planet, däremot kan det påverka samhället i stort och du kan märka av det på så sätt.

Enklast är att du gör en kombinerad natal och transit-chart, där transiterna ligger ”ovanpå” din birth chart på samma bild. Du hittar en sån på Astro.com. Där går du in på ”Extended Chart Selection” och väljer ”Natal chart and transits” under fliken Chart type. Då blir det mycket tydligare hur transiterna påverkar just dig.

Upp till toppen
Annons: