Framtidshoroskop

"Framtidshoroskop" - predikterande astrologi

2014-06-07 12:08 #0 av: Kyllan56

Det finns tre tekniker astrologer använder, som indikerar vilka energier en människa kommer att möta framöver. Det är transiter, progressioner och solreturen. När det gäller förutsägande astrologi är det viktigt att inte bli fatalistisk utan se det som energier/möjligheter som du skall möta under den närmste framtiden. När astrologer gör prognoser framtiden gör de det oftast ett år i taget.

Transiter eller övergångar som de också kallas är när man studerar planeternas förflyttningar under en aktuell tid i relation till det födelsehoroskopets planeter och hus. 

På planeternas väg runt solsystemet får de hela tiden nya relationer till de positioner de hade i födelseögonblicket. Den planet som fixerades i vid födelseögonblicket är en stationär planet och den som är i ständig rörelse är den transiterade planeten. 

När en transiterande planet bildar aspekter till stationära planeter eller passerar en husgräns så aktiveras den aspekten eller husets livsområde utifrån planetens/planeternas kvalitet. 

De långsamt gåendes planeternas aspekter har större påverkan än de planeter som förflyttar sig snabbt. De befinner sig längre i aspekt och i kontakt med en stationär planet och i ett hus än te x. Månen som rör sig igenom ett tecken på ca: två och ett halvt dygn, vilket ger en sinnesstämning för en dag beroende på vilken planet den transiterar och i vilket hus Månen rör sig igenom. 

Om Saturnus - som är en karmaplanet och läromästare  - transiterar hus 11:a aktiveras området för vänskap och föreningsliv. Kanske en tid då man tittar på vem som är ens verkliga vänner, eller kan det också vara en tid då en vän man har ett karmiskt band med med träder in i ens liv. 

Astrologen Wiliam Axling liknade transiter vid meteorologiska förutsägelser. Men i stället för att använda låg- och högtryck visar planetrörelserna på "klimatförhållande", som uppstår hela tiden i människors liv. 

Hur du hanterar de "klimatförhållanden" som transiter. Har i allra högsta grad med ditt födelsehoroskop att göra och hur du har utvecklats i livet i relation till det och hur väl du lyckats möta de "klimatförändringar" du ställs inför.  Vilka redskap du har till ditt förfogande i ditt födelsehoroskop och hur väl du lyckats använda dem. 

Vissa människor föds med en välfylld verktygslåda medan andras ekar ganska tomma. Men de behöver inte vara negativt. För de du har kan utveckla din kreativitet så du använder dem på ett mer effektivt sätt och kanske genom dem skapar nya redskap.

Progressioner innebär att en grad i horoskopet får representera ett år i livet. Där planeterna flyttar sig en grad per dygn i horoskopet. När den progredierade Solen får kontakt med en stationär planet i födelsehoroskopet får det psykologisk påverkan och människan når oftast nya insikter. 

Solen är den viktigaste planeten i  progressioner och oftast den enda planeten astrologer använder sig av.

Är man född 5 grader in i ett tecken så byter den progredierade Solen tecken vid tjugofemårsålder. Det har en stor påverkan på en människa när den progredierade Solen byter tecken. Då byter Solen element, kvalitet och feminint/manligt tecken. Så är man född i ett ett feminint introvert tecken kan ens Ego gå från att ha verkat i skymundan träda fram och ta mer plats. 

Även när den progredierade Solen byter hus/ livsområde och när den aspekterar stationära planeter och planetkonstellationer som stortrigoner, storkors o s v. i födelsehoroskopet är viktigt. Aspekten börjar påverka ett år innan den är exakt till ett år efter när den klingar av. En lång period i en människas liv till skillnad från Solens snabba transiter.  

Solreturen betyder att man fryser ögonblicket när Solen står exakt på samma gradantal som den gjorde vid födelsen. Du får ett horoskop för ett år framåt som visar vilka redskap i din personliga utveckling du har att tillgå. Vilka områden i ditt liv som kommer aktualiseras och framförallt är solreturens ascendent och dess härskare betydande. Ascendenten kan berätta om du kommer vara mer extrovert eller introvert under året. Även vilket hus/livsområde Solen befinner sig i berättar vad året har i sitt sköte. 


Årshoroskop som ställs för en person ska innehålla alla tre tekniker av förutsägelser under nästkommande år. Om astrologen ställer årshoroskopet mellan två födelsedagar görs två Solareturerhoroskop.

Skriven av kyllan56

Bilden äger greenseng

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-06-07 12:15 #1 av: Farwuq

Mycket informativt. Jag hade inte ens hört talas om "Solreturen" innan.

Tummen upp

Ett stort tack.

Ska vi göra en artikel på löpet av detta?

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2014-06-07 13:38 #2 av: Kyllan56

Tack Draken!Skrattar

Du får gärna lägga artikeln på löpet!Tummen upp

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-06-08 03:04 #3 av: [greenseng]1

  Mycket bra. Skall läsa den igen när jag är i lite mer Astro-mood.

Transiter har jag sysslat med men inte med progressioner eller solreturer. Finns alltid något mer att lära.


Anmäl
2014-06-08 11:45 #4 av: Kyllan56

#3 Ja man lär sig hela tiden nya saker. Bra är det för då blir livet lite mera långtråkigt.

För den observante - som greenseng påpekat för mig - så finns det två typer av progressioner. Primärprogressioner, som knappt används av astrologer. Då flyttar man alla planeter en grad/år. Och sekundärprogressioner följer planeternas rörelse.

Gemensamt för de båda är Solen som faktisk rör sig ca: 1 grad per dag. 

Därför har jag bara förklarat sekundärprogressioner som de allra flesta astrologer använder sig av.

Om man vill se var ens progressiva horoskop befinner sig räknar man fram horoskopet i efemeridertabellen en dag för varje år. Om jag vill se mina progressiva planeter när jag är trettio år så står Solen på ungegör samma gradantal som när jag föddes men i nästkommande tecken. Så har jag min Sol 5 grader Väduren, så kommer den progressiva Solen befinna sig ca 5 grader Oxen. De långsamtgående planeterna har knappt hunnit röra sig. Den progressiva Månen byter tecken ca vart två och ett halvt år, eftersom det tar Månen ca:a två och en halv dag att byta tecken. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-06-08 13:16 #5 av: Farwuq

#4

Skrattar

Då får jag nästan räkna fram ett helt varv.

Galen

(Nja... nästan två tecken om sanningen ska fram)

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2014-06-08 19:48 #6 av: Kyllan56

#4 Märkte att jag skrivit fel i mitt inlägg. Naturligtvis ska det vara att livet blir mindre tråkigt.Skämtar

#5 Så är det att ha några år på nacken. Själv gick jag för ca:a tre år sedan i i Oxen, vilket gjort mig mer jordad. Det är jag glad för som saknar jord i mitt horoskop. I mitt solarreturhoroskp har jag Jungfruascendent och jag har för mig att min progressiva Måne också befinner sig i Jungfrun. Kanske därför jag är kolugn nu.Cool

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-06-09 15:18 #7 av: Farwuq

Min Sol borde vara på 22° Vädur, en bra bit inne i 3:e huset.

Funderar

Min Ascendent borde ligga mycket nära min Sol just nu.


Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2014-06-09 17:07 #8 av: Kyllan56

Om ca:a 8 år byter solen tacken till Oxen. När ascendenten bildar konjunktion med Solen har du möjlighet att integrera din inre ande med din personlighet. Spännande! Kolla också om du har en husspets i Väduren och när den progressiva Solen byter hus.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2014-06-09 17:14 #9 av: Farwuq

3:e husets spets ligger på 10° Vädur enligt Placidus.

Det stämmer. Den progressiva Solen bör gå in i Oxen om ca åtta år.

GladCorruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2014-06-09 17:32 #10 av: Kyllan56

#9

Så för ca:a 12 år sedan i 3:de huset och kommunikation i alla former kom i fokus. Då börjar du lägga mer energi på att ta in och bearbeta information. Det blir också viktigt. Det blir viktigt för dig att förmedla tankar, idéer och information på ett förståeligt sätt. Du kanske börjar skriva.

När den progressiva Solen är negativt aspekterad genom sin resa i ditt 3:de hus, kan du ha svårt att koncentrera dig, problem med grannar och syskon. 

Intressant också att när den progressiva Solen byter tecken från den känsliga, drömmande Fisken till den målmedvetna, många järn i elden- och egocentriska Väduren. Blir du mycket mer extrovert och kanske startar projekt. Om åtta år lugnar du ner dig, blir mer jordad, praktisk njutningslysten. Jag kollade och min Progressiva Sol gick in i Oxen för ca två och ett halvt år sedan. För mig, som saknar jord har det inneburit mycket positivt.Skrattar

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-03-14 15:35 #11 av: Kyllan56

Puttar

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-03-17 09:03 #12 av: Wilyamna

Så bra och intressant 👍👍

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.