Annons:
Etikettzodiakens-tecken
Läst 12769 ggr
[MargaretaA]
2008-11-22, 15:04

Skyttens tid 22 Nov – 21 Dec

Regn och rusk eller snö och is. Minusgrader, frost och mörker. Då är det lätt att som Skytten längta långt bort till ett annat land. Varför inte en hydda vid stranden, under palmer, vid turkosblått vatten...

Med Solen i Skytten

Skytten är ett rörligt eldtecken som alltid söker efter nya upplevelser. Det kräver intellektuell frihet och låter sig inte begränsas av yttre förhållanden eller eftertänksamma reservationer. Planeten Jupiter, med sina framträdande egenskaper, välgörenhet och storhet härskar över Skytten. Han är alltid med som en skyddsängel och ställer upp när du behöver tur, även när du tror att det är för sent.

Du är öppen för andra människor och går genom livet med optimism. Ditt sökande efter sanningen får dig att fundera över meningen med livet och konstant sträva efter högre kunskap. Du finner etiska och filosofiska ämnen intressanta och vill dela din visdom med andra. Socialt ansvar har hög prioritet.

Du måste se till att inte urskillningslöst mäta andra efter dina normer, du kanske saknar den känslighet som krävs för att göra en rättvis bedömning. Med sarkasm kan du oavsiktligt skada dem omkring dig. Då ska du inte bli förvånad om andra tycker att ditt beteende är arrogant och anklagar dig för att vara dogmatisk, och du hamnar i isolering. I dessa stunder, visa tolerans och försöka sätta dig in i den andres position.

Du har dina egna normer som ledstjärna och rättesnöre och dina principer är orubbliga. Personer födda i Skyttens tecken är övertygade om att livet är ett äventyr, en resa och ett sökande efter dolda skatter.

Din intuition hjälper dig att förstå den framtida betydelsen av det du gör idag, och gör dig medveten om att allt vi ser och upplever dagligen är resultatet av mänsklighetens historia.

Skytten är det mest äventyrliga Zodiaktecknet. Detta kan spåras tillbaka till planeten Jupiter, som tycker om långa avstånd, ju längre bort desto bättre. Du är mycket öppen för främmande kulturer och kommer förmodligen att utveckla din egen personliga uppfattning om världen under din livstid.

 Grattis på födelsedagen alla Skyttar!

Annons:
Mysan59
2008-11-22, 23:41
#1

Det där stämmer så bra med mig! Jag har inte bara solen i skyttens tecken, utan även mars, merkurius och jupiter…

[MargaretaA]
2008-11-25, 15:56
#2

_**Din Ascendent i Skytten
**
Du kan ta dig fram genom livet som ett uppspelt barn, och med intuition och barnslig naivitet kan du avslöja osedda sanningar. Du är snabb att se kopplingar och kan sedan uttrycka det koncist. Du är i allmänhet spontan och kvick, en folklig person, inte den typ som sitter ensam i ett hörn på en fest.

Inte allt i ditt liv går så smidigt som det först verkar. Skytten är ett rörligt eld-tecken, vilket kan göra det svårt för dig att stanna i en verksamhet under en längre tid, utan att låta dig distraheras av utsikten till nya äventyr._

_Planeten Jupiter som styr tecknet Skytten har extra inflytande genom sin princip om expansion, och du lockas av allt som korsar din väg som är stort eller framträdande. Du gillar att använda stora ord och överdriva varje fråga. Även om människor lyssnar, eftersom de finner dig underhållande, bör du försöka dämpa dig lite, eller riskera att endast hälften av vad du säger kommer att bli trott.

Ditt beteende baseras på din önskan att lära känna världen, få djupare insikter genom att förstå allt och hitta sanningen. Därmed kommer du att resa ofta och delta i diskussioner om meningen med livet. Du kommer inte den som låter dig hållas tillbaka i första taget._

Du utstrålar hopp och optimism. Var noga med att inte låta det vilseleda dig att bortse från dina misslyckanden, och fortsätta på samma sätt. Om du verkligen vill uppnå insikter, se in i dig själv och sök där. Det enkla och anspråkslösa kan vara mer värdefullt än du tror. Att hitta ditt centrum, kommer att hjälpa dig att förverkliga stora sanningar.

[BigMama]
2008-11-25, 16:39
#3

#2 That would be me. Men om allt stämmer vet jag inte.. Är en sökare, den saken är då biff. Hopp och optimism, hahaha, är raka motsatsen! Men det kan ju andra planter tona ner förstås.

[MargaretaA]
2008-11-26, 18:21
#4

Din Mitthimmel (MC) i Skytten

Med Skytten vid mitthimlen är du äventyrlig och framsynt. Andra ser dig som en generös, expansiv person och du har etiska karriärsideal. Du ser livet i sin helhet och är inte lycklig i tråkig rutin. Du behöver konstanta möjligheter för utveckling och förändring för att fungera optimalt. Eftersom Skytten är tecknet som styr över främmande länder och resor, kan du trivas med en karriär där du får se dig omkring i världen. Andra kulturer fascinerar dig och kan bli rejält rastlös om du måste hålla dig på samma ställe för länge. Du har gott självförtroende vad beträffar dina långsiktiga karriärplaner, och din optimistiska attityd hjälper dig att nå dina mål.

Även om du ibland kan bli dogmatisk och vägrar att stå tillbaka i det du tror på, är du idealistisk och beredd att arbeta hårt för att leva upp till dina höga ideal. Du är också populär hos de du jobbar med, och kan räkna med deras lojalitet, då du är glad, rättvis och lätt att komma överens med. Yrken inom utbildning, juridik eller teologi kan tilltala dig, eller arbete inom resebranschen.

[MargaretaA]
2008-12-02, 18:08
#5

Din Måne i Skytten

_

Med din Måne i Skytten är livet ett äventyr och du är alltid på väg. Liksom stjärnornas bågskytte, som riktar sin pil mot himmelen, sträcker du dig efter stjärnorna, alltid sökandes nya horisonter, då nya erfarenheter får dig att känna dig levande.

Du har inte tid för det finstilta, då du söker den vekliga meningen. Du målar på en stor duk och använder din fantasi och intuition, inte ditt förnuft, som guider.

Du har starka principer och är idealistisk, sökandes förståelse och verklig insikt genom dina nära relationer till andra. Med du vill inte känna dig bunden, hur mycket du än känner att du har gemensamt med någon annan, kan du känna dig instängd om du stannar för länge på samma ställe.

Personer med Månen i Skytten kan ha rest mycket som unga, och du är ofta på väg någonstans, resandes från ett land till ett annat, vilket betyder att du kan ha svårt att slå dig till ro innan du har mognat ganska ordentligt.

Men även då kommer du att söka kamratskapet, inte hemlivet, men ditt entusiastiska synsätt på livet och din generösa själ gör dig en idealisk partner på livets resa.

_

Din Merkurius i Skytten

För Skytten är livet ett äventyr och en resa för att upptäcka sanningen. Skytten visar hur vi vidgar våra vyer och vår törst efter kunskap och erfarenhet. Den intresserar sig för utbildning, liksom vår livsfilosofi. Skytten ser den större bilden och intresserar sig inte för detaljer. Den styr också främmande länder och kulturer, samt allt som är förknippat med religion och religionsfrihet.

Du målar på den stora duken och intresserar dig inte för detaljerna, du vill finna den verkliga meningen med existensen. Du föredrar stora idéer och grandiosa planer, även om det involverar en risk - tråkig rutin.

Du är en fritänkande liberal person och beredd att slåss för frihet, och för andra människors rätt; men du kan också bli dogmatisk om dem du vill hjälpa inte skulle hålla med dig i din syn på saker.

Du kan mycket väl vara dragen till politik eller utbildning, då din önskan att undervisa är stark. Stark är också din önskan att lära, för du ser livet som en resa och du kommer förmodligen att resa en hel del.

azlan
2008-12-03, 18:47
#6

Jag tackar för denna påminnelsen , vart mina felande drag sticker fram , och behöver bearbetas .

Att vara Skytt det är underbart ….

Jag vore inte annars den jag är , samt kunskaps törsten river i halsen … //

Annons:
[MargaretaA]
2008-12-04, 18:40
#7

och här kommer mera för dig skerike och alla andra med;

Din Venus i Skytten

Ömsesidig respekt är det du värdesätter högst i en relation. När du älskar, kan du stiga till sådana själsliga höjder att du ibland har svårt att komma ner på jorden igen.

Du strävar efter att förverkliga alla dina ideal genom dina kärleksrelationer. Förhoppningsvis är du medveten om att det inte är en lätt uppgift. Din uppmuntrande läggning och positiva inställning kommer att öppna många dörrar för dig, men du vill ha mer än så.

För dig är kärlek ett sökande efter själsliga sanningar och ideal och du kräver absolut ärlighet i en relation. Du kan slösa med tillgivenhet på dina älskade, men ibland tar du av de rosafärgade glasögonen.

Du lyder vanligen den traditionella moralen, om inte Venus har utmanande aspekter från andra planeter, men du är också tolerant och accepterar alla former av fredlig samexistens.

Din estetiska smak går åt det extrema hållet; du kan ha drömmar om att hänga upp en kristallkrona i vardagsrummet. På något vis brukar du lyckas med det.

[MargaretaA]
2008-12-09, 17:07
#8

Din Mars i Skytten

Med Mars i Skytten, har du en rastlös och äventyrlig själ. Du är som lyckligast när du bryter ny och spännande mark och du avskyr restriktioner i alla former. Faktum är att du inte tolererar rutin, eller plikter och åtaganden du upplever som hindrande, under längre tider.

Du är alltid på jakt efter nya marker att erövra och törsten efter nya erfarenheter, som vidgar dina horisonter och inspirerar dig, är en stor drivkraft. Du är en optimist med en enorm nyfikenhet på livet, och för äventyr. Du talar alltid sanning, då du inte har tid till övers för dubbeltydigheter och intriger - du tror på ärlighet och sanning.

Mysan59
2008-12-12, 22:53
#9

Kan inte låta bli att skratta åt vissa meningar, det är så mycket jag! Glad

[MargaretaA]
2008-12-16, 10:27
#10

Din Jupiter i Skytten

Skytten är Jupiters eget tecken, vilket gör detta till en stark position. Utbildning och filosofi är viktigt för dig, då du intresserar dig för livets mening. Du älskar också att resa och fascineras av andra kulturer. Om du hade råd, skulle du ägna din vilda, äventyrliga ungdom åt att uppleva världen med egna ögon.

Din törst efter kunskap kommer att göra dig till student på livstid. Du bör ägna dig åt självstudier och inte fastna i de idéer om lärande som finns på skolor och universitet. Du läser mycket, och om du har möjlighet använder du gärna elektronisk media, som ständigt utvecklas.

Du älskar att dela din införskaffade visdom med andra. Om du väljer ett yrke som involverar att förmedla kunskap, kommer livet att kännas lätt för dig och du kommer inte att ha behov av materiell komfort och ägodelar.

[MargaretaA]
2008-12-17, 13:43
#11

Din Saturnus i Skytten

Med den seriösa planeten Saturnus i Skytten, tecknet för lärande och idéer, har du starka principer och livsinställningar.

Faktum är att när du väl har bestämt dig för en viss "sanning", finns inte mycket som kan få dig att ändra ståndpunkt. Vilket betyder att du kan vara intolerant, särkilt i livsåskådningsfrågor.

Det är viktigt för dig att få erkännande för dina intellektuella förmågor. Du är kapabel till djupa tankar och stora upptäckter och du värderar rättvisa över allt annat. Eftersom du tror på lärande, är du också beredd att arbeta hårt för att förbättra din utbildning. Om du kan lära dig att se båda sidorna i en situation, skulle du förmodligen kunna bli en utmärkt lärare eller advokat.

[MargaretaA]
2008-12-19, 18:06
#12

Din Uranus i Skytten

Uranus, de plötsliga förändringarnas och uppvaknandets planet, var i Skytten från 1981 - 1988.

För att förstå hur Uranus påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

Din Neptunus i Skytten

För att förstå hur Neptunus påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

Neptunus var i Skytten från 1970 till 1984

Din Pluto i Skytten

Eftersom Pluto rör sig så långsamt genom zodiaken, bör den tolkas efter de individuella positionerna i hus och dess aspekter till andra planeter.

Pluto var i Skytten från 1995 till 2009

LenaR
2009-03-24, 00:02
#13

Hur är det med månen i Skytten?


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

Annons:
[MargaretaA]
2009-03-24, 08:34
#14

oj jag såg att jag att jag missat den Skäms

tack för att du uppmärksammade mig på det! Glad

nu har jag lagt in texten där den ska vara; före Merkurius i inlägg #5 här ovan.

LenaR
2009-03-24, 14:18
#15

Tack tack Margareta! Det var snabbt! Glad


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

[MargaretaA]
2011-11-28, 20:18
#16

putt

[rose-m]
2011-12-03, 09:18
#17

Jag har skytten i solen och  månen, gillar kräftan från varmare breddgrad.

Farwuq
2012-11-20, 06:39
#18

Nu är det tid för alla skyttar.

😉

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2013-11-21, 08:47
#19

Tänk vad ett år går fort.

🤔

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Winta
2013-11-21, 13:36
#20

Jag har skytten, kräftan i asc. (har papper någonstans) solen och månen har jag glömt vilket..

Annons:
Farwuq
2013-11-21, 13:38
#21

Jag har Ascendenten och Saturnus i Skytten.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[greenseng]
2013-11-22, 08:19
#22

Jag har ingenting i Skytten. Ok… Chiron då, som går baklänges också, men vad den skulle innebära har jag ingen aning om. Fast nu ser jag att jag faktiskt har Vesta där också. Det var som sjutton. Och hon går också bakåt. Vill väl ha en date med Chiron som tror att han kan springa undan. 😃

Hus 9 är ju kopplat till skytten. Men där har jag ingenting heller. Förutom MC ( i Lika Hus-systemet ). Och jag begriper mig inte riktigt på det där med MC. Ok… jag vet väl någorlunda vad den står för i teorin, man trots det tycker jag att den är lite mystisk. Kanske att den står för var ens egentliga intressesfär står att finna. Hmm… Kanske. 🤔

Nedan är en bild av när Solen går in i Skytten. Orben på aspekterna är bara 5°. Förutom för Sextilerna där den är 3° .

Kyllan56
2016-11-25, 19:10
#23

Ja då är Solen inne i Skyttens tid. Om jag fått byta Soltecken hade jag valt Skytten. Kanske inte så konstigt då Skytten och Fiskarna traditionellt styrdes av Jupiter. 

Min storebror var född den 25 november och skulle firat sin födelsedag idag om han inte dött alldeles för tidigt. Idag är det på dagen 19 år sedan han begravdes.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Farwuq
2016-11-26, 10:03
#24

Jag beklagar din sorg. 🌺

Skytt är jag redan i Ascendenten, jag trivs med det.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Kyllan56
2016-11-26, 12:23
#25

Tack Draken!🌺Min dotter har också Skyttascendent.🙂

Själv har jag Mars, N.noden och Saturnus i Skytten.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Mirjah
2016-11-26, 23:56
#26

Har asc i skytten, Neptunus och norra noden..

Wilyamna
2016-11-27, 10:26
#27

Beklagar sorgen Kyllan, det är alltid så tragiskt när människor rycks bort för tidigt :'( Även min dotter har en skytte asc med n.monnoden i konj, första huset. Själv har jag DC i skytten med Merkurius och Neptunus konj. Kanske inte så överraskande att det är många här med viktiga skytte placeringar som står efter att söka sanningen och viljan att lära sig mycket??

Annons:
Kyllan56
2016-11-27, 11:58
#28

Tack Wilyamna!❤️

Vi är några stycken som har planeter eller Asc/Ds i Skytten. 😃

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Wilyamna
2016-11-27, 13:24
#29

Visst är det så Kyllan :D Undra om det är fler än jag som kämpar med Saturnus vistelse i Skytten nu också eftersom flera har skytte relationer… Förutom du Kyllan ;) Vet att ni har gjort eran tuffa resa tidigare men hjälper Saturnus dig på ett positivt sätt nu??

Kyllan56
2016-11-27, 14:40
#30

Du har fått mig att tänka Wilyamna, vilket verkligen inte är dåligt!😃

Jag har funderat mycket över min Saturnusåterkomst och Saturnus kvadratur min Sol, som jag även har i mitt födelsehoroskop. Det var framförallt aktiv i slutet av 2014 och under 2015.

Saturnus har även med ensamhet och isolering att göra. Med min Sol i kvadratur min Saturnus har jag perioder av isolering, vilket jag haft i hela mitt liv.  Måste varit en bortträngning!😉Jag trivs i mitt eget sällskap. Men samtidigt ropar mina 72% i Eld. Jag behöver också få vara med andra människor, eftersom jag har en mycket extrovert sida. Det har förr alltid löst sig när jag arbetat. 

Förändringen idag är att jag är äldre och mina vänner arbetar. De flesta av mina vänner står på randen av utbrändhet eller har gått igenom ett fruktansvärt dödsfall och är inte heller på topp. 

Eftersom jag är sjukpensionär och inte har tillhör en arbetsplats kan jag ibland känna mig ensam och isolerad. Så det har jag gjort, vilket i kullkastar att transiterna med Saturnus har gått obemärkt förbi! 

Men eftersom jag hanterar saker mycket bättre, så upplever jag inte Saturnus lika jobbig som förut.

Men igår träffade jag många vänner på en mycket givande glöggfest med mycket skratt. Jag älskar att ha roligt.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Upp till toppen
Annons: