Annons:
Etikettde-astrologiska-husen
Läst 10871 ggr
Farwuq
2016-07-31, 20:04

Det 5:e huset - Självuttryck

Det 5:e huset - motsvaras av Lejonet Det femte huset har att göra med det kreativa självuttrycket, uppbyggnaden av självförtroende och en trygg självkänsla.

Planeter i detta hus beskriver utvecklingen i vår ungdom, vår förmåga att leka och att vara spontan, och på vilket sätt vi visar vår personlighet. Senare i livet handlar det om barnen vi får, våra kreativa verksamheter, kärleksaffärer; alla aktiviteter där vi uttrycker vår egen identitet för resten av världen. Detta är hus är också förbundet med vilka risker vi vågar ta av pur livslust.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Tarotstollan
2016-07-31, 23:39
#1

Hur funkar det om man inte har några planeter i detta huset? Vad skall man då gå efter?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Farwuq
2016-08-01, 06:58
#2

Man får se vilket tecken huset befinner sig.
Men i allmänhet blir inte egenskaperna lika påtagliga som om det funnits en planet där.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Kyllan56
2016-08-01, 09:46
#3

Stollän. Eftersom jag går efter vilken planet som styr tecknet som planeten befinner sig i så är det inga problem. Ex. om du har fjärde husspetsen i Kräftan, så tittar jag var du har Månen i vilket hus, som då styr 4:de huset, som är Kräftans planet.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2017-09-22, 21:11
#4

Då föll nymånen in i detta hus och för mig faller husspetsen i lejonet och sjätte huset börjar i vågen så jungfrun är i kläm mellan lejonet och vågen. För att komplicera till det har jag Saturnus och månen i konj 0 & 3 grader jungfrun! Så här måste jag ha motstridiga energi i mitt självuttryck. Här kommer en försök till tolkning :) 5e husspetsen i lejonet gör mig mjuk och lekfull och det stämmer - delvis… för den andra delen är väldigt strukturerad och organiserad och när jag var yngre kände jag mig väldigt begränsad och att den busiga lejonenergin inte riktigt hemma i min familj medan jag i vuxen ålder klarat att bejaka båda mina sidor och Saturnus har hjälpt mig till strukturerade sida. Men månen har inte fått fullt utrymme och jag försökt kategorisera mycket känslor istället för att faktiskt lyssna inåt! Så denna nymåne tillägnar jag min måne i inklämda jungfrun ❤️ Nu ska den vårdas och känslor manifesteras till fullmånen ❤️

Kyllan56
2017-09-22, 23:06
#5

Wilyamna det låter utmärkt! 

Ett inklämt tecken och planeter i det som du har i Jungfrun, gör att energierna har svårare att visa visa sig. Redan att ha Saturnus  i första huset och dessutom i konjunktion Månen, ger dig en seriösare läggning och allvar i dina känslor. Men det kan också står för att man fått ta väldigt stort ansvar och inte riktigt fått släppa loss, som barn.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2017-09-24, 11:56
#6

Mitt i prick Kyllan! Överdrivet mycket ansvar har jag nog inte tagit men ändå tagit ett känslomässigt ansvar och varit väldigt omhändertagande. Finns de som tagit mycket större ansvar. Här funderar jag över om jag har en svag måne? Det som talar för både månen och Saturnus i 5 huset är att det går en exakt trigon till Venus i Stenbocken från månen. Men jag tänker att även Saturnus stärks här genom sin trigon med solen i Stenbocken, hus 8 även om de ligger inklämda i jungfrun?? Tänker jag tokigt eller är denna konj stärkt genom trigon aspekten??

Annons:
Kyllan56
2017-09-24, 12:46
#7

Nu har jag inte ditt horoskop framför mig. Men att ha en exakt Trigon mellan Månen och Venus gjuter alltid olja på vågorna. Jag har den själv i Lejonet och Väduren.

Det gör dig till en vänlig själ som har väldigt lätt att komma överens med kvinnor. Det är nog också genom kvinnor du framförallt utvecklas. För i gemenskap med kvinnor känner du dig trygg. Du får bara akta dig, så att du inte glömmer bort dia egna behov i en grupp kvinnor. Ditt självförtroende med Månen i Jungfrun har nog inte varit på topp. I kvinnors gemenskap kan det växa. I och med att du har Venus i Stenbocken är även karriären viktig. Du kanske också har inom ditt arbete haft en grupp kvinnor du identifierat dig med och fått stöd inom gruppen. Te.x de som är mellan chefer, som bildar en grupp för andra chefer för att stödja varandra. Då det är en väldigt utsatt position.

Men Månen/Venus gör dig till en välmenande kvinna som på ett seriöst och på allvar (Saturnus) engagerar dig i det du gör. När du lärt dig behärska energin och inte ta allt på för stort allvar är mycket vunnit.  Det gäller att särskilja när man ska vara seriös och allvarlig och när man ska slappna av och bara ha kul. Allting är situationsrelaterat.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2017-09-24, 23:03
#8

Tack Kyllan för ditt engagemang, Jag tolkar dig som att tack vare mina trigoner från månen och Saturnus till solen och Venus så år inte månen och Saturnus så svaga som de annars hade kunnat vara om de exempelvis hade en argare negativ aspekt. För att återkoppla så finns det djupa sår kopplat till självförtroendet och mycket pga kvinnor generellt då jag som barn aldrig lyckades hitta en bra tjejkompis som inte svek eller retades osv. Min erfarenhet är att tjejer är manipulativa och det funkar sällan med flera tillsammans utan skitsnack. Så genom många år har jag haft det lättare med att komma nära killar/men kommunikativt och i vuxen ålder även valt en mannsdominerst yrke och arbetsplats. Dock är det inte lika enkelt att ha en manlig nära vän när båda är hetero för vikten av att båda då känner att det bara är en vänskap som aldrig skulle kunna växa till något annat. I många år har jag valt fel "tjej kompisar" säkerligen pga gamla mönster, men under min transformations resa som pågått i några år så har jag hittat tjejkompisar som bryr sig om mig och jag märker hur berörd jag blir när det sker, så med denna långa nakna utläggning så tror jag du har helt rätt i att det kan vara läkande för mig att umgås med kvinnor i grupp där det finns en respekt gentemot varandra. På jobbet har vi absolut kvinnliga nätverk även om jag inte är så aktiv - än. Så självförtroendet i min yrkesroll är läkt men jag har absolut andra sidor med att jobba med där, vilket säkert är ett livsverk för mig. Men hur lyckades du fånga kvinnor i grupp via månen-Venus trigonen?? Visst har du rätt att jobbet eller karriären spelat en stor roll, min prog sol har befunnit sig i hus 10 många år nu utöver mina stenbocks planeter och skiftar om 2-3 år över till hus 11 och då kan jag gå med i kvinnogrupper och läka 😊❤️

Kyllan56
2017-09-24, 23:21
#9

Wilyamna, Venus i kombination med Månen kopplar jag till kvinnor. Gruppen var mer intuition än astrologi. Jag tror om man har svårt för att lita på kvinnor är det lättare i grupp för där kan man vara mer eller mindre aktiv och behöver inte komma för nära innan man bestämmer sig för vem man vill närma sig. Se där när Solen går in i 11.huset, så kommer grupperna in. Kanske det jag kände av.😃Det kommer gå bra! ❤️

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

RosaKatten
2017-09-25, 17:31
#10

Wilyamna, tack för din nakna utläggning, och tack Kyllan för tolkningen, den hjälper även mig att förstå. Jag känner delvis igen mig i din berättelse Wilyamna. Jag har också alltid haft svårt att lita på kvinnor, och när jag tittar i mitt eget horoskop kan jag nu se en koppling. Månen och Venus i en trist quincunx (20 ° i skorpionen respektive tvillingarna). Dessutom Merkurius 21 ° i lejonet gör ju inte kommunikationen lättare. Det är så roligt när dessa aha-moments dyker upp!

Kyllan56
2017-09-25, 18:09
#11

Tack själv RosaKatten!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2017-09-26, 19:15
#12

Den är tuff RosaKatten med din Venus och månen, jag trodde att jag skulle ha det lättare med trigonen men konj med Saturnus visar på lärdomar oavsett var den befinner sig i horoskopet. Antar att min svårighet med kvinnor generellt är Saturnus/mån konj Misstänkte Kyllan att det var intuitionen som lade till gruppen! Men så mitt i prick :)

Kyllan56
2017-09-26, 19:31
#13

Ja intuitionen Wilyamna är kittet i tolkningen och det som får det att hänga ihop.😃

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Annons:
BoydKeefe
2018-10-12, 09:34
#14

Spela är ett av de främsta sätten på vilka barn lär sig. Det bidrar till att skapa självvärt genom att ge ett barn en känsla av sina egna förmågor och att må bra om sig själva. Eftersom det är roligt blir barn ofta mycket absorberade i vad de gör. I sin tur hjälper det dem att utveckla förmågan att koncentrera sig.

domyhomework

Upp till toppen
Annons: