1. Allmänt om framtidshoroskop

Transiternas påverkan av natala horoskopet

2017-05-14 23:08 #0 av: Wilyamna

Hej,
Här tänkte jag att vi kunde samla våra tankar kring de planeter och andra punkter som passerar över viktiga områden i våra natala horoskop. Ett steg till på utvecklingen

Anmäl
2017-05-14 23:25 #1 av: Wilyamna

Här kommer mina aspekter från 14/5

De som jag tycker är viktiga är solens kvadratur till Venus som i även är i konj/opp med min s.nod och n.nod.

Sedan kliver n.noden in i lejonet och ligger i konj med min natala Saturnus.

Jupiter huserar mellan min natala konj n.noden och Pluto

Sedan har jag mars på min asc, det borde betyda något??

Annars kan jag säga att det är mycket kring n.noden just nu.

Hur bör jag prioritera mina tolkningar??

Anmäl
2017-06-17 13:24 #2 av: Wilyamna

Puffar lite, inget intresse för transiter och hur de uttrycker sig i varje hus/tecken??

Anmäl
2017-06-17 14:25 #3 av: Kyllan56

Jag skulle prioritera din acendenthärskare Merkurius konjunktion med Saturnus, och de långsamtgående aspekterna som varar under en längre period, för de ger mest påverkan.

Din transit Saturnus konjunktion din natala Merkurius i hus 7! Jag tror ditt hus 7 är i fokus, som handlar om partners, är i fokus. Hur du kommunicerar med människor som står dig nära.

Sista gången den är exakt är i augusti/september. Sedan går den ur.  En transit är aktiv under hela perioden, från den närmar sig (1grad) till den lämnar (0,5 grad).

Mars på ascendenten, kan ge din kropp extra energi eller tvärt, men eftersom du har en kvadratur till din Sol i Stenbocken, skulle jag tro det kan bli att du känner dig fattig på energi och urlakad. Det är samtidigt som din Merkurius är i konjunktion med Saturnus för sista gången. Då lämnar du kommunikationsproblematiken, vilket kan göra att du just känner dig urlakad! Du har varit påverkad av den sedan årsskiftet! 

Som jag nog sagt tidigare, så är ens Asc-tecken ens skepp och den styrande planeten dess kapten. Så när ens Asc-härskare kommer i en aspekt med någon långsamtgående aspekt berör det ens personlighet. Dessutom en konjunktion, som är den starkaste aspekt/transiten. Dessutom med läromästaren Saturnus!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-17 17:02 #4 av: Wilyamna

Ja, Saturnus har verkligen lärt mig massor dessa senaste åren och precis som du skriver kände jag mig väldigt energilös i maj när Mars transiterade asc och nu ligger mars i opp mot natala solen.

De långsamma planeterna förutom Saturnus är transiterande Neptunus som bildar en fin trigon till Uranus i skorpionen, hus 6, vilket jag tänker kan hjälpa mig i det hårda mötet Saturnus och Merkurius. Tror att Neptunus transiten kan hjälpa mig att ta hand om spänningar som har byggts upp med kvadraturen mars-Uranus.
Vad tror du om det Kyllan??

Anmäl
2017-06-17 17:38 #5 av: Kyllan56

I Uranus  är tankarna djupare, än i Merkurius, med en Trigon till din natala Neptunus, tror jag det påverkar ditt omedvetna och öppnar upp nya vägar, som befrämjar din hälsa. Glöm inte att 6:e huset handlar om hälsa. Eftersom Neptunus befinner sig i hus 7, som handlar om partner, så tror jag det är där du kommer få bättre insikter, som befrämjar ditt mående. Du har ju Uranus i Skorpionen, som är djupets tecken. Så räkna med att saker kommer upp som får dig att i det långa loppet må bättre. Det är till och börja med på ett psykologiskt plan vilket kommer förankra sig på det andliga planet.

När man har avslöjat det som varit dolt för en, har de fyllt sin funktion. Uranus är också en plötslig planet, så insikterna kan nog komma utan att du är beredd på det. Uranus är också okonventionell, så  du kanske använder ett sätt som inte gemene man gör. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-17 18:36 #6 av: Wilyamna

Tack Kyllan för att fördjupar dig i din förklaring, en fundering på från min sida är om min natala Neptunus påverkad på något sätt när den transiterande Neptunus bildar trigon med min natala Uranus?? Hmmm, hoppas du förstod min fråga, känner att jag snubblar på alla begrepp 😬

Påverkas mina natala aspekter av trigonen?? Ser att jag faktiskt har 30 grader mellan Uranus och Neptunus och sedan givetvis mars i kvadratur. Eller är trigonen för svag transit aspekt för att påverka natala aspekter vidare??

Anmäl
2017-06-17 19:30 #7 av: Kyllan56

Nej en trigon påverkar också. 30 grader är en halvsextil. En liten påverkan finns genom halvsextilen.  

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-18 17:41 #8 av: Wilyamna

Ingen annan som vill ta upp sina transiter i tråden??

Tack Kyllan så då tolkar jag dig rätt med att denna transiten påverkar även kvadraturen till mars och kanske hur jag hanterar den är på väg att ändra tillvägagångssätt??
Stressen som jag stänger in i mig själv genom Uranus energin i skorpionen börjar kanske nu lösas upp i samband med denna trigon??

Anmäl
2017-06-18 17:50 #9 av: FataMorgana

Jodå det skulle jag gärna, men jag måste medge att jag inte riktigt fattat hur det fungerar än, vad jag bör kolla efter och vad jag bör prioritera Funderar

Anmäl
2017-06-18 18:43 #10 av: Kyllan56

#8 En sak som skulle underlätta Wilyamna är om du lägger upp ditt horoskop, så jag slipper leta efter det.

Jag vet inte om jag fattat frågan rätt. Vilka transiter som påverkar är alltid den planet som är på en grads avstånd från att vara exakt till en halv grad efter den är exakt. Så det är inte alltid hela Trigonen aktiveras på samma gång. Men under en längre tid kommer den transiterade planeten påverka alla planeter i Trigonen.  Först påverkas Neptunus och sedan Merkurius. Eftersom de är en konjunktion i ditt horoskop, så har de flutit ihop. Vid konjunktioner påverkas ändå mest Neptunusenergin och sedan Merkurius. 

Skriv om frågan om det blir fel.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-18 21:21 #11 av: Wilyamna

Hej,
Här kommer min transit karta för imorgon 19/6

Den trigonen jag syftar på är transiterande Neptunus i fiskarna till min natala Uranus i Skorpionen och den är nu exakt, båda på 14 grader.

Sedan är inte aspekterna på min natala horskopskarta utritad men jag har en hård aspekt där från mars i lejonet i kvadratur till Uranus i skorpionen

Anmäl
2017-06-18 21:37 #12 av: Wilyamna

Fatamorgana,
Precis som Kyllan skriver är det bra att börja med de långsamma planeterna framförallt Saturnus då det ofta visar på var man behöver förändras.

Jag kollar gärna jupiter också för han för med sig så mycket positivt 😊👍

Men nu upptäckte jag att även Neptunus bildar en transit till min Uranus och blev nyfiken :)

Anmäl
2017-06-19 00:08 #13 av: Kyllan56

Tänk på Neptunus, som fantasi och andlighet blandad med Uranus - framförallt i Skorpionen - förmåga till att gå på djupet, på ett okonventionellt sätt. Snabbt går det och man får räkna med plötsliga infall när Uranus är inblandad. Neptunus befinner sig i ditt 11 hus, så du kan säkert träffa grupper av människor med samma intressen av andlighet och i samarbete med dem komma till insikt. 

Du kommer också att ge 6:e huset och det kommer befrämja din hälsa och ditt mående. Jag tror att du känner starkt för att syssla med dessa saker. Fiskarna i ditt 11:e hus är inklämt då 11:e husgränsen går i Vattumannen och 12:e husgränsen går i Väduren. Det gör att grupperna kan vara avskurna, privata och inte så öppna.

Denna aspekt gynnar oberoende, men ändå mot att dela en vision med andra. Uranus är också frihetens planet.  Du vill vara fri att arbeta mot dina andliga visioner(Neptunus), som du gärna delar med likasinnade. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-19 10:52 #14 av: Wilyamna

Japp Kyllan, spot on!

Såg även att den är exakt idag, båda på 14,15 det är inte vanligt.

Det jag funderar vidare på är mina natala aspekter till Uranus och om de/den också påverkas av Neptunus influens. Exempelvis min jobbiga kvadratur till mars här? Jag funderar mycket hur jag ska lösa den eller omvandla energin.

Anmäl
2017-06-19 11:27 #15 av: Kyllan56

Wyliamna, du har Mars på 9 grader Lejonet, alltså var den aspekten aktiv mellan 2016 till januari 2017. Januari, februari, mars, sedan oktober, november, december och januari 2017.

Det jag försöker förklara gång efter annan är att det är annorlunda med transiter. De är enbart aktiva en grad innan en transit är exakt och en halv grad efter den varit exakt. 

Men sedan påverkas du alltid i grunden av ditt natala horoskop. Det är ditt fingeravtryck, som alltid är du! Sedan kan man få jälp eller svårigheter av transiter, men de verkar bara så som jag sagt. Däremot kan du lösa en konflikt när du har en transit, så du får lättare i framtiden att hantera just den svårigheten inom dig.

Mars kvadratur Uranus gör dig rastlös, impulsiv och ett viss mått av oberäknelig. Framförallt när du är upprörd. Om du på något sätt tror någon försöker styra dig blir du upprorisk. Du vill arbeta med dina aktiviteter under frihet. Så de perioderna jag räknat upp torde du vara mer rastlös än vanligt och en större längtan efter frihet att göra dina grejer!

För att hantera denna aspekt skulle jag rekommendera mindfulness. Framförallt medveten andning. Yoga eller annan meditation. Dessutom är sublimering är bra att använda. Omvandla den rastlösa energin till fysisk aktivitet. Du har din Mars i 6:e huset, och det påverkar din kropp och hälsa om du inte rör på dig.   

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-19 20:40 #16 av: Wilyamna

Tack för ditt tålamod Kyllan, jag har läst vad du skrivit tidigare men aldrig riktigt förstått förrän nu. Förlåt om jag är lite trög ibland 🙄☺️

Nu tror jag att jag förstår, natala aspekter aktiveras inte pga en transiterande planet 🤔 Men jag förstår fortfarande inte med att natala kartan är fingeravtrycket och transiterna, men det känns som stor överkurs. Nu är jag tacksam för den sista pusselbiten, det kommer ta tid innan jag kan lägga ett helt pussel

Tur att jag håller på med meditation men jag skulle behöva göra det mer tror jag. Mars ligger i mitt 4e hus och här märker jag att jag behöver aktivera barnen, dvs att vi alla håller igång. Det är Uranus som ligger i 6e huset men det kanske var det du menade?? Men jag gillar att hålla igång fysiskt 😊

Anmäl
2017-06-19 21:22 #17 av: Kyllan56

Jag blandade ihop Uranus och Mars! Det är Uranus jag menar är i ditt 6:e hus. 

Jag tor du missförstår mig Wilyamna.

När du föds så fryses planeter och astrologiska punkter i samma ögonblick du kommer ut. Det är ditt natala horosop och ditt astrologiska fingeravtryck, som är unikt för dig.  När man räknar aspekter mellan planeter och punkter i ditt horoskop, tillåter man avvikelser(orb) från en exakt aspekt, som då ligger på samma gradtal. Konjunktion och opposition till låter man högre orb. Trigoner färre och sextiler ännu färre. Jun mindre aspekt desto färre avikels. Sedan är avvikelsen  högre om det är en planet som närmar sig en annan planet eller om den är i avtagande.

Men planeterna fortsätter att röra sig på himlavalvet även efter din födelse, då de med jämna mellanrum kommer bilda aspekter till dina födelseplaneter, punkter och vinkar. Det kallar vi transiter. Men här finns inga avvikelser Orb., som i aspekterna. 

Ex. om man har en kvadratur mellan Mars 15 grader Lejonet och och 18 grader Skorpionen, så kommer alltid (inte med noderna) den transiterande Mars först påverka Mars i Lejonet, på 14 grader lejonet. På 15,5 grad försvinner påverkan och när Mars befinner sig på 17 grader Lejonet, så påverkas Uranus och sedan går påverkan ur på 18.5 grader Lejonet. Ibland "backar Planeterna och då påverkas dina planeter på nytt. 

När du har dina transiter skapas dynamik eller harmoni med planeten i födelsehoroskopet. Det ger dig möjlighet att utvecklas inom den planeten som transiteras och huset den natala och den transiterade planeten befinner sig. 

Man särskiljer på planeterna genom att kalla den planetenplaceringen du är född med för den natala planeten och den som kommer in i nutid och påverkar, för den transiterande planeten.

Jag tror många har svårt att särskilja på aspekter och transiter och det som kallas orber.  Skrattar Så det är klart att en transit påverkar men inte alla planeter på en och samma gång.

Hoppas det klarna, annars får du hojta igen!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-20 21:58 #18 av: Wilyamna

Tack för allt ditt tålamod, många bitar föll på plats i tidigare inlägg nu kan jag bara bekräfta att jag har förstått det rätt. Samt att de sista bitarna är nu på plats 👍😊

Anmäl
2017-06-20 22:05 #19 av: Kyllan56

Det gläder mig Wilamna!Glad

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-23 11:43 #20 av: FataMorgana

#12  

Tack Wilyamna, ja att min Saturnus aktivieras snart igen av den transisterande Neptunus, den 12 juli ( eller redan en  grad innan)  det har jag fattat, men vad jag fortfarande inte fattar, är om och när aspekterna i det natala horskopet också aktiveras av en transisterande planet? Eller är det bara planeterna som aktiveras?Trots att jag läst era inlägg här flera gånger om och om igen hajjar jag det inte och trots att  Kyllan gav ett så utförligt svar i neptunus tråden blev jag bara mer förvirrad. 

Anmäl
2017-06-23 12:14 #21 av: Kyllan56

# 20 Om vi har Saturnus på 22 grader Skytten. Så kommer alla dina planeter i ditt natala horoskop vara aktiverade, som de ligger på 21-22,5 grad för då bildar Saturnus en aspekt med dem. Framförallt om det är en konjunktion, opposition, kvadratur, trigon, sextil. Men det finns även mindre aspekter. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-23 12:18 #22 av: Farwuq

Oj, alla som ligger på ca 22° oavsett tecken?
Funderar

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-06-23 12:24 #23 av: Kyllan56

Ja, alla som på dessa grader bildar en konjunktion, opposition, kvadratur, trigon, sextil, quincunxs (150 grader) och semisextil (30 grader)Så det blir inte precis i alla tecken!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-23 13:02 #24 av: Farwuq

Hm...
Nu försöker jag tänka, vilket inte är så lätt.
Aspekterna är, om jag minns rätt:

Konjunktion 0°

Halvsextil 30°

Halvkvadratur 45°

Sextil 60°

Quintil 72°

Kvadratur 90°

Trigon 120°

Sesquikvadratur 135°

Biquintile 144°

Quincunx 150°

Opposition 180°

Då borde faktiskt det stämma ty:


30°
60°
90°
120°
150°
180°

Borde täcka hela hjulet, medurs som moturs.
Funderar
Så långt har jag inte funderat tidigare.Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-06-23 13:09 #25 av: Kyllan56

Ja Draken så är det nog. Jag tänker inte så matematiskt.  Men då hade jag inte fel när jag sa att alla planeter mellan 21 och 22,5 grad blir påverkade. Antingen genom en större eller mindre aspekt. Jag blev osäker när du skrev och frågade om vartenda tecken blev påverkat.

Ja vi lär oss något nytt varje dag!Skrattar

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-23 13:11 #26 av: Farwuq

Vilken tur att vi gör det, annars vore det ju meningslöst.
Skämtar
Finns det fler aspekter än de som jag radade upp?

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-06-23 13:31 #27 av: Kyllan56

Det ser ut att vara alla!Skrattar

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-23 14:58 #28 av: FataMorgana

#21

Ok. Jag har bara två planeter inom 21 och 22,5 grader och det är just Neptunus och Saturnus, så då är det bara denna aspekt som just då  aktiveras om jag fattar rätt. De andra planeterna som ligger på andra gradtal aktiveras alltså inte. 

Anmäl
2017-06-23 15:24 #29 av: Kyllan56

#21 Nej, de aktiveras inte just nu! Men Saturnus går fram och tillbaka, så du får kolla när Saturnus går framåt igen. Jag har min Mars på 27 grader Skytten, Just nu vilar den men den går inte ur förrän i december.

För att veta vilka transiter man har måste man följa planeternas rörelse i realtid.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-23 17:56 #30 av: Farwuq

Suck...
Min sol ligger på ca. 25° Vattuman, min ASC på ca. 27° Skytt och min norra nod på ca. 24° Skorpion.
Snart kommer väl Saturnus dit och rör runt i grytan.
Ledsen

Visste ni att galaxens centrum ligger just på 27° Skytt?

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-06-23 17:56 #31 av: RosaKatten

#24 Oj jäklar vad många nya aspekter, ja nya för mig alltså! Och vilka lustiga grader, 72 och 144? Jag trodde det bara var hela och halva tiotal. Måste kolla i mitt horoskop om jag hittar några av dessa!

Anmäl
2017-06-23 18:52 #32 av: FataMorgana

#29 

Då måste ju min mars som ligger 26 grader i Lejonet  aktiveras i början av November när Saturnus går framåt till 25 grader i Skytten som då bildar en trigon med Mars. I det natala horoskopet har jag en trigon mellan Neptunus och Mars (med 4 grader orb, så det kanske inte ens räknas som en trigon?), men eftersom Neptunus ligger på 22 grader i Skytten påverkar den transiterande Saturnus inte Neptunus längre eftersom den går ur Neptunus vid 22,5 grader Skytte, alltså aktiveras den natala aspekten inte alls, utan bara aspekterna som transiten bildar? Men eftersom jag har en exakt kvadratur mellan Saturnus (22 grader Jungfru) och Neptunus (22 grader Skytte) i det natala horoskopet så blir båda planeterna aktiverade samtidigt och då också den natala aspekten de bildar? 

Jag förstår ju att aspekterna i det natala horoskopet är som mina fingeravtryck och att de är fastfrusna som du skrev och att de utgör min personlighet som liksom hela tiden finns där,  men jag tänker eller har trott att de från och till kan bli mer aktiva, dvs genom andra planeters transiter, att en natal aspekt liksom kommer fram till ljuset och gör sig mer synlig än vanligt? 

Jag är ledsen om jag verkar trögfattad eller om jag rör om i soppan ännu mer och blir det för svårt att förstå vad jag menar så kan du strunta i att svara. Kanske behöver jag bara fundera ett tag till,  kolla horoskopet några gånger till och läsa alla era inlägg några gånger till för att poletten ska trilla ner.  Trevlig midsommar Glad

Anmäl
2017-06-23 19:05 #33 av: Kyllan56

#32

"Jag förstår ju att aspekterna i det natala horoskopet är som mina fingeravtryck och att de är fastfrusna som du skrev och att de utgör min personlighet som liksom hela tiden finns där,  men jag tänker eller har trott att de från och till kan bli mer aktiva, dvs genom andra planeters transiter, att en natal aspekt liksom kommer fram till ljuset och gör sig mer synlig än vanligt?!"

Ja så är det! När man får transiter så aktiveras planeter och punkter i ens födelsehoroskop. Man kan se det som ljuset hamnar på dem. Exakta aspekter, i ens natala horoskop aktiveras samtidigt. Däremot om det skiljer flera grader i en aspekt så gör det det inte vid exakt samma tidpunkt, utan allt eftersom.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-24 10:10 #34 av: FataMorgana

#33

Tack, ja då har jag åtminstone fattat någonting Glad

Anmäl
2017-06-24 11:10 #35 av: Kyllan56

#34 Så bra!Glad

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-26 15:24 #36 av: RosaKatten

Dessa transiter alltså.

Idag fick jag ett jobbigt och väldigt plötsligt, oväntat besked. Lite som att mattan rycktes bort under fötterna. Gick in och kollade och jodå, mars befinner sig i exakt kvadratur min natala uranus. Så klart att det hände just idag. Och just idag är dessutom venus i exakt opposition min natala måne, vilket uppenbarligen gör mig extra känslig. Jag är lite förbluffad över hur kännbara dessa transiter faktiskt är. Just idag skulle jag bara vilja gömma mig där inga planeter kan hitta mig.

Anmäl
2017-06-26 16:05 #37 av: Wilyamna

Inte roligt RosaKatten, men jag förstår dig fullt ut! Ibland vill man nara gömma sig från alla transiter. Sätta livet på paus och komma tillbaka när man är redo :/
Styrke kramar till dig!

Anmäl
2017-06-26 16:07 #38 av: Kyllan56

#36 Så tråkigt att du fick jobbigt besked!

Ja när Uranus är aktiv är det plötsliga något man får räkna med. 

Transiternas makt är starkare än vi tror. När vi läser dem blir det någon form av intellektuell förståelse, tills vi drabbas av dem i våra liv. Då blir man varse om hur starka de är. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-26 22:55 #39 av: RosaKatten

#37 och #38 Tack! Ja nog är det kännbart alltid. Men det är verkligen häftigt när man kan koppla ihop livets händelser med planeternas positioner. Jag känner en stor ödmjukhet inför universum och hur allting hänger ihop. Och snart kan jag se fram emot Jupiter på min Uranus istället för den bråkiga marskvadraturen :)

Anmäl
2017-06-27 11:04 #40 av: Wilyamna

Hoppas du hittar en bra lösning när chocken lagt sig och att du hittar en bra väg framåt.

Själv kämpar jag med sjukdomar, har varit så sjuk hela våren med feber och förkylningar som av löst varandra!
Tittar jag i mitt 6e hus är det Neptunus transiten till min natala Uranus men det är en trigon men sedan får jag en jobbig Pluto transit med sig själv i kvandratur men den borde inte vara aktiv än. Pluto har jag också i hus 6.
Jupiter går också igenom mitt 6 hus men det borde väl förbättra min hälsa??

Hus 6 ligger med husspetsen i vågen, kan detta betyda att jag måste ha balans och harmoni annars är det lätt att bli sjuk??

Anmäl
2017-06-27 12:12 #41 av: Kyllan56

#40 Hälsa har att göra med Solen, Månen, Ascendenten och 6:e huset.

Du glömmer att du haft Neptunus i kvadratur din Ascendent hela våren. Ascendenten står även för kroppen, den går fram och tillbaka och går inte ur förrän i april 2018 och i maj får du din Ascendent  quintus (150 grader) Pluto i ditt 6:e hus.

Ja jag tror att du kräver balans för att må riktigt bra, med 6:e husspetsen i Vågen. När du är obalanserad blir din kropp stressad och du blir lättare sjuk.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-27 14:54 #42 av: Wilyamna

Kyllan, din kunskapskälla i astrologi är outgrundlig 🌸

Så intressant om att hälsan representerar alla dessa områden men vad skönt att Neptunus kvadratur är förklaringen till min stora dipp.
Representerar månen sinnet kanske? Solen fysiken??
Om man vill titta generellt på hälsan ska jag kika på månen/solens aspekter till asc och hus 6 spets?

Japp, jag har många planeter i mitten 14-16 grader. Än så länge njuter jag då jag har Neptunus i trigon med Uranus men jag att den backar tillbaka under året och bildar aspekt med asc igen. Nu blir min nästa fundering på hur jag tar mig an dessa transiter på bästa sätt så jag bibehåller min balans. Mycket yoga och meditation Bode funka med Neptunus :)
2018 kommer bli ett tufft år astrologiskt och jag kan nästan se molnen som tornar upp sig i horisonten.

Anmäl
2017-06-27 15:19 #43 av: Farwuq

Jag, personligen »jagar« inte transiterna, de får komma när de kommer; jag vill inte veta vilken vecka eller månad som blir »mörk« flera veckor innan.
Ledsen

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-06-27 16:10 #44 av: RosaKatten

På vilket sätt påverkar Neptunustransiten dig Wilyamna? Jag har så himla svårt att få grepp om Neptunus.

Intressant det här med hälsan och solen, månen, ascendenten och sjätte huset. Få se om jag tänker rätt (med mig själv som exempel): med ascendenten i vågen behöver jag vara i balans för att må bra (men vem behöver inte det?). Med solen i kräftan och sjätte husspetsen i fiskarna är jag väldigt känslig och det påverkar förstås också hälsan. Med månen i andra huset i skorpionen kan oro för ekonomin påverkar min hälsa negativt (vilket stämmer väldigt väl med facit i hand, där får jag verkligen jobba med tilliten!).

Jag är lite både och i det här med att veta i förväg, eller veta kan man ju iofs aldrig. En del av mig vill vara förberedd för jag tror att det blir lättare när man förstår vad det handlar om, samtidigt tänker jag att det är viktigt att man inte förväntar sig elände, för då får man elände. Law of attraction!

Anmäl
2017-06-27 16:13 #45 av: Kyllan56

#43 Faktum är att det gör inte jag heller! Förutom när någon annan gör mig uppmärksam på eller när det är väldigt avgörande transiter.

2013 fick jag Neptunus i konjunktion med min natala Sol i Fiskarna i 8:de huset! I och med att jag visste det så sökte jag mig till aktiviteter, som var just typiskt för Neptunus och hus 8. Jag var på reinkarnationshypnos, healaing och på mediumkurs på Rmsbergsgården.  Jag fick kontakt med min mamma, som dog 2011. 

8:de huset har med döden och transformation att göra. Jag hade också Neptunus trigon Min natala Neptunus i 4:e huset(familjen och mamma)

Jag är övertygad om att hade jag negligerat det starka inflytandet på min viktigaste planet, solen, hade jag kunnat hamnat i destruktivitet.

Med denna långa harang, så tror jag det finns en poäng och en utvecklingspotential att kolla sina stora aspekter.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-27 16:26 #46 av: Kyllan56

Wilyamna Månen står för känslor och trygghet(hur du söker trygghet) 

Merkurius kan man på ett sätt också räkna in som även står för tankeverksamhet. alla vet att känslor och tankar påverkar varandra, som påverkar hälsan.

Du och jag har en exakt sextil från Asc till min Måne min Måne 14 grader Lejonet. En till min Asc. på 15 grader Lejonet. Trigon din Neptunus min Venus på 15 grader Väduren och min Måne, Asc i Lejonet. Sextil din Sol 8 grader Stenbocken och min Sol 4 grader Fiskarna. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-27 16:27 #47 av: Kyllan56

Rosa katten, har man Månen i 2:a huset söker man trygghet via pengar och materiella ting. Men du får inte glömma att 2:a huset även står för värderingar, å ditt egenvärde är  väldigt kopplat till dina känslor. Att ha ett eget värde är mycket viktigt för dig!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-27 17:02 #48 av: RosaKatten

#47 Javisstja Kyllan, egenvärdet hade jag totalt glömt bort! Kanske något att komma ihåg att jobba på ;)

Anmäl
2017-06-27 18:36 #49 av: Wilyamna

RosaKatten
Vilken duktig analys du gjort av dig själv RosaKatten, jag är imponerad!!

Transiterande Neptunus bildar en trigon till min natala Uranus i hus 6 skorpionen. Vilket jag tror har hjälpt mig att få syn på ett djupt, djupt sår som legat långt under ytan och första gången blev det som en chock sedan har drömmarna visat mig vidare liksom min klarsynhet. Antar att min djupa sår påverkar hälsan indirekt. Jag har även en kvadratur mars/Uranus och precis som Kyllan skrivit tidigare stämmer det att jag inte alltid får utlopp för mina känslor utan kan istället stänga in de, vilket i mitt fall visar sig i stressymtom och nu ser jag det väldigt tydligt och mycket visar sig genom drömmar och meditation.

Anmäl
2017-06-27 19:23 #50 av: Kyllan56

#49 Ja det är bra när man använder Neptunus till det Neptunus är ämnat för! Verkligen fantastiskt att du får insikter i dig själv!

Jag tycker både du och RosaKatten är väldigt duktiga! Det är roligt att läsa era resonemang och se er utvecklas.Glad

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-06-27 20:45 #51 av: RosaKatten

#49 #50
Tack finingar! :) Det är ju så kuuuul detta!

Åhå, då förstår jag lite mer av hur transiterande Neptunus funkar. Tack för en enkel och bra förklaring.

Det är ju jättespännande Wilyamna att du får såna insikter! Djupt liggande sår blir som inkapslade blockeringar i våra energiflöden och påverkar absolut hälsan. Ofta är dessa inkapslingar något vi har förträngt för att det en gång i tiden var för jobbigt att hantera. Det blir stagnerad energi i området och med stagnerad energi får vi symtom och blir till slut sjuka. Att du nu har kommit i kontakt med ditt inre sår är fantastiskt, för även om det kan kännas jobbigt så är det när du är i kontakt som du kan läka det. Våga vara i smärtan, våga stanna i den, kärleksfullt och lite i taget, så kommer du att märka att det till slut inte gör lika ont längre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.