Etiketter6-löst-prat-ot1-allmän-astrologi2-personliga-horoskop7-om-livet-universum-och-allting
Läst 176 ggr
E
2021-04-29, 02:30

Astrologi - öppet!

Hej allihopa, jag är medelkunnig inom astrologi och har börjat intressera mig för själva kulturen; dem som identifierar sig, verkar inom, dem som motsätter sig osv..

Varför är den viktig för oss? Finns det vågor i upp och nedsving i historien för vilka som drar sig för den (Jungiansk, osv) ? För vem är den och för vem är den inte för? Tycker att på senare tid har folk mer och mer identifierat sig med sina natal charts på sociala medier, det blir memes och det pratas mer om enligt mitt tycke, det har verkligen på ett sätt blivit moderniserat!

Öppen för öppen diskussion nedanför!

Hälsningar!

Kyllan56
2021-04-29, 14:15
#1

Jag tror det hänger ihop med hur omvärlden ser ut. Ju mer oro, desto mer söker människor nya förklaringsmodeller. Både på sin egen plats i världen för att förstå vad som händer och hur det påverkar en själv.

Sedan 70-talet har intresset för astrologi varit på nedåtgående. Kanske har vi nu ett uppsving. Inte helt säker.

Vi lever också i en stark individualistisk- och Ego-era, så att intresset för det egna horoskopet ökar, förvånar mig inte.

Din sista mening, förstår jag inte riktigt?

"Tycker att på senare tid har folk mer och mer identifierat sig med sina natal charts på sociala medier, det blir memes och det pratas mer om enligt mitt tycke, det har verkligen på ett sätt blivit moderniserat!"

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Upp till toppen