Annons:
Etikettde-astrologiska-husen
Läst 27788 ggr
[MargaretaA]
2009-02-19, 10:47

Det 12:e huset - Lösningar

Det Tolfte huset är det subtilaste av alla hus. Det styr det omedvetna, och är platsen där vi söker enhet med allt liv. Det är den inre världens hus. Planeter i Tolfte Huset visar sig på ett otydligt och hemlighetsfullt sätt.

Telepati och psykiska krafter, intuition och förmågan att uppfatta gömda behov och känslor, både i oss själva och i andra, finns här. Det är också självuppoffringens hus, och hemligheternas, och platsen där vi är länkade till den andra sidan.

Planeter här är verksamma på en mera spirituell nivå och öser över oss en värld av drömmar, fantasier och föreställningar. Detta är också huset för enighet med naturen eller gud/skaparen.

Planeterna har i detta hus en kameleontaktig kvalitet, de färgas av det som passar bäst i en given situation. Här löser sig allt och tingen förlorar sitt världsliga värde. Det är även förbundet med sjukdom och isolerade anstalter som sjukhus och fängelser.

Annons:
evrekaw
2009-02-19, 12:24
#1

Så vad man har för planeter i detta hus spelar ingen roll då? Eftersom de är kameloner… Eller har olika planeter ändå olika roller och skilda förändringsbenägenhet?

                                                                Obestämd

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

[MargaretaA]
2009-02-19, 13:43
#2

Planeterna spelar lika mycket roll i detta hus som i vilket annat hus som helst. Men det kan vara så att en planets inflytande inte syns så tydligt för yttervärlden i detta huset.

Säg att en person har Mars i tolfte huset. Den kan verka mycket snäll och timid och är inte den den som gör så mycket väsen av sig. Det betydet dock inte att denna person är lättare att köra över än någon annan. De brukar kunna hävda sig och sina ståndpunkter på ett sätt som ingen riktigt förstår - de bara får sin vilja fram ändå. Men givetvis måste man titta på en planets aspekter också, om man vill ha hela bilden Glad

När det gäller förändringsbenägenhet så följer det med planeten, och ändras inte beroende vilket hus den befinner sig i.

Jag kommer att eftersom lägga in tolkningsförslag härnedan för alla de olika planeterna i tolfte huset. Så håll utkik Flört

[MargaretaA]
2009-02-23, 10:36
#3

Din Sol i det Tolfte Huset

I tolfte huset finns en kraftig längtan att smälta in i det ett som är allt i existensen, och släppa taget om känslan av ett eget separat jag. Då Solen representerar din känsla av det sanna jaget och verkliga identitet, blir din uppgift att upptäcka att du tillhör något större - och mycket viktigare - än dig själv.

Denna solposition brukar finnas hos "gamla själar" vars andliga resa nu är mycket långt utvecklad. Du uppfattar det som är dolt och är medveten om allt de osedda som cirkulerar i atmosfären runt omkring dig. Så mycket att du ibland känner ett behov av att dra dig tillbaka och omdefiniera dina personliga gränser.

Med Solen här, är du ett naturligt medium och kan mycket väl ha psykiska krafter utöver det vanlig. Du passar bra i en karriär där du får hjälpa andra, då denna position ger stor förståelse och medkänsla.

[MargaretaA]
2009-02-25, 14:57
#4

Din Måne i det Tolfte Huset

Med Månen i Hus Tolv är du djupt mottaglig för atmosfären runt omkring dig. Faktum är att du ibland kan ha svårt att skilja mellan dina egna känslor och andras, därför att din själ är som fotografisk film, reflekterar och absorberar vad eller vem som helst som kommer fram.

Som ett resultat av detta har du stort behov av ensamhet för att kunna fastställa dina egna gränser och utveckla en känsla för vem du är - ditt riktiga jag.

Du är alltid långt före alla andra när det gäller att snappa upp kommande trender och psykiska krafter ger dig förmåga till medkänsla med du älskar på en djup nivå. Du är ett medium, och en förmedlare av den tidsandan du lever i.

[MargaretaA]
2009-02-27, 13:29
#5

Din Merkurius i det Tolfte Huset

Detta är en introvert position för den flyktiga och snabbtänkta planeten Merkurius. Dina intressen finns inte i den yttre världen, utan i det som pågår i din själ.

Ditt mål är att utforska och analysera dina motiv och placera dem i ett nytt sammanhang för att förstå dem bättre. Du är också mycket öppen för atmosfären omkring dig, och kan ibland ha svårt att skilja på vart dina idéer slutar och andras börjar.

Du är också begåvad med en stark fantasi - och med förmågan att sätta ord till din mycket subtila intuition. Merkurius här förstärker också den psykiska kraften.

Cristine
2009-03-01, 10:28
#6

Jag dras till denna tråd som jag läst nu flera ggr. Hur vet man vilka planeter man har genom födseln?

Jag får nog lov att lära mej så jag slipper sitta som ett frågetecken.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Annons:
[MargaretaA]
2009-03-01, 12:04
#7

Jag har sett att många mediala personer har en viss tonvikt på tolfte huset - du är kanske en av dem Flört

jag kan göra en horoskopskarta till dig om du vill. PM:a mig dina uppgifter om födelsetid, plats och klockslag.

chik
2009-03-01, 13:10
#8

Margareta. Jag får återkomma till denna länk.Intresant. Får nog åka till bibban o låna böker.Tycker det är lättare…

Så jag återkommer.Lena.

Lena.P är jag i verkliga livet.

Cristine
2009-03-01, 15:13
#9

Åh så snällt av dej, jag har skrivit till Sundsvalls sjukhus för att få klockslaget från mammas journal, så när jag får svar pm:ar jag.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

[MargaretaA]
2009-03-02, 11:07
#10

Din Jupiter i det Tolfte Huset

Med den optimistiska Jupiter i det område av horoskopet som styr din inre värld och dina länkar till det undermedvetna, har du stor tilltro till livet. Som regel kommer din skyddsängel, som du så starkt tror på, inte att svika dig.

Med Jupiter här, finner du inte meningen med existensen i den yttre världen, eller i ortodoxa religioner, utan genom att göra en resa i själen, finna den djupt inom dig själv.

Du kan också vara en född healer, då du inte bara har en instinktiv tilltro, utan också en stor medkänsla med de mindre lyckligt lottade än du själv, och din optimism och tilltro kan vara till stor hjälp för andra.

_Transiterande Jupiter i ditt Tolfte Hus __
Denna transit kommer att göra det möjligt för introspektion. Om du finner ditt inre fast i olika knutar, kommer den också att bidra till att lossa dem. Var beredd att lära dig mycket om dig själv._

Folk kommer att märka ditt reserverade och lugnt sätt, vilket kan vara bra för dig. En retreat kommer att erbjuda stora möjligheter att utveckla din intellektuella kapacitet, vilket också skulle kunna omfatta studier av astrologi.

Eventuellt kommer du att lära känna någon som du upplever en speciell kontakt med, och som kommer att vinna ditt förtroende.

Sympati är en viktig del av dig. Jupiter i Neptunus hus kommer att se till att du når en djupare förståelse för dina uppriktiga känslor och därmed agerar på dem.

Istället för att ta dig själv så allvarligt, försök att tänka mer allmänt. Akta dig så att du inte fastnar i ogenomtänkta och ologiska system.

[MargaretaA]
2009-03-03, 11:44
#11

Din Saturnus i det Tolfte Huset

Med Saturnus som styr begränsningar, i det område i horoskopet som länkar oss till den större helheten, kan du ha svårt att bara släppa taget och lita på livet.

Du kan också ha svårigheter att öppna dig och dela dina känslor med andra, och tenderar att alienera dig själv ibland, hellre än att ta risker med dina känslor.

Med Saturnus här, är din utmaning att bli mera avslappnad och gå utanför dig själv, och därigenom upptäcka att många av dina rädslor är grundlösa.

_Saturnus transit i ditt Tolfte hus __
Det tolfte huset är Neptunus hus, därför känner sig Saturnus inte särskilt hemma här. Saturnus handlar om tydlighet, Neptunus tenderar att dölja saker._

Denna transit skulle kunna tjäna som en längre fas av introspektion där du tar det fulla ansvaret för dig själv. Detta kommer att förbereda dig inför den tidpunkt då Saturnus passerar Ascendenten och kommer in i första huset. Det kommer också att leda till att du tar itu med saker med större medvetenhet och tydlighet.

Nu bör du se tillbaka på allt du har åstadkommit under de senaste åren och ta en titt på allt du har lämnat oavslutat. Även om du har en ökande tendens att vara alltför kritisk mot dig själv, ska du inte göra det till en vana eller låta det störa din kontakt med omvärlden.

Viss självkritik är okej, men låt det inte dra iväg och börja se mer ut som självförminskande. Acceptera det faktum att du inte kan ändra det förflutna.

[MargaretaA]
2009-03-09, 11:46
#12

Din Uranus i det Tolfte Huset

Med Uranus här har du ett sjätte sinne för vad som händer i det kollektiva psyket. Du har fingret på pulsen, och ligger oftast långt före dina samtida, när det gäller att förstå och delta i sociala förändringar.

Du kanske har mediala krafter, och kan på så vis förmedla nya, och befriande, vägar att se på världen till andra. Denna position gör dig också mycket oberoende i ditt tänkande eller i religiösa frågor.

Transiterande Uranus i ditt tolfte hus

Uranus kommer att vara i Fiskarnas hus cirka sju år innan den korsar Ascendenten och återinträder i första huset, där den kommer att hjälpa till att hitta uttrycksmedel för personens inre.

Det tolfte huset är förenat med olika former av institutioner, och ditt förhållande till olika institutioner kan kullkastas. Du kan komma i kontakt med fängelser, även om du inte hamna där själv, kan det gälla någon nära dig.

Saker kan omstruktureras så diskret att ingen ens lägger märke till det.

Det kommer att bli mycket introspektion under denna fas som kommer att inkludera kontemplation om din roll i universum, men risken finns att du närmar dig detta med otålighet och brist på stabilitet.

 Därför ska du inte ta på dig för mycket och försöka hålla dig avslappnad och uthållig.

Cristine
2009-03-09, 12:28
#13

Jag har skickat två e-mail men får inget svar.Rynkar på näsan

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Annons:
[MargaretaA]
2009-03-09, 12:38
#14

nu hänger jag inte med riktigt?

penke
2009-03-10, 01:16
#15

#13 .."gissar" att du mailar sundsvalls bb för din mammas journal.. det jag lärt, är att man ska ringa.Ibland har de ..många ankommande :- ) eller något annat som stressar..tålamod.

Var redo med hennes hela person-nr.även om det finns sekretess bör det inte vara något problem,iofs vet jag en som haft krångel att få rätt tid !! vad det nu berodde på…(?) tjuriga landsting ? när jag frågade försvann hon i en lång stund ner i arkivet/katakomberna, pustade av promenaden o allt damm(?) men rapporterade ändå klockslag glatt *ler*

säg bara i växeln vad du vill,bb-arkivet

penke

innan du vet klockslaget för första andetaget,fundera på om du är morgont eller kvälls-trött ? (samband?)

Cristine
2009-03-10, 01:46
#16

Tack penke för infot…varken trött på morgon eller kväll men på eftermiddagen börjar locken klippa, så mitt första luftintag var nog då.Hoppas jag har mer tur via luren.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

[MargaretaA]
2009-03-12, 09:44
#17

Din Neptunus i det Tolfte Huset

Med Neptunus i det tolfte huset, där den härskar, är den hemma och som allra starkast. Dina andliga krafter är betydande, och, ibland, verkar du veta saker som du inte har någon personlig erfarenhet av, eller få glimtar av sanningar som andra inte har tillgång till.

Du är mycket sensitiv gentemot andras känslor, för mycket ibland, vilket kan ge dig svårigheter att stå för dina övertygelser och fatta egna beslut.

Transiterande Neptunus i tolfte huset

Under denna period i din utveckling reser Neptunus genom sitt eget hus, eftersom tolfte huset associeras med Fiskarna och Neptunus.

Även om denna fas är en intensiv introspektion betyder det inte att du kommer att dra dig tillbaka från det dagliga livet de kommande 14 till 18 åren.

Denna fas handlar mer om att integrera dina insikter i vardagen. Om du känner en benägenhet att gräva i studier av alternativa vetenskaper, är detta ett bra tillfälle att börja.

Du befinner dig på jakt efter den djupare innebörden av existensen och dess anknytning till universum. Eftersom Neptunus och tecknet Fiskarna också stå för martyrskap och "en tycka synd om sig själv" mentalitet, bör du vara försiktig med din benägenhet att tro att du måste gå ut offentligt med dessa egenskaper.

Allt som allt bör de insikter som följer av denna transit bidra till att skärpa din intuition och göra att du kan lita på din inre röst.

Cristine
2009-03-12, 17:05
#18

Jag är född på kvällen på samma tid som en av mina sönerFörvånad

Den 6-8 -41 kl. 22.20

Det tyckte jag var underligt.

Cris

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

[MargaretaA]
2009-03-12, 21:10
#19

aha har du fått svar nu. Vad kul! Det här med samma tidpunkt är förmodligen en av livets små synkroniteter som ska få oss att fundera Glad

Cristine
2009-03-12, 21:14
#20

Ja nog fick man sig en funderare, sedan är ju tvillingarna födda  på San Valentin, en son på Lucia och två i april med bara två dagar emellan.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Annons:
trillis
2009-03-13, 08:39
#21

Jag undrar om man kan ha flera planeter i sitt tolfte hus? (Kan man uttrycka sig så.. Obestämd)

Är lite ny på ämnet, men hoppas på att lära mig massor!

/jossan

[MargaretaA]
2009-03-13, 08:55
#22

Hej Trillis!

Javisst - ett hus kan innehålla flera planeter men det vanligaste i ett horoskop är att många hus är  helt utan (bara för att krångla till det) Det är faktiskt ganska ovanligt att man ser horoskop som har ordning och reda och en planet i varje hus. Det finns inte ens tillräckligt många för detFlört

Läs gärna artiklarna som ligger i rutan Läsvärt på startsidan, (ovanför Nya medlemmar).

Cristine
2009-03-16, 08:12
#23

Putt

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

[MargaretaA]
2009-03-17, 08:19
#24

Din Pluto i det Tolfte Huset

Med Pluto här, finns det djup i din personlighet som andra inte ens kan drömma om. För under ytan, är du en långt mer passionerad person än du verkar vara.

Du visar inte gärna dina känslor, utan föredrar att arbeta dig igenom känslomässiga frågor på egen hand. Inte heller nöjer du dig med ytliga svar. Du har också ett sjätte sinne för andras motiv och du vet alltid när någon är oärlig eller försöker att undvika sanningen.

Du vet att sanningen helar och att hur svårt det än kan vara att se den i ansiktet, så kommer det alltid att löna sig slutänden.

Plutos transit i tolfte huset

Under Plutos långa resa genom Fiskarnas hus, kommer dolda komplexa aspekter av din personlighet att föras fram i ljuset.

Erfarenheter som gjorts under denna fas kommer att ge svar på mysterier, särskilt om Pluto formar aspekter till andra planeter i detta hus. Detta hänvisas till en regenerativ omvandlingen av ditt eget psyke.

Pluto möter Neptunus illusoriska och dystra tendenser i tolfte huset. Detta kan leda till förvirring på grund av kontrasten mellan Neptunus subtila sätt och Plutos rättframhet.

Plutos viktigaste uppgift är att belysa de dolda undermedvetna karaktärsegenskaper som främjar hämningar och omvandla dem till medvetna åtgärder.

Därför är det också viktigt att undersöka tidigare händelser, eftersom detta är nyckeln till de händelser som så småningom kommer att leda till lösningar.

purpelike
2011-12-07, 23:07
#25

Venus i 12:e huset?

[MargaretaA]
2011-12-08, 18:35
#26

Oj ser att jag har missat den. Tyvärr har förlorat alla svenska texter i en Windowskrasch.

Men här kommer den på engelska så länge.

Your Venus in the Twelfth House
With Venus in the twelfth house you will often find yourself in solitude, which is just the way you like it. Peace and quiet arouses your creativity and gives you your best ideas. You may prefer to keep your love affairs out of the public eye. 
You long for a beauty beyond reach which promises ideal fulfillment. You will look for love and beauty in someone else and then submit completely in the relationship. You expect a lot from your lover and harbor a feeling deep within you that you are missing something if you give your love only to one person. This may express itself in an elevation of your love to a higher level that allows you to share your love with more than just one other person by loving all of creation and sacrificing yourself. Potential lovers can then only be of secondary importance.
On the physical level, Venus tells of the relation to specific institutions. You may work in a gallery, a museum, a hospital, a home for the elderly or a similar institution.

purpelike
2011-12-09, 02:32
#27

tack så mkt… det var mkt intressant vetande=) uppskattas högt.. tack igen

Annons:
[MargaretaA]
2012-02-21, 07:32
#28

putt

LizaT
2012-02-23, 19:32
#29

Jag läste om att man inte får tjäna pengar på astrologi. Profetier kan vara självuppfyllande. Men om man nu är en av de få som är delvis eller helt förlamade och dessutom inte kan tänka på annat än astrologi, då är det väl ok att tjäna pengar tom på astrologin, utan att ha det som yrket.
För mig har astrologin varit en verklighetsflykt, dvs det hör till min tolfte huset, där jag även har min SN.Så jag måste antigen lämna det eller ta det på större alvar, nu när PLuto står i Stenbocken.

karwa
2016-04-03, 12:30
#30

Hej! Vad säger du om att ha tre planeter i tolfte huset? Mars och Venus och solen som visserligen står 4 grader från ascendenten. k

Farwuq
2016-04-04, 06:48
#31

#30

Jag kan endast bidraga med en liten länk: http://www.astrologi.nu/horoskop/4412-horoskop-hus.html

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

lilliums
2018-11-02, 16:28
#32

hur är det med kiron i tolfte huset? :)

RosaKatten
2018-11-06, 15:08
#33

Kiron blottar ju vara sår och hjälper förhoppningsvis till att läka dom. Tolfte huset handlar om sådant i oss själva som vi inte riktigt ser, så jag tänker att med Kiron här finns det kanske sår som vi inte är medvetna om. Men tolfte huset handlar också om andlighet så om vi går in i oss själva på ett andligt plan så kan vi komma i kontakt med våra sår. Sedan handlar det förstås också om vilka aspekter som finns till övriga planeter, särskilt de personliga.

Wilyamna
2018-11-06, 16:34
#34

Lilliums: Du kan läka delar av din sårade helare genom andligt arbete, eftersom kiron är den sårade helaren i ett andligt hus kan göra att även du kan har healingkrafter. Utöver det som RosaKatten skriver ovan. Jag har också kiron i 12e huset (oxen) och i mitt fall är mina sår bl.a. kopplade till det värdsliga att ha en trygg ekonomi och bra boende osv. Har jag inte det stressar det mig något enormt, men en del av läxan är också att pengar inte är allt och gör en inte lycklig. Så för att förstå kiron behöver du även titta på ditt tecken och aspekter som RosaKatten skrev.

Annons:
Upp till toppen
Annons: