Annons:
Etikettallmän-astrologi
Läst 11083 ggr
Kyllan56
2016-08-11, 11:32

Planeternas funktionskraft.

Planeterna har olika funktionskraft i olika tecken. När man tolkar ett horoskop är det viktigt att veta hur bra en planet känner sig hemma i de olika tecknen.

Det finnas fem olika dignitetseter. Planeten kan:

  1. Härska över ett tecken

  2. Vara förhöjd i ett tecken

  3. Vara i fall i ett tecken

  4. Vara i exil i ett tecken

  5. Vara peregrine 

Om planeten är i det tecken som den Härskar över, så är den hemma och trivs med allt som det innebär med att känna sig hemma. Planeten är i sitt rätta element. Precis i det tecknet får planeten till fullo sina inneboende egenskaper uttryckta. T.ex. Mars i Väduren.

Om planeten är Förhöjd i ett tecken, så innebär detta att den trivs där, men är inte hemma. Den härskar inte över tecknet men trivs rätt bra där. Kanske är det som att vara hemma hos sin bror eller känna sig väldigt hemma, även om det nu inte är ens egentliga hem. Planeten får styrka och energi och placeringen i tecknet är därför positiv. 

T.ex. Mars i Stenbocken.

En förhöjd planet kallas ibland också för** en Exalterad planet.

**

Om planeten befinner sig i motsatt tecken till där den är förhöjd, så är den i Fall. Här förlorar planeten i inflytande och styrka. T.e**x. Mars i Kräftan.

**

Om planeten befinner sig i motsatt tecken, till det tecken som den härskar över, så är planeten i ExilI detta tecken blir planeten försvagad, missanvänd, eller såexisterar den inte. Här agerar planeten negativt. T.ex. Mars i Vågen. En planet i exil kallas ibland också för en Detriment planet.

Om planeten inte är i sitt tecken, som den Härskar över, eller är Förhöjd i,eller Fall, eller i Exil i, är den Peregrine. Där har planeten inget inflytande, den kan anses vara lite som en luffare som irrar omkring i världen utan något riktigt mål.

Modern astrologi har mer och mer fjärmat sig från dessa funktionskrafter och ser numera mer på de aspekter som planeterna bildar till varandra. Personligen så tycker jag inte att det ena utesluter det andra. Jag anser att man ska ha båda systemen med sig i sin tolkning av ett horoskop. 

Av vikt är definitivt Ascendentens härskare och härskaren över det tecken Solen befinner sig i. I mitt eget horoskop befinner sig Ascendenten i Lejonet, som Solen härskar över. Solen befinner sig i Fiskarna som traditionellt Jupiter härskar över. Därför blir dessa planeter viktiga i mitt horoskop.

Innan man upptäckte de planeter som är belägna längre ut än Saturnus, så hade Planeterna flera tecken som de härskade över. Därför har en del planeter i tabellen här nedan anknytning till flera tecken.

Det jag kallar moderna härskare över tecken är inom parantes. Jag använde mig av de traditionella härskarna.

Planet           Härskare         Exalterad            Fall               Exil

                                
_Mars             Vädur/            Stenbock            Kräfta           Våg
                     Skorpion
_

Jupiter          Skytt/              Kräfta                 Stenbock      Tvilling                      Fisk

_Saturnus       Stenbock/       Våg                    Vädur            Kräfta
_

                     Vattuman

_Solen            Lejon               Vädur                Våg               Vattuman 
_

_Månen          Kräfta              Oxe                   Skorpion        Stenbock 
_

_Merkurius     Jungfru/          Vattuman          Lejon              Fisk
_

_                     Tvilling       
_

_Venus           Oxe/                Fisk                    Jungfru          Skorpion  
_

_                     Våg
_

_(Uranus         Vattuman         Skorpion           Oxe                Lejon      
_

Neptunus     Fisk                  Lejon                 Vattuman       Jungfru

Pluto            Skorpion          Fisk                    Jungfru          Oxe)

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
Farwuq
2016-08-11, 13:23
#1

Du är värd en stor röd ros.
🌺

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Kyllan56
2016-08-11, 14:14
#2

Den tackar jag för Draken!❤️

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

greenseng
2016-08-12, 00:17
#3

🌺 🌺  Här får du ett par från mig också.

För mig en mycket betydelsefull artikel. 👍

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Kyllan56
2016-08-12, 00:45
#4

Tackar grenseeng! ❤️Glädjande för mig att du tycker det!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

greenseng
2016-08-12, 00:51
#5

#4

  Jo. Det är mycket inom astrologin som jag inte vet något om. Autodidakt som jag är. 😃

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Kyllan56
2016-08-12, 01:01
#6

#5 Jag är också autodidakt, om inte två kurser räknas!😃Är man bara intresserad så lär man sig. Det är en hel del som jag inte vet något om.  Så det har vi gemensamt!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
Astrologos
2016-08-12, 03:53
#7

Nej, jag håller inte alls med om detta! Systemet med härskare bygger på en symmetri som helt enkelt inte finns. Det är krångligt att använda och leder oftast till helt fel tolkning.

Ta månen som exempel. Den har att göra med känslor och är därför stark i alla tre vattentecknen: kräfta, skorpion, stenbock. Det är alldeles orimligt att den skulle vara starkare i oxen (fast jord) än i vattentecknet skorpionen. 

Eller ta merkurius, intellektets planet. Den är stark i alla tre lufttecknen, särskilt i tvillingarna. Det finns ingen anledning att den skulle härska i den petiga jungfrun eller fungera illa i det kreativa lejonet.

Inte heller finns någon anledning att alltid utgå från ascendenten och vad som säges härska i detta tecken. Det är en förlegad mall som fungerar illa och inte bör användas längre.

Titta istället på aspekternas antal och styrka. Då ser man vilken eller vilka planeter som dominerar och varför.  En planet bli alltid stark och viktig om den har många och starka aspekter, oavsett var den befinner sig.

Astrologin blir inte lättare utan svårare med denna tabell - glöm den!

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

Astrologos
2016-08-12, 03:55
#8

Rättelse: vattentecknen är kräfta, skorpion, FISK.

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

Kyllan56
2016-08-12, 10:49
#9

#7 Jag håller inte alls med dig! 

Detta system har funnits i hundratals år. Det finns olika skolor och olika sätt att se på astrologi. Den tyska skolan som inte använder hus utan mittpunkter o.s.v Sedan finns det astrologer som är mer traditonella i sin tolkning av horoskop, som inte alls tror på den personlighetsastrologi - som används av de flesta idag - utan tolkar ett horoskop på ett traditionellt sätt där de moderna planeterna inte används, utan det slutar med Saturnus, som dessutom alltid är en ond planet och Jupiter alltid är en god planet. Martin Garnsten är en sådan astrolog, som jag har stor respekt för. 

Det finns inte en enda astrolog, mig veterligen som inte använder härskareplaneter och härskarhus. Iaf inte dem jag läst! Även planeter som är exalterade/upphöjda i tecken.

Ex. För att förstå detta kan man inte bara titta på att Månen står för känslor, för Månen står för så mycket mer! Hur kan du helt bortse från det? Sedan finns det väl även stabila känslor. Till och med där Månen härskar i Kräftan finns en baksida, som är lynnighet. I Oxen må Känslorna vara svårartade, men de är dock stabila när de väl kommer igång. Du som är Oxe vet ju Oxens sensuella natur, som gillar mat, vilket är kopplat till Månen och näring!

Månen står för känslor och sättet du söker trygghet på. Men också för jordens egenskaper som fruktsamhet, näring och fertilitet. Det uttrycks positivt i Oxen där Månen har lätt för att uttrycka dessa grundläggande behov varvad med en praktisk förmåga att genomföra dem. Att arbeta i jorden få saker att växa, som man sedan kan äta o.s.v. 

Månen i redan känsliga Fisken är inte så lätt att hantera, vilket kan göra personen överkänslig och ha svårt att ta kritik. Dessutom har fisken många gånger svårt att ta tag i saker och ting och sitter hellre på kammaren och drömmer än är den som påtar i jorden.

Hittade när jag googlade Staffan Stenudd, som också använder sig av planeter som härskar över och är exalterade/förhöjda i tecken.

Så här säger han,

"Vidare sägs planeterna exaltera i vissa stjärntecken, som passar deras typ av kraft och som de är mycket starka i. Också där har varje stjärntecken sin exalterade planet och planeterna var sitt stjärntecken, utom Merkurius och Venus, som återigen har två var.

       När man tolkar horoskop är detta med härskare och exalterade viktigt att komma ihåg, för planeterna ökar i betydelse om de befinner sig i stjärntecken de härskar över eller exalterar i. De blir starkare än annars, och tydligare i sin inverkan."

http://www.astrologi.nu/horoskop/22-zodiaken.html

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Astrologos
2016-08-13, 04:59
#10

Att månen i fiskarna lätt blir överkänslig tyder ju på att den är extra stark i detta tecken. Därmed medger du själv att mina argument är goda.  Månen i eldtecken (vädur, lejon, skytt) är minst lika stark och får mera utlopp än i oxens lugna tecken. Din tabell är lika krånglig som ologisk och bör inte användas.

Stefan Stenudd duger inte alls som astrologisk auktoritet. Hans böcker är amatörmässiga och han själv veterligen inte aktiv. Var det hans kurs du gick..? 

Strunta i ascendentens sk härskare, och titta på aspekterna istället. De är alltid viktiga och ibland lätta att se.

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

Kyllan56
2016-08-13, 11:05
#11

# 10 Jag tror du vet vem jag gått kurs för! Inte är det Stefan Stenudd iaf!

Robert Hand en av de största levande astrologer pratar här om härskare och exalterade planeter, om nu inte Staffan Stenudd var bra nog! Men du vet och kan nog också mer än vad han kan?  

http://www.astro.com/astrology/in_astrobyhand23_e.htm

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Farwuq
2016-08-13, 12:17
#12

Jag är själv väldigt "grön", men jag upplever också Stefan Stenudd som en som skriver introduktionsböcker för de som börjar sin bana.

Jag har dessvärre inte läst några av Robert Hands böcker.
😞

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Kyllan56
2016-08-13, 12:27
#13

Draken det är inte synonymt med att han inte kan astrolog, för att han skriver böcker för nybörjare! 

 StefanStenudd  är ingen av mina favoriter. Jag har en bok av  honom bland många, även Robert Hand,  som är ledare för det enda Kepler college, som är det enda universitet i västvärlden som har utbildning i astrologi! Han är en av världens mest ansedda astrologer.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
Astrologos
2016-08-13, 14:37
#14

Ja, Robert Hand är min favorit bland nu levande astrologer. Hans bok "Planets in transit" är ett mästerverk som alla borde läsa.

I en annan av sina böcker som jag också noga studerat, "Horoskopets symboler", skriver han uttryckligen att metoden med härskare är inget han rekommenderar eller använder själv. Jag instämmer!

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

Kyllan56
2016-08-13, 15:02
#15

Av en händelse har jag den boken själv, skriven 1981, då Robert Hand hade sysslat med astrologi i 9 år. Det är 35 år sedan och han kan ju ha ändrat sig.

Här skriver han om Buch horoskop, där han hänvisar till både styrarnde- och exalterade planeter.

http://www.astro.com/astrology/in_astrobyhand35_e.htm

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Kyllan56
2016-08-13, 15:09
#16

Så här skriver Robert Hand i den länka jag la in i ovan kommentar.

"The Signs and the Planets, the Connection

Each sign is associated with planets that are said to “rule” that sign. It is actually more accurate to say that such a planet “takes care” of whatever may be associated with that sign than that the planet “rules” the sign. If you have studied any astrology you know that Mars rules Aries, Venus rules Taurus, etc. This is what those of us who study traditional astrology call “domicile rulership.”

Some of you may also know that planets are exalted in signs. This is another kind of rulership. The sign in which a planet is exalted is one where the planet can best express its energy—even better than it does in the sign it rules. The Sun is exalted in Aries, the Moon in Taurus, etc. The exaltation of a planet in a sign gives that planet exaltation rulership over that sign. Just to complete things, here is a table of the domicile and exaltation rulers of the signs.                        

Sign Domicile Ruler Exalted RulerAriesMars  SunTaurusVenusMoonGeminiMercurynoneCancerMoonJupiterLeoSunnoneVirgo MercuryMercuryLibraVenus SaturnScorpioMarsnoneSagittariusJupiter noneCapricorn  SaturnMarsAquarius SaturnnonePiscesJupiterVenus

Okay, that’s it for the technical stuff. Let’s get on with Bush’s chart."

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Kyllan56
2016-08-13, 15:45
#17

Astrologos om du lyssnar på detta föredrag kommer du i början höra hur han har gått från påverkan av de tyska skolan och dess mittpunkter utan hus och härskare, till på nittotalet när han kom i kontakt med det traditionell astrologi och det medeltida systemet av härskare, vilket är skild från det moderna systemet. Det är min mentor, som också ändrade sitt sätt att se på härskare och blev traditionell i sin syn på astrologi. Hon har påverkat mig.

Detta klipp är rena guldgruvan, som jag inte har lyssnat ingom men ska!

Så om du inte sätt föreläsningen av en mästare, så varsågod!  En föreläsning på över två timmar.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3k86s3OViM

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

greenseng
2016-08-13, 21:46
#18

#10

Strunta i ascendentens sk härskare, och titta på aspekterna istället. De är alltid viktiga och ibland lätta att se

………………………………..

Jo. Nog är aspekterna viktiga. Men egentligen tillhör de något man får i sig med modersmjölken när man är intresserad av astrologi.
Kyllans artikel ligger väl egentligen på en något högre nivå.

Med det menar jag inte att aspekter i sig skulle vara någonting lågt. De kan göras hur komplexa som helst. Harmonics är väl något som pekar på detta. Men ändå tillhör själva grundkunskapen om aspekter faktiskt nybörjarskolan. Det gör inte Kyllans artikel.

Att det ligger mycket i Ascendentens härskare ser du förmodligen om du betraktar ditt eget horoskop. Även om det antagligen finns horoskop där Ascendentens härskare kanske blir betydelselös. Men det vore väl en märklig tillfällighet om det skulle vara så i just ditt "unika" horoskop.

Oftast ser man Ascendentens härskare som en nyckelpunkt i horoskopet. Men ibland kan en annan punkt komma in och tävla med denna nyckelpunkt. Men trots det så är Ascendentens härskare nästan alltid betydelsefull.

Och många gånger så är en Exalterad position betydelsefull också.

Min dotter har inte mindre än 6 planeter i härskar eller exalterade positioner.
Och dessutom en mystisk rektangel. Slå det den som kan. 😃

Det jag själv har problem med är planeter som är i Fall, Exil och Peregrine. När jag tittar på ett horoskop så hamnar de flesta planeter i någon av dessa positioner. Faktiskt mest i Peregrine. Men ändå dömer jag inte ut det som fel.
Snarare då som att det är något i systemet som jag inte greppat än.

Det är alltid ett misstag att undervärdera "di gamle". Men deras sätt att se på olika saker är många gånger bortglömt. Och många gånger så ville de nog inte skriva ner allt de kände till. Det har alltid legat en smula pengar och makt i astrologins värld. Och dessutom en stor chans att bli utskrattad. Och jag misstänker att samma tendenser kan hittas även idag. De i världen som kan astrologi på högsta nivå hittar man antagligen inte på webben.

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Kyllan56
2016-08-13, 22:44
#19

Det finns så mycket mer inom den traditionella astrologin än härskare över tecken. Där har planeter olika dignitet om det är ett natt eller dag horoskop. En planet kan få styrka i en viss dekan i ett tecken.  Eller på en viss grad i horoskopet. Tex Jupiter 29 grader i Lejonet, med 7 graders orb, men då i ett natthoroskop. Solen härskar på dagen. 

En annan sak är om man har  tex Mars i Lejonet och Solen i Väduren, då ger de varandra styrka i reception och Mars blir inte peregine. 

Det är så mycket man kan ta hänsyn till om man kan sin astrologi. Själv håller jag på att lära mig det, så jag håller mig till de traditionella härskarna. Robert Hand ser också - fast han inte är tillhör den moderna skolan - varför Pluto kopplas ihop med Skorpionen och Neptunus med Fiskarna. Han har svårare för att se Uranus styra över den bland rätt konservativa Vattumannen. 

När man lyssnar på Robert Hand i dialog, som i klippen med Steven Forrest, märker man att han är både öppen och ödmjuk. De är så kloka båda två! Där ligger jag hästlängder i lä! 

Att lyssna på dessa två herrar gjorde min dag!😃

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

greenseng
2016-08-14, 00:05
#20

#19

  De kommer förmodligen att göra min dag också. När det nu blir. Först måste jag kolla en sak när det gäller planeternas funktionskraft.

Om man betraktar någorlunda högtstående astrologer så har jag faktiskt bara sett David Cochrane i en video. Jag kanske borde utnyttja dagens moderna teknik lite mer!! 😃

Gammal slemmig pensionerad Gubbj….ul som jag faktiskt är! 😃 😃

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Annons:
Astrologos
2016-08-14, 03:00
#21

De som vill kan fortsätta krångla med härskare och hus. Jag föredrar tecken och aspekter. Gången är denna.

1. Tecken för solen, ascendenten och månen. 2. Fördelning av element och tillstånd. 3. Starka aspekter, som i sin tur ger 4. Starka planeter. 5. Transiter ger prognoser.

Vad övrigt är - är onödigt krångel och svammel.

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

Kyllan56
2016-08-14, 09:52
#22

# 21

"Ja, Robert Hand är min favorit bland nu levande astrologer. Hans bok "Planets in transit" är ett mästerverk som alla borde läsa.

I en annan av sina böcker som jag också noga studerat, "Horoskopets symboler", skriver han uttryckligen att metoden med härskare är inget han rekommenderar eller använder själv. Jag instämmer!"

Så Robert Hand är ingen favorit längre?😂Nu när du förstått att han efter 35 år har en annan syn på astrologi än vad han hade 35 år tidigare? Människor utvecklas! och han har inte gått från härskare till motsatsen, utan tvärt om. Han har 44 års erfarenhet av astrologi, det säger väl något!

Ditt sätt att argumentera är att ge sig på andra, inte möta den information du får utan upprepa din egen syn och är det någon som svamlar, så är det du! Du ger dig inte en tum utan vidhåller ditt sätt att se på astrologi, som jag faktiskt aldrig stött på tidigare. Ja det är väl det som är Oxens svaghet. Envisheten som pågår i absurdum. Han stångar hellre huvudet blodigt mot en vägg, än att han viker sig en tum!

Vill man lära sig astrologi, får man faktiskt så ut med lite krångel. 

Förresten du glömde fördelning av kvaliteter och hus! Jag vågar väl knappt nämna härskarhusen, som jag inte tog upp i min artikel, får bli en senare fråga!  Det är så mycket mer som har betydelse i en tolkning än vad du räknat upp! 

Nu tänker jag inte lägga mer energi på dig!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Astrologos
2016-08-14, 14:50
#23

Nej, lägg ingen mer tid på mig, jag har inte den minsta användning för den! Att astrologin i sverige står på en mycket låg nivå det märks inte minst här. 

Nästa år får du kanske mer att klaga på. Då har du transit saturnus konjunktion mars. Lycka till med den!

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

Farwuq
2016-08-14, 18:25
#24

Så… bli inte osams.
Jag ser gärna kunskapsutbyte här inne ska förenas med trivsel.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

greenseng
2016-08-14, 19:46
#25

  Det handlar kanske om att de omogna måste inse att de saknar den mognad som de mogna måste ha för att inse att de omogna helt enkelt saknar den mognad som..

Oj! Rekursioner är inte bara knepiga att hantera i dataprogram. 😉

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

greenseng
2016-08-14, 19:56
#26

#23

  Jag fick i alla fall lära mig i torsdags vad transiten ♂☐♄ innebär.
Den innebär att man får gå till tandläkaren. 😐

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Kyllan56
2016-08-14, 20:50
#27

#23 Tandläkaren är inte roligt! Men jag har världens mest tålmodiga och trevliga tandläkare, så det är nästan kul att gå dit, men bara nästan.😃

greenseng, jag gillar ditt Sokratescitat!🙂

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
greenseng
2016-08-14, 20:56
#28

#27

  Tack. Jag gillar Sokrates väldigt mycket. Han hade många strängar på sin lyra. Exempelvis meditation.

Jag vet en kille som bara älskade att gå till tandläkaren. "Jag bara njuter när de håller på med mina tänder", sade han. Jag bara skakade på huvudet.

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Kyllan56
2016-08-14, 21:02
#29

#28 Verkar inte stå riktigt rätt till med den killen!😃

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

[Jamik]1
2016-08-14, 23:24
#30

Hej! Jag har ascendenten i vågen som venus härskar över, och venus är i skorpionen(1a hus). Den är i exil då, läste att den då kan fungera negativt. Undrar över det? hur menar man? Venus är i konjuktion med solen och neptunus så den kanske blir starkare då i sitt uttryck? 🙂

Kyllan56
2016-08-15, 02:27
#31

Venus härskar både över Venus och Oxen. Du har din Venus mittemot Oxen därav är den i exil. Oxen och Skorpionen ligger mitt emot varandra och är varandras motsatser. Därför arbetar Venus i Skorpionen verkar i ett motsatt förhållande till sin styrka. 

Solen befinner sig i 1:a huset där Solen är exalterad.  I 1:a huset blir dina introverta Skorpionplaneter mer utåtriktade. 

Konjunktioner är den starkaste aspekten.  Då   förlorar de inblandade planeterna lite av sin kvalitet och smälter ihop till något större och annorlunda. Som att helheten blir större än summan av delarna.  Det är till fördel.  Men sedan måste man veta om du har aspekter till de tre planeterna i  konjunktion.  Men för att veta hur stark konjunktionen mellan dessa tre planeter, måste man veta på vilka grader de ligger.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Astrologos
2016-08-15, 04:03
#32

Nej, det Kyllan56 skrev om härskar och exil och exalterad stämmer inte alls. Sådan astrologi kan du lugnt strunta i, det är bara krångel till ingen nytta! Venus i skorpionen är inte svagare än i oxen. Däremot är den mer känslomässig och liderlig än i oxens lugna och sensuella tecken. För att det skall märkas måste du ha mer än så, t.ex. solen, i skorpionens tecken.

Men jag instämmer i att konjunktionen är den starkaste aspekten och mycket viktig i detta fall. Det finns tre typer av konjunktioner: lätta, normala och svåra efter hur väl planeterna passar ihop. Solen och venus bildar en lätt konjunktion och förstärker varandra på ett mestadels harmoniskt sätt. Venus och neptunus bildar en normal konjunktion beroende på vissa romantiska föreställningar som kan bli följden.

 http://personkemi.webs.com/planetparen1.htm

För att bedöma styrkan, se hur nära varandra de ligger. De som ligger närmast är också starkast förenade.  Tecknet spelar också roll. Om du vill ha horoskopet beräknat, skriv då tid och plats på detta sätt: 160815 0356 stockholm.

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

[Jamik]1
2016-08-15, 09:50
#33

Tack, vad intressant, förstår hur ni tänker och att det ju finns olika sätt att se på det hela. Det med härskar,exil osv. pratade väl astrologerna mer om förr och även om det kanske inte stämmer så väl så verkar det finnas något i det. Men det känns lite förlegat. Är ingen astrolog på långa vägar men har tagit till mig lite genom åren och fascineras mycket över det. Känner att det finns mycket inom astrologin som inte är slumpen.

Tack för länken, skall kolla in 🙂 Ha en härlig morgon 🌺

661108 0517 Helsingborg

Kyllan56
2016-08-15, 10:32
#34

#33 

Nej det pratas lika mycket om härskare  idag bland astrologer. Bara det att de traditionella härskarna och de moderna skiljer sig åt något.  Det är inte förlegat! Googla andra astrologer och se deras syn på saken! Bilda dig en egen uppfattning utan att ta hänsyn till oss!

Du har inte mindre än 4 planeter på 15 grader. Så konjunktionen solen Venus är nästan så exakt den kan vara. Neptuns är separerande och på väg bort från Solen och Merkurius. 

Sedan har du Månen Konjunktion Mars på 15 grader i Jungfrun, vilket bildar sextioler till  Solen/Venus. Separerande med 8 grader har du Pluto/Uranus/Saturnus på 23 grader. Uranus i konjunktion med Pluto och opposition Saturnus/Chiron

Du har en konjunktion mellan Saturnus och Chiron. Chiron är din sårbarhet och där du kan helas. Det är många starka krafter.  

Spännande horoskop!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
[Jamik]1
2016-08-15, 14:27
#35

34  dumt att skriva känns förlegat, är inte tillräckligt insatt för att uttala mig om det. Det beror ju klart på vart man söker information någonstans. Har några äldre böcker som mer beskriver detta och det är intressant när man väl sätter sig in i det!

 Tack för inlägget och information🙂det sätter igång mer intresse!

Kyllan56
2016-08-15, 14:45
#36

#35 Tack Jamik! För det är precis en av sakerna vi vill med denna sida att väcka intresse för astrologi!

I och med våra diskussioner här inne om härskare eller inte, har jag upptäckt källan av klipp på Youtube! Där allt och jag har lyssnat lite om Chiron, Karma och tomma hus o.s.v.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Astrologos
2016-08-15, 14:46
#37

Ja, här finns flera exakta och starka aspekter att tolka och diskutera. En medeltida astrolog skulle nog säga att venus är viktigast eftersom ascendenten är i vågen, men så är det inte. Månen/mars och Jupiter/MC är minst lika starka, och märks troligen mer i praktiken.

Jag startar nu en egen tråd om ditt intressanta horoskop.

Lycka är att få göra det man vill göra - och slippa göra det man inte vill göra.

RosaKatten
2017-08-26, 15:25
#38

Intressant tråd Kyllan! Det visar sig att jag har fyra planeter i fall och resten i peregrine. Innebär det att ingen av mina planeter riktigt kommer till sin rätt? Är min planeter festens trista panelhönor, till skillnad från balens drottningar om de hade varit härskare eller exalterade?

Kyllan56
2017-08-26, 15:35
#39

#38 Ja de som är i fall förlorar i styrka, planeterna känner sig inte hemma i det tecken de hamnat i! Men peregrine har nästan alla sina planeter i.  Så jag hade tittat på de du har i fall och själv försökt och kura ut om det stämmer. Ingen känner ju ditt liv så väl som du!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

RosaKatten
2017-08-27, 07:55
#40

#39 ok då ska jag klura på det. tack för svar!

Wilyamna
2017-09-17, 10:36
#41

Hej, Har också läst och tyckte det var intressant men så mycket annat i astrologin finns det så otroligt mycket att ta hänsyn till. Jag har en eshalterad Jupiter men samtidigt är den R och i opp med Venus så jag tror den ändå har det kämpigt i sin kräfta. En annan fundering är Merkurius som är i tabellen exhalterad i Vattumannen men samtidigt är den i opp mot jungfrun så vad är det som gör att den är exalterad i vattumannen?? Eller som jag som har Merkurius i skytten mittemot tvillingen då borde den vara i fall?? Eller finns det undantagsregler här?? Sedan en sista fråga jag funderar på är att i vissa artiklar forum pratar man "starka" planetpositioner, syftar man då på just detta med exhalterade planeter eller om de ligger i bra hus eller tecken i sin energi? Eller hänger frågan mer ihop med aspekterna??

Annons:
Kyllan56
2017-09-17, 11:19
#42

Merkurius är kommuniktativ planet som tittar på detaljer och är logisk, där för trivs den i Vattumannen, som också är ett logiskt tecken och kan ha med vetenskap att göra. Tänk på att traditionellt styrdes Vattumannen  av Saturnus.  Dessutom är Luft intellektuell kommunikation. Om jag ska krångla till det, så är den speciellt upphöjd när man är född på natten.

Att Merkurius inte riktigt trivs i Skytten beror på att Skytten har ett helhetstänkande, där Merkurius är detaljinriktad. Tänk på Skytten som ett holistiskt tecken, där du ser helheten i delarna, Medan Merkurius är atomistiskt där delarna gör helheten. Jungfrun är mycket detalinriktad. Tvillingen vill veta lite detaljer om mycket, är mer intresserade av att vara allmänbildade än att gå på djupet och veta mycket om det som intresserar Skytten.

Du måste hitta essensen i en planet, för att förstå var den trivs och inte trivs.  

Fall betyder att den är i motsatt tecken till där den är upphöjd, Inte i det tecken den härskar över. Därför är inte din Merkurius i fall i Skytten, eftersom Merkurius härskar över Tvillingen. 

Jag skulle tolka det som både och! Starka planeter är både enligt härskare… o.s.v men också aspekterna kan tolkas in. Säg att du har en stark nästan exakt aspekt mellan två härksarplaneter, den får oerhört  starkt inflytande. Är de dessutom i sitt "rätta" hus eller ett hus de trivs i förstärks styrkan.

Hoppas du fick svar på dina frågor.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2017-09-17, 14:26
#43

Hej, Tack för svaret 👍 Jag tror jag förstår det är logiskt att Merkurius trivs i vattumannen där kommer han till nytta i sin natur. Jag skrev fel med Merkurius i skytten, jag menade att han var i exil här egentligen men enligt tabellen är Merkurius i exil i fiskarna som också är holistisk. Min Merkurius är komplicerad tycker jag och inte enkel att förstå hur den kommer till uttryck eller saknar uttryck som malplacerad i skytten. Jag förstår vad du menar med starka planeter och aspekter. För min egen del saknar jag starka planeter då mina härskarplaneter är i en utmanande aspekt och eller placering. Fast jag har andra styrkor i horoskopet ;)

Kyllan56
2017-09-17, 16:24
#44

Fiskarna är lika med känslor och Merkurius är mer en intellektuell planet, dessa två är motsägelsefulla och stör varandra. Därför trivs inte Merkurius i Fiskarna, där den är i fall, eftersom Fiskarna ligger mitt emot den analytiska Jungfrun - där Merkurius är exalterad, där Merkurius trivs.  

En planet i fall, ligger alltid mittemot där den är exalterad.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Kyllan56
2019-04-14, 18:56
#45

Puttar

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Upp till toppen
Annons: