Annons:
Etikettzodiakens-tecken
Läst 14859 ggr
[MargaretaA]
2009-02-19, 10:31

Fiskarnas tid - 19 feb – 20 mars

Solen visar sig mer och mer för varje dag. Även om det märks tydligt att det blir ljusare, värmer den inte särskilt mycket än. Tvärtom så är det isande kallt och våren känns avlägsen. Kanske är det samma sak med kylan som med mörkret. Det är som värst innan det vänder.

Solen i Fiskarna

Med Solen i det känsliga och försiktiga tecknet Fiskarna relaterar du till livet med dina känslor och din intuition hellre än med intellektet. Du kan vara ett offer för dina känslor, vilka kan växla från sol till regn och tillbaka till sol igen utan minsta förvarning.

Liksom havet som är Fiskarnas naturliga domän, avskyr du band och begränsningar, eftersom du ser livet som en enda stor helhet. Du delar inte in en hel existens i god eller dålig, svart eller vit, och du är mer än andra tecken medveten om alla de subtila nyanserna av mening i tillvaron.

Liksom havet, är du också svår att famna eller hålla fast och du behöver drömma för att bibehålla kontakten med källan till ditt väsen. Det är genom drömmar och intuition som din verkliga inspiration kommer.

Du är också mycket känslig gentemot andras känslor och din sympati och medkänsla med andras lidande är djup. Eftersom du så lätt absorberar atmosfären omkring dig, kan det vara mycket lätt för mera drivna och tuffa människor att utnyttja din känslighet och snällhet.

Grattis på födelsedagen alla Fiskar!

Birthday Fireworks

Annons:
[MargaretaA]
2009-02-23, 10:33
#1

Din Ascendent i Fiskarna

Med det känsliga och försiktiga tecknet Fiskarna stigande över horisonten vid tiden för din födelse, kan du vara ett offer dina känslor, vilka kan växla från sol till regn och tillbaka till sol igen utan minsta varning.

Du relaterar till livet med dina känslor och intuition hellre än med intellektet. Liksom havet som är Fiskarnas naturliga domän, avskyr du band och begränsningar, eftersom du ser livet som en enda stor helhet.

Du delar inte in en hel existens i god eller dålig, svart eller vit, och du är mer än andra tecken medveten om alla de subtila nyanserna av mening i tillvaron. Också, liksom havet, är du svår att famna eller hålla fast och du behöver drömma för att bibehålla kontakten med källan till ditt väsen.

Det är genom drömmar och intuition som din verkliga inspiration kommer. Du är också mycket känslig gentemot andras känslor och din sympati och medkänsla med andras lidande är djup.

Med Fiskarna i stigande är du styrd av den mystiska, telepatiska Neptunus. Det tecken och husposition - såväl som de aspekter Neptunus gör till andra planeter i ditt födelsehoroskop är nyckelaspekter i ditt horoskop.

evrekaw
2009-02-24, 19:43
#2

Min pappa är fisk… Men inget stämmer in på honom… Han är verkligen inte en fisk alls… Hur kan sådant komma sig?

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

hilal
2009-02-24, 23:04
#3

antagligen beror det på hans hans ascendat:-)

vet ni vilket ASC han har?

[MargaretaA]
2009-02-25, 14:39
#4

#2

Den där frågan dyker upp med jämna mellanrum och det är kanske inte så konstigt egentligen. Vi hör ofta talas om personer som är en typisk den eller det tecknet - och naturligtvis kan man vara det. Men man måste inte vara det.

När man till vardags pratar om stjärntecken så är det egentligen soltecknet man menar - alltså det tecken Solen stod i vid födelsen. Solens position i våra horoskop är en av de allra viktigaste - om inte den viktigaste - Solen visar vilka vi är i själ och hjärta.

Men sedan är det också #3 säger. Det finns andra inflytanden från andra tecken som kommer och blandar sig i leken och en av dem är ASC. Även de andra planeternaa positioner kan vara mycket betydelsefulla för vår personlighet och karaktär. Därför kan man ibland ha svårt att se soltecknet därför andra, kanske starkare tecken kommer in och skymmer sikten.

Det är särskilt vanligt när det gäller just Fiskarnas tecken. De är redan lite svåra att få grepp om och har en person exempelvis mycket eld för övrigt i sitt horoskop (Väduren/Mars, Lejonet/Solen, Skytten/Jupiter) så kan de komma in och köra över Fisken. Men som vanligt så måste man alltid titta på hela horoskopet för att kunna hitta en bra förklaring.

[MargaretaA]
2009-02-25, 14:55
#5

Din Mitthimmel (MC) i Fiskarna

Det är osäkert om du är stadigt målinriktad och har nog energi för att initiera stora prestationer och bli framgångsrik. Du planerar inte framåt utan följer din intuition.

Hård konkurrens kan göra dig deprimerad och kosta dig ditt lugn. Du är känslig och vill hålla en vänlig atmosfär på arbetsplatsen. När konflikter uppstår väntar du passivt på att de ska lösa sig. Detta hindrar att du drar uppmärksamhet till dig själv och att du skaffar dig ovänner.

Befordran och statussymboler betyder inte mycket för dig, när det ändå dyker upp är du den som blir mest förvånad.

Du tycker om att göra saker med andra människor omkring dig, där du kan få användning för din fantasi och kreativitet. Du kommer inte att bli lycklig om du måste arbeta med maskiner eller kalla siffror.

Arbete inom vård och omsorg vore det ideala eftersom du mår bra av att hjälpa andra. Om du vill göra något utöver det vanliga passar du som artist eller filmskapare. Psykolog vore ett annat alternativ.

evrekaw
2009-02-26, 12:20
#6

#3 #4 Har flera gånger velat utröna min fars horoskop… Problemet är bara att han föddes hemma i kökssoffan - inte på BB, att han inte har en aning om klockslaget han föddes på… Finns ingen vettig notering om detta heller. Vet inte hur nära sanningen man kan komma med bara ett årtal, datum och födelseort…

"There is nothing more despicable than respect based on fear."

Annons:
[MargaretaA]
2009-02-26, 15:28
#7

Du kan komma rätt nära sanningen ändå. Planeterna i tecken och deras aspekter får man med. Månen kan vara knepig men där kan man försöka köra uteslutningsmetoden om den hinner över teckengräns på en dag. Månen går ju ungefär 13 grader på ett dygn och då hinner det hända mycket.

vad man förlorar är ASC och husen. Man kan kompensera för detta genom att låta solen agera ASC - då får man ett sk Solhoroskop, som utgår från Solen. Det ska tydligen fungera rätt bra det också - men givetvis blir det inte samma sak.

[MargaretaA]
2009-02-27, 13:22
#8

Din Måne i Fiskarna

Fiskarna är ett emotionellt tecken som helst ser inåt, intresserar sig för det dolda och subtila i livet. Han är medkännande och uppoffrande, med en psykisk gåva att uppfatta underströmmarna i atmosfären.

Eftersom Fiskarna styrs av Neptunus, havets gud, som symboliserar det omedvetna sinnet och "den andra sidan", är det ett mycket andligt - och kreativt - tecken.

Då du är emotionell och känslig, gör din medkänsla, värme och generositet dig till den ideala föräldern, vännen eller partnern. Men det är när du känner dig positiv, med Månen i Fiskarna, som styr haven, är du föremål för en stor variation av ständigt förändrade sinnesstämningar.

Faktum är att du kan ändra från sol till regn och tillbaka igen, så snabbt, att det kan vara svårt för din omgivning att hänga med. Ena minuten är du öppen, vänlig och lätt att umgås med, i nästa stund kan du - av orsaker som ingen förstår, inte ens du själv - försvinna in i din egen privata värld och bli ganska lynnig.

Din starkaste sida är din fantasiförmåga, du utstrålar en visionär kvalitet och du verkar vara i kontakt med främmande dimensioner andra inte ens vet existerar. Faktum är att du är en naturlig mystiker, och de krassa realiteterna i det dagliga livet kan bli en utmaning för dig.

Du har också en kraftfull intuition när det gäller andras känslor, vilket gör det möjligt för dig att hjälpa dem när de behöver.

[MargaretaA]
2009-03-02, 11:04
#9

Din Merkurius i Fiskarna

Fiskarna är ett emotionellt tecken som helst ser inåt, intresserar sig för det dolda och subtila i livet. Han är medkännande och uppoffrande, med en psykisk gåva att uppfatta underströmmarna i atmosfären.

Eftersom Fiskarna styrs av Neptunus, havets gud, som symboliserar det omedvetna sinnet och "den andra sidan", är det ett mycket andligt - och kreativt - tecken.

Den kyliga rationella planeten Merkurius, är inte som mest logisk i det intuitiva, instinktiva Fiskarnas tecken. Känsla, inte förnuft är din guide och abstrakt tänkande är inte din tekopp.

Men det du förlorar i logik tar du igen med ditt sofistikerade sinne för det subtila. Du ser inte livet i svart eller vitt, eller gott eller dåligt, du ser en myriad nyanser av mening i andras liv och världen omkring dig.

Dock kan önsketänkande färga din verklighetsuppfattning ibland. Du kan också ha svårigheter att agera beslutsamt. Du är medveten om stora passioner inom dig, men dessa kan vara för vaga för att utveckla konkreta mål. Du bör kultivera dina poetiska och musikaliska gåvor.

[MargaretaA]
2009-03-03, 11:30
#10

Din Venus i Fiskarna

I Fiskarna kan Venus visa en kärlek som nästan inte kan jämföras. Du har sannerligen förmågan till äkta, osjälvisk kärlek. Du längtar efter att få smälta samman med dina känslor och förlora dig själv i kärlek.

Du är beredd att ge allt av dig själv och förväntar detsamma från din partner. Romantik spelar en viktig roll i dina relationer och det finns inget du gillar bättre än det avlägsna ljudet av spelande violiner och doften av rosor.

Om du ännu inte har funnit verkligt självförtroende, kan du ha ett stort behov av bekräftelse från din partner, då du är en mycket känslig - och sårbar - person.

Du har stor förståelse för andras problem och vill alltid hjälpa om du kan. Du kan tyvärr låta dig utnyttjas, eftersom du har svårt att se en relation i ett realistiskt ljus. Du är också mycket kreativ och har en livlig, aktiv fantasi och sinne för poesi och konst.

[MargaretaA]
2009-03-05, 12:33
#11

Din Mars i Fiskarna

Den beslutsamma Mars, känner sig inte komfortabel i Fiskarna, tecknet som inte känner några gränser, och du kan ha svårt att finna ett konkret mål i livet och att visa beslutsamhet.

Din energi kan variera, och göra dig utmattad och kraftlös den ena dagen, och med förmågan att dra upp träd med rötterna den nästa. Du trivs inte i rampljuset, utan föredrar att arbeta bakom scenen.

Du kan vara den hjälpsamma, sensitiva själen som håller allting flytande, men som ingen lägger märke till. Du begär inget erkännande, även om det gör dig gott och får dig att känna dig närmare andra.

Ibland har du dåligt självförtroende och du kan sälja dig själv för billigt för att undvika konflikter. Du behöver lära dig att försvara för din position och slåss för dina intressen.

När du väl har upplevt framgång inom dessa områden, kommer ditt stora hjärta och din sensitivitet att ge dig stor lycka. Det kommer också att hjälpa dig att göra goda saker och osjälviskt hjälpa andra.

[MargaretaA]
2009-03-09, 11:42
#12

Din Jupiter i Fiskarna

Med Jupiter i Fiskarna, är du beredd att slåss för det du tror på, och du skulle älska att få förverkliga dina drömmar om en bättre värld, och ägna din tid till att hjälpa människor som inte har det lika bra som du.

Din omsorg om andra får dig att lägga stor vikt vid socialt arbete, men du borde försöka hjälpa människor att stå på sina egna ben i stället för att förlita sig på din hjälp.

Om du verkligen vill vara till hjälp för andra, måste du kunna hålla en viss distans till dem; vilket kan vara svårt, då du kan vara nästan telepatisk, med ett sjätte sinne för dolda känslor.

Du bör anstränga dig att sätta upp konkreta mål för dig själv om du vill förverkliga dina drömmar och ideal. Din känslighet och föreställningsförmåga kan bringa stor framgång, särkilt inom konsten.

Innan Neptunus upptäcktes, styrde Jupiter över Fiskarna vilket gör den mycket stark här.

[MargaretaA]
2009-03-12, 09:41
#13

Din Saturnus i Fiskarna

Det kan hända att du drar dig tillbaka till ensamheten lite för ofta för att du ska kunna ta tag i dina problem. Du har också en tendens att ibland vältra dig i självömkan och älta det förflutna.

Du kan ha svårigheter att se verkligheten i ansiktet, men allt eftersom tiden går blir du bättre på att bedöma din situation och kan ta kontrollen över dina känslor.

Du kommer att hitta din tro och kan hämta mycket styrka ur den. Du kommer då att bli häpen över dina egna förmågor och talanger.

Din sensitivitet ger dig förmågan att hjälpa människor på ett sätt som leder dem till större oberoende. Detta ger dig säkerheten och självförtroendet att våga möta nya människor.

Med din inspiration och fantasi, kan du förverkliga de högsta ambitionerna. Du kanske ägnar dig åt det esoteriska fältet som ger dig djupa insikter.

Annons:
[MargaretaA]
2009-03-17, 08:14
#14

Uranus, Neptunus och Pluto

För att förstå hur dessa planeter påverkar dig personligen, behöver du titta på dess husposition, och de aspekter den gör till andra planeter.

[MargaretaA]
2012-02-21, 07:30
#15

putt

Farwuq
2013-02-19, 07:14
#16

putt

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2015-02-21, 11:47
#17

Att vi gått in i fiskens tid märks här hemma.
Jag var borta på köpcentret och köpte en firre som ska bli soppa.
Där ute regnar det och vi har 5ºC.
😉

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

botakt
2015-03-02, 14:36
#18

Vad intressant! Jag är själv fisk. Men känner mig lite som en skorpion ibland.. Men mycket inom fisken stämmer på mig :)

Upp till toppen
Annons: