Annons:
Etikettallmän-astrologi
Läst 9027 ggr
greenseng
2016-09-15, 01:52

Astrologi & Kärleken

Kärleken är två lågor, som smälter samman, i ett för övrigt tomt universum.

   Alltså… det är alltid samma sak. Samma sak… Kärlek, kärlek och åter kärlek. Ack… denna kärlek.
En lek. Kärlek. Kär-lek. Kär lek. Men jag undrar… Kärlek kan ofta bli väldigt, väldigt allvarlig.

På party till exempel. Eller någon annan tillställning. Man kan ställa klockan. Det tar aldrig speciellt lång tid innan ryktet sprider sig att det är någon i församlingen som håller på med astrologi. Och till sist kommer frågan. Den ständiga frågan:

"Alltså… jag har hört att du är intresserad av astrologi. Nu har jag en fråga här. Jag är född i stjärntecknet Tvillingarna. Men vilken kille skall jag välja då? Jag menar… Vilket stjärntecken skall han ha?"

Det kan naturligtvis handla om vilket stjärntecken som helst här. Tog bara Tvillingarna som exempel.

Förr brukade jag försöka med att kärleken är störst, bäst och vackrast. Inget kan tävla med den. Den följer inga lagar och regler. Den kör helt sitt eget race. Så astrologi och liknande har inte ett skvatt att säga till om här. Kärleken är alltid högst och bara fnyser åt allt annat. Så det är liksom ingen idé att försöka hitta några genvägar här. Förr eller senare så träffar du på någon och det säger "Dong"! Och likadant för honom. Och då spelar inget någon roll. Då är ni redan körda. I krig och kärlek är allt tillåtet. Och mot kärleken kämpar även gudarna förgäves. Det är alltså lika bra att ge upp och bara följa med. Det finns inget annat som kommer att fungera. Kärleken är den största kraften i kosmos. Lika bra att acceptera. Går inte att kämpa emot.

Men jag upptäckte snart att det fungerade inte. Folk gav sig inte. De blev till sist bara irriterade.

Och jag gav upp. Och sade:

"Visst. Vi kan titta på det astrologiskt om du absolut vill det. Mig spelar det ingen som helst roll. Jag har slutat bry mig. Att du säger att du är född i Tvillingarna innebär helt enkelt att i den tropiska zodiaken så har du solen i Tvillingarna. Och du vill veta var "han den ende" skall ha sin sol någonstans? Eller hur? Okay…"

Inom astrologin så vet man att vissa tecken, alltså då stjärntecken, går bättre ihop med varandra än andra stjärntecken. Och vilka dessa är, det är enkelt att reda ut.

Om du tittar på bilden nedan så ser du en typisk stjärnkarta. Eller en del av ett horoskop, om du så vill. Den har bara en planet i sig och den planeten är i stjärntecknet Tvillingarna. Och denna planet är alltså Solen. Och solen är alltså knappast en planet men inom astrologin så behandlas i princip alla himlakroppar som planeter. Där benämns alltså både Solen och Månen som planeter. Liksom de riktiga planeterna t.ex. Merkurius, Venus, Mars osv. Till och med Asteroider, de gånger man använder dem, behandlas som planeter. Alltså… man tittar i vilket stjärntecken man hittar dem.

Stor Bild Här.

Sedan finns det en punkt till i kartan och den kallas Ascendenten och förkortas Asc. Enkelt uttryckt så visar den på den punkt i öster där solen brukar stiga upp. Där stiger också stjärnbilderna upp på sin vandring över himlavalvet. Men vi väntar lite med den punkten.

Kartan börjar med stjärntecknet Väduren ( ♈ ) längst till vänster och fortsätter sedan moturs med Oxen ( ♉ ) och sedan kommer Tvillingarna ( ♊ ) och så vidare hela kartan runt, tills vi är tillbaka till Väduren ( ♈  ) igen. Det viktiga här att komma ihåg är att kartan börjar med Väduren ( ♈ ). Det är alltså stjärntecken 1. Och där sätter vi i tankarna ett ( + ). Och vid nästa stjärntecken, alltså Oxen ( ♉ ) så sätter vi ett ( - ). Och vid nästa igen, Tvillingarna ( ♊ ) så sätter vi ett ( + ) igen. Och likadant hela vägen runt. Kartan alternerar alltså mellan ( + ) och ( - ) och börjar med ( + ). De stjärntecken som är positiva, alltså har laddningen ( + ) är här vackert röda och de som är negativa ( - ) är vackert blåa. Lätt som en plätt.

"Men vad är det för mening med detta?" frågar man sig kanske.

Jo. Inom astrologin finns alltså något som kallas laddning. Och den beskrivs med plus ( + ) eller minus ( - ). Det innebär inte att något stjärntecken skulle vara mer positivt eller mer negativt än något annat stjärntecken. Det är helt enkelt bara ett sätt att skilja dem åt. Man skulle lika väl kunna kalla plus för "yang" och minus för "ying". Eller plus för "obladi" och minus för "oblada". Inget stjärntecken är mer värt än något annat. Och inget horoskop är mer värt än något annat horoskop. Det gör astrologin till ett ganska märkligt system. Det är svårt att hitta något system med motsvarande balans och rättvisa.

Men det som vi är ute efter här är vilka stjärntecken som harmonierar eller trivs bäst med varandra. Det är ju liksom det som vi undrar över här. Och svaret är mycket enkelt. Stjärntecken med samma laddning trivs bäst med varandra. Så är du född i ett stjärntecken med laddningen plus ( + ) så skall du leta efter ett stjärntecken med laddningen plus. Och är du född i ett stjärntecken med laddningen minus ( - ) så skall du alltså leta efter ett stjärntecken med laddningen minus. Svårare är det inte.

I denna karta är positiva stjärntecken röda och negativa stjärntecken blåa. Så är du röd så bör alltså din "tilltänkta" också vara röd. Och är du blå så är alltså din "tilltänkta" blå. Eller när du hittat ditt tecken så tittar du alltså på varannat tecken från det. Är du född i tvillingarnas tecken exempelvis så är nästa intressanta tecken alltså lejonet. Och sedan kommer vågen. Och så vidare.

Är du född i kräftans tecken så är nästa intressanta tecken jungfrun. Och sedan kommer skorpionen. Osv. Svårare än så här är alltså inte denna metod. Däremot så finns det ingen universell lag som säger att det absolut måste stämma. Det finns alltför många undantag som bekräftar regeln här. Tyvärr. Men det är väl ingen som har sagt att kärleken mellan människor behöver vara enkel. Eller hur?

Man kan kanske sammanfatta detta med ordspråket: "Lika barn leka bäst".

Du ser alltså till att hitta ditt eget tecken i kartan. Varannat tecken från det kan alltså visa på din tilltänkta. Om man räknar med ditt eget tecken så har du alltså sex tecken att välja bland. Och det är väl inte så tokigt?

"Men det hade väl varit bäst om det bara hade varit ett tecken. Då hade det inte blivit så komplicerat," kanske du säger. Jo men visst. Men i praktiken hade livet nog blivit ganska tråkigt då. Eller hur?

Nedan har vi en lista:

Vädur, Lejon och Skytt. Våg, Vattuman och Tvilling.

Är du född i någon av dessa så skall du alltså välja någon av dessa. Ditt eget tecken räknas också in här.

Kräfta, Skorpion och Fisk. Stenbock, Oxe och Jungfru.

Och här gäller naturligtvis samma sak. Är du född i någon av dessa så skall du alltså välja någon av dessa.

Att jag valt dem i denna ordning beror på att det talas i bl.a. astrologin om olika element.
Och elementen är: Eld, Jord, Luft och Vatten.

Vädur, Lejon och Skytt tillhör Eldens element. Våg, Vattuman och Tvilling tillhör Luftens element.
Kräfta, Skorpion och Fisk tillhör Vattnets element. Stenbock, Oxe och Jungfru tillhör Jordens element.

Man brukar säga: "Luften får Elden att brinna. Vattnet får Jorden att växa."
Det är därför Eld och Luft passar bra ihop. Och det är också därför Vatten och Jord passar bra ihop.
Men naturligtvis passar två från samma element också bra ihop.

Sedan finns det något inom astrologi som kallas Synastri. Där jämför man helt enkelt två personers fullständiga horoskop. Men då handlar det oftast om ett redan etablerat förhållande där man tittar på vad personerna i fråga kan ha problem med. Men också var allting fungerar alldeles utmärkt i ett förhållande. Med hjälp av Synastri kan mycket i ett förhållande lysas upp och förstås. Men det kräver sin astrolog.

Men den där Ascendenten då??
Tja… vill man veta var man har den så måste man ha sin exakta födelsetid på minuten.
Och då får man ringa sjukhuset där man är född. Och de vill ha reda på ens mors födelsenummer ty det är i hennes journal din exakta födelsetid hittas.
Och hur många vill krångla med det?
Men för di gamle var Ascendenten horoskopets viktigaste punkt. Och det är den för mig med.
Det är den punkten som får dig att stråla ut vem du är. Anser åtminstone jag, är väl säkrast att tillägga.

Men vad har Ascendenten, alltså den punkt i öster där solen går upp på morgonen, med kärleken att göra?
Tja… Den frågan ställer jag mig också. Men i och med att den är så viktig för vår utstrålning så inbillar jag mig åtminstone att den faktiskt har en hel del med saken att göra. Vore väl konstigt annars. Det kan till och med hända att den egentligen har mest med saken, alltså kärleken, att göra. Vad vet jag?
Och det är det som är problemet här. Jag vill veta mer. Mycket, mycket mer.

Följande kan kanske hända:

Du kan ha din Ascendent i din tilltänktas Soltecken och din tilltänkta kan ha sin Ascendent i ditt Soltecken. Eller så kan åtminstone en av er ha Ascendenten i den andres Soltecken.

Eller…

Ni kan båda ha Ascendenten i samma tecken.

Jag misstänker starkt att någon av dessa kombinationer  skulle leda till en oerhörd attraktion mellan er.

Men det här är alltså ingenting jag vet. Bara något jag tror. Och tro är inte detsamma som vetande.

Nedanstående kartor visar exempel på ett par av fallen här.

Först har vi exemplet med Ascendenten i varandras Soltecken. Det visas i nedanstående kartor.

Stor Bild Här.

Sedan har vi exemplet när båda har Ascendenten i samma tecken. Det visas i nedanstående kartor.

Stor Bild Här.

Alltså

… I båda bilderna så är det du som alltså är den kärlekskranka tvillingen här. Och du har råkat träffa på en lika kärlekskrank våg. Mycket bra faktiskt för ni är ju då i samma element dvs Luften.

Och i första kartan så har du Ascendenten i hans tecken Vågen medans han har sin Ascendent i ditt tecken Tvillingarna. Antagligen helt otroligt bra.

I den andra kartan så har ni båda era ascendenter i Vågen. Ni kunde naturligtvis lika gärna haft era ascendenter i Tvillingarna. Spelar ingen roll. Huvudsaken är här att ni har era ascendenter i samma tecken.

Det sägs att människor som har sina ascendenter i samma tecken omedvetet dras till varandra. Och det bör ju vara väldigt bra när det gäller kärleken. Men faktiskt också när det gäller vanlig vänskap. Men när det gäller kärleken så misstänker jag att det är helt formidabelt. Antagligen minst lika bra som i det första fallet när de lyckliga tu har sina ascendenter i varandras soltecken.

Så… om det är någon som har information om Soltecken och Ascendent på sig själv och sin älskade så skulle jag inte tacka nej till den informationen.

Detta är bara för att jag skall få åtminstone en liten aning om hur det egentligen ligger till med mina antaganden.

Det går naturligtvis bra med före detta förhållanden också. Men ange gärna då hur länge de höll.

Hoppas saker och ting har blivit något klarare. Men glöm för all del aldrig:

Kärleken följer endast sina egna lagar och regler. Och dessa lagar och regler skriver den själv.

**************************************************************************************************

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Annons:
Tarotstollan
2016-09-15, 02:06
#1

Så bra skrivet och förklarat!👍 Ser fram mot fortsättningen….🙂

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

greenseng
2016-09-15, 02:26
#2

😃

  Det gör faktiskt jag med!

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Farwuq
2016-09-15, 06:21
#3

👍

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Kyllan56
2016-09-15, 12:51
#4

Mycket informativt och underhållande läsning!😃Lätt att förstå!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

greenseng
2016-09-15, 21:23
#5

  I fortsättningen tror jag att  jag kommer att hålla mig borta från "astrologi och kärleken". Går man upp ett trappsteg så blir det helt enkelt för mycket variabler att hålla reda på.

I jämförelse är t.ex. Hussystem bara en barnlek.

😎

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Nanny64
2016-09-15, 21:31
#6

Hej allihopa! Whaaaooo!! Vilken pedagog DU är greenseng… Jätte bra skrivet och lätt att förstå för oss nybörjare! Jag hängde med 100%. Vilket spännande ämne sedan då…. ❤️❤️

Annons:
greenseng
2016-09-15, 21:42
#7

  Pedagog???

Jo jag tackar jag. 😃

Jag har ofta blivit kritiserad för att jag är så dålig pedagog.
Framför allt av min son. Fast då gäller det för det mesta programmering.
Fast… numera är det nog jag som klagar på att han är så dålig pedagog. 😃

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Nanny64
2016-09-15, 21:55
#8

Jag hade ett förhållande för ca 20 år sedan , (det var min stora kärlek). Jag lejon med ascedenten i tvillingarna och månen i oxen. Han vattuman ascedenten vet jag inte men hans måne i lejonet. Vi var tillsammans i ca 6 år. Vi skilde oss för att han fick arbete långt ifrån Sverige …

greenseng
2016-09-15, 23:44
#9

#8..

  Ok. Då får vi väl ta oss en liten titt. Lejon - Vattuman. Båda samma laddning (+). Och när det gäller element så är du  Eld medans han är Luft. Alldeles utmärkt. Luften får som sagt elden att brinna och här flammade det nog rejält. Framför allt som du trots allt har Ascendenten i ett lufttecken (tvillingarna). Och han har solen i ett lufttecken (Vattumannen).

Väldigt synd faktiskt att du inte har hans Ascendent.

Lejon och Vattuman står mitt emot varandra i zodiaken. Och både lejon och vattuman är sk. fasta tecken. Ger sig inte i första taget. Vilket kanske, när det gäller vardagliga prylar, kan leda till en slags uthållighets-kamp. Vad vet jag?

Och sedan så har han då sin kvinnliga del Månen i Lejonet där du har din Sol. Kan eventuellt stämma väldigt bra. Framför allt om hans förhållande till sin mor var gott. Sådant kan man ibland få ta med i beräkningen. Dock med din Måne i Oxen som kan vara i hård aspekt till hans Måne i Lejonet vilket eventuellt skulle kunna leda till  känslomässiga konfrontationer. Tyvärr har vi inte tillgång till hans horoskop.

Du vet ju själv hur det är att ha en Kvadratur (90°) mellan Sol och Måne. Inte alltför lätt när det gäller känslor som alltför lätt blir undertryckta. Speciellt som man ibland kan ha problem med sin mor. Men… det är klart… din måne har ju en massa trigoner till en massa planeter och en sextil till Saturnus. Antagligen uppmjukande. Dock är din månes trigon till pluto väldigt svag. På sätt och vis bra för med en sådan aspekt blir livet lätt en berg och dalbana. Framför allt när det gäller känslor och sinnesstämningar.

Men… det blir alltför mycket spekulationer här från dumma mig. Det saknas ett horoskop här eller i alla fall en ascendent. Fast… frågan är om försöket till tolkning då skulle bli så mycket bättre från mitt håll. Men… det finns andra här i världen. Testa Kyllan. Hon går inte av för hackor när det gäller Synastri. 🙂

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Kyllan56
2016-09-16, 00:23
#10

Jag tycker du klarar det alldeles utmärkt greenseng!😃Solen opposition Solen. Du Nanny Lejon och han Vattuman. Det betyder att det du är är han motsatsen. Det kan också komplettera varandra. Jag säger som greenseng gör med din Tvillingacendent,  så lindrar de många av era inre olikheter. Ni förstår varandra. 

Hans Måne och Din sol i Lejonet. Nu vet jag inte graderna, om det bildar en konjunktion. Men här föreligger en harmoni. Var och en har lite av den andras personlighet i sig. Det som jag ser som den svåraste kombinationen är Din Måne i Oxen och hans i Lejonet. Det bästa är om Mannens Sol är i konjunktion Kvinnans Måne. Nu är det tvärt om i ert fall, finns det en tendens att vilja dominera och leda mannen. 

Månen står för sättet man söker trygghet på och inlärda mönster.  Oxen är Jord och Lejonet Eld. Om du kastar jord på en Eld kväver du den.  Det kan orsaka besvärligheter och svårigheter i att förstå den andres sinnesstämningar och känslor.  Här har du en utåtriktad Lejonmåne, som är plus och en introvert Måne som är minus. Sättet ni båda söker trygghet på är olika. Tur att du har Tvillingascendent och solen i Lejonsol. Eftersom Oxen om han blir känslomässigt sårad så surar man. Lejonet är generositeten personifierad, tills någon trampar han på svansen. Men ett Lejon kan inte vara sur, de brusar upp och sedan går det snabbt över. Medan Oxen, som är zodiakens fastaste tecken surar och  är långsint.  Men som sagt det lindrar din Tvilling/Lejonenergi. För tvillingen vill inte vara tyst han vill kommunicera, så att gå och sura är förhindrar av det. 

Men jag håller med förgående talare om att din f.d. mans Asc hade varit mycket bra att ha.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Farwuq
2016-09-16, 12:24
#11

Jag tar av mig hatten för ert kunnande.

👍

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Nanny64
2016-09-16, 19:29
#12

Hej allihopa! Haha det skulle kunna bli intressant om jag visste vad hans ascedent är. Men det här om hans relation till sin mamma greenseng, det stämmer faktiskt väldigt väldigt bra och tro det eller ej så fyllde hans mamma år 2 augusti, dagen efter min födelsedag…. Så hon är lejon också…. Hon försökte styra honom väldigt mycket, ibland lyckades hon väldigt bra också måste jag säga. Vi var ju så unga också båda två och rätt så oerfarna vill jag minnas. Kyllan56, det du skriver att hans lejonmåne gjorde honom utåtriktad medan min måne i oxen var mera reserverad det stämmer också faktiskt. För så var det verkligen… Han var mycket social och hade lätt att få kontakt med främmande människor, så han var väldigt kommunikativ i sätt. Hur som helst, så är Astrologi fascinerande ett stort ämne att rota i och det roligaste är att så mycket stämmer också…. och då vill man rota ännu mera. TACK till er båda två , för er kommentarer angående det jag skrev.🌞😀🙋

greenseng
2016-09-16, 20:30
#13

#12..

  Lade faktiskt märke till en mycket intressant sak i ditt horoskop. Något jag borde lagt märke till direkt. Men så blir det ju aldrig. Man, eller rättare sagt jag, bländas väl alltid av hela horoskopet när jag kastar en första titt på det.

Du har en icke aspekterad Jupiter!!! Alltså… med en orb på ±7° för de vanliga aspekterna förutom sextiler där jag har ±5° så finns där helt enkelt inga aspekter. Att jag har så hög orb som ±7° är just för att kunna hitta absolut icke aspekterade planeter. En sådan planet blir alltid en nyckelpunkt i horoskopet eftersom den inte är integrerad i helheten. Den är ensam och kör sitt eget race. Leder ofta till instabilitet och osäkerhet när det gäller den planetens egenskaper.

Jag har över huvud taget ingen som helst erfarenhet av ett sådant här fenomen som en oaspekterad jupiter. Min dotter har en oaspekterad merkurius. Och det är definitivt inget fel på hennes kommunikation. Det skall gudarna veta. 😃
Men hon flaxar blixtsnabbt från ämne till ämne. Och har svårt att hålla fokus. Och svårt att koncentrera sig. Drabbar mest studier och liknande.

Och hur det blir med jupiter har jag ingen aning om. Jupiter har ju med lycka och tur att göra men också kunskap och resor. Samt expansion. Får fundera lite på detta. För det här är intressant. Men en människa som har ett sådant fenomen i sitt horoskop brukar alltid hitta ett sätt att kompensera för det.

Förresten… är du mycket beskyddande när det gäller barn? Har träffat folk med Mars i Kräftan och du store tid. De ger ett intryck att kunna ge sitt liv för barn i nöd. Och du har med detta Hussystem (topocentriska - påminner om placidus) Solen i Hus 4. Detta i kombination med Mars i Kräftan borde ha till följd att ditt hem är din borg. Och du har Mars i Konjunktion med Norra Noden också då i Kräftan. Det du bör sträva mot. Och i Hus 2. Jo ditt hem är viktigt. Utan tvekan.

*****************************

Nog om detta. Nu skall jag försöka ge mig på att installera Linux Mint. Men först så skall jag kika lite på merkurius och uranus aspekter idag.

Uh, uh… Merkurius är retrograd. Så var det ja. Och likaså uranus. Inte så bra. Men då får jag ju vänta en hel vecka. Och vem orkar med det? Och när det gäller uranus så får jag alltså vänta tills nyårsafton. Och då är merkurius retrograd igen! Glöm det! Så det blir alltså ikväll. Och de hårda aspekterna till merkurius har trots allt släppt taget. Får väl hoppas på det bästa.

cu

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Annons:
Nanny64
2016-09-16, 22:09
#14

Men greenseng, vad är det du har hittat egentligen?????? Har aldrig hört talas om att det finns ett fenomen i mitt horoskop! Vad spännande att få veta mera kring detta! Det jag kan säga är att jag har haft mycket tur i mitt liv. Jag är född med en njure, Jag har vunnit över en aggressiv cancer, mycket pengar har passerats från mina händer genom åren och jag har upplevt sann kärlek… Din fråga om jag är mycket beskyddande när det gäller barn? Ja, det är jag, inte bara mot mina egna barn utan alla barn. Barn har en speciell plats i mitt hjärta! Jag skulle inte tveka mycket att riskera mitt liv för att rädda ett barn i nöd… Mitt hem är min borg, det är den verkligen!!! Till tusen procent!!! Det här att du kan tolka ett horoskop som du gör och pricka in saker som faktiskt stämmer, det gör att jag vill lära mig mer om Astrologi. Tack, greenseng för att du delar med dig av din kunskap. Ska bli spännande att läsa fortsättningen på den oaspekterande Jupiter. 🌞😀🙋

greenseng
2016-09-16, 23:26
#15

#14..

  Ahh… Har just installerat Linux Mint. Inte för att jag direkt fattade någonting men det verkar trots allt fungera. Vilket gör mig både överraskad och glad. Det här kräver definitivt en Espresso bryggd av en mästare. 😃
Visst är jag klädsamt blygsam? Fast det är klart… Det finns ju något som heter självironi också. 😜

Men… var var vi nu? Ja just det. Ditt horoskop. Borde kanske vara i den andra tråden men… det här är ändå tillräckligt närstående. Ett horoskop handlar oftast ändå förr eller senare om astrologi och kärleken. Ser man astrologi från ett högre perspektiv så är den kopplad till mysteriet mellan delen och det hela. Och där kanar man alltid in i alla fall på kärlek modell högre. Men kärlek modell högre innehåller i sig alla typer av kärlek. Lång näsa åt alla eremiter som lever i celibat. 😃
Dessutom är det aldrig bra att vara alltför pedantisk.

Att ha en planet helt utan den vanliga typen av aspekter är inte direkt vanligt. Faktum är att det är ganska ovanligt. Och det är alltför lätt att missa när man tittar på horoskopet.

Sedan är det ju också beroende på vilken grad av precision man använder. Det som också kallas Orb. Om man har en helt exakt precision så måste ju två planeter stå på exakt sammma plats i horoskopskartan för att det skall kunna kallas konjunktion. Då är alltså Orben 0°. Men det är alldeles för snävt. Då skulle ju folk knappast ha några aspekter alls i sina horoskop. Men den får naturligtvis inte vara för hög heller. Någonstans runt 5° anses ofta vara det mest användbara. Ju högre orb två planeter har i sin aspekt mellan sig, desto svagare effekt har aspekten. Till sist märks den inte ens.

Och de aspekter som är mest exakta i ett horoskop, alltså har minst orb,  visar också på det starkaste inflytandet.

Och det är här någonstans man hittar problemet med icke aspekterade planeter. Vad har en sådan planet för inflytande på horoskopet? Att den har inflytande är helt klart men… hur yttrar det sig? Och hur starkt blir det? Att vara helt säker på att det är en oaspekterad planet så ökar jag orben med ett par grader. Har den då fortfarande inga aspekter då är jag säker på att det är en icke aspekterad planet.

Man kan jämföra med vanliga, verkliga människor här. Vad har en tystlåten människa för inflytande på en grupp?  Och hur yttrar sig detta inflytande? Hur starkt blir det? Det här kan skilja sig åt väldigt mycket beroende på människa och på grupp. Att underlätta astrologin genom att ge exempelvis planeter mänskliga egenskaper är ett gammalt tricks. Planeterna blev oftast gudar men med mänskliga svagheter och nycker. Och detta blev väldigt användbart och hjälpsamt. Både när det gällde att minnas saker och ting men också att förstå vissa skeenden.

Det är ju bra att du vill lära dig mer om astrologi. När man ger sig in i astrologins värld och kommit över den initiala tröghetsspärren, alltså det där jobbiga som man alltid upplever när man vill lära sig något nytt. Då öppnar sig en helt ny värld framför en. Och man får mycket mer än man först tror.

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Nanny64
2016-09-17, 08:51
#16

Hej allihopa! Tack greenseng. Jag säger igen spännande, spännande…🌞😀🙋

Wilyamna
2016-10-10, 21:53
#17

Hej, Vilken bra förklaring, tänk om man hade haft koll på asc på de passionerade relationerna som livet bjudit på 😊 Som ny i forumet lär jag mig massvis nya saker 👍 Här kommer maken och mina uppgifter Jag stenbock med asc i tvillingarna, han också stenbock men asc kräftan. Än så länge har vi hängt ihop i 13 år. Inte helt problemfritt, men vilken relation är det??

Kyllan56
2016-10-12, 10:09
#18

I synastriastrologi är både Asc och Descendenten viktiga. Så Din man har sin Descendent i Stenbocken. Descendenten ligger mittemot Ascendenten, som han har i Kräftan. Så du har din Sol i Din mans Decendenttecken och i opposition hans  Ascendent, vilket är mycket bra! 

Båda är Stenbockar vilket kan ha sina fördelar, om båda har samma drive  och ser seriöst på sina karriärer. Båda kan liknande inställning till sin sociala position. Det som kan krocka är att både vill leda, bestämma, då Stenbocken är jordens ledartecken. Din man som dessutom har Ascendenten i Elementet vattens ledande tacken och Stenbocken i Hus 7, som är intima partners kan förmodligen vara rätt dominant. Tur att du med din Tvillingascendent kan vara mer rörlig och anpassningsbar. 

Så på ett sätt förstår ni varandra. För er inre personligheter och livsenergi är densamma. Men på ytan kan det krocka. Din man som har Solen i opposition med Ascendenten i Kräftan har samtidigt ett stort behov av familjen och sina rötter. Det kan dock visa sig i att även om man kan vara karriärist och sträva efter att etablera sig socialt, så gör man det för familjen och inte i första hand för sin egendel. Var din man Har sin Måne är också väsentlig då den styr över hans Asc och hans första hus.  Men han är en ledartyp och har nog en ledarposition i det han sysslar med.

Eftersom man går mot sin Sol ju äldre man blir så kommer likheterna öka med åren och friktionen minska.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Kyllan56
2016-10-17, 11:26
#19

Lyfter fram artikeln igen.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2016-10-20, 11:24
#20

Stort tack Kyllan 🌹 Glömde helt av att svara på ditt svar, började genast studera våra horoskop och sedan glömde jag helt av återkoppling av alla funderingar. Men oj så bra det stämd, vi har båda temperament och kan krocka på ytan men också en inre förståelse och mycket kärlek. Sedan kämpar jag mycket med hans dominans då jag kan ha svårt för lite för dominant tilltal då jag själv är ganska verbal medan han styr med hela handen 😬 Så han har det inte helt enkelt med mig ibland, men för balansen skull måste jag sätta ner foten ibland 😉 Men jag har absolut varit den som anpassat mig även om mycket av det nu står inför förändring. Han har även hjälpt mig i många ledarskapsfrågor så min karriär har gått framåt och även jag gillar att leda men inte på hans nivå 😊 Precis som du skriver är han en stor ledarperson och han blev hög chef tidigt i livet före 30 år. Men valde att inte fortsätta den karriären utan satsade på vad hjärtat slog för men där kommer han inte riktigt i sin fulla rätt då det inte ingår så mycket ledarskap men som den envetne stenbock så ser han bortom det som är just nu och kämpar vidare och har gjort i väldigt många år. Du nämnde något om i vilket hus hans måne stod och det är inget mindre än hus4 och i konjunktion med Pluto 😱 Dessutom ligger de i vågen så totalt tolkar jag det följande: stora utmaningar tidigt i livet i hemmet, vilket tyvärr stämmer också sedan förstärks hela delen att mitt hem är min borg vilket verkligen kan förklara hans extremt stora kärlek till vårt hus och tomt det är tom svårt att komma ifrån huset på sommarsemestern 😉 Att de ligger i vågen tolkar jag att känslorna vill han ha i balans men inte alltid det går och att när de kommer ut så tömmer han känslorna och sedan sätter sig i balans igen, hur det hänger ihop med Pluto har jag inte riktigt fått grepp om förutom barndomen då. Kan min tolkning stämma?? Tack för att du tagit dig tid att kika på detta, otroligt hur mycket man kan läsa av med bara asc och soltecknet 😃

Annons:
Wilyamna
2016-10-20, 11:24
#21

Stort tack Kyllan 🌹 Glömde helt av att svara på ditt svar, började genast studera våra horoskop och sedan glömde jag helt av återkoppling av alla funderingar. Men oj så bra det stämd, vi har båda temperament och kan krocka på ytan men också en inre förståelse och mycket kärlek. Sedan kämpar jag mycket med hans dominans då jag kan ha svårt för lite för dominant tilltal då jag själv är ganska verbal medan han styr med hela handen 😬 Så han har det inte helt enkelt med mig ibland, men för balansen skull måste jag sätta ner foten ibland 😉 Men jag har absolut varit den som anpassat mig även om mycket av det nu står inför förändring. Han har även hjälpt mig i många ledarskapsfrågor så min karriär har gått framåt och även jag gillar att leda men inte på hans nivå 😊 Precis som du skriver är han en stor ledarperson och han blev hög chef tidigt i livet före 30 år. Men valde att inte fortsätta den karriären utan satsade på vad hjärtat slog för men där kommer han inte riktigt i sin fulla rätt då det inte ingår så mycket ledarskap men som den envetne stenbock så ser han bortom det som är just nu och kämpar vidare och har gjort i väldigt många år. Du nämnde något om i vilket hus hans måne stod och det är inget mindre än hus4 och i konjunktion med Pluto 😱 Dessutom ligger de i vågen så totalt tolkar jag det följande: stora utmaningar tidigt i livet i hemmet, vilket tyvärr stämmer också sedan förstärks hela delen att mitt hem är min borg vilket verkligen kan förklara hans extremt stora kärlek till vårt hus och tomt det är tom svårt att komma ifrån huset på sommarsemestern 😉 Att de ligger i vågen tolkar jag att känslorna vill han ha i balans men inte alltid det går och att när de kommer ut så tömmer han känslorna och sedan sätter sig i balans igen, hur det hänger ihop med Pluto har jag inte riktigt fått grepp om förutom barndomen då. Kan min tolkning stämma?? Tack för att du tagit dig tid att kika på detta, otroligt hur mycket man kan läsa av med bara asc och soltecknet 😃

Wilyamna
2016-10-20, 11:43
#22

Insåg nu också att min egen asc planet ligger i opposition till asc tillsammans med Neptunus, det känns motsägelsefullt i hus 7 och skytten. Hur fungerar det tillsammans med min man som har liknande fast tvärtom, dvs att solen är i opposition till asc, känns som att det har någon betydelse som par?? Eller är jag ute och cyklar?? Förlåt för det dubbla inlägget tidigare.

Kyllan56
2016-10-20, 12:30
#23

#21 Din tolkning stämmer! 

Att din man har Asc i Kräftan och Månen i 4:e huset, som är där Månen trivs bäst. Månen Konjunktion med Pluto i Vågen, brukar så för att hans mamma haft ett stort psykologiskt inflytande på honom. Vågen gillar inte konflikter och där får Månen en motvilja mot konflikter och anpassar sig gärna. Men med planeten Pluto i konjunktion gör att man har starka intensiva känslor. Hans mamma är förmodligen en stark personlighet, som styrt honom och familjen med med järnhand. Men det har förmodligen inte varit helt uppenbart, vilket förstärks av att Månen är i Vågen. Han är förmodligen starkt bunden till sin mamma och har tagit efter hennes sätt att vara i flera avseenden. Särskilt med att styra och ställa. Detta ger sig främst uttryck i hans förhållande till dig och barnen. Men det går att åtgärda genom framförallt till de närmsta.  Man kan också använda känslor som maktmedel. Det ger även en förmåga till insikter utöver det vanliga. (Här har du en sak som visar sig som vuxen)

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Kyllan56
2019-04-19, 13:14
#24

För nytillkomna astrologiintressenter! Läs!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

roberthelen
2019-05-24, 11:12
RosaKatten
2019-05-30, 21:54
#26

#25 ja visst är det spännande med kärleksastrologi Roberthelen! Alltid lika intressant vilka man passar ihop med.

Mimmulih
2019-08-10, 08:30
#27

Hur kan ja ta reda på dessa olika faktorer? Ja har alltid vari intresserad av astrologi men aldrig riktit lärt mig fullt ut. Ja har däremot att de förhållande ja haft vari bra combo med skytt och lejon. Däremot har ja länge undrat om mitt stjärntecken kan va fel då man är akutfödd för tidigt med kejsarsnitt, räknas ja fortfarande som en skytt då?

Annons:
Kyllan56
2019-08-10, 09:56
#28

#27 Ja du är Skytt. Om man är för tidigt född eller som du uttagen med kejsarsnitt, har ingen betydelse. Det är när du kommer ut som räknas och ingenting annat.

Om du är intresserad rekommenderar jag dig att börja läsa böcker om grunderna i astrologi. Träna dig att tolka horoskop för dina vänner. I astrologin finns inga genvägar man måste känna till grunderna och symbolerna, för att kunna gå vidare med te.x att jämföra två människor.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Mimmulih
2019-08-12, 09:52
#29

Ok tack för svar! Tycler verkligen de är superintressant! Har läst en del men är inte så jätte insatt. Trevligt att ja hitta detta forumet oxå!

RosaKatten
2019-08-24, 13:01
#30

Mimmulih, trevligt för oss också att du hittade hit!

Evisen1
2019-08-25, 10:46
#31

Intressant det här men hade ingen aning om att 2 från samma stjärntecken kunde vara tillsammans. Har alltid aktat mig för andra vädurar 😊

Kyllan56
2019-08-25, 11:25
#32

#31 Man måste ha hela horoskopet för båda personer innan man kan avgöra hur två människor passar ihop. Styrkor och problem.

Dock kan man väl säga att två personer med stark Vädursol, kan krocka. Väduren är eldens ledartecken som gärna går i bräschen för saker. Väduren säger till sin omgivning. Detta vill JAG göra häng med om du vill, annars gör jag det själv. Det kan skapa problem med två starka Vädurar, genom att de båda två följer sina idéer och inte lyssnar på den andra. Väduren vill upptäcka saker och ät mycket bra uppstartare och kan få människor att följa dem, men kanske är lite sämre att se till andra människors behov. Nu består man av så mycket annat, så det jag skriver är bara en del av kakan.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Evisen1
2019-08-25, 11:43
#33

Okej! Då förstår jag mer ,tack😊

Upp till toppen
Annons: