Annons:
Etikettzodiakens-tecken
Läst 25322 ggr
[MargaretaA]
2009-01-21, 09:05

Vattumannens tid - 20 jan – 18 feb

Det nya året är här. Det är fortfarande vinter och mörkt, även om solen nu långsamt stiger allt högre övre horisonten och det är ljust några minuter längre för varje dag som går. Småfåglarna har åter börjat kvittra lite försiktigt och skatorna ses flyga med pinnar till det gamla boet.

Din Sol i Vattumannen

_Personer födda i Vattumannens tecken ser sig själva som en föryngrande kraft, som bryter ned föråldrade samhälleliga strukturer och skapar förutsättningar för ett bättre, befriat liv på i ett mänskligt samhälle.

Vänskap och solidaritet är av stor betydelse för dig. Detta kan spåras tillbaka till planeten Uranus, som härskar över Vattumannen. Dina vänner vet att de kan lita på dig eftersom Uranus främjar välgörenhet och humanitära ideal.

Du visar originalitet och är stolt över att vara annorlunda än alla andra. Du har tusentals fantastiska idéer och en känsla för okonventionell problemlösning. Du bör dock inte försöka slippa undan att agera själv och låta andra arbeta för att förverkliga dina planer._

I grunden är du medveten om ditt ansvar och är en mycket vänlig person. Om du ibland är lite av en galning och inte tas på allvar, kom ihåg att inte alla kan måla framtiden så ljust som du gör och inte alla är beredda att ta okonventionella steg mot att förverkliga sina mål.

_Du har höga ideal och älskar sanningen över allt annat. Var noga med att inte bli otålig och få rykte om dig att vara en uppkomling, som ständigt kritiserar destruktivt utan att erbjuda ett bättre alternativ.

Du kommer aldrig att lida brist på sällskap, eftersom du behöver massor av kontakter och känner dig mest bekväm i en grupp. Du delar dina idéer med andra och reflektera gärna över olika ämnen som diskuteras för stunden._

Du är öppen för allt nytt och är inspirerad, även om plötsliga, oväntade förändringar kan störa dig. Du lägger också särskild uppmärksamhet åt att öva på jämställdhet i vardagen.

Grattis på födelsedagen alla Vattumän och Kvinnor!

08423C11-1.gif image by Fiideli

Annons:
[MargaretaA]
2009-01-21, 09:23
#1

Din Ascendent i Vattumannen

Med Vattumannen stigande över horisonten vid tiden för din födelse, har du en vidsynt, filosofisk syn på livet. Personliga frågor är mycket mindre viktiga för dig än de är för dem med andra tecken i stigande.

Detaljer tråkar ut dig och du strävar hela tiden efter att se den större bilden. Du fungerar bättre i en grupp av människor med samma intressen som du, än i en till en-relationer, vilka du kan uppfatta som både tråkiga och klaustrofobiska.

Du är mer intresserad av samhället i stort, än av de individer det utgörs av, dig själv inkluderad. Du vill finna nya, utopiska livsstilar, där människan kan leva i frihet, men eftersom Vattumannen är ett fast tecken, kan du vara mycket envis om dina avant garde idéer ifrågasätts.

Du kan också verka frånvarande och distanserad, eftersom du har svårt att relatera till instinkter och känslor. Men du är mycket generös på ett abstrakt sätt och strävar ständigt att förbättra livet för andra.

Med Vattumannen i stigande styrs du av den liberala och fritänkande planeten Uranus. Det tecken och husposition - såväl som de aspekter Uranus gör till andra planeter i ditt födelsehoroskop är nyckelaspekter i ditt horoskop.

[MargaretaA]
2009-01-22, 10:35
#2

Din Mitthimmel (MC) i Vattumannen

Du strävar efter att realisera dina humanistiska ideal i ditt arbete. Du är inte den som planerar framåt och du blir lätt distraherad. Detta kan förhindra dig från att någonsin bli befordrad till en högre position, vilket inte gör dig särskilt mycket, så länge som det arbete du har erbjuder variation och spänning.

Du reagerar spontant i olika situationer och visar din okonventionella sida. Mer än något annat vill du göra saker som ingen har gjort tidigare. Du går din egen väg och vill förverkliga dina idéer i praktiken; där det enda som betyder något är att du får göra något nytt.

Ett arbete som kräver precision med mycket rutinmässiga uppgifter skulle tråka ut dig fullständigt. Du kan heller inte ta order så en gammaldags chef vore verkligen dåliga nyheter, du är troligtvis inte disciplinerad nog att hänge dig åt arbete som inte erbjuder några utmaningar till ditt mångsidiga intellekt.

Allt detta borde göra eget företagande till ett genomförbart alternativ. Du skulle bli oberoende vilket skulle möjliggöra att du koncentrerar dina energier på en specifik uppgift under en längre tidsperiod. Du kan bli framgångsrik inom elektronik, media eller underhållningsindustrin.

Dina kollegor upplever dig som underhållande, okonventionell och vänlig. De värdesätter din solidaritet. Så snart du har funnit din nisch kommer din kreativitet att föryngra arbetsmiljön.

[MargaretaA]
2009-01-28, 09:52
#3

Din Måne i Vattumannen

Vattumannen är det mest långt-seende och självständiga av lufttecknen. Med stort intresse för globala frågor och mänsklighetens framtid ser han alltid framåt, aldrig bakåt.

Han är experimentell och fritänkande, och vänskap och alla former av arbete i grupp är hans domän. Det är visionens, originalitetens och oberoendets tecken.

Känslomässigt är du idealistisk, sökandes vänskap med människor du upplever som likasinnade, och som delar dina höga ideal. Mänsklig gemenskap som helhet betyder mera för dig än en-till-en relationer, vilka du kan uppleva som klaustrofobiska.

Du längtar inte heller efter att förlora dig i passion. Du vältrar inte runt i känslor - faktum är att du hellre undviker dem om du kan, och du har ingen tid över för ägandebegär eller svartsjuka av någon sort.

Enligt din åsikt - och du har många passionerade övertygelser - borde människor vara fria att vara sig själva och leva sina liv, utan att vara bunden och tillbakahållen av dem de är involverade med. Du är inte din broders vakt, lika lite har din bror rätt att tala om för dig vad du ska göra.

Du har ett framstegsinriktat synsätt och tror på andras rätt att leva sina liv som det passar dem, och du kämpar för minoriteter av alla sorter. Allt detta gör dig till den bästa av allierade när någon vinner din vänskap.

Kurina
2009-01-29, 16:45
#4

Det enda planet jag har i vattumannen är Chiron. Har du någonting om det Margareta? Den kommer att bilda opposition till mitt soltecken inom en snar framtid. Vad det nu kan betydaObestämd

[MargaretaA]
2009-01-29, 17:56
#5

Sorry! Det enda jag vet är att Chirion inte hör till planeterna, men det finns dem som ger dessa punkter (för det finns ju många fler)stor betydelse ändå.

Tyvärr sträcker sig mina kunskaper inte ända hit Obestämd men med lite tur finns det kanske nån annan som kan svara Glad

Bersel
2009-01-30, 00:07
#6

Hej Margareta

Jag har ascendenden 4.42 i lejonet och alltså samma grader descendenten i vattumannen. Inga planeter i huset. Har du några ideer om vad det kan betyda för mig i mina relationer till andra människor och partners?  Obestämd

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2009-01-30, 00:10
#7

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2009-01-30, 00:12
#8

Inlägget är borttaget

[MargaretaA]
2009-01-30, 01:26
#9

Jag tror att du är en person som föredrar att köra ditt eget race och andra får vackert finna sig i att gilla läget.

Lejon är ju lite av jag-,mig- och mitt-personligheter (jag törs säga det efterstom jag själv har ett mycket starkt lejoninflytande) det är på gott och ont och många kan uppfatta oss som egocentriska. Obestämd

Uranus i första huset skvallar om självständighet och frihetsbehov. 7:e huset DEC i Vattumannen, som Uranus härskar över, spinner vidare på samma tema.

För dig är nog nyckelorden självständighet och frihet att kunna vara dig själv,på dina villkor. Får du inte det gissar jag att du packar väskan Flört

evrekaw
2009-01-30, 15:54
#10

Tja… Kan bara konstatera att jag är vattuman inifrån och ut Flört

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

[MargaretaA]
2009-01-30, 16:39
#11

grattis!

jag erkänner att jag har en soft spot för vattumansegenskaperna. Sannolikt därför att jag har Månen i konjunktion med Uranus i 11:e huset.

det är otänkbart för mig att leva på något annat sätt än självständigt. Fast jag har varit gift med samma man i 24 år snart. Det ena behöver absolut inte utesluta det andra Flört

Bersel
2009-01-30, 17:02
#12

Hej igen

Ser att jag lyckats skicka flera ggr samma sak. Hade inte lärt mig riktigt.

Tack för svar . Jo, det stämmer det mycket. Har varit gift 2 ggr och lever nu i samboförhållande sen snart 12 år, så väskan den har packatsFlört

Ang. "lejoninfluensen" så tycker jag nog att jag var mer ego förr och hoppas  jag faktiskt utvecklats lite iaf. av livets gång.

Har läst nån gång att Ascendenten styr mest fram till 30-årsåldern, (antagligen 1:a Saturnusåterkomsten) och sen tar soltecknet mer överhand. Nåt som du känner till?

 Solen är i skorpionenObestämd Vilket väl betyder bl.a att jag jobbar stenhårt på ett förhållande tills jag den dag jag inser att jag inte kommer längre, ger upp och släpper allt för att börja på nytt.

[Borttaget]
[Borttaget]
2009-01-30, 17:43
#13

Inlägget är borttaget

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2009-01-30, 18:35
#14

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2009-01-30, 19:10
#15

Inlägget är borttaget

[MargaretaA]
2009-01-31, 21:17
#16

Jag kan bara hålla med när det gäller Lejoninfluensen - jag är betydligt mera dämpad nu än i yngre år - jag var nog ganska outhärdlig då är jag rädd Skäms

Har läst nån gång att Ascendenten styr mest fram till 30-årsåldern, (antagligen 1:a Saturnusåterkomsten) och sen tar soltecknet mer överhand. Nåt som du känner till?

mja inte sådär direkt - det ska vara om man går efter den progredierade ASC (vi har inte pratat om vad progressioner är än och just nu har jag inte tid att gå inpå det) kort kan man säga att det är en "tänkt" förflyttning av alla planeterna med en grad för varje år som går. Förr eller senare byter ASC och planeterna tecken.

Solen är i skorpionenObestämd Vilket väl betyder bl.a att jag jobbar stenhårt på ett förhållande tills jag den dag jag inser att jag inte kommer längre, ger upp och släpper allt för att börja på nytt.

Det stämmer nog mycket bra det! Glad

[MargaretaA]
2009-02-03, 18:27
#17

Din Merkurius i Vattumannen

Vattumannen är det mest långt-seende och självständiga av lufttecknen. Med stort intresse för globala frågor och mänsklighetens framtid ser han alltid framåt, aldrig bakåt.

Han är experimentell och fritänkande, och vänskap och alla former av arbete i grupp är hans domän. Det är visionens, originalitetens och oberoendets tecken.

Du är känd för din okonventionella syn på livet och är full av överraskningar. Allt nytt tilltalar dig. Människor dras till dig på grund av ditt sinne för humor och energin du utstrålar.

Du mår bäst när du har möjlighet att bara vara dig själv och du är mycket livfull. Du roas av intellektuella argument och spenderar mycket tid till att tänka på framtiden.

Du använder dina mentala energier främst till att skapa ett nytt, mera humant samhälle och du bryr dig aldrig om konventioner. Du är en mästare på nya och moderna sätt att tänka och har inget tålamod med dem som inte kan hänga med i tiden.

Du bryr dig inte om kritik som inte är personlig, men du bör utveckla mera tålamod med dem som inte tänker likadant som du.

[MargaretaA]
2009-02-03, 20:01
#18

På tal om Vattumannen så är det naturligtvis tjänstefel att inte lägga in denna låt Skäms

Farwuq
2009-02-04, 07:51
#19

#18 Jo, det vore det.

Flört 

/Vattumannen Farwuq

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[MargaretaA]
2009-02-04, 18:35
#20

Din Venus i Vattumannen

Du behöver utrymme i en relation och den som försöker att binda dig är dömd att misslyckas. För du behöver frihet att experimentera med livet för att kunna känna dig tillfredsställd.

Mer än något annat, behöver du friheten att bara få vara dig själv, och du har ingen tid till övers för dem som tror att de äger dig. Du föraktar beroende och svartsjuka och ger gärna dem du är involverad med fria tyglar.

Att din inställning till äktenskap, kärlek och sex är okonventionell är det minsta man kan säga, och du följer aldrig flocken blint. Vänskap kan vara mycket viktigare för dig än evig kärlek.

Du tenderar också att starta en relation plötsligt, för att sedan avsluta den lika abrupt. Din entusiasm är smittsam, och andra låter sig lätt fångas av din idealism och din energi.

Du vill hellre vara del i en större grupp än spendera ditt liv med bara en person. Ibland blir du rädd att släppa någon för nära in på livet.

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2009-02-05, 17:37
#21

Inlägget är borttaget

Bersel
2009-02-09, 23:32
#22

Såg först u Aqvarius….och NU förstår jag (Uranus konj. asc) varför jag alltid gillat den låten :)

soulrose
2009-02-10, 00:00
#23

Jag har min asc.5 grader i leo, desc.5 grader i vattumannen. Där finns också saturnus 11 grader i vattumanen. Samt norra månnoden 12 grader i leo, och då måste väl den södra noden ligga 12 grader i vattumannen.

Vad innebär detta, tro?

[MargaretaA]
2009-02-10, 09:53
#24

månens noder ligger mittemot varandra det stämmer.

Vi får hoppas att nån nodkunnig kan svara på vad det innebär med södra i Vattumannen.

[MargaretaA]
2009-02-10, 10:31
#25

Din Mars i Vattumannen

Du följer inte flocken och ditt oberoende är mycket viktigt för dig. Men du tror också på att förbättra andras lott och kommer att arbeta outtröttligt för detta.

Men ve den som försöker att binda dig. Dina vänskapsrelationer kan vara djupa och bestående, men de kommer i andra hand efter ditt brinnande behov av frihet; vilken du anser vara allas rätt.

Du är originell - och modig - en född ledare, och du arbetar bra i team med andra likasinnade, under förutsättning att det är du, inte dem, som fattar besluten. Du tror på framskridande och nya idéer, och har stor energi och drivkraft i brytandet av nya marker.

piri-piri
2009-02-10, 23:20
#26

Hej, har saturnus,merkurius och jupiter i vattumannen i andra huset.

Merkurius i konjunktion med jupiter.

[MargaretaA]
2009-02-12, 10:13
#27

hej piri-piri och välkommen hit!

Med så många planeter i Vattumannen har du verkligen

hittat rätt tråd. Glad

du kanske redan har läst vad Merkurius i Vattumannen kan betyda?

längre ner här så kommer även Jupiter och Saturnus, så håll koll.

Berätta gärna om du tycker att det stämmer - eller inte Flört

Annons:
[MargaretaA]
2009-02-12, 10:20
#28

Din Jupiter i Vattumannen

Med Jupiter, planeten som styr din livsfilosofi, i Vattumannen, kommer du alltid att slåss mot alla former av diskriminering, eftersom du avskyr orättvisa, intolerans och förtryck.

Du är också beredd att försvara det du själv tror på, vilket kan vara ganska okonventionellt. Du tror på utveckling och kan bli ganska otålig när saker inte rör på sig fort nog.

Eftersom du har sådana höga ideal och ser livet som en helhet, har du inga svårigheter att relatera till människor med annorlunda bakgrund och utbyta idéer med dem.

Du tycker om att ha många människor omkring dig och är vanligen mycket hjälpsam och populär. Om Jupiter i vattumannen har utmanande aspekter, kan du förlora dig själv i utopiska illusioner och förneka livets realiteter.

Ditt behov av att konstant ha något på gång kan också göra att du kan ta på dig för många projekt samtidigt och därmed få svårt att ta ansvar för dem alla.

piri-piri
2009-02-12, 19:56
#29

Jag har lite svårt att känna igen mig, en del stämmer nog men det kanske beror på att jag har många planeter i stenbocken och att det håller mig tillbaka.

Jag har acsedenten, solen, mars och venus i stenbocken.

[MargaretaA]
2009-02-12, 20:19
#30

ojoj då är du betydligt mera Stenbock än Vattuman. Dubbel Stenbock till och med eftersom du har både ASC och Solen där.

har du sett den här tråden? 

kommentera gärna ditt Stenbocksinflytande där om du vill. Glad

[MargaretaA]
2009-02-16, 11:58
#31

Din Saturnus i Vattumannen

Med Saturnus här, genomdriver du dina ideal seriöst och kan vara känd för att ta i för mycket ibland. Du kan också verka kylig eller överkritisk mot andra om de inte lever upp till din höga standard.

Men allt eftersom tiden går, kommer andra att börja lita på dig, eftersom du alltid menar det du säger; du är inte intresserad av tomt kallprat eller lösa drömmar, och när du arbetar mot något altruistiskt mål, då händer det saker.

Du är en beslutsam person, och placerar de mångas behov över dina egna. Du ser den större bilden, är välkänd för din hjälpsamhet och har grundliga kunskaper i ditt yrkesområde.

[MargaretaA]
2009-02-17, 10:16
#32

Din Uranus i Vattumannen

Vattumannen är det mest framsynta och självständiga av lufttecknen. Med stort intresse för globala frågor och mänsklighetens framtid ser han alltid framåt, aldrig bakåt. Han är experimentell och frisinnad, och vänskap och alla former av arbete i grupp är hans domän. Det är visionens, originalitetens och oberoendets tecken.

Uranus, de plötsliga förändringarnas och uppvaknandets planet, var i Vattumannen från 1912 - 1919 och 1996 - 2002.

För att förstå hur Uranus påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

[MargaretaA]
2009-02-18, 09:57
#33

Din Neptunus i Vattumannen

För att förstå hur Neptunus påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

Neptunus kommer att vara i Vattumannen fran 1998 till 2011

[MargaretaA]
2009-02-18, 17:18
#34

Din Pluto i Vattumannen

Inga nu levande personer har Pluto i Vattumannen. Senaste besöket var den senare hälften av 1700-talet.

Nästa besök Pluto gör i Vattumannen blir från 2024

Annons:
2011
2011-01-09, 21:08
#35

TUSEN TACK Margareta för intressant läsning!

Jag undrar under vilken av dessa kan ja va född?

E född 4 februari 1980,hur vet man det?

Farwuq
2011-01-11, 12:45
#36

Jag känner igen mig, jag har både Sol, Merkurius och Venus i Vattumannen.

Cool

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Mairi
2011-01-28, 13:38
#37

Tackar!

Jag har min måne i vattumannen och en sambo med både sol och måne där Glad

simudainkain
2011-03-08, 14:48
#38

#3 och #31 Stämmer med hur det ser ut i mitt horoskop. Tackar för ny info.

[MargaretaA]
2012-01-25, 20:50
#39

Skrattande

Farwuq
2013-01-21, 17:53
#40

Nu stundar Vattumannens tid.

Flört

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2013-01-22, 17:27
#41

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Greigh
2013-02-02, 16:39
#42

Kul att läsa om sitt stjärntecken :)

Farwuq
2013-02-02, 16:42
#43

Helt rätt, det är jättekul.

Flört

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2014-01-20, 17:33
#44

Nu är det Vattumannens tid igen.

👍

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Magi-cat
2014-01-20, 18:01
#45

Jepp! 🏆


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Magi-cat
2014-01-20, 18:02
#46

"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

[Zachapacka]
2015-01-24, 18:12
#47

Jag förstår inte riktigt vad ni menar med "Planeter i vattumanen". Jag är vattuman född 1999, 29 januari men något om planter har jag aldrig hört talas om. Men det är väldigt intresant och jag skulle bli jätte glad om någon kunde förklara vad det med planeterna är :)

Farwuq
2015-01-24, 18:53
#48

Planeterna flyttar sig över firmamentet, och rör sig skenbart genom de olika stjärnbilderna längs ekliptikan.  Det finns tolv tecken längs djurkretsen om vardera 30°. Ibland kommer planeter in eller lämnar ett givet tecken, t.ex. vattumannen.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Emo
2016-01-27, 05:50
#49

Vår i luften och inte mycket dimma trots att det varnades för det i går.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Upp till toppen
Annons: