Annons:
Etikettaspekter
Läst 18996 ggr
Farwuq
2012-06-18, 18:35

Konjuktion

När två eller flera planeter befinner sig nära varandra i horoskopet, säger man att de bildar konjunktion med varandra. Konjunktionen är den starkaste aspekten i horoskopet.

En konjunktion är när två himlakroppar eller andra punkter med liknade status (t.ex. Ascendenten) befinner sig mycket nära varandra. Men brukar att 10° avvikelse från varandra är godkänd.

Innebörden är att planeterna och/eller punkterna som ingår bildar tillsammans en förening av sina respektive energier. De är uppblandade, därför de agerar de tillsammans. Ju närmare de är varandra desto påtagligare blir dessa kombinerade energier, kraften är större och annorlunda än summan av de inverkande planeterna. Det är som om de har bildat ett nytt slags ”planetpunkt”, en punkt som innehåller de ingående planeternas anlag, men dessutom därutöver sitt eget särdrag.

En konjunktion är en mycket viktig tilldragelse i ett horoskop, men det gäller att vara observant på var de ligger i horoskopet. Man ska vara observant på zodiakteckens och husens gränser. Konjunktionen försvagas och får en annan karaktär om den går över hus- eller zodiakgränserna. Här bör man notera att ett hus eller zodiaktecken är starkare i sin början än i sitt slut.

Eftersom varje planetpunkt rör sig över zodiaken med olika hastighet, skiljer det i hög grad på hur ofta de kommer i konjunktion med varandra. Sker det ofta har de mest en individuell karaktär i horoskopet, sker det sällan är deras betydelse gemensam för större grupper eller hela generationer.

Frekvens för de yttre planeternas konjunktioner:

Saturnus

Uranus

Neptunus

Pluto

Jupiter

20 år

14 år

13 år

12 år

Saturnus

45 år

36 år

33 år

Uranus

171 år

127 år

Neptunus

492 år

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Amon
2012-07-17, 00:06
#1

Jag tycker att det här med konjunktioner är faschinerande och de är oftast tydliga och framträdande kraftpunkter i horoskopet.

Men jag brukar använda en strängare "orbis" än tio grader. Max en fem - sex grader för att kallas för konjunktion - eller uppåt högst sju - åtta grader om det gäller konjunktioner till solen, månen eller Ascendenten. Ju närmare planeterna står varandra - desto starkare blir den förstås - och allra bäst är om den är inom ett par - tre grader.

Det är intressant att se hur planeter i konjunktion med tex. Solen, Månen och Asc - kan påverka energin av deras egen plats i tecken och hus.

Många har tex Solen i konjunktion med Venus eller Merkurius - då deras banor går väldigt nära solen - från jorden sett. När venus "smälter samman" med solen - så ger det också personen en hel del extra charm och positivitet - och med merkurius nära solen - så får vi plöstligt en mera rörlig, kvicktänkt och kommunikativ person.

Om Solen tex befinner sej i konjunktion med den allvarliga Saturnus - i Skyttens tecken - så ger då Saturnus ett större allvar och målmedvetenhet till Solens placering i den glada och sorglösa Skytten.

Och motsatt - om Solen i Stenbocken bildar en konjunktion till Jupiter - så lättar den betydligt upp den allvarsamma och strävsamme Stenbockens inställning till livet.

Amon
2012-07-17, 00:36
#2

Vissa år har vi väldigt ovanliga konjunktioner mellan de långsamma planeterna - och då föds det många barn med dessa mycket ovanliga kraftpunkter i sina horoskop. Och beroende på var de hamnar - i vilket tecken, hus och om de är nära någon speciell planet eller axel - så kan de få större eller mindre betydelse i varje enskilt horoskop.

Från slutet av oktober 1955 - till mitten av juli 1956 befann sej Jupiter och Pluto i konjunktion alldeles i slutet av lejonets tecken. Jupiter står bla. för expansion - och Pluto som står för transformation - död och pånyttfödelse. (Lejonets tecken är ju också "kungen" av stjärntecknen - och den som gärna vill synas och glänsa..) Denna konjunktion är väldigt kraftfull - och där den hamnar på en speciell plats i horoskopet hos vissa personer - så kan den ge en enorm kraft och påverkan.

Det var det året det föddes så många framgångsrika svenska sportstjärnor - som Ingemar Stenmark, Björn Borg, Linda Haglund, Frank Anderson mfl.

Åren 1964 - 1968 befann sej Uranus och Pluto i konjunktion i mitten av jungfruns tecken. Många är födda med denna mycket ovanliga konjunktion - som är otroligt kraftfull. Det sägs att det är dessa "barn" - nu är de snart i femtio-års åldern - är de som skall förändra världen..

Farwuq
2012-07-17, 07:43
#3

Ja, konjuktionerna är intressanta.

Det stämmer att orbisen är ett ämne för diskussion, ungefär som när det är mörkt och när det är ljust på morgonen. Givet är att det inte finns en absolut gräns utan den är smygande, men kan ana eller man kan märka det tydligt. Med en bredare och något generösare orbis kan man även fånga det mer subtila. Men som du säger så är det de inblandade punkterna som avgör tyngden i det hela.

Som du säger så ger de långsamma planeterna upphov till ”generationerna”. Jupiters omloppstid på ca 12 år genererar grupperingar som t.ex. ”40-talister” etc. Eller som i ditt exempel till framgångsrika idrottsmän Världsförändrarna från 60-talet, de ger lite hopp om framtiden.

Själv är jag född med en stor komet på himlen nämligen Arend-Rolands komet, den förefaller inte ha haft särskilt positiva influenser, den ligger - om jag inte räknat fel - i sextil till Merkurius, kvadratur till ASC trigon till Uranus och opposition till Jupiter.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Marsel2
2018-02-08, 16:17
#4

Puffar* Intressant med konjunktioner! Är det fler härinne som har en eller flera spännande konjunktioner i sitt födelsehoroskop?

RosaKatten
2018-02-10, 14:26
#5

#4 Hej Marsel2! Ja visst är det intressant med konjunktioner. Jag har några stycken i mitt födelsehoroskop, med orber på mellan 1-4 °. Sen har jag en konjunktion mellan Mars och Merkurius med en orb på 8 ° och det är lustigt nog den konjunktionen som är allra mest uppenbar för mig, trots den vida orben. Har du själv några konjunktioner och känner du av dem?

Kyllan56
2018-02-11, 18:36
#6

Jag har en mycket stark konjunktion där det inte ens skiljer en grad. Det är mellan Asc/Månen.  Inte konstigt att jag ofta fått höra att jag inte kan dölja mina känslor och har mycket talande ögon. Många förändringar i mitt liv.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
Rebeccathulin
2018-02-11, 19:49
#7

Intressant! Jag själv har min måne i första huset och Pluto retrograd i konjunktion med ascendenten (som är i skytten). Har länge haft rätt svårt att tolka dessa aspekter då de för mig känns motsägesfulla. Skulle uppskatta hjälp med att förstå detta hus.

Kyllan56
2018-02-11, 22:10
#8

Första huset står för din gestalt och kropp. Så med månen i första huset är man öppen med sina känslor. Pluto i konjunktion Asc indikerar många yttre förändringar i utseendet. Man vill gärna ha kontroll i sitt liv och kan även vilja ha det i andras.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Marsel2
2018-02-12, 06:57
#9

5# Jag har inte fördjupat mig riktig i mina egna konjunktioner så att jag kan säga att jag känner av dem. Ser att jag som du Rosakatten har en konjunktion mellan Merkurius och mars. Hur fungerar den dig?

RosaKatten
2018-02-12, 15:12
#10

#9 Marsel2, jag upplever att Merkurius-Mars ger ”driv” i tanken så att säga, en snabbtänkthet med lätt att se helheten i olika situationer. Allt ska gå undan och när människor omkring mig inte hänger med kan jag bli skitirriterad och i värsta fall åker dom på en verbal skopa. Känner du igen något av detta? Jag har iofs konjunktionen i lejonet vilket kanske ger mer passion och temperament än mindre eldiga tecken. Sen har jag också en sextil mellan Mars och Uranus vilket ytterligare spär på temperamentet. Det blir en del plötsliga vulkanutbrott ibland. Jag har lugnat mig med åren, och istället för att förbanna hetsigheten uppskattar jag den mentala kapaciteten och drivkraften jag har.

Marsel2
2018-02-12, 22:51
#11

10# Rosakatten.. Hehe det du beskriver om att bli skitirriterad på andra som inte hänger med, stämmer rätt bra in på mig med. Och jag känner igen mig i det främst i mitt jobb, inte så att jag är någon tyrann, men vill gärna ha kontroll och ordning. Gillar inte när jag inte har någon koll. Jag har nog inte problem med att säga vad jag tycker o tänker heller. Gillar att hitta lösningar på problem, märker rätt ofta att jag redan sett lösningen innan andra gjort det. Jag har konjunktionen i kräftan. Vad det kan stå för vet jag mindre om. Men förutom konjunktionen så har jag sextil, kvadraturer, trigoner åt alla möjliga håll från mars och Merkurius, men har som sagt inte kommit så långt där jag har kollat upp vad det kan stå för..

RosaKatten
2018-02-13, 18:07
#12

#11 Ja det där med problemlösning känner jag igen. Jag märker precis som du att jag ofta redan har sett lösningen innan andra gör det, och jag blir så himla förvånad att folk inte ser det. Det är så självklara grejer. Jag har hur lätt som helst att organisera upp situationer och blir väldigt handlingskraftig när det behövs. (Om det däremot inte behövs är jag väldigt bekväm och gör inget onödan, men det har nog inte med den här konjunktionen att göra😊) Mars och Merkurius i kräftan vet jag inte så mycket om men det kanske någon annan kan berätta mer om!

NaLek
2018-11-27, 19:39
#13

Hej. Är nybörjare och försöker förstå detta med konjunktion. Jag har konjunktion i ascendenten (se bild) men ligger den i 12:e huset? Förstår inte riktigt i vilken ordning jag ska tolka detta.

Annons:
RosaKatten
2018-11-28, 10:27
#14

Hej NaLek och välkommen hit!🤗 Jag ska kika på ditt horoskop och återkommer under dagen!

RosaKatten
2018-11-28, 12:34
#15

Vilket spännande horoskop! Jag är ingen stjärna på att tolka horoskop än, men jag ska försöka förklara lite grann och så tar vi det därifrån. Du har både ascendenten, Merkurius och Neptunus på 20 ° i skytten. Planeter som ligger så nära asc tolkas tillsammans med asc i första huset. När flera planeter eller vinklar ligger tätt ihop förstärker dom varandras egenskaper, och särskilt starkt blir det när orben är så tajt som här (att alla tre ligger på samma grad). Man kan därför säga att den här konjunktionen har en väldigt stark påverkan på dig. Ascendenten står för det inlärda beteendet, det vi visar utåt, det andra ser. Merkurius står för hur vi kommunicerar och hur vi tänker. Neptunus handlar om andlighet, kreativitet, känslighet. Du har också en måne-Pluto-opposition. Denna är viktig att ta med i tolkningen av din asc eftersom den har så stark koppling hit (månen bildar en fin trigon med asc och Pluto en sextil med asc). Månen står för modern, känslolivet och hur vi söker trygghet, Pluto står för kontroll och transformation. Med allt detta så tätt ihopkopplat med din ascendent är du en väldigt intuitiv och receptiv person med stor förmåga att läsa av andra och känna av subtila energier som andra inte känner, kanske rent av telepatisk. Du plockar lätt upp andras känslor och sinnesstämningar. Man kan säga att du kommunicerar med alla sinnen. Du har också ett rikt fantasiliv och är väldigt kreativ. Relationen till din mor eller någon annan modersfigur kan ha gjort ett starkt intryck på dig som barn. Du lärde dig tidigt att läsa av din omgivning och ställa in dig på deras frekvens. Det kan också finnas en stor underliggande rädsla för att förlora de som står dig nära och det blir därför väldigt viktigt för dig att hitta tryggheten inom dig själv, kanske genom personlig utveckling och andligt arbete. Med måne-Pluto-opposition är det vanligt att man inte gärna delar med sig av sitt inre känsloliv, men trigonen mellan månen och Merkurius-Neptunus-asc kan nog väga upp det eftersom det som finns på asc brukar vara väldigt synligt för omgivningen. Ibland kan du kanske känna att andra inte riktigt förstår dig och det kan bero på att andra helt enkelt inte ser det du ser, eller att du inte alla gånger kommunicerar så tydligt. (Neptunus kan vara lite svår att få grepp om.) Nu har jag bara fokuserat på konjunktionen på din asc och måne-Pluto-kopplingarna hit. Jag har inte gått in på stjärntecken och hus, men det är en början iaf. Kom gärna med återkoppling och fler frågor😊

NaLek
2018-11-28, 16:43
#16

Hej RosaKatten. Tack snälla för ditt utförliga svar. Andligt arbete är precis där detta börjar. Mycket stämmer i det du skriver. Jag vill lära mig hur jag kan hantera det jag upplever har upplevt genom olika verktyg. Och nu vill jag lära mig mer om astrologi:) Tänker att det blir lättare att hantera och utvecklas när man vet hur man kan utvecklas och vad man kan utveckla. Fick svar på min fråga att dessa planeter påverkar mig mycket Merkurius och Neptunus. Vilket är något jag kan arbeta med till en början. Allt är ju en del i stort mönster:) Pluto känns tydlig och stark men har svårt att förstå effekten och betydelsen som varit och kommer. När du skrev att alla tre ligger på samma rad, vad mena du då? Måste säga att jag tycker det är svårt fast väldigt roligt:) Varma hälsningar NaLek

Kyllan56
2018-11-28, 17:41
#17

#15 Bra tolkning RosaKatten.  Du har verkligen utvecklats och kommit långt som astrolog!❤️

Det jag skulle vila lägga till är att Acendenten också har att göra med utseendet. Neptunus är svår att greppa, som RosaKatten skrivit. Men Neptunus och Venus på Asc har du förmodligen ett attraktivt yttre, nästa esoteriskt. Du har en  kvadraturer till Saturnus vilket kan göra att du får jobba lite med att värdera dig själv. Du ogillar säkert konfrontationer och kan av den anledningen dra dig undan till din egen värld snarare än konfrontation. Kan bero på man inte tog så stor hänsyn till det du representerar.  Kan vara så att känsloyttringar inte direkt förekom i din barndom. Du kan ha fått intrycket att din mamma inte värderades som person för att hon var kvinna, vilket kan ha försvårat för dig att hitta din identitet och värde som kvinna. Men med Neptunus på Asc. har du med all sannolikhet dragit dig undan och dagdrömt om en bättre värld och tillvaro för dig.

Du har e oerhörd utvecklingspotential i ditt horoskop. Din ascendenthärkare Jupiter(som styr Skytten) befinner sig i 8:de huset som står för transformation. Jupiter är i Trigon med din Sol i Stenbocken, vilket visar att ju äldre du blir desto säkrare kommer du bli. Du kommer genomgå en hel del transformationer i ditt liv. du har både fantasin och den analytiska förmåga som krävs för att detta ska ske.  Dessutom har Skytten en stor förmåga att gå på djupet av det som intresserar dig, om det är din egen utveckling eller intressen. Du får även mycket hjälp av din Sol i Stenbocken, som gör dig uthållig, ambitiös och målinriktad, så länge inte dagdrömmandet får för mycket plats. 

Låt ingen partner köra med dig, utan jobba på att du får vara viktig. Jag har inga tvivel på att du kommer lyckas med dig själ, då det finns oerhört mycket kraft och utvecklingspotential i ditt horoskop.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

RosaKatten
2018-11-29, 11:03
#18

#16 Vad roligt NaLek att det var mycket som stämde! Men som sagt, det var bara en liten liten del av en större helhet men man får ju börja någonstans. Kyllan som är oerhört kunnig har ju fortsatt tolkningen och tagit med fler aspekter som du kan titta på (även om det blev lite tokigt just den här gången för det är ju Merkurius och inte Venus som ligger på asc. Inte så lätt att se Merkurius-symbolens ”antenner”, jag hade också svårt att se dom). Jo, jag menade att alla tre ligger på samma grad, inte rad😊 Alla tre ligger på 20 ° och då blir konjunktionen väldigt stark. Om Merkurius t ex hade legat på 16 ° och Neptunus på 25 ° hade konjunktionen inte varit lika kraftfull. Ju tajtare orb desto starkare aspekt. Hänger du med? Pluto är en spännande planet, jag har själv en starkt placerad Pluto så jag har lärt mig en del om det. Hur känner du av din Pluto? Astrologin är ett otroligt bra verktyg för att förstå sig själv och andra. Jag har lärt mig jättemycket på den tid jag har varit här i forumet och det är himla kul men också svårt, precis som du skriver. Här är en jättebra lathund i hur man tolkar horoskop: https://astrologi.ifokus.se/discussions/58c807238e0e7418af000113-att-tolka-ett-horoskop-latmask Det är bara att du ställer frågor om det du undrar över. Vi är flera som kan hjälpa dig, även om inte alla är inloggade och kan svara varje dag. Jag lär mig också på att försöka förklara för någon annan så det är bara att köra😊

RosaKatten
2018-11-29, 11:04
#19

#17 Åhh tack Kyllan!! Jag har den bästa läraren vet du.❤️😍 Det är så roligt att se ett inlägg från dig igen, jag lär mig så mycket av dig. Vill du förklara hur du ser den stora kraften och utvecklingspotentialen i NaLeks horoskop? Är det Jupiter och stelliummet i åttonde huset kombinerat med dom intuitiva egenskaperna och en stark Pluto?

NaLek
2018-11-29, 12:37
#20

Hej Kyllan56. Dagdrömmar:) min egna sfär. Tack snälla för dina ord. Samma som RosaKatten mycket stämmer. Har alltid varit stark och ärlig men fått slå mig fram för mitt egna jag. Och i detta med astrologi så tror jag att det kan ge en kompass till när det kanske är lite bättre för ett val eller beslut. Och hur även jag kan lära mig att sortera vad som är fantasin och vad som verkligt. Gällande partner så gjorde jag det, gav mig och förändrades. Jag var inte sann mot mig själv och det fick mig verkligen ur balans. Tog många år att komma tillbaka och är fortfarande inte klar. Astrologi är verkligen komplext och jag ser fram emot att lära mig mer. Hur ser du på tidigare liv och astrologi? Varma Hälsningar NaLek

Annons:
NaLek
2018-11-29, 12:37
#21

Hej RosaKatten:) Pluto känns som en våg av kraft som kan ge mig styrka att utföra något svårt men kan oxå göra så att det går för långt. Att jag håller tre starka rep men jag behöver hålla spänsten lika spänt hela tiden. Balansen i att blunda, lyssna och känna. Sen ska tilläggas att om det är Pluto vet jag inte utan det är min känsla och den blev starkare efter det du skrev. Men som sagt jag lär mig lite i taget. Och jag kanske kommer att känna och se saker helt annorlunda ju mer jag lär mig:) Besluten jag har tagit i mitt liv hade jag kanske tagit vid ett senare tillfälle eller tidigare om jag haft mer kunskap. Dvs att jag tror att ex ett beslut/val kan påverkas av den andre i dennes stjärnposition och av mina. Frågar dig oxå om hur du ser på tidigare liv och astrologi? Känner du av din Pluto? Isf gör du det i perioder eller är den stabil och stark? Vad betyder Pluto för dig? Hoppas det inte blev för många frågor nu😁 Tack för lathunden:) och all hjälp🌸 Varma Hälsningar NaLek

Kyllan56
2018-11-29, 19:09
#22

#19 Tack RosaKatten! Huvudet på spiken, det är just därför.  Jupiter expanderar och växer, så det är genom transformation den största tillväxten kommer att ske. En förmåga att kasta av sig det gamla och bygga upp nytt, inte helt smärtfritt, men oerhört kraftfullt. Dessutom är Skorpionen, som styrs modernt av Pluto och traditionellt  av Mars. Mars befinner sig också i 8:de huset i "Skorpionens hus". Så mycket energi kommer att läggas på förändring. Sedan har både Skytten, som styrs av Jupiter och Pluto, med sin Skorpionenergi och Mars i 8:de huset en förmåga att gå ner på djupet och att analysera.

#21Jo det hänger ihop. Jag har för mig att jag skrivit en artikel om karma och tidigare liv. Titta igenom artiklarna som vi är många som skrivit, där kan du lära dig mycket!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

RosaKatten
2018-11-29, 21:17
#23

#21 Hej NaLek! Ingen fara, det är inte för många frågor😊 men jag tycker att Pluto är så intressant så nu blir det långa svar här! Du beskriver Plutoenergin bra! Jag känner absolut av den, det är en stor del av den jag är. Det är en urkraft för mig, stabil, stark och intensiv. Superintensiv faktiskt. Människor kan försöka köra över mig men de brukar aldrig lyckas. Däremot kan jag köra över mig själv rätt rejält, men jag reser mig alltid efter motgångarna, starkare än innan. Förut förstod jag inte varför jag så ofta hamnade i power struggles och mentala kraftmätningar och ständigt kände ett behov av att försvara mig för att inte hamna i underläge. Sjukt tröttsamt egentligen. Min Pluto ligger nära asc men i tolfte huset så den har varit dold för mig men jag förstår nu att jag förmodligen utstrålar mycket Plutoenergi till min omgivning. (Jag har iofs också en skorpionmåne och en del andra Plutokopplingar som förstärker.) Pluto är en generationsplanet, vilket betyder att alla i samma ålder har Pluto på ungefär samma grad, så alla mina jämnåriga har sin Pluto på min asc. Därför är det lättare för mig att umgås med yngre eller äldre än med jämnåriga. För dig blir det ju att alla dina jämnåriga har sin Pluto i opposition till din måne och med kopplingar till din asc, är det något du har känt av? Hamnar du också ofta i power struggles? Nu när jag fattar vad det handlar om har jag släppt mycket av det där och kan hantera det bättre. Jag har också lärt mig att hejda mig när jag vill gräva i folks psyken… för alla verkar inte uppskatta det, konstigt😂 (men jag gör det ofta i smyg ändå, jag ser ju ofta rakt igenom människor så det går av bara farten) men själv släpper jag aldrig in folk helt. Är du likadan? Men men, personlig utveckling och transformation är det stora temat och intresset i mitt liv och varje dag försöker jag att vara en bättre varelse än jag var dagen innan. Ja nu blev det långt men jag går igång på Pluto😂 Det här med tidigare liv och astrologi är en väldigt intressant och komplex fråga och ganska svår att svara på egentligen, men visst hänger det ihop. Vi har ju till exempel noderna som handlar om karma och dharma; det vi har med oss från tidigare liv och vår livsväg i det här livet. Och när man tittar på astrologin mellan två personer (synastri) blir det ibland väldigt tydligt att man har träffats av en anledning och att det förmodligen är bestämt långt tidigare. Otroligt intressant ämne detta! Roligt att du har hittat hit NaLek!

RosaKatten
2018-11-29, 21:28
#24

#22 Tack Kyllan, jag gissade att det handlade om det men det var ingenting jag tänkte på själv. Nu ser jag att Mars inte bara är i åttonde huset utan dessutom i konjunktion med ascendenthärskaren Jupiter! Ännu en stark konjunktion mao. Och Jupiter är retrograd, det förstärker väl förmågan att gå ner på djupet och analysera?

Kyllan56
2018-11-29, 22:07
#25

#24 Ja RosaKatten just det, vilket ger mycket energi till djupdykningen i det inre och transformationen. Det är en stark konjunktion eftersom det är med ascendenthärskaren.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Kyllan56
2018-11-29, 22:11
#26

NaLak googla dessa ord - astrologi iFokus kyllan karma - så kommer flera inlägg upp där jag nämner reinkarnation och karma.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

RosaKatten
2018-11-29, 22:15
#27

#25 japp nu hänger jag med!

Annons:
Marsel2
2018-11-30, 11:00
#28

HejSan allihopa! Såg ditt karta NaLak och det fångade mitt intresse då jag har en vän med liknande horoskop som du. Många planeter i 8 huset och i jungfrun. Till skillnad från dig som har asc i skytten har min vän solen där. Jag tänkte fråga er som kan, om hur kan man tolka en person med solen i 12 huset och många planeter i 8 huset men i jungfrun tecken? Är denna Pluto influerad eller hur tänker man där? Skickar kartan så får ni se

RosaKatten
2018-12-01, 08:20
#29

Hej Marsel2, kul att se dig igen! Jag ska klura lite på det, återkommer 😊

RosaKatten
2018-12-01, 14:42
#30

#28 Marsel2, jo där fanns det verkligen mycket likheter!! Här är både solen och asc i tolfte huset som klassiskt styrs av Neptunus och det temat förstärks ju också av konjunktionen med Neptunus. Solen ligger 5 ° från asc och jag är ganska säker på att man tolkar solen som en konjunktion med asc men inte helt hundra på det (någon mer kunnig kan säkert svara på det). Tolkningen blir ju ganska lik den vi beskrev ovan i NaLeks horoskop; en kreativ, spirituell, känslig person, med mycket fantasi och förmåga att se bakom fasaderna men berättar inte gärna mycket om sig själv. Kanske är din vän lite svår att få grepp om? Med solen i tolfte huset och i konjunktion med Neptunus är det mycket som inte syns utåt men det finns där under ytan. Din vän är förmodligen introspektiv och har ett större behov av att dra sig undan med jämna mellanrum, särskilt om det är negativa energier runt omkring. Jupiter har stor betydelse i detta horoskop, dels som ascendenthärskare men också som styrare av din väns tolfte hus. (Husen där solen och ascendenthärskaren finns är alltid viktiga i ett horoskop.) Jupiter ligger i åttonde huset i konjunktion med mars som ger ytterligare kraft, tillsammans med ett Stellium av planeter. Månen finns också här och bildar kvadratur med solen, och binder på så sätt ihop åttonde huset med solen / identiteten, så åttonde huset är väldigt kraftfullt här. Månen har också en halvsextil till Pluto och även om halvsextilen anses vara en svagare aspekt och orben är vid så finns den ändå där och påverkar. Dessutom har din vän en sextil mellan Pluto och solen+Neptunus+asc, och det finns också en kvadratur mellan Pluto och Venus. Sedan har hen Merkurius i skorpionen vilket ytterligare spär på Plutoenergin, så nog är Plutotemat starkt i detta horoskop! Även norra noden, livsvägen, finns här (det missade jag i NaLeks horoskop). Mycket transformation alltså, med stor utvecklingspotential. Jag skulle nog säga att mycket av transformationen kan komma att ske genom det spirituella, men också genom relationer och värderingar; hur hen relaterar till andra och hur hen ser på och värderar sig själv (Venus-Pluto, samt Venus i första huset). Det kan vara i kärleksrelationer eller relationer med kvinnor generellt. Det kan också finnas en konflikt mellan behovet av självständighet och behovet av känslomässig trygghet (solen-månen) som framförallt visar sig i nära relationer. I vilket fall så har din vän potentialen att transformera sig själv i grunden (solen-Pluto). Ja nu har jag spånat fritt här! Vet inte om jag är ute och cyklar alldeles, men återkom gärna med återkoppling och berätta gärna hur du ser på det så hjälps vi åt att komma vidare i tolkningen om du vill😊

Kyllan56
2018-12-01, 15:49
#31

Bra jobbat RosaKatten!🌺Neptunus är 12:e husets moderna styrare. Den traditionella är Jupiter. Detta innan de yttre planeterna upptäcktes. Länge i astrologin fanns bara de planeter man kunde se med blotta ögat. Det sträckte sig mellan Merkurius och Saturnus. Du har nog blandat ihop Asc och Neptunus. Asc är alltid 1.a husets husgräns. Kan därför inte ligga i 12:2 huset, jag tror du menade Neptunus.

Man brukar säga att om en planet ligger inom fem grader från en husgräns eller någon av vinklarna så ska en stor del av tolkningen ske i det hus eller vinkel som planeten ligger i konjunktion med. I detta fallet blir både Solen och Neptunus mer utåtriktad än vad de hade varit om de legat längre fån gränserna. Jag håller med dig om din Venustolkning, eftersom Venus styr vännens 9:e hus, som ligger i Vågen, kan relationer med utlandet och andra kullturer också berika. Resor kan bli viktiga och något som kan utveckla och transformera vännen en hel del. Andlighet är som du skriver mycket viktig. Skytten handlar också om studier på ett högre plan. Högskola och Universitet. Detta är en intelligent person. Både Skytt och Jungfruenergin tyder på det. En utmärkt analytiker. Jungfrun och i Skorpionens hus 8:a visar starkt på en analytisk förmåga. Känslorna kan komma emellan men det lär man sig personen att reglera med åren. 

Några reflektioner. Jag har i mina tolkningar med de traditionella styrarna av planeter och tolkar planeten som styr vinklarna-/husgränsernas tecken.

Här ligger planeten Jupiter som styr både 12:e huset och Asc i Jungfrun i 8:e huset. Så transformation/tillväxten (Jupiter i 8:e huset) precis som det som RosaKatten skriver är en livsuppgift och kommer att ske flera gånger genom livet. Jungfrun är ett analytiskt och detaljinriktat tecken. Så detaljerna är viktigt vid förädring. Att göra en analys och djupdykning i det som ska förändras är viktigt. Stämmer inte alla detaljer kan personen bli störd. 8:de husgränsen ligger i Lejonet, som styrs av Solen, som befinner sig i 12:e huset i konjunktion med Asc. Jag skulle tolka det som att förarbetet till förändring, analyserandet och förberedelserna sker i den egna kammaren i ensamhet (12:e huset) men sedan projiceras det på omgivningen och i yttre situationer (1:a huset) Säkerligen kan hennes utseende också förändras under livet. Vännen är enhetlig både den inre anden och den yttre personligheten efter som både Solen och Asc. ligger i samma tecken. Det blir en person som är mycket Skytt. 

Månen i Jungfrun i 8:e huset förstärker noggrannheten med detaljerna och de tunga aspekterna till Neptunus och Solen gör att detaljerna måste stämma för att det ska kännas tryggt.  Ibland kan vännen säkert överanalysera saker. 

Sedan till Pluto, som modernt styr hennes 9:e hus i Vågen. 9:e huset som är Skyttens hus och Vågen som styrs av Venus, som ligger i Stenbocken i första huset. Det visar åter på att Venus Visar upp sig. Hon ser säkert bra ut. Kan ha ett estetiskt tilltalande klädsel. Lite av en konstnär som vill visa upp en vacker fasad.

Mars- traditionell styrare av Skorpionen och vännens 10:e hus - ligger också i 8:de huset vilket gör hennes sociala position och hennes sett att se på sig själv (MC) också kommer att genomgå många transformationer under livet.

Det kommer inte att vara en lätt resa till att börja med. Men här finns också en enorm utvecklingspotential  och det kommer bli bättre och lättare ju äldre vännen blir.

Nu har jag bara spånat så det kan bli lite rörigt. Fråga om något är oklart.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Marsel2
2018-12-01, 16:49
#32

Oj så mycket intressant jag fick veta om min väns karta ! Tack Rosakatten och Kylan 56. Jag hade nog inte fått veta så mycket utav bara googla fram det här, det är en andledning varför jag återkommer med funderingar på den här sidan, jag tycker ni är klart bäst på att ge förklaringar på det man undrar över! Jag behöver nog läsa det ni skrivit flera gånger för att kunna ge någon feedback på det ni skrivit, men jag tror av jag ändå kan säga att att lite av det ni skrivit om min vän stämmer in på min syn på honom. (Mycket som inte syns men finns där under ytan. Ett behov att dra sig undan, speciellt om det är dåliga energier runt om kring. Resor är viktiga för honom, tror jag. Han är intilligent. Jag upplever honom som noga och att han har ett öga för detaljer.) Du skriver Kyllan 56 om att det är tunga aspekter från månen till solen och Neptunus. Har du lust och förklara? Rosakatten du förklarar kvadraturen mellan solen och månen som visar på konflikt mellan självständighet och behovet av känslomässig trygghet, kan du utveckla det?

RosaKatten
2018-12-01, 16:51
#33

#31 Tack Kyllan och WOW vilka tolkningar du gör!!! Jag har en del kvar att lära hehe😍😜 Ja jag blandade ihop det där med moderna och traditionella styrare, det är så mycket planeter och hus att hålla reda på så man blir ju helt slut i kanelen😂 tack för att du rättade! Jag tänkte att Neptunus blir stark eftersom Neptunus finns i tolfte huset och dessutom på asc och i konjunktion med solen.

RosaKatten
2018-12-01, 17:46
#34

#32 Tack Marsel2!🌞 Kvadraturer bråkar, kommer inte överens. Kvadraturer skapar dynamik och utmaningar i ett horoskop och är något man får jobba med. När solen och månen hamnar i en kvadratur blir det en inre konflikt mellan intellektet och känslorna och man kan säga att de inte förstår varandra. Vad man vill och vad man behöver krockar. Det kan vara att man verkligen vill vara nära och få den känslomässiga tryggheten, men när man får det känner man sig kvävd och behöver hävda sin självständighet. Men när man har sin frihet så kan man känna att man saknar den känslomässiga tryggheten man behöver. Nu är ju detta bara en aspekt av många och det är viktigt att se till helheten. Det är så olika hur man manifesterar det. Jag tyckte att den var värd att nämna ffa med tanke på Venus-Pluto-kvadraturen som ju också kan handla om utmaningar och lärdomar i relationer.

Annons:
Farwuq
2018-12-01, 19:07
#35

Ni är otroliga.

🌺

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Marsel2
2018-12-02, 08:34
#36

34#Rosakatten, det var en bra förklaring. Jag läser så mycket så ibland ser man inte skogen för alla träden. Han har ett stort 1-7 hus. Är det så att det första huset spelar en stor del av hans liv, eftersom han har 1 planet där? Hur blir det med det 7 huset då, där finns inga planeter. Men han har sitt 7 hus i stor del av kräftans tecken.?

Kyllan56
2018-12-02, 10:31
#37

#36 Om man har ett tomt hus tolkar man det genom planeten som styr det. 7:e husspetsen ligger i Tvillingarna, som styrs av Merkurius. Merkurius befinner sig i konjunktion med 11:e husspetsen och kan tolkas där. 11:e huset handlar om vänner och grupper människor som delar intressen som föreningslivet. Eftersom 7:e huset står för intima partners kan dt hända att han hittar dem i föreningslivet och bland vänner, som han sedan blir mer vän med på djupet. Han vill att hans partner ska dela vissa av hans intressen.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Stina57
2019-12-16, 00:09
#38

Hej! Jag har månen i konjunktion med Neptunus i skorpionen 1:a huset som är i vågens tecken. Denna konjunktion har jag i kvadrat med solen och Uranus samt sextil med Pluto. Tuff kombination i unga år men som jag har lärt mig att leva med idag. Är 63 år snart☺️

Stina57
2019-12-16, 00:13
#39

Stämmer bra det där med att när man är i en relation längtar man efter frihet och tvärtom på mig, med min sol kvadrat månen.

Wilyamna
2019-12-20, 08:39
#40

Välkommen Stina, du verkar ha koll på din astrologi 😊 men jag får inte riktigt ihop Neptunus i skorpionen med konj månen i vågen på asc. Ligger planeterna i olika tecken 🤔 eller är det en husplacering?

Feh
2021-04-03, 17:52
#41

#40: Hej, glömde mina inloggningsuppgifter, där av sent svar…jag har asc 15 grader i Vågen och måne konjunktion Neptunus ca 2 gradering skorpionen som är i kvadrat med min sol 2 grader i Vattumannen 4:de huset och även kvadrat med Uranus i lejonet 10:de huset men också i sextil med Pluto som gränsar till 11:te huset och Pluto är i trigon med min Mars i väduren 7 huset☺️

Annons:
Stina57
2022-02-10, 21:48
#42

#40: Hej några år senare☺️
Hade svårt med att logga in, men nu är jag det äntligen😃
Min måne konjunktion Neptunus är ca 2 grader i skorpionen 1:a huset och asc 15 grader i Vågen. Måne konjunktur Neptunus är sextil med Pluto (hus 11)och kvadrat med Uranus (hus 10)som är i opposition med solen (hus 4) Solen i sin tur blir en kvadrat med min måne konjunktion Neptunus. Måne konjunktion i sextil med Pluto i trigon med min mars i hus 7 tror jag fått mig att klara av kvadraterna med Uranus och solen. Var en rebell som liten och långt upp i tonåren.

K
2022-12-02, 22:59
#43

#15: Tänk om man kunde tolka allt så där bra! Har också en sån där "cirkel-planet-placerings-karta", som man som nybörjare inte har en susning om med konjunktion, hus och allt vad det innebär :-O
Har hittills lärt mig att förutom mitt soltecken, är ascendenten och månen de som påverkar en mycket? Det är nog så långt min kunskap går hittills.
Men oj, vad intressant det är ändå!

Lindha_omplacering_skåne
2022-12-22, 13:11
#44

VÄDUREN!!

Någon som nåt om VÄDUREN??

Jag är vädur (född 22/03/1976 kl: 22.10 i Malmö)

Vill gärna veta lite om Vädurens

1) Ekonomiska situation -2023
2) Kärleksrelationer -2023
3) Boendesituation -2023
4) Familjerelation -2023
5) Hälsan -2023

ÖVRIGA FRÅGOR:
Kommer mitt liv äntligen lätta?
Kommer jag behöva fortsätta kämpa ekonomiskt och med känslomässigt med kärleken samtidigt?
Kommer jag få ett barn till?

VORE SÅÅÅÅ TACKSAM FÖR ALLA SVAR 🙏🙏

Då jag går igenom en jobbig tid i mitt liv….

Livet har varit en Berg- och Dalbana sen -2019….

//Kramizz Lindha

Lindha LG

Upp till toppen
Annons: