Zodiakens Tecken

Skorpionens tid - 23 oktober – 21 november

2008-10-23 10:33 #0 av: [MargaretaA]

Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeterna Pluto och Mars. Denna konstellation skapar en massa energi, som kan frigöras plötsligt. Skorpioner är, på grund av deras vattenkvalitet ofta motiverade av känslor, vilket gör dem svåra att förutsäga. Du tar inte lätt på saker, utan förs…

Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeterna Pluto och Mars. Denna konstellation skapar en massa energi, som kan frigöras plötsligt. Skorpioner är, på grund av deras vattenkvalitet ofta motiverade av känslor, vilket gör dem svåra att förutsäga.

Du tar inte lätt på saker, utan försöker att gå till botten med olika frågor. Lögner och halvsanningar gör dig arg, men när din egen framgång är hotad, är du inte immun mot oärlighet.

Det är inte lätt att knäcka din vilja. Som inget annat zodiaktecken, visar Skorpioner en speciell styrka i förnyelse och förändring, som gör att de kan gå igenom de värsta kriserna helskinnade.

Du använder gärna utmaningar för att testa dina gränser. Det är viktigt för dig att agera från rätt motiv, eftersom du kan orsaka förödelse när dina visioner skuggas på grund av dina egna egoistiska ambitioner. Du väljer själv hur du ska använda dina förmågor, antingen för att manipulera och förnedrar eller för att bygga upp och stödja andra. Du har problem med att släppa taget om nederlagen.

Sexualitet och passion spelar en stor roll i ditt liv. Du strävar efter att förenas med universum och kan förmodligen uppnå det bästa erotiskt. Begränsa din svartsjuka och använd inte sexualiteten i en dum maktkamp om du tänker njuta av den och använda dess energi. Din förståelse för det eviga livets cykler är större än din fruktan för döden.

 Grattis på födelsedagen alla Skorpioner!

Engelsk originaltext från AstroWorld

Översättning MargaretaA

Anmäl
2008-10-28 16:18 #1 av: [MargaretaA]

Hi5 and Myspace Glitter Graphics: Zodiac

Anmäl
2008-10-29 17:20 #2 av: [MargaretaA]

Till er med Månen i Skorpionen

Skorpionen som härskar över sex, födelse, död och återfödelse, är det mest intensiva av alla tecken. Styrd av allt eller inget Pluto, och av den eldiga Mars, är det mest intresserad av vad som pågår under ytan av existensen, och av passion, sanning och djupgående förvandling.

Skorpionen har en mäktig vilja och stor beslutsamhet. Det är också ett lojalt, men hemlighetsfullt, mystiskt och magnetiskt tecken.

Vad ditt Soltecken än är, så är du en mycket passionerad person när det gäller ditt känsloliv. Med Månen i Skorpionen har du förmågan att känna mera under en kort eftermiddag än de flesta andra kan känna under en livstid!

Du tar hjärteangelägenheter på djupaste allvar och romantik blir aldrig bara en liten flirt för dig. När du blir kär, kan du svepas iväg av något som känns som en tidvattenvåg av passion och emotion. Men dina mäktiga känslor kan vara svåra för dig att kontrollera och förstå.

Du frodas av intensitet; så mycket att du ibland, när violinerna inte spelar i bakgrunden, eller utan någon form av dramatik, kan ha svårigheter att slå dig till ro i vardagen med någon.

Livet i ditt barndomshem kan också ha varit intensivt och föränderligt ibland. Då Skorpionen styr över sex och pånyttfödelse är ditt sexliv mycket för dig, då du ser det som vägen att hitta sig själv och som en överlägsen kraftkälla.

Anmäl
2008-10-30 17:11 #3 av: [MargaretaA]

Merkurius i Skorpionen

Du skulle bli en god detektiv, eftersom du älskar att gå till botten med saker och inte nöjer dig med de enkla svaren. Vare sig det gäller någons privata liv eller meningen med existensen, fortsätter du till du har funnit det du söker.

Du har nästan röntgenblick när det gäller att förstå andras motiv och du avslöjar lätt dolda detaljer, det är inte lätt att lura dig. Du är som en hemlig agent och förbereder din strategi i smyg, i syfte att förvirra dina motståndare.

Du är också mycket beslutsam och slåss för dina ståndpunkter utan att bry dig om riskerna. Du är inte intresserad av triviala och lättviktiga saker, ditt stora intresse är livets djupaste mysterier som födelse, död, sex och pånyttfödelse, allt som tecknet Skorpionen härskar över.

Anmäl
2008-10-31 11:15 #4 av: cgmoto

Tack då! Jag fyllde hela förtitvå den 29:e oktober. Mina nära och kära runt mig-härligt!

Anmäl
2008-11-03 19:16 #5 av: [MargaretaA]

Din Venus i Skorpionen

För dem som inte känner dig särskilt bra, verkar du vara en lugn och kontrollerad person. Men under ytan finns en annan bild, då du är precis så intensiv och djupt passionerad som man kan vara. Du är inte intresserad av tillfälliga förbindelser, då din inställning till kärleken är allt eller inget och du kan skapa nästan telepatiska länkar mellan dig och dem du bryr dig om. Venus i skorpionen är berömd för sin karisma och magnetism - och dess intresse för sex. Men det du verkligen är ute efter är en möjlighet att nå de högsta höjderna av kärlek och mäktiga känslor. Du kan riskera allt för att komma dit och du är inte rädd för att gräva i djupen, eller bryta tabun som mera konventionella tecken inte skulle våga. Du är också brinnande lojal och slåss in till döden för att hjälpa de du älskar. Men ve den som sviker ditt förtroende, för du kan hämnas och du glömmer inte i första taget. Livet kan kännas svårt ibland, för dem med Venus här, men du har större möjligheter att uppleva verklig glädje än de som är mera ytliga och lättsamma.

Anmäl
2008-11-04 18:23 #6 av: [MargaretaA]

Din Mars i Skorpionen

Mars är som mest kraftfull i Skorpionen och du har mer än din beskärda del av magnetism och charisma. Du är modig och beslutsam, men du har svårt att dela dina känslor och tankar med andra. Du är faktiskt extremt hemlighetsfull i frågor som berör dig nära, och du har en förmåga att manipulera andra, att luras och bedra, när det passar dig, eftersom du förstår, och älskar intriger.

Din enorma viljekraft och förmågan att koncentrera dig på en sak och att avsluta det du påbörjat, hjälper dig att nå de mest ambitiösa mål. Ditt kärleksliv är intensivt, då du inte gör något till hälften, och ditt mål är att till varje pris, få uppleva passionens höjder.

Anmäl
2008-11-05 10:47 #7 av: [BigMama]

Jag har absolut inget i Skorpionen! Är rätt trist i sänghalmen då... Skrattande Däremot ser jag att min mitthimmel är i Skorpionen. Hur ser mitthimlen ut på horoskopkartan? Obestämd

PS Grattis alla skorpioner!

Anmäl
2008-11-05 14:37 #8 av: [MargaretaA]

#7

Jodå du har förutom MC, större delen av ditt Elfte Hus i Skorpionen. Där får du utlopp för dina Skorpionsidor. Här kan du läsa om hur dem kan uttrycka sig http://www.astrologyweekly.com/learn-astrology/eleventh-house-in-scorpio.php

Sedan är ett starkt Skorpioninflytande ingen som helst garanti för att man skulle vara en god "sängkamrat", minns Skorpionens reserverade och tillbakadragna sida.

Jag menar det finns ju faktiskt också dem som sjunger heller än bra Flört

Mitthimlen, egentligen kallad Medium Coeli ser ut som MC på kartan.

 

Anmäl
2008-11-05 17:51 #9 av: [BigMama]

#8 I mitt födelsehoroskop står det att Uranus är i mitt elfte hus... Och hittade inget i texten om skorpionen. Men när jag tittar på födelsekartan så ser jag ju att det mesta av hus elva är i skorpionen. Obestämd

Helt nybörjare alltså, så ursäkta mina frågor. men jag blir ju mer och mer intresserad oxå!

Och sedan tycker jag att jag sjunger bra och ofta. Tungan uteSkrattande

Anmäl
2008-11-05 18:50 #10 av: [MargaretaA]

Det beror på att den första tredjedelen av ditt elfte hus ligger i Vågen i ditt horoskop och det är där du har Uranus. De två tredjedelarna av huset som ligger i Skorpionen har inga planeter.

Du ska absolut inte be om ursäkt för att du ställer frågor - det är medlemmarnas frågor - och gärna också svar - som häller sajten levande.

Om du har frågor om ditt eget horoskop är du välkommen att starta en tråd där just ditt personliga horoskop står i centrum, oavsett vad det handlar om. Det är många som redan har "egna" trådar så var inte blyg nu Glad

I denna tråd koncentrerar vi oss på de olika planeterna i Skorpionen, både allmänt och personligt.

 

Anmäl
2008-11-05 19:47 #11 av: [MargaretaA]

Din Jupiter i Skorpionen.

Du känner en naturlig dragning till allt som har samband med den mystiska och ockulta sida av livet. Du är intresserad av andlighet och skulle gärna vilja få tillgång till universums osynliga energikälla, för att expandera ditt medvetande. Kunskap om livets ytliga sidor är inte nog för dig, du längtar efter att få lära dig mer om dess mysterier: födelse, död och förvandling.

När du övervinner dina reservationer kan du dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter med andra. Du är medkännande, och identifierar dig lätt med andras lidande, vilket inspirerar dig att dela din visdom med dem. Eftersom du har lidit, kan du visa andra hur man ska nå ljuset.

Ibland, kan andra finna dina övertygelser alltfför orubbliga. Ge dem rätt att säga emot dig. Du har också en intensiv erotisk magnetism, som du ska använda, men inte missbruka. Om du tillåter dig själv att bli en slav under dina drifter, kan du skapa problem för dig själv. Använd din känslighet och goda uppfattningsförmåga, så är du på rätt väg.

Anmäl
2008-11-05 19:51 #12 av: [MargaretaA]

Jag har den här positionen. Jag är rädd för att det mesta stämmer - mer och mer ju äldre jag blir Oskyldig

Reservationer för det här med erotisk utstrålning då... det kanske andra kan svara på Skäms

Anmäl
2008-11-06 00:03 #13 av: Ewerhof

Två av mina barn är månskorpioner. 

....det är inga lätta barn... *skrattblandadgråt* FlörtSkrattande

 

Anmäl
2008-11-06 12:40 #14 av: Kurina

Min syster är månskorpion. Vi umgås inteGråter. Hon tål ju ingentingObestämd.

Och min sambo är SCORPION. GråterSkrattande = skrattar och gråter.

Anmäl
2008-11-06 17:44 #15 av: [MargaretaA]

#13 + 14

Det låter förskräckligt - fast Kurina - psst... *viskar nu* din syster tål vad som helst egentligen, men det kan man aldrig säga till en dramaqueenFlört

men vad skulle vi göra utan alla dessa tokstollar som förpestar vår tillvaro? Dö av tråk kanske... min gubbe har Skorpionascendent - det är förmodligen därför jag har kunnat leva med honom i 23 år. Han har aldrig slutat att vara spännande (fast jag erkänner att jag tvingades uppfostra honom lite i början - nån måtta får det faktiskt vara på exsesserna). Oskyldig

Anmäl
2008-11-06 21:06 #16 av: Kurina

Ha ha, jadu, Du har nog rätt. Det är bara synd att hon klippt av banden med sin mamma också, Jag har gett upp när det gäller den damen.

Måste nog erkänna att det är alltid spännande, på gott och ont, att leva med en scorpion. Det får inte vara lungt för länge. Det är bättre med drama än lugn o ro verkar det som. Det som inte dödar en stärker en heter det ju. Jag är sååå härdad.Skrattande Men i och försig så ska man inte ge sig på en lejon, scorpion eller inte, Ha.

Anmäl
2008-11-06 21:52 #17 av: [MargaretaA]

hm... jag tror att din syster har andra problem faktiskt. Att bryta med sin familj ingår nog inte som typiskt för något stjärntecken.

Du har nog rätt i det där med Lejonet - jag har fem planeter i Lejonet - den som tjafsar för mycket med mig brukar ångra sig Skrattande

Fast gubben min är nog mera åt det hemlighetsfulla hållet. Särskilt pasionerad har han aldrig varit - tack och lov - fast visst anar man det under ytan.

han får bara frispel när han känner att han inte har kontroll. När planering spricker pga oväntade komplikationer eller om han inte hittar något viktigt som han absolut måste ha, just nu medetsamma. Då blir jag galen på honom Skrikandes

Anmäl
2008-11-06 22:21 #18 av: Kurina

Det är jag som är den "tysta starka" typen. När han får frispel, av samma orsaker som din, då är det jag som får ordna allt till rätta och fixa så han kan lugna ner sig. Suck o stön :D

Anmäl
2008-11-11 13:58 #19 av: [MargaretaA]

Din Saturnus i Skorpionen

Med den seriösa Saturnus i Skorpionen, det mest intensiva och passionerade av tecknen, tar du inte lätt på något, och du söker alltid verkligt djup och mening i ditt liv.

Du har också ett välutvecklat sinne för ironi och kan vara sarkastisk, vilket kan avskräcka andra. Du har inte heller mycket till övers för "dumskallar". Du har förmågan att arbeta tills du kollapsar av utmattning för att uppnå dina ambitioner.

Du är mycket ambitiös. Med ditt sinne för finanser, kan du mycket väl arbeta i en bank, inom handel eller på skattemyndigheten. Din uthållighet och självdiciplin kommer att försäkra dig om framgång. Faktum är att med din järnvilja, bör du kunna uppnå vilka mål du än sätter upp för dig själv.

Anmäl
2008-11-11 17:20 #20 av: Kurina

Äsh, tänkte helt fel här. Nu är det borta.

Anmäl
2008-11-12 00:20 #21 av: hilal

känner 2 personer som är scorpioner

den ena är väldigt energisk och påhittig, charmig, och det är roligt att va med henne  men samtidigt är hon väldigt lömsk och svartsjuk

blir lätt arg.

den andra är en otrolig lugn person som inte visar minsta tecken på att vara scorpion:-P hon är jätte lugn och trevlig, hatar lögner osv tänk att det kan skilja sig så mycket mellan stjärntecken.......

Anmäl
2008-11-12 09:09 #22 av: [MargaretaA]

Det bevisar återigen att vi inte bara är våra Soltecken. Ascendenten och många andra faktorer spelar också in Glad

Anmäl
2008-11-12 11:14 #23 av: [MargaretaA]

Din Uranus i Skorpionen

Uranus befann sig i Skorpionen under åren mellan 1975 - 1981 så detta är ett generationsinflytande, gällande alla födda dessa år.

Du kommer att uppleva många drastiska förändringar i ditt liv som ifrågasätter allt. Du kommer att uppleva en aldrig tidigare skådad omvälvning när de föråldrade sociala systemen kastas över bord.

Efter som detta är en typisk generationsplanet och om du vill ha en tydligare, mer personlig tolkning av Uranus inflytande i just ditt liv, ska du titta på hans husposition och aspekterna till andra planeter i födelsehoroskopet.

Denna generation är någonstans runt 35 år gamla i dag och föredrar förmodligen något mindre formella former av kommunikation och interaktion, än tidigare generationer.

Du kommer att upptäcka missbruk och oacceptabla förhållanden i det gemensamma livsrummet och du är intresserad av att arbeta för mänsklighetens överlevnad på den här planeten.

Du bör försöka att inte låta dig ledas av dina känslor och när förändringar är nödvändiga, inte göra ett sådant oväsen.

Utveckling är bra och viktigt, men saker ska ske i harmoni i stället för att spelas ut i ytterligheter. Detta försäkrar att alla kan förstå vad som händer och ingen plötsligt körs över.

 

Anmäl
2008-11-15 14:36 #24 av: [MargaretaA]

Din Neptunus i Skorpionen

För att tolka den här planetenpositionen för dig själv bör du titta på planetens position i Hus, liksom dess aspekter till andra planeter.

Neptunus befann sig i Skorpionen från 1955 till 1970 det betyder att personer med Neptunus här är fyrtio-femtio år idag.

När du föddes, förändrade samhället i grunden sin inställning till sexualitet. Utnyttjandet av erotik och sex i reklam och i andra ekonomiska sammanhang inleddes. En monogam livsstil togs inte längre för givet. Elektriskt producerad musik fann sin nisch, och många av dess artister kan framföra sina budskap till massor av fans.

Denna generation har haft nya visioner om en fredlig samexistens människor emellan, vilket dem som ännu inte har utvecklats till detta stadium, tyvärr inte är kapabla att förstå.

Medlemmar i denna åldersgrupp insåg först att vår planet måste regenereras ekologiskt och socialt och att vi måste vidta lämpliga åtgärder för att återställa balansen i vårt boende.

Anmäl
2008-11-15 20:10 #25 av: Kurina

En fiiijn årgångSkrattande

Anmäl
2008-11-16 18:26 #26 av: [MargaretaA]

jajamen Flört

Anmäl
2008-11-16 18:27 #27 av: [MargaretaA]

Pluto i Skorpionen

Pluto bör tolkas för individer genom sin husposition och dess aspekter till andra planeter, eftersom den rör sig mycket långsamt.

Den globala tolkningen av Pluto är viktigare eftersom det rör sig om djupare insikter. Pluto var i Skorpionens tecken under åren 1983 - 1996.

 Pluto upptäcktes först 1930 i Flagstaff, Arizona. Skorpionen är det tecken som styrs av Pluto, som förklarar dess makt, att visa jordens befolkning på väsentliga beslut som måste fattas. Dess budskap "Utvecklas eller dö" bör förmedlas till alla på planeten.

Denna tid kännetecknas av den sista andetagen från Fiskarnas tidsålder.

 Mänskligheten har att inse att det räcker inte att minska CO 2-produktionen med 30% under de kommande 25 åren. Nya rapporter informera oss om att en ökning av den genomsnittliga temperaturen med 1,3° celsiusgrader kommer att orsaka klimatmässiga katastrofer, och att det är mycket sannolikt att ske inom de kommande 25 åren. På denna punkt är det viktigt att peka på nya energikällor och att göra mer forskning på reproducerbara råvaror och göra dessa tillgängliga för hela världen.


Hur det hela ska gå beror på om människan är i stånd att inse situationens allvar. Det kan vara dags för ungdomarna att ta planetens framtid i egna händer eftersom de har sin framtid framför sig och kommer att strukturera framstegen mera varsamt än deras äldre företrädare har gjort.

Anmäl
2008-11-17 00:04 #28 av: hilal

ja jag har pluto i scorpionen ..... är det möjligt med en tolkning?

Anmäl
2008-11-17 16:56 #29 av: Kurina

Pluto i skorpionen har alla som är födda under åren som Margareta anger ovan. Pluto är en generationsplanet liksom alla andra planeter som tar flera år på sig i ett tecken. Kanske skulle du se i vilket hus pluto befinner sig i ditt horoskop, det blir lite mer personligt då.

Kramis

Anmäl
2008-11-17 18:37 #30 av: [MargaretaA]

Din Pluto i Skytten

För Skytten är livet ett äventyr och en resa för att upptäcka sanningen. Skytten visar hur vi vidgar våra vyer och vår törst efter kunskap och erfarenhet. Den intresserar sig för utbildning, och vår livsfilosofi. Skytten ser den större bilden och intresserar sig inte för detaljer. Den styr också främmande länder och kulturer, samt allt som är förknippat med religion och religionsfrihet.

Eftersom Pluto rör sig så långsamt genom zodiaken, bör den tolkas efter de individuella positionerna i hus och dess aspekter till andra planeter.

Pluto kommer att vara i Skytten från 1995 till 2008

Anmäl
2008-11-18 10:54 #31 av: [BigMama]

#30

Pluto kommer att vara i Skytten från 1995 till 2008.

Vars tar den vägen sen? :what2:

Anmäl
2008-11-18 11:56 #32 av: [MargaretaA]

Stenbocken såklart Flört

Här finns en tråd om Plutos skifte av tecken

Anmäl
2008-11-19 18:54 #33 av: hilal

venus i scopionen

så det är därför jag känner mig så dragen till killen i skolan! jag upplever honom som otroligt charmig, han har en utstrålning som jag nästan kan ta på, och han är verkligen väldigt mogen och lugn till det yttre, men han är svår att komma in på, har tyvärr inte lyckats än

några tips på hur man kan påverka?....

solen i våg plus venus i sco  bra blandningTungan ute

Anmäl
2008-11-21 22:17 #34 av: [Jeremina]

Hej MargaretaA!

Tack för senast! Min man är Skorpion född 11 nov 1949 kl 17 på Backe lasarett . Han gillar sex men jag är Jungfru född 15 sept 1959 kl 16.40 i Stockholm på södersjukhuset men jag gillar också sex.

Är det märkligt i din mening för många säger att Jungfrun är pryd?

Kram Jeremina!

Anmäl
2008-11-22 15:34 #35 av: [MargaretaA]

Jag tycker att det är tråkigt att folk som inte vet mer om astrologi än vad vi får lära oss i veckotidningarna, sprider fördomar som inte stämmer.

Det finns Jungfrur och så det finns Jungfrur. Det är så mycket annat som spelar in i en persons horoskop, än bara vilket tecken Solen står i.

När det gäller intrsset för sex så är ett starkt Skorpion/Pluto/Åttonde Huset-infytande en tung faktor. Sedan kan Jungfrusolen spela pryd bäst hon vill SkämsCool

Anmäl
2008-11-24 01:15 #36 av: [Jeremina]

Okej! Det var ett intressant svar för jag brukar säga att jag kanske inte är Jungfru. Folk ska nog sluta läsa vanliga "enkla" horoskop.

Tack! Jeremina Skrattande!

Anmäl
2008-11-24 21:52 #37 av: [MargaretaA]

Ascendenten i Skorpionen

Med den intensiva och passionerade Skorpionen i stigande vid tiden för din födelse, gör du ingenting till hälften. Du är heller inte nöjd med ytliga svar och du vill alltid försöka se under ytan för att finna livets verkliga mening.

Skorpionen styr, födelse, sex, död och pånyttfödelse, och ditt mål i livet är ingenting mindre än att finna sanningen. Eftersom Skorpionen är zodiakens detektiv, har du också ett sjätte sinne när det gäller andra människors motiv.

Du tenderar att hålla dina mäktiga känslor för dig själv i rädsla för att bli sårad. Du är brinnande lojal mot dem som inte sviker dig, men din förmåga att lämna de gamla bakom dig, vid behov, är din största styrka.

Med Skorpionen i stigande är du styrd av den intensiva planeten Pluto. Det tecken och husposition - såväl som de aspekter Pluto gör till andra planeter i ditt födelsehoroskop är nyckelaspekter i ditt horoskop.

Anmäl
2008-11-24 21:54 #38 av: [MargaretaA]

Din Mitthimmel (MC) i Skorpionen

Du vet exakt vad du uppnå professionellt och du lägger allt krut du har i din karriär. Vad som helst som kommer i din väg, ser du som en utmaning och ordet nederlag finns inte i din vokabulär. Du är mycket målmedveten och kan driva dig själv till extremt höga prestationer. Du har heller inget problem att ändra inställning eller att anpassa dig till nya situationer, så länge som det leder till något. Du behöver ständiga utmaningar och kommer att söka dig till aktiviteter som verkligen betyder något för dig. Du gör ingenting till hälften och ditt motto är "allt eller inget". Du kan ägna dig åt psykologi, vetenskaplig forskning, medicin eller teknik.

Anmäl
2009-09-17 23:03 #39 av: MissGreen

jag har min jupiter placerad i skorpionen. läste att det stod att "du har lidit och därför kan hjälpa andra mot ljuset". betyder det att denna placering ger motgångar och prövningar i livet?

jag tycker att beskrivningen i övrigt stämmer väl in på mig. om jag förstått saken rätt så förstorar jupiter upp egenskaperna i det tecken den är placerad i och gör dem tydliga.

 

Anmäl
2009-09-17 23:40 #40 av: [MargaretaA]

#39

Det korta svaret..

I traditionell astrologi är Jupiter aldrig förknippad med motgångar och prövningar. Jupiter visar var vi har lycka, tur och framgång och var och hur vi växer, lär oss mer och vidgar vyerna.

Det värsta Jupiter kan ställa till med är en viss lättsinnighet och en happy- go- lucky mentalitet som kanske inte alltid är så verklighetsnära. Hur det avlöper beror på Jupiters aspekter till andra planeter i horoskopet. Det är aldrig fel med lite jord från Saturnus och Stenbocken till exempel. Men det mesta brukar ordna sig där Jupiter är inblandad. Kalla honom gärna horoskopets räkmackaFlört

Anmäl
2011-11-03 21:41 #41 av: [MargaretaA]

putt

Anmäl
2013-10-24 22:38 #42 av: [Sol69]

Greenseng vad säger du om detta tecken?? Funderar

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-10-25 00:06 #43 av: [greenseng]

#42

Tja... vad skall jag säga? MargaretaA säger väl det mycket bra. Har väl inte mycket att tillägga.

Trådens titel anspelar väl mest på att solen gått in i Skorpionen. Så någonstans den 18-e November så kommer uppenbarligen en Sol till Sol-transit lysa upp din tillvaro. Trots årstiden är det nog bäst att du sätter på dig dina solglasögon. CoolSkrattar

Skorpionen är ett tecken som jag har hälsosam respekt för. Dödens mysterier är ofta auktaliserad här. Och solens inträde i Skorpionen nu markerades ju av två tragiska dödsfall i arbetet. Stod om detta i tidningarna. Misstänker att säkerhetsfaktorn på deras jobb blivit nonchalerad.

Pluto och Mars är de planeter som har Skorpionen som sin favoritplats. Och båda har en energi som är svår att bemästra. Just nu så används Pluto's energi till att städa upp i "maktens sfär". Alltså i Stenbocken. Men Skorpionen och Pluto är mycket kopplade till hemligheter. Bland annat till spioneri. Och detta märks väl nu när mörka hemligheter träder fram i ljuset angående avlyssning. Både när det gäller datorer och mobiler.

Den mer "tekniska" planetkonfigurationen är intressant nu. Med Pluto i Saturnus tecken Stenbocken och Saturnus i Plutos tecken Skorpionen så sker uppenbarligen ett briljant samarbete mellan Saturnus och Pluto. De står också i en harmonisk förbindelse just nu ( Sextil ). Och nu när Solen trätt in i Skorpionen där redan Merkurius och Saturnus befinner sig, så kan vad som helst hända. Och verkar göra det också.

Till detta kan man lägga att den energirika Mars har en mycket fördelaktig position när det gäller Pluto ( Trigon ). Så den närmaste framtiden blir säkert spännande.

Misstänker att  världens makt-elit sliter sitt hår i förtvivlan när de desperat nu försöker hitta en avlednings-manöver. Men sådana har använts lite väl ofta och kan förvärra situationen om de gör ett nytt försök. Just nu simmar vi i ett hav av avslöjanden. Och folk med foliehattar har fått byta om till frack istället. Skrattar

Nej... måste ha lite i "maggen". Mina måltider är inte att betrakta som direkt regelbundna. Skrattar Vad sägs om rökta räkor? Det är första gången jag provar denna delikatess. Alltså... kokta räkor som sedan har blivit rökta. Jag är extremt nyfiken på detta. Glad

Hoppas jag inte blir alltför besviken. Skrattar

cu


Anmäl
2013-10-25 13:55 #44 av: Farwuq

Berätta gärna hur de smakade.


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-10-25 17:36 #45 av: [greenseng]

#44

Skrattar

De smakade faktiskt som helt vanliga räkor fast med en anings röksmak. Röksmaken var alltså diskret.

Däremot var räkorna lite svårare att skala.

Ganska goda, faktiskt. Kul som omväxling. Men jag tror nog att det ändå mest blir vanliga räkor för mig.


När det gäller maträtter så älskar jag våfflor och på andra plats kommer räkor. För verklig rå njutning strör jag bara socker på våfflorna ( åhh... vilket kalorimonster jag ääääär... ). Ingen vispgrädde med sylt och sirap. Då kan jag inte äta lika många. GrisSkrattar

Min vän indianen bjöd mig på våfflor som innehöll mannagryn. Till min förvåning klarade jag bara av att tratta i mig en endaste stackars våffla. Sedan var jag absolut proppmätt. Han sade att det var ett bra trick att ta till om man fick oväntat besök och hade lite mat hemma. Man kan lätt utfodra ett helt kompani med sådana våfflor. Jag lovar.

När jag var 15 år så undrade jag om det var något fel på mig eftersom jag var så besatt av våfflor. Så jag beslöt att bota mig själv från denna besatthet genom att föräta mig.

Jag skulle vara ensam hemma i en vecka och under denna tid så åt jag inget annat än våfflor. Endast våfflor med strösocker ( och drack sockerdricka ).

Men det misslyckades. Jag blev, om möjligt, ännu mer förtjust i detta delikata bakverk. Funderar

Jag läste att den indiska guden Ganesha var torsk på någon typ av pannkakor. Det verkar som om kunskapen om vilken typ av pannkakor det var har nått glömskans område. Men jag är helt övertygad om att det var våfflor. Det kan naturligtvis inte vara något annat.

Eller hur?

Drink

Anmäl
2013-10-25 17:42 #46 av: Farwuq

Våfflor är gott.

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-10-25 17:51 #47 av: [greenseng]

#46

Utan tvekan.

Jag är säker på att om folk åt mer våfflor så skulle världen bli en betydligt bättre plats att leva i.

De skulle bli undermedvetet påverkade av dess form.


Anmäl
2013-10-26 13:09 #48 av: Magi-cat

Konstigt...nu blev jag sugen på våfflor! Skrattar

Love, peace unt våfflor! Pokal

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2013-10-26 14:45 #49 av: [Kottschejk]

Glad Våfflor är inte dumt, vanligt vid små som stora tillställningar.

Hembygdsgårdar & sockenstugor bl.a. Har ni vägarna förbi Växjö så kan vi tipsa om Strandbjörket precis intill Växjö lasarett och Växjösjön.

Specialitén, våfflor & kaffe i strandnära miljö med avkoppling för hela familjen. På en "servs" avstånd mitt i smeten av stadens alla pärlor - Strandbjörkshallen, Stefan Edberg & Mats Wilanders hemma-arena.

Med andra ord, ett ganska trevligt ställe om man skulle äta för många Skrattar

Anmäl
2013-10-26 16:09 #50 av: [greenseng]

Skrattar

Våfflor är bäst! Tummen upp

Waffles ruuuules! Yeah!


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.